Най-Добрите Хладилни Чанти за 2024

Хладилната чанта е много полезна вещ за всяко семейство, защото често се използва, когато отивате сред зелената трева, на пикник или на планински поход. Без съмнение преносимата хладилна чанта е ефективна в ситуации, когато излизате от вкъщи и искате да съхранявате различни напитки и храни студени. Продуктът ще бъде от голяма помощ за поддържане на студени сандвичи, плодове, сок или бира. Когато пътувате с кола, хладилната чанта ще замести хладилника у дома, тъй като лесно се поставя в багажника.

Хладилната чанта е като преносим мини-хладилник, който можете да вземете навсякъде с Вас. Подобни продукти се ценят от хората, които обичат да пътуват и да прекарват повече свободно време на открито и на сянка. Но проблемът идва в това, че няма само един модел хладилна чанта, а са много и всеки е с различни функции, различен начин на захранване, с различна големина и т.н. Как да направите правилен избор – продължете да четете.

Изборът на такъв продукт е труден, особено ако не сте направили някакво малко проучване предварително. Тук се намесваме ние и нашите препоръки за най-добрите хладилни чанти, от които ще останете доволни.

Най-добрите хладилни чанти

1. Хладилна чанта Zephyr

Хладилна чанта zephyr zp 1448 a24

Виж цената за днес

Zephyr е тип хладилна кутия, която ще бъде Вашият верен партньор в приключенията Ви на открито, на къмпинг или на пикник. Това е модел със зареждане, подходящ за кола, кемпер или каравана. Можете да зареждате Zephyr директно от захранването на автомобила Ви. Захранващото напрежение е 240V с конектор за кола 12V dc.

Този модел работи с електричество, така че времето за съхранението на Вашите продукти ще бъде неограничено. Друга изключително полезна и атрактивна функция, благодарение на EPS пяната като изолационен материал, е това, че може да се използва за охлаждане на храна, достигайки температура от 13-18°С , или може да поддържа любимите Ви чай, кафе или вода – затоплени, с температура до 55-65°С.

Със Zephyr подръка няма да имате никакви ограничения нито при лятната почивка, нито при зимната. Капацитетът ú е средно голям – 24 литра. Можете да поберете няколко броя сандвичи и няколко бутилки с вода или бира. Материалът, от който е изградена Zephyr е пластмаса, с което придобива преимуществото на лека хладилна чанта, с общо тегло от 4кг. Цветът е син.

2. Хладилна чанта Atlantic F1

Хладилна чанта Atlantic F1

Виж цената за днес

Atlantic F1 е тип хладилна кутия със стандартна степенка. Тази чанта е подходяща за няколкодневни пътувания, тъй като е с капацитет от 30 литра. Можете да я използвате удобно и практично за Вашите къмпинг излети или при риболов с щедър улов, при който да съхранявате прясната риба, докато я откарате у дома. За допълнителна здравина, чантата е изработена от твърда пластмаса, в син цвят.

Размерите на Atlantic F1 са: височина – 39см, дължина – 30см, дълбочина – 39см, а теглото ú е само 1.8кг за лесно пренасяне и транспортиране. Тя е подобна на мини-хладилник, така че можете да съхранявате храната при ниски температури, така че винаги да имате леки закуски подръка. Чантата не е сгъваема, така че трябва да вземете предвид необходимото място за съхранение, когато не я използвате.

В допълнение към изгодната цена на продукта, Atlantic F1 се отличава и с компактния си дизайн и издръжливите и лесни за почистване материали.

3. Хладилна чанта FIRST FA-5170

Хладилна чанта FIRST FA-5170

Виж цената за днес

FIRST FA-5170 е пластмасова хладилна чанта, подходяща за няколкодневни пътувания, тъй като е с голям капацитет от 32 литра, а поради факта, че работи на електрическа основа, охлаждането на храната е неограничено. Подходящ помощник е за съхранението на Вашия обяд, няколко сандвича и няколко бутилки вода, сок или бира по време на Вашия къмпинг или няколко дневно приключение с каравана.

Изградена е изцяло от пластмаса, с удобна цяла дръжка за лесно транспортиране, в сив цвят. Поддържа и почиства се лесно. Изработен е от твърда пластмаса, която не се чупи при механични удари и не се напуква лесно, ако я ударите в твърди повърхности. Устойчива е и сигурно ще съхранява Вашите любими продукти, като може да ги поддържа топли или студени в зависимост от сезона.

Благодарение на двата си безчеткови мотора може да поддържа температура до -18°С по-ниска от външната температура и до 65°С за затопляне. Притежава удобен адаптор за включване в запалка на моторно превозно средство, като кола или лодка, но също и у дома или офиса. Енергийната ефективност е Клас А++.

Използвайки тази чанта, можете да вземете нетрайна храна по време на пътуванията си, така че няма да се налага да търсите място за хранене.

4. Хладилна чанта / кутия Атлантик

Хладилна чанта / кутия Атлантик 24л

Виж цената за днес

Атлантик е хладилна кутия със стандартна степенка. Тя е пасивна, като предоставя охлаждане на продуктите, без да се нуждае от електричество. Това, от което се нуждае са специални пълнители, които преди това трябва да сте държали във фризера. След като ги поставите в хладилната чанта, пълнителите отдават студено и поддържат ниска температура във вътрешността. Вътрешността на Атлантик е изработена от полиуретанова пяна, която умее да задържа ниската температура дълги часове.

Капацитетът на тази пасивна хладилна чанта е 24 литра, така че ще имате място да поставите храна за няколко дни + няколко бутилки. Атлантик е подходяща за Вашия къмпинг, пикник или кратка почивка за няколко дни. Тя ще съхранява прилежно Вашите закуски и сандвичи и ще поддържа хладни Вашите любими летни напитки.

Външната обвивка на хладилна чанта Атлантик е изработена от здрав и устойчив полипропилен в син цвят и бял капак с удобна, широка дръжка. Размери: височина – 38.5см, широчина – 39см, дължина – 24см. Изключително лека и удобна за транспортирана, с тегло от 1.6кг.

5. Термочанта PALISAD

Термочанта PALISAD

Виж цената за днес

Термочанта PALISAD е удобна за излети и пикници. Има здрава конструкция, подсилена с алуминиева рамка и дръжка. За да можете да я носите лесно, тя е оборудван с алуминиева щанга, така че да се чувствате максимално комфортно по време на транспортирането.

Поради факта, че топлоизолационният слой е изработена от PEVA, няма да има риск за Вашите хранителни продукти. PEVA е вид пластмаса от полиетилен винил ацетат и съвсем от скоро стана доста популярна и търсена алтернатива на познатия PVC материал, тъй като не съдържа хлор. Вашите продукти ще се поддържат в топлата обвивка на чантата за няколко часа, докато навън е студено. Така можете да пренесете вкусен домашен обяд до Вашата хижа в планината и да бъдете спокойни, че храната Ви ще бъде приятно топла, когато пристигнете. Или пък можете да оборудвате чантата със студени пълнители, за да поддържа продуктите Ви хладни през лятото, докато сте на плажа или отивате на пикник в гората.

В същото време повърхността се почиства лесно, само с влажна кърпа. Външната част е направена от полиестер и прави чантата издръжлива и дълготрайна. Цветът е зелен, много свеж и приятен. В горната част на термочанта PALISAD ще намерите малко джобче с капак за бърз достъп до продуктите, който предотвратява загубата на студ или топлина.

Основният капак е с двоен цип. Капацитетът ú е 15 литра. Поради малкия си капацитет, чантата е лесна за транспортиране и предлага достатъчно място за еднодневни пътувания.

Какво е важно да знаете при избор на хладилна чанта?

Видове хладилни чанти

Най-общо казано хладилните чанти могат да се разпределят в две основни категории – електрически и пасивни. Електрическите хладилни чанти имат конектор, с който се свързват с автомобил и черпят ток от него. На практика могат да поддържат неограничено време продуктите, дотогава, докато не ги изключите. Повечето електрически хладилни чанти имат функциите за охлаждане и затопляне.

От друга страна пасивните хладилни чанти използват пълнители. Те разчитат на устойчив и дебел изолационен материал във вътрешността си, благодарение на който осигуряват до няколко часа задържане на желаната температура.

Капацитет

Ако не планирате твърде често излети на открито и носите със себе си храна и напитки предимно само за Вас или за двама човека, то по-добре не се презапасявайте с голяма хладилна чанта, а вземете такава с капацитет от 6 до 10литра. В противен случай, най-вероятно ще я носите празна, а мястото което ще заема в багажника на колата Ви би могло да се оползотвори за нещо друго от личния Ви багаж.

Средната големина хладилни чанти, с капацитет от 11 до 20 литра са подходящи за няколко дневна почивка, в която спокойно можете да поберете няколко вкусни сандвича. Може да бъде полезна за туризъм, пикник или риболов.

Хладилните чанти с голям капацитет от 21 до 30 литра се препоръчват за семейства с деца или ако сте голяма компания, която планира групово пътуване до планината или до морето. В тях можете да поберете до 6 бутилки от 1,5 литра + 2 бутилки от по 1 литър. Можете да поберете и няколко порции храна. Предимство при по-големите размери хладилни чанти, е че охлаждат продуктите във вътрешността си по-дълбоко и за по-дълго време.

Материал

Хладилните чанти могат да бъдат изработени от дебели тъкани, като: полиестер, PVC или твърда пластмаса. Важно е стените на хладилната чанта да са възможно най-дебели, защото с това се гарантира по-доброто поддържане на температурата в желаните стойности. Стените не трябва да бъдат по тънки от 0.8см, за да е ефективен продуктът.

Външната част на продукта трябва да бъде изработена от износоустойчиви тъкани, лесни за хигиенизиране, с възможност за бързо съхнене, а вътрешната част от материали, поддържащи температурата на желаните стойности. Вариантите, които имат PVC слой вътре, с отразяващи свойства, са ефективни и запазват пълнителите замръзнали за по-дълъг период от време.

Пълнители

Пасивните хладилни чанти обикновено използват за охлаждане пълнители, които имат вътре гел, солена вода или силикон. Те трябва да бъдат предварително замразени във фризера, преди да ги поставите в торбата. Геловите версии поддържат ниска температура, тези с вода, сол и силикон помагат за поддържане на вътрешната температура по-ниска от околната, за по-кратък период от време (най-много 48 часа), а силиконовите поддържат храната на същата температура, но в продължение на няколко дни. 

Други аспекти

За да можете лесно да намирате нещата в чантата, би било добре да изберете модел с няколко отделения или широка вътрешност. В малките джобове можете да поставите компактните храни, до които винаги искате да имате достъп, а в големите кутии от бира или други закуски, които изискват ниска температура и са опаковани в обемни торби. 

Моделът със свалящ се капак, изработен от твърда пластмаса, е добър избор за тези, които пътуват много с кола, тъй като могат да използват горната част на чантата като маса.

За колко време изстива една хладилна чанта?
Хладилните чанти, свързани към контакта на колата, запазват храната студена – неограничено време, докато не ги изключите. От друга страна, тези хладилни чанти, които използват охлаждащи пълнители, имат ниска вътрешна температура, стига да са замразени. Тези с вода и сол вътре, поддържат температурата максимум 48 часа, а тези със силикон са с по-нисък температурен диапазон (0-2 градуса) и могат да се използват дори цяла седмица.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo