Най-Добрите Хлебопекарни за 2024

Обичате ли аромата на вкусен, топъл, домашно приготвен хляб? Ако не харесвате да плащате за скъп, не много вкусен хляб, определено ви е необходима хлебопекарна. За да изберете най-добрата хлебопекарна, първо трябва да прецените какво очаквате от този уред, да прегледате предлаганите модели на пазара и да сравните техните характеристики.

Разбира се, цената също е от значение, но тя отново се определя от това, от какъв уред точно имате нужда. За да ви помогнем при избора ви на най-добрия уред за вас, сме направили списък на някои от най-добрите хлебопекарни.

Най-добрите хлебопекарни

1. Хлебопекарна Tefal Pain et Tresors PF250135

Tefal Pain et Tresors PF250135Виж цената за днес

Tefal Pain et Tresors PF250135 е с модерен дизайн, решена в стилна комбинация от черно и бяло, с дигитален контролен панел, поставен в горната част на уреда. Размерите и от 31х29х29см(ШхДхД). Вътрешността на хлебопекарната е с тефлоново покритие, което гарантира, че приготвяните изделия няма да залепнат по стените на съда. Уреда е оборудван с 20 различни програми, с които можете да приготвяте любимите си тестени изделия. И това не включва само хляб! С хлебопекарната можете да приготвяте тесто за пица, прясна паста, овесена каша и дори.. мармалад!

Освен това, в програмите и са включени 3 безглутенови опции, за тези от вас, които са фенове на здравословното хранене. Двойния диспенсър, с който е обородвун уреда, автоматично добавя ядки, стафиди или шоколадови парченца към тестото, така че да можете да приготвяте и вкусни десерти. Някои от програмите на уреда са: Основна, Френски хляб, Пълнозърнест хляб, Тесто, Конфитюр, Ориз, Десерт, Паста, Тесто за пица, Кисело мляко.

Освен това, уреда има 3-степени на загар, с които можете да приготвяте хляб със златиста до силно препечена коричка, изцяло спрямо вашите лични предпочитания. Хлебопекарната работи с мощност от 700W, което гарантира нейната ергономичена и същевременно ефективна работа. Капацитеът и от 1000гр позволяват да приготвите голямо количество от любимите си хлебни изделия.

Също така, уреда е оборудван с модерни функции като Отложен старт и Запазване на топлината. Функцията за „отложен старт“ ще ви позволи да отложите приготвянето на хляба с до 15ч, а топлината му ще се запази до 1ч. 

2. Хлебопекарна Star-Light MPD-800W

Star-Light MPD-800WВиж цената за днес

Star-Light MPD-800W е с модерен дизайн, решена в класически черен цвят, с дигитален контролен панел, поставен в горната част на уреда. Размерите и от 42.5х29.5х26.5см (ШхДхД). Това я прави удобна за поставяне както в по-големите, така и в по-малките и практични кухненски пространства. Този уред се предлага с 12 програми и 3 степени на изпичане, така че да можете да приготвите любимия ви домашен хляб, изцяло спрямо вашите лични предпочитания.

Хлебопекарната работи с мощност от 800W, което гарантира нейната ергономичена и същевременно ефективна работа. Капацитеът и от 1134гр позволяват да приготвите голямо количество от любимите си хлебни изделия, достатъчни за нуждите на цялото ви домакинство. Освен за приготвяне на хляб, хлебопекарната може да приготвя и любимите ви десерти. 

3. Хлебопекарна Star-Light MPD-850W

Star-Light MPD-850WВиж цената за днес

Star-Light MPD-850W е с модерен дизайн, решена в класически бял цвят, с дигитален контролен панел, поставен в горната част на уреда. Размерите и от 27.5х42х27см (ШхДхД). Това я прави удобна за поставяне както в по-големите, така и в по-малките и практични кухненски пространства. Този уред се предлага с 12 програми, с които можете да приготвяте както различни вариации на хляб, така и десерти. 3-те различни степени на загар, ще ви позволят да приготвите хляб с хрупкава коричка, изцяло съобразен с личните предпочитания на вашето семейство. Хлебопекарната работи с мощност от 850W, което гарантира нейната ергономичена и същевременно ефективна работа. Капацитеът и от 1134гр позволяват да приготвите голямо количество от любимите си хлебни изделия, достатъчни за нуждите на цялото ви домакинство.

Освен с перфектни технически характеристики, хлебопекарната е оборудвана и с модерни функции – Запазване на топлината, Система против хлъзгане, Бързо спиране – функцията за „запазване на топлината“ е полезна, за да бъде вашия домашно приготвен хляб топъл, дълго време след изпичането. 

4. Хлебопекарна Star-Light MPD-700W

Star-Light MPD-700WВиж цената за днес

Star-Light MPD-700W е с модерен дизайн, решена в сребрист цвят с иноксово покритие, и дигитален контролен панел, поставен в горната част на уреда. Удобните и и практични размери я правит удобна за поставяне както в по-големите, така и в по-малките и практични кухненски пространства. Този уред се предлага с 12 програми, с които можете да приготвите хляб, козунак и дори десерти. Програмите на уреда са: Основна, Френски хляб, Пълнозърнест хляб, Тесто, Конфитюр, Десерт, Безглутенов хляб, Сандвичи и др.

Възможността за избор между 3 различни степени на загар, ще ви позволи да приготвите хляб с хрупкава, златиста коричка, изцяло съобразена с личните предпочитания на вашето домакинство. Хлебопекарната работи с мощност от 700W, което гарантира нейната ергономичена и същевременно ефективна работа. Капацитеът и от 900гр позволяват да приготвите достатъчно количество от любимите си хлебни изделия, които ще задоволят нуждите на цялото ви семейство. 

5. Хлебопекарна Heinner HBM-690W

Heinner HBM-690WВиж цената за днес

Heinner HBM-690W е с модерен дизайн, решена в класически бял цвят, с дигитален контролен панел, поставен в горната част на уреда. Размерите и от 40.7х28.2х29.8см (ШхДхД). Това я прави удобна за поставяне както в по-големите, така и в по-малките и практични кухненски пространства.

Този уред се предлага с 12 програми, с които можете да приготвяте както различни вариации на хляб, така и десерти и дори мармалад. Програмите на уреда са: Обикновен бял хляб, Френски хляб, Пълнозърнест хляб, Бърз хляб, Сладък хляб, Ултрабърза програма I, Ултрабърза програма II, Тесто, Сладко, Кейкове и сладкиши, Сандвичи, Печене. 3-те различни степени на загар, ще ви позволят да приготвите хляб с хрупкава коричка, изцяло съобразен с личните предпочитания на вашето семейство. Хлебопекарната работи с мощност от 600W, което гарантира нейната ергономичена и същевременно ефективна работа. Капацитеът и от 900гр позволява да приготвите голямо количество от любимите си хлебни изделия, достатъчни за нуждите на цялото ви домакинство.

Освен с перфектни технически характеристики, хлебопекарната е оборудвана и с модерни функции като запазване на топлината, например – функцията за „запазване на топлината“ е полезна, за да бъде вашия домашно приготвен хляб топъл, дълго време след изпичането. 

6. Хлебопекарна Tefal Pain Plaisir PF220

Tefal Pain Plaisir PF220Виж цената за днес

Tefal Pain Plaisir PF220 е с модерен дизайн, решена в черен цвят с червен акцент, с дигитален контролен панел, поставен в горната част на уреда. Размерите и от 29х31х29см (ШхДхД). Това я прави удобна за поставяне както в по-големите, така и в по-малките и практични кухненски пространства. Този уред се предлага с 17 автоматични програми, които включват: 3 безглутенови програми, 7 програми за хляб, 7 други програми. Някои от програмите на уреда са: Основна, Пълнозърнест хляб, Тесто, Конфитюр, Паста, Безглутенов хляб. С тези програми, можете да приготвяте както различни вариации на хляб, така и десерти.

Също така, уреда е оборудван с 3 настройки за тегло и 3 нива на препичане на коричката, ще ви позволят да приготвите хляб с хрупкава коричка, изцяло съобразен с личните предпочитания на вашето семейство. Хлебопекарната работи с мощност от 700W, което гарантира нейната ергономичена и същевременно ефективна работа. Капацитеът и от 1000гр позволяват да приготвите голямо количество от любимите си хлебни изделия, достатъчни за нуждите на цялото ви домакинство.

Освен с перфектни технически характеристики, хлебопекарната е оборудвана и с модерни функции – Запазване на топлината – функцията за „запазване на топлината“ е полезна, за да бъде вашия домашно приготвен хляб топъл, дълго време след изпичането.

7. Хлебопекарна Daewoo DBM600B

Daewoo DBM600BВиж цената за днес

Daewoo DBM600B е с модерен дизайн, решена в класически черен цвят, с дигитален контролен панел, поставен в горната част на уреда. Размерите на уреда са практични и удобни, като това го прави удобен за поставяне както в по-големите, така и в по-малките и практични кухненски пространства. Този уред се предлага с 12 програми (Основна, Конфитюр, Десерт, Тесто за пица, Сандвичи и др), с които можете да приготвяте както различни вариации на хляб, така и десерти. 2-те различни степени на загар, ще ви позволят да приготвите хляб с хрупкава коричка, изцяло съобразен с личните предпочитания на вашето семейство. Хлебопекарната работи с мощност от 600W, което гарантира нейната ергономичена и същевременно ефективна работа. Капацитеът и от 900гр позволяват да приготвите голямо количество от любимите си хлебни изделия, достатъчни за нуждите на цялото ви домакинство.

Освен с перфектни технически характеристики, хлебопекарната е оборудвана и с модерни функции – Таймер, Запазване на топлината, Бързо спиране – функцията за „запазване на топлината“ е полезна, за да бъде вашия домашно приготвен хляб топъл, дълго време след изпичането. 

8. Хлебопекарна Tefal Pain et Tresors Maison PF251835

Tefal Pain et Tresors Maison PF251835Виж цената за днес

Tefal Pain et Tresors Maison PF251835 е с модерен дизайн, решена в класически черен цвят, с дигитален контролен панел, поставен в горната част на уреда. Уреда е оборудван с 22 различни програми, разпределени както следва: 8 програми за хляб, 3 безглутенови програми, 3 програми за млечни храни, 8 други програми. С хлебопекарната можете да приготвяте тесто за пица, прясна паста, овесена каша и дори.. мармалад! Освен това, в програмите и са включени 3 безглутенови опции, за тези от вас, които са фенове на здравословното хранене.

Освен това, уреда има 3-степени на загар, с които можете да приготвяте хляб със златиста до силно препечена коричка, изцяло спрямо вашите лични предпочитания. Хлебопекарната работи с мощност от 700W, което гарантира нейната ергономичена и същевременно ефективна работа. Капацитеът и от 1000гр позволяват да приготвите голямо количество от любимите си хлебни изделия.

Също така, уреда е оборудван с модерни функции като Запазване на топлината. 

Виж още: Най-добрите уреди за готвене на пара | Най-добрите кухненски роботи | Най-добрите пасатори | Най-добрите блендери | Най-добрите мултикукъри | Най-добрите месомелачки | Най-добрите фритюрници с горещ въздух | Най-добрите миксери | Най-добрите сокоизстисквачки | Най-добрите микровълнови фурни | Най-добрите готварски печки | Най-добрите електрически скари | Най-добрите тостери за сандвичи |

Какво е важно да знаете при избора си на хлебопекарна?

1. Употреба и почистване

Използването на хлебопекарна, значително улеснява живота ви. Работата на съвременните машини е лесна и изключително функционална. В повечето случаи, просто трябва да изсипете необходимите съставки в хлебопекарната и тя ще свърши цялата работа по месене, втасване и изпичане, вместо вас. Когато приключите, ще трябва да почистите само вътрешността на пекарната, както и бъркалката, като в повечето случаи тези елементи са с тефлоново покритие, така че да не залепват съставки по тях, което прави поддръжката на уреда, още по-лесна.

2. Таймер

Едно от най-големите предимства на съвременните машини за хляб е, че почти всички техни функции могат да бъдат управлявани чрез таймери, които са изключително полезни при приготвянето на избраните продукти. Можете да задавате времето за месене или изпичане на хляба, като дори можете да настроите хлебопекарната да изпича хляба през нощта, докато вие спите.

3. Капацитет

Когато избирате хлебопекарна за вашето домакинство, трябва да съобразите 2 основни неща: 1) какъв тип тестени изделия бихте искали да приготвяте и 2) колко голямо количество ще ви бъде необходимо. Повечето можели разполагат с капацитет между 900гр и 1000гр., като отново избора на капацитет на обем на уреда, зависи изцяло от вашите лични предпочитания, но се уверете че ще изберете такъв уред, който ще задоволява нуждите на домакинството ви само с едно зареждане.

Често задавани въпроси

1. Колко е трайността на домашния хляб?

Това варира в зависимост от вида хляб, как е опакован и как се съхранява. Тъй като не са добавени изкуствени консерванти, най-добре е да хапвате домашния си хляб за 3 до 4 дни след неговото приготвяне. Винаги можете да го охладите, за да добавите няколко дни.

2. Хлебопекарните изпичат ли хляба или само замесват тестото?

Да, въпреки че почти всички машини ви дават и опцията само да замесите тестото. Програмите за месене на тесто, смесват съставките, омесват тестото и го остават да втаса, така че да можете да го извадите от хлебопекарната и да го изпечете във фурната в желаната от вас форма. Въпреки това, ако не желаете по-специфична форма на хляба, можете да оставите уреда да го изпече.

3. Хлебопекарна или фурна? Кой е по-добрият вариант за изпичане на хляб?

Зависи от начина ви на живот. Хлебопекарните гарантират перфектни резултати при изпичането на хляб, тъй като за това са създадени. Също, можете да изпечете хляба и във фурната, но в засивимост от нейните температурни настройки и нагряване, в нея той може да прегори. Но отново – всичко е въпрос на личен избор и свободно време.

4.2/5 - (4 votes)
Review-bg.com
Logo