Най-Добрите Кантари за 2024

Надпреварата с теглото винаги е била и ще бъде дълъг и трудоемък процес, съпроводен от много лишения и изискващ постоянство. С верен помощник, като един добър и точен кантар, ще следите своя личен прогрес винаги когато пожелаете.

Добрите кантари се характеризират с електронен начин на измерване. От тях се изисква най-вече точност и прецизност, макар че и дизайнът им също е важно да бъде убоден и лек за употреба и пренасяне, за да бъде винаги ,,под ръка’’, когато Ви потрябва.

За да Ви помогнем да изберете Вашия нов партньор в следенето на килограмите, направихме старателно проучване, в което се отличиха най-добрите кантари. Откроихме моделите, за които смятаме, че ще Ви бъдат максимално полезни в следенето на резултатите, независимо дали се занимавате професионално със спорт и всеки излишен грам има значение или просто търсите оптимален и надежден вариант, с който да следите килограмите си в домашна среда.

Най-добрите кантари

1. Кантар Xiaomi Mi Body Composition Scale 2

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2

Виж цената за днес

Ултра елегантен кантар, с нетрадиционна визия и прецизни характеристики на претегляне. Цвят: бял/сребрист.

Освен с елегантен дизайн, кантар Xiaomi Mi Body се характеризира и със здравина, благодарение на здравото закалено стъкло, от което е изграден. Кантарът е електронен, с дигитален дисплей, на който се изписват резултатите. За да работи уредът, ще са Ви нужни 4 броя батерии ААА.

Xiaomi Mi Body може да претегли: Тегло на тялото (kg), индекс на телесна маса, метаболитна възраст, костна маса (kg) и процент мускулатура (kg) на Вашето тяло. Разделението на графата за претегляне е през 50гр, което прави кантара изключително точен. Вложената мерна единица на претегляне е килограм (kg). Максималното поддържано тегло на уреда е 150кг.

В паметта на кантара можете да запазите до 16 профила на различни потребители. Можете да следите промените в телесната маса на до 16 човека. Xiaomi Mi Body притежава и Bluetooth връзка, за свързване към Smart устройства.

Размери: дължина – 30см, широчина – 30см, тегло 1.7кг.

2. Кантар Xiaomi Mi Smart Scale 2 NUN4056GL

Xiaomi Mi Smart Scale 2 NUN4056GL

Виж цената за днес

Ако искате да притежавате, в дома си, интелигентна система за измерване на Вашето тегло, както и индекса на телесната Ви маса, то Xiaomi Mi Smart би бил подходящият избор за целта.

Кантарът е изключително здрав и надежден. Изработен е от здраво закалено стъкло. В бял цвят. Дисплеят му е дигитален. Приложим е за домашна употреба. С Xiaomi Mi Smart ще се насладите на изключителна точност в измерването. Разделението, с което си служи е през 50гр, така че резултатите Ви гарантирано ще бъдат точни. Притеглянето е електронно. Максималното поддържащо тегло е 150кг.

Xiaomi Mi Smart ще идентифицира всеки един член от Вашето семейство, дори много повече от това, защото в паметта си може да съхрани и запомни до 16 персонални профила.

Размери: дължина – 30см, широчина – 30см, тегло – 1.2кг. Работата на кантара се поддържа посредством 3 броя батерии ААА.

3. Кантар Star-Light BFC-150BW

Star-Light BFC-150BW

Виж цената за днес

Ако търсите точността, то определено ще я откриете с кантар Star-Light! С него можете да следите не само теглото на тялото си, но и процентите на мастната тъкан, процентите на водата и процентите на мускулатурата си. Кантарът ще измери и личния Ви индекс на телесни мазнини по тялото. Кантарът е удобство, от което можете да се възползвате преди, по време или след Вашата ежедневна тренировка.

Измерването на уреда е електронно, а резултати се изписват на вграден дигитален LCD дисплей. Разделението на измерването е през 100гр, с измерващи мерни единици – в килограми (kg). Кантарът е снабден още със специални сензори за прецизност, намиращи се точно под мястото на стъпалата, с които се гарантират реални и точни резултати всеки път, когато стъпите на неговата плоча.

Плочата на кантара е изработена от ултра здраво закалено стъкло, с обозначени места, на които да поставите Вашите стъпала. Максималното тегло, което може да понесе уреда е 150кг.

Кантарът може да запомни и запамети до 12 персонални профила. По този начин лесно можете да следите прогреса на всеки един член от Вашата компания или от семейството Ви.

Размери: дължина – 30.2кг, широчина – 30.2кг, тегло – 1.5кг. Работата на този измервателен уред се извършва посредством една батерия, тип CR2032. Цветът е съчетание от нежно бяло и стилно черно.

4. Електронен кантар Daewoo DBS210M

Електронен кантар Daewoo DBS210M

Виж цената за днес

Daewoo определено знае как да Ви очарова и то с безкомпромисна точност, бързина и не на последно място със страхотния си разчупен и атрактивен дизайн. Плочата на кантара наподобява мозайка в свежи цветове от бяло, светло синьо и тюркоазено синьо. Уредът не само ще бъде Ваш верен партньор в надпреварата с килограмите, но и ще краси интериора на дома Ви през останалото време, когато не го използвате.

Принципът му на претегляне е електронен, като резултатите си изписва на удобен дигитален LCD дисплей с достатъчно едри и четливи числа. Разделението на измерването е през 100гр, със зададена мерна единица – килограми (kg). Изработен е изцяло от закалено стъкло, което може да издържи максимално тегло от 150кг.

В името на Вашето удобство, кантарът на Daewoo е снабден с няколко допълнителни и изключително удобни функции, като: Автоматично нулиране, Автоматично изключване Индикатор за претоварване и Индикатор за изтощена батерия.

5. Кантар Nokia Body Full Body Composition WBS05

Кантар Nokia Body Full Body Composition WBS05

Виж цената за днес

Елегантността на кантар Nokia Body Full може да краси дома Ви, като дори можете да свържете отчетените резултати чрез Bluetooth или Wi-Fi с телефона Ви, за да следите по-лесно и удобно Вашия прогрес. В комплекта с кантара ще получите и ръководство за употреба, заедно с приложение Nokia Health Mate, както и безплатен акаунт в Nokia. Вече няма да сте сами в битката с килограмите, защото Nokia Body Full ще бъде Ваш верен партньор!

Измерването на кантара става по електронен път с разделение през 100гр, в мярка единица – килограм (kg). Кантарът е изключително здрав и устойчив, като максималното тегло, което може да понесе е 180кг.

Всички измерени резултати ще се показват отчетливо на дигитален дисплей, като това може да бъде не само Вашето тегло, но и процент мастна тъкан (%), процент вода (%) и процент мускулатура (%) във Вашето тяло.

Nokia Body Full успешно може да запамети и да състави до 8 индивидуални профила. Това означава, че до 8 различни човека ще могат да следят прогреса и развитието в килограмите си и нормите на организма си.

Кантарът работи с 4 броя батерии ААА.

6. Кантар Tefal Decor PP1149V0

Кантар Tefal Decor PP1149V0

Виж цената за днес

Всеки съвременно устроен дом заслужава да притежава Tefal Decor. Чрез тънкия му и компактен дизайн и голяма стъклена платформа, с голям LCD дигитален екран за лесно разчитане, кантарът ще Ви носи ежедневната възможност от следене и измерване на нормите във Вашето тяло и организъм. Предназначен е за домашна употреба.

Изграден е от закалено стъкло, което го прави устойчив на максимално натоварване до 160кг. Точността в градуирането се измерва през всеки 100 гр., с мерна единица – килограм (kg).

Стъпете с двата си крака на платформата на уреда и той автоматично ще се включи и ще измери теглото Ви. След като отстъпите от неговата повърхност той ще се самоизключи, веднага щом минат 10 секунди.

Размери: дължина – 30см, широчина – 30см. Цвят: коралово червено. За работата на уреда е необходима 1 бб Lithium CR2032 батерия.

7. Кантар Star-Light BFC-180BTW

Star-Light BFC-180BTW

Виж цената за днес

Кантар Star-Light е представител на поредната интелигентна технология в следенето на килограмите. Подходящ е за професионална употреба. Компактните размери на уреда позволяват да го държите близо до гребния тренажор, степера, бягащата пътека или друг тренировъчен уред, за да е винаги наблизо, когато Ви е нужно да се претеглите.

Принципът на измерване на уреда е електронен, а резултатите се изписват отчетливо на големия му дигитален екран, с достатъчно отчетливи и ясни значи. Разделението в измерването на уреда е през 100гр, като може да отчита мерните единици в килограм (kg), фунт (lb) или камък (кам).

Star-Light е изграден изцяло от здраво закалено стъкло, което позволява поддържането на максимално натоварване до 180кг.

Прецизността на кантара ще Ви бъде полезна в измерване на теглото на тялото (kg), процент мастна тъкан (%), процент вода (%), процент мускулатура (%) и индекс на телесна маса, намиращи се в организма. В кантара има вградени специални сензори за прецизност, както и тактилни сензори.

Кантарът може да осъществи Bluetooth връзка, чрез която да се възползвате от различни приложения във Вашето iOS или Android устройство. Уредът е съвместим с приложения на iOS (8.0 или по-нови версии) и с такива на Android (4.3 или по-нови версии). Снабден е още с индикатори от LED светлини, които ще отразяват всяко стъпване, както и нивото на заряда на батериите в него, и кога е нужно да ги подмените.

Размери: дължина – 30см, широчина – 30см и тегло – 1.5кг. За работата на кантара ще са Ви нужни 4 броя батерии, тип ААА, 1.5V.

Какво е важно да знаете при избор на кантар?

Необходимо ли е да имате кантар в дома си?

Независимо от това какъв начин на живот водите, дали здравословен със тренировъчни режими или по-лежерен, то следенето на килограмите си, можете да извършвате при всеки от тези случаи. Нещо повече! Съществуват доказани опити и теории, че ако човек следи килограмите си веднъж седмично, то той може съвсем по-реално да прецени как му влияят различните храни и това как натовареността и почивката въздействат на състоянието на тялото и съответно да промени нещата в по-положителна насока.

Какви са разликите между електронните и механичните кантари?

Електронните кантари, определяни още като дигитални, разполагат с голям LCD дисплей, на който могат да покажат не само теглото, но и процентовите показатели на други норми от организма, като процент вода, процент телесна мазнина, процент мускулатура и др. Изключително точни са. Делението в измерването им, обикновено не превишава 100гр. Единствен недостатък при тях е, че работят с батерии, които трябва да подменяте през определен период.

Докато механичните кантари, определяни още като аналогови, работят без необходимост от батерии. Те показват измерването си чрез стрелка върху разграфена повърхност. Недостатъците при тях са значително повече отколкото при предходните модели кантари. С времето механичните губят способностите си за точно измерване и постепенно започват да дават все по-големи и по-големи отклонения; не могат да измерват никакви други показатели освен тегло; не могат да осъществят Wi-Fi или Bluetooth връзка, в случай че искате да се възползвате от удобствата на някое от приложенията в електронния магазин на Вашия Smart телефон.

Точността в измерването на кантара

Ако Ви е необходима изключително голяма точност, то определено трябва да забравите за механичния тип кантари и да се насочите към дигиталните (електронните). Електронният тип измерване не дава големи отклонения (не по-големи от 100гр.) Можете да бъдете сигурни в точността на измерване на електронните кантари, дори ако се занимавате професионално с това.

Индекс на телесни мазнини

Индексът на телесните мазнини (съкр. ИТМ, на англ. език body mass index – BMI) може да бъде следен и редовно измерван дори да не се занимавате активно и професионално с тренировки. ИТМ е медико-биологичен показател, чрез който може да се определи нормалното и здравословно тегло, спрямо различните височини и килограми на всеки. Получените резултати дават преценка за затлъстяване или недохранване. Индексът определя процента на подкожните мазнини в организма, а прехвърлянето на тези проценти означава, че е време да се погрижите за тялото си, за да се чувства добре, а Вие да получавате по-голяма ежедневна енергийна порция.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo