Най-Добрите Кани за Филтриране на Вода 2024

В повечето градове в страната, чешмяната вода е безопасна за пиене, но въпреки това в нея могат да се съдържат някои нежелани сегменти и примеси като хлорни отлагания, варовик или някои тежки метали, които освен на качеството, влияят и на миризмата, вкуса и на външния вид на водата. Чрез метода на филтрацията тези замърсявания се елиминират и не преминават в тялото Ви. Освен за пиене, филтрираната вода може да се използва и при приготвяне на храна или като превантивно средство за защита на някои домакински електро уреди от варовикови отлагания, като например кафемашината, ютията, овлажнителят на въздух и др.

Филтрираната вода е видимо по-бистра, има по-свеж вкус и няма неприятен мирис на канализация.

Специално за Вас и Вашето търсене за най-добрите кани за филтриране на вода, подготвихме кратък, но изчерпателен списък, с който се надяваме да Ви бъдем полезни в бъдещия Ви избор.

Най-добрите кани за филтриране на вода

1. Кана за филтриране на вода Aquaphor A5Mg

Aquaphor A5Mg

Виж цената за днес

Aquaphor A5Mg е оригинална кана, която не само ще Ви доставя чиста вода, но и ще краси масата Ви.

Капацитетът на каната е 4.2л. Направена е изцяло от пластмаса, със прозрачен контейнер и син капак. Капакът е тип flip-flop и позволява лесно отваряне и пълнена на каната само с една ръка. Освен това, самият капак е оборудван с брояч на пълненията на каната, който ще Ви алармира, когато филтърът е изхабен и е нужно да го подмените с нов. Получавате каната в комплект с 1бр филтър.

Тази кана пречиства водата чрез микрофилтрация и карбонов филтър от хлор, тежки метали и накип. Карбоновият филтър съдържа активен въглен от кокосови черупки, сребро и влакна Aqualen, като едновременно с почистването, също и омекотява водата. Карбонът пречиства механични частици над 10 микрона, премахва хлор и хлорни съединения и омекотява – три действия в едно. Водата преминава еднократно през системата за филтрация, като се освобождава с 0.3µ

2. Филтрираща Кана Brita MARELLA

Brita MARELLA

Виж цената за днес

Brita MARELLA е една от най-известните марки филтриращи кани и това изобщо не е случайно! Чрез своя филтър и филтрираща система, каната обработва водата чрез йонизация и активен карбон за омекотяване на водата. Течността се пречиства от доказано най-вредните примеси за човешкото тяло – хлор, олово, мед и тежки метали. В резултат получавате чаша с омекотена, вкусна и чиста вода.

Капацитетът на Brita MARELLA е 2.4л, като 1.4л от него се заемат от вътрешната кана, в която водата се филтрира и пречиства.

Каната е в нежен светло син цвят, изработена изцяло от пластмаса – пластмасов резервоар и пластмасов капак, с индикатор за смяна на филтъра. Пластмасата използвана за изработката на Brita MARELLA не изпуска никакви замърсявания и химикали в пречистената вода. Размерите на каната са: дължина – 10см, широчина – 25см и височина – 25.8см.

3. Кана Аквафор Престиж

Кана Аквафор Престиж

Виж цената за днес

Класиката на филтриращите кани Аквафор Престиж няма как да бъде пропусната в този списък, но не заради славата си, а заради начина по който преработва и пречиства водата.

Аквафор Престиж омекотява и почиства водата чрез микрофилтрация и активен карбонов филтър. Чрез тази система, от водата се отстраняват пясък, ръжда, хлор, органични субстанции, олово, цинк, мед и алуминий.

Капакът на каната е тип ,,слайдер’’, който се отваря и затваря само с едно натискане с палец. Както капака, така и резервоарът на каната са изградени от висококачествена пластмаса без Бисфенол-А или фталати. Корпусът е изграден от пластмаса тип SAN (Styrene Acrylonitrile), а филтриращият модул от PP-Moplen. Капакът притежава свеж цвят – бордо.

Големият обем на каната ще Ви дава достъп до голямо количество вода, без чести прибягвания до мивката. Общият й капацитет е 2.8л, от които капацитетът на филтриране е 300мл, което Ви позволява да пълните каната многократно и да я заредите веднъж за целия ден.

Каната получавате в комплект с два филтъра В100-5, всеки с капацитет от по 300л. В последствие можете да замените тези филтри с:

B100-6 – филтър за твърда (варовита) вода – 300л;

B100-7 – филтър за мека (ниско-минерализирана) вода – 300л;

или B100-8 – с увеличен ресурс (350л).

Компактните размери на Аквафор Престиж позволяват дори да я поберете в рафта на вратата на хладилника, за да се наслаждавате на вкусна и студена вода през горещите месеци. Дължина – 25.3см, широчина – 11.7см, височина – 25.5см и тегло в изпразнено състояние – 0.85кг.

4. Кана Аквафор Оникс

Кана Аквафор Оникс

Виж цената за днес

Аквафор Оникс е ефективна кана за пречистване на вода, подобряваща вкуса и аромата на всяка чаша, като драматично намалява вредните примеси.

Общият капацитет на каната, от 3л, от които 200мл заема вътрешната кана за филтрация – дава предимството да филтрирате няколко дози вода наведнъж и така еднократно да се сдобиете с нужното количество за целия ден.

Филтрацията на водата се извършва посредством филтър с активен карбон, изграден от активен въглен, чрез който водата не просто се почиства от вредни примеси, но и придобива мек и плътен вкус. Активният карбон може да премахне примеси от алуминиеви частици, арсен, мед, накип, олово, различни тежки и леки органични субстанции, пестициди, пясък, ръжда, хербициди, хлор и цинк, т.е. кана Аквафор Оникс Ви гарантира чиста и свежа вода, дори ако я добивате от стара водопроводна система, с корозирали и ръждясали щрангове.

Капакът на каната е в атрактивен и забележим червен цвят, изработен от пластмаса, с брояч на количеството вода преминаващо през него. Резервоарът на каната също е изграден от висококачествена и здрава пластмаса, но прозрачна, за да следите лесно количеството на чистата вода с което разполагате. Пластмасата използвана за Аквафор Оникс не изпуска никакви замърсявания и химикали в пречистената вода.

Каната получавате в комплект с 3бр. филтри В25 Mg+ , добавящи така нужния магнезий към водата (Mg+). Каната е съвместима още и с филтър Аквафор В100-25.

5. Стъклена Кана за пречистване на вода Dafi

Стъклена Кана за пречистване на вода Dafi

Виж цената за днес

Свежата кана Dafi във вишнев цвят, е кана за филтриране на вода от ново поколение с класическа форма и изградена от здраво и висококачествено стъкло.

Капацитетът на Dafi е 1л, в който побира свежа, чиста, плътна и вкусна вода чрез метода на нанофилтрацията. Този метод е подобен на добре известния метод на обратна осмоза. Нанофилтърът притежава

Dafi получавате в комплект с 1бр. нанофилтър Аквафор В100-15.

Размери на кана Dafi: дължина – 25см, широчина – 17.5см, височина – 22см и тегло в празно състояние – 1кг.

6. Кана за филтриране на вода Laica BIG XXL Venezia

Laica BIG XXL Venezia

Виж цената за днес

Италианският производител Laica на кани за филтрирана вода, доставя следващия модел в този списък.

Laica BIG XXL Venezia използва специални стерилизирани карбонови филтри Laica Bi-Flux f2m и Laica Bi-Flux f4m, изработени изцяло в Италия и преминали през огромен брой тестове и проверки преди да достигнат до Вашите ръце. Можете да бъдете сигурни, че филтрите са направени само от сертифицирани нетоксични материали. Карбоновите филтри пропускат водата през 5 индивидуални етапа на пречистване:

предфилтрация – премахва големи частици примеси;

йонообменни смоли – премахват нежеланите вещества като тежки метали (цинк, желязо, живак, мед, олово);

филтър с активен въглен – хлорът и някои пестициди се намаляват с помощта на активен въглен и подобряват миризмата и вкуса на водата;

изключително фин филтър – изключително фината мрежа задържа дори най-малките частици;

пост филтър.

Общият капацитет на каната е 3.7л, от които капацитетът на филтриране е 2.2л. Резервоарът и капакът са изработени от висококачествена и сертифицирана пластмаса в съответствие с наложените стандарти за хранителни продукти и със строг контрол на качеството Laica. Капакът притежава системата за наливане flow & go automatic, с индикатор измерващ количеството филтрирана вода Venice Big Lay.

Виж още: Най-добрите електрически кани

Какво е важно да знаете при избор на филтрираща кана за вода?

Защо водата трябва да се филтрира?

Освен вода в нейната най-чиста форма, филтрацията Ви доставя и спокойствието, че знаете какво пиете и какво попада в тялото Ви. Макар и масовата информация да е, че чешмяната вода, в повечето райони в България, е безопасна за пиене, това не Ви гарантира, че именно водопроводната система на дома Ви е здрава и годна. По щранговете на Вашия водопровод може да има натрупали се налепи, замърсявания, ръжда и корозия, образували се там с дългите години експлоатация. Следователно това което се намира в тръбопровода – попада и в чашата Ви за вода, но с филтрацията можете да бъдете сигурни в напълно противоположното.

Какъв капацитет на каната да избера?

За да изберете най-подходящия капацитет на побиране на вода в каната, най-логично е да се ориентирате според броя членове на семейството Ви. Ако той е голям и дневно се нуждаете от големи количества вода – то изберете кана с голям капацитет, поне 2.5л и съответно, ако живеете сам, каните с капацитет от 1-2л ще Ви бъдат напълно достатъчни.

Подходяща ли е филтрираната вода за деца?

Разбира се, че да! Филтрираната вода е подходяща за употреба не само от възрастни, но и от малки и подрастващи деца. Филтрираната вода, означава още чиста вода. В нея няма вредни примеси, химикали или нездравословни отлагания, така че най-доброто, което можете да направите за Вашето дете е да му доставяте чиста и свежа вода всеки ден.

Могат ли растенията да се поливат с филтрирана вода?

Растенията могат да се поливат с филтрирана вода, без значение от техния вид, вегетация и природа. Чрез пречистването си, филтрите омекотяват водата, като значително премахват количествата варовик и хром, с което я правят подходяща за алкалната почва на растенията.

През колко време се сменя филтърът на каната?

Отговорът е относителен и най-вече зависи от индивидуалното количество употребявана вода дневно. Водете се по обозначението върху самия филтър и по брояча на капака на каната, ако притежава такъв. Все пак, дори ако пиете по няколко литра вода на ден – филтърът ще има нужда от подмяна поне след месец-два употреба. Ако пиете малки количества вода, най-добре изчакайте да минат 3-4 месеца преди да подмените филтъра.

Как се почистват филтриращите кани?

Като всяка една друга част от посудата в домакинството Ви – под течаща вода, с помощта на гъба и почистващ препарат. Премахнете капака на каната и извадете внимателно нейния филтър. Ако има останала вода в каната я изхвърлете в канала. След това измийте по стандартния начин, както миете останалите чаша и чинии и изплакнете. След като изсъхне и я сглобите в обратен ред – каната отново е готова за употреба. Извършвайте такова почистване поне веднъж седмично.

5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo