Най-Добрите Кафемелачки за 2024

Един добър приятел ще Ви донесе дрънкулка, откъдето и да бил в чужбина. НАЙ-ДОБРИЯТ приятел ще Ви донесе кафе на зърна.

Истинските любители на кафето или иначе казано кафехолиците, знаят че перфектната чаша кафе се получава от свежо смлени зърна, непосредствено преди обработката им.

Чрез употребата на правилната кафемелачка ще превърнете Вашата утринна или следобедна доза кафе – в още по-невероятна, защото ще добавите към нея прясно смлени зърна, пълни с наситен аромат и свежи съставка. За щастие кафето е актуално през цялата година. Можете да го пиете по всяко едно време на деня и през всеки сезон. Затова, ако държите да пиете качествено приготвено кафе, то непременно трябва да притежавате на кухненският си рафт, една от най-добрите кафемелачки.

Ако се питате как обаче да откриете правилния модел, отговарящ на Вашите високи изисквания за качество, продуктивност и разумна цена, то отговора ще откриете в следващите редове.

Най-добрите кафемелачки

1. Кафемелачка Bosch TSM6A017C
Кафемелачка Bosch TSM6A017C

Виж цената за днес

Компанията Bosch е утвърден лидер в производството на уреди улесняващи начина на живот. В този чарт Bosch се представя с кафемелачките от серия TSM6A017C, с които гарантирано ще заобичате сутрините си!

Уредът е предназначен за домашна употреба, въпреки мощността си от 180W. С тази скорост можете да смелите само за няколко секунди нужната порция кафени зърна.

Капацитетът на отделението за поставяне на зърна е 75гр, които са напълно достатъчни за приготвянето на няколко дози кафе, които ще получите само с натискането на едно копче. Преди да започнете меленето трябва да се уверите, че капакът е добре затворен. Удобна система за сигурност ще попречи на включването на уреда, ако има проблем със затварянето, за да Ви предпази от инциденти и разпръснато кафе навсякъде по стените.

Корпусът на TSM6A017C е изграден от здрава пластмаса, в цвят крем, докато вътрешността и остриетата са направени от истинска стомана – вечна, здрава и много остра!

Размери: Височина – 17см, диаметър – 9см. Тегло – 0.618кг.

2. Кафемелачка Heinner HCG-150SS

Кафемелачка Heinner HCG-150SS

Виж цената за днес

Тази кафемелачка притежава стилна и елегантна визия, отговаряща подобаващо на мощната й производителност и висококачествени резултати. Сребристият й цвят е получен благодарение на инокса, от който е изграден целия корпус.

С нейната мощност от 150W лесно ще превърнете всяко семе и зрънце във фин прашец. Здравите остриета от неръждаема стомана ще се справят с тази задача безкомпромисно.

Капацитетът на контейнера за прибавяне на зърна е 50гр, напълно достатъчни за приготвянето на чаша кафе за Вас и Вашата половинка. Уредът разполага със защита против прегряване, гарантираща Ви дълго запазване на функционалността на уреда и многогодишен експлоатационен срок.

3. Кафемелачка Heinner HCG-150P

Кафемелачка Heinner HCG-150P

Виж цената за днес

Heinner HCG-150P съчетава удобство и бързина само с натискането на едно единствено копче. Мелничката смила бързо до 50гр кафе на зърна, за да имате достатъчно свежо кафе за всички Ваши гости. Мощността, с което превръща зърната във фино насипно състояние е 150W, които получавате само след като натиснете копчето, удобно разположено в предната част на нейния корпус.

Кафемелачката има система за сигурност, която блокира функциите на уреда, ако капакът не е добре затворен. Корпусът е изграден от здрава пластмаса, в свеж бял цвят, докато за материала на остриетата е използвана вечна и остра неръждаема стомана.

Heinner HCG-150P ще оправдае очакванията Ви за висока функционалност и лесна употреба, и няма да разтресе цялата Ви кухня, така чак съседите да разберат, че е настъпил моментът да си приготвяте кафе. Heinner HCG-150P е изключително тиха по време на работа, шумът който възпроизвежда е само 85db.

4. Кафемелачка Krups GVX242

Кафемелачка Krups GVX242

Виж цената за днес

Колкото и мощна и страхотна да е Вашата кафе машина, то тя няма как да задоволи вкусовите Ви рецептори, ако в нея не добавите свежо и току що смляно кафе.

Комбинирайте Вашия кафе автомат с кафемелачката на Krups, серия GVX242, за да се наслаждавате всеки ден на неповторимо вкусно, плътно, ароматно и наситено кафе. Подберете любимите си качествени зърна и това, което остава да направите, е да натиснете само едно копче, за да приготвите фината кафена смес.

Кафемелачка GVX242 разполага с 17 различни степени за настройка на едрината на смелените зърна, така че, ако обичате да пиете силно и ударно кафе то оставете частиците по-големи, ако път искате кафето да е по-слабо, то надробете ги на фин прашец. GVX242 може да сътвори перфектното кафе за всеки отделен и различен вкус!

Прозрачният капак, ще Ви позволява стриктно да следите процеса на мелене и да спрете, когато прецените, че е достатъчно. Друг важен контрол ще извършва и самата мелачка, която автоматично ще Ви предупреждава, когато сте превишили препоръчителната норма на мелене на зърната и има риск от прегряване, а с това и зърната да загубят своя приятен вкус и сила. На уреда ще намерите и специална настройка за градусите на меленето на зърната, с която ще запазите оптималното им качество.

GVX242 си служи със 100W мощност, а капацитетът на контейнера й побира до 200гр кафе, напълно достатъчни да направите от 2 до 12 дози кафе.

След края на всяко мелене ще можете лесно да демонтирате капака на мелачката, както и да извадите нейните ножчета от неръждаема стомана, за да ги измиете и почистите под течаща вода. Към комплекта получавате и компактна, малка четчица за почистване.

Размери: височина – 26см, широчина – 12см, дълбочина – 14см. Тегло – 1.5кг.
Цвят: черен.

5. Електрическа кафемелачка Heinner HCG-200RED

Електрическа кафемелачка Heinner HCG-200RED

Виж цената за днес

Електрическа кафемелачка Heinner HCG-200RED може да преобрази дните и ежедневието Ви. С нейна помощ всяка сутрин и всеки следобед ще дарявате сетивата си с качество, аромат и вълшебен вкус. Хубавото на кафето е, че може да се пие целогодишно!

Heinner HCG-200RED е предназначена за домашна употреба, като в контейнера си побира до 60гр едри зърна. Чрез натискането на едно единствено копче и само след няколко секунди – лесно получавате необходимата доза за събуждане. 60гр кафе са достатъчни за приготвянето на 3-4 дози кафе.

Невероятната мощност на тази мелачка ще Ви удиви! Тя си служи с цели 200W, които й позволяват безпроблемно превръщане в прах, дори на твърдо изпечени субстанции. С нея можете да мелете не само кафени зърна, но и по-твърди такива, като изпечена пшеница, ечемик или елда например, нужни за приготвянето на вкусен домашен хляб. Материалът на корпуса на мелачката е от здрав и вечен инокс, а за материала на остриетата е използвана остра неръждаема стомана.

Heinner HCG-200RED притежава специална система против прегряване, която контролира меленето на зърната и Ви предупреждава, когато процесът е станал прекалено дълъг и зърната могат да изгубят някои от важните си свойства и качества.
Цвят: червен.

6. Кафемелачка Heinner HCG-150IXGD

Кафемелачка Heinner HCG-150IXGD

Виж цената за днес

Heinner HCG-150IXGD прави възможно – любимото Ви кафе да бъде готово само за няколко секунди и то по начина, по който най-много Ви харесва. Само с натискането на големия челен бутон и завъртането на зърната в един оборот – получавате свежа и силно ароматна доза кафе, към която само трябва да прибавите топла вода или мляко.

Тази кафемелачка ще Ви даде бързина и ще спести иначе ограниченото Ви време сутрин, преди работа. Мощността й от 150W, комбинирана със здрави и остри остриета от неръждаема стомана, ще Ви дадат нужната бърза продуктивност.

Капацитетът на контейнера побира до 50гр зърна, достатъчни за приготвянето на две-три дози за кафе. Мелачката притежава и специална система за сигурност, която блокира започването на меленето на зърната, ако капакът не е достатъчно добре завъртян и плътно затворен.

Външният корпус на кафемелачката е изграден от здрав инокс, който ще Ви служи вярно години наред. Цветът на корпуса е в златист цвят.

7. Кафемелачка ZEPHYR ZP 1172 B

Кафемелачка zephyr zp 1172 b

Виж цената за днес

ZEPHYR ZP 1172 B представя следващата най-достойна кафемелачка, която заслужено трябва да присъства във всяка една кухня, в близост до страхотен кафе автомат.

С удобния бутон, разположен в предната част на корпуса, обозначен с PRESS – натискате и бързо получавате необходимото смелено количество зърна, запазили своите вкус, топлина и аромат.

Мелачката си служи с изключително висока мощност от 200W, която можете да използвате дори за мелене на твърди ядки, черупки, подправки или зърнени култури. Капацитетът на вместимост е до 50гр – достатъчно количество за надробяването на няколко дози за кафе или за други вкусни и домашно приготвени рецепти.

Освен добри функционалности тази кафемелачка притежава и стилен външен дизайн, в сребристо и стилно черно, който ще стои чудесно на Вашия кухненски рафт.

Какво е важно да знаете при избор на кафемелачка?

Как се приготвя специално кафе?

За да се определи една чаша кафе като специална, това не се определя от вида и съдържанието вътре в чашата, а от начина на отглеждане, обработка и приготвяне на продуктите, преди да се получи този краен резултат – сервиран в чаша. Качеството на кафето произтича от самото му начало на приготвяне, още с меленето на зърната. Фината им обработка запазва аромата, вкуса и наситеността на продукта и тогава може да се определи, че кафето във Вашата чаша е специално, защото е направено по специален начин.

А, за по-любознателните, които искат да научат повече информация, трябва да кажем, че всъщност наистина съществува американска Асоциация на специалното кафе (Specialty Coffee Association, съкр. SCA), според която специалното кафе е с оценка над 80, определяща се отвъд крайния продукт, сервиран в чашата. Качеството му произтича от самото начало – видът на отглежданите кафените зърна, регионът, печенето, меленето и варенето, до действителното кафе, сервирано точно под носа Ви.

Кои са основните видове кафе на зърна?

Четири са основните вида кафе на зърна и това са Арабика, Робуста, Екселса и Либерика. Най-разпространените сред тях са Арабика и Робуста. И четирите притежават коренно различни вкусови профили и хиляди почитатели по целия свят.

5 разлики между зърната Арабика и зърната Робуста

Най-основната разлика е във вкуса между двата вида. Арабика е приятна и мека на вкус, докато вкусът на Робуста се определя като ,,изгорели гуми”;

В зърната Робуста има повече кофеин, отколкото в тези на Арабика. Кофеинът носи горчивината във вкуса и може би това е причината той да наподобява на ,,изгорели гуми’’. Зърната Робуста имат 2,7% съдържание на кофеин, почти двойно повече от 1,5% в Арабика;

Арабика съдържа почти 60% повече липиди и почти два пъти по-висока концентрация на захар от Робуста. Този фактор също вероятно има голямо влияние върху това защо масово предпочитаме вкуса на Арабика;

Форма:  Робуста е много по-кръгла, докато Арабика е по-овална;

Култивиране: Около 75% от световното производство на кафе е Арабика, около 25% е Робуста. Бразилия е най-значимият производител на Арабика, а Виетнам произвежда най-много Робуста.

Защо е по-добре да купувате кафето на зърна, отколкото мляно?

Кафето на зърна запазва свежестта и вкуса си по-дълго, ако се съхранява правилно. След като кафените зърна са смлени, етеричните масла в тях, започват да се изпаряват и кафето Ви започва да губи свежестта и наситеността на вкуса си. Опитайте чаша кафе, приготвена от предварително мляно кафе, след това опитайте чаша кафе, приготвена от прясно смлени зърна – определено ще забележите разликата!

За какво друго са подходящи кафемелачките?

Кафемелачките са подходящи не само за кафе, но и за смилане на подправки и ядки. С тяхна помощ лесно ще смелите орехи или бадеми за Вашите домашни сладкиши, а накрая можете да ги поръсите с фина пудра захар, отново приготвена във Вашата мелачка.

Лесно ще смилате изсушените билки, набрани от домашната Ви билкова градина, вместо да ги стривате с ръце. Можете да си приготвите лесно домашен червен пипер, например.

Ако имате малко дете, което тепърва се запознава със света на разнообразието от вкусове, то можете да му смилате различни видове зърна (пшеница, царевица, ечемик, просо, елда, спелта и т.н.) и да ги превръщате в каша или брашно за приготвянето на здравословен хляб или домашни сладки. Прибавете към тях и малко черупки от яйца, които са чудесен източник на калций. Можете да прибавяте по малко брашно от черупки към всяка една рецепта.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo