Най-Добрите Готварски Печки Hansa за 2024

Една готварска печка ще бъде с вас дълго време или поне трябва да бъде, затова препоръчваме най-устойчивите и качествени продукти като тези, които се предлагат от компанията Hansa.

При избора на печка е много важно потребителят да се чувства комфортно с размера на горелките. Стандартната печка е с 4 нагревателни зони или няколко на брой горелки, комбинирани с електрически котлон, но има и модели с повече горелки и различни размери. При котлон, който има повече от 4 горелки, вече говорим за професионално готвене. Ако това не е така, тогава е достатъчно да изберете печка Hansa само с 4 нагревателни зони. Този тип готварски печки позволяват бързо готвене на храна и осигуряват нагряването на чайници и малки тенджери.

Предлагаме да разгледате най-добрите готварски печки Hansa, които избрахме, като взехме предвид размерите и броя на горелките, материалите, плота и други подобни характеристики, заедно с ръководство, което да ви помогне да разберете всичко за тях. 

Най-Добрите Готварски Печки Hansa

1. Електрическа готварска печка Hansa FCCW59209

Hansa FCCW59209

Виж цената за днес

Hansa FCCW59209 е електрическа готварска печка със стъклокерамичен плот и 4 нагревателни зони от витрокерамика (2 големи и 2 малки). В предната част има разположен контролен панел, който е много удобен и лесен за работа. Чрез него можете да се възползвате от функцията Таймер и термостат, както и да наблюдавате степента на нагрятост на котлоните.

Функциите на готварска печка Hansa FCCW59209 са: грил, конвекция, размразяване и сушене. Типът на затоплянето е горно и долно, като във вътрешността има разположен вграден вентилатор и вътрешно осветление.

Котлоните с 4 Hi-Light зони за готвене работят на принципа на съпротивление под формата на спирала, което нагрява стъкления панел над тях, който индиректно предава топлинната енергия към дъното на съда над зоната за готвене, а светлината, произведена от нагрятата в червено спирала излъчва с калорични лъчи, които също излъчват топлина. 

Така че, тези електрически области на топлинно излъчване предават топлина по два начина: чрез конвекция и чрез излъчване. Тази комбинация от излъчване на калорична енергия помага на тези зони за готвене да се нагряват по-бързо в сравнение с класическите нагревателни зони, само чрез конвекция, като по този начин ги прави много по-ефективни. Повърхността на плота, изработена от стъклокерамичен кристал, има елегантен дизайн и се почиства много лесно.

Благодарение на иновативния производствен процес, разработен и патентован от SCHOTT, този стъклокерамичен модел от Hansa се произвежда без използване на арсен или тежки метали в производствения процес. Това решение, уникално в света, осигурява значителни ползи за околната среда. В края на дългия си полезен живот, този модел котлон може да бъде рециклиран и използван повторно като строителен материал.

2. Електрическа готварска печка Hansa FCCW58200

Hansa FCCW58200

Виж цената за днес

Печката Hansa FCCW58200 е идеалният избор, ако искаме уред, оборудван с най-новите технологии на много добра цена. Дизайнът на този уред е много атрактивен, който се откроява през лотосово бялата емайлирана повърхност, пасвайки идеално във всеки ъгъл на вашия дом.

Контролният панел с 6 прибиращи се бутона и LCD дисплей с електронно управление, разположен над вратата на фурната, следи всички функции и температурни зони, които могат да се регулират независимо. А управляващите елементи на печката съдържат: 4 прибиращи се въртящи се бутона за управление на 4-те зони на топлинно излъчване на електрическия котлон.

Печката разполага и с устройство за регулиране на времето на работа Таймери с LCD дисплей, управляван с помощта на три бутона. С помощта на този електронен програматор и функцията на часовника, следенето на времето за приготвяне от максимум 120 минути и настройването на времето за изключване на фурната е особено лесно.

Стъклокерамичният плот с електрическо захранване има максимална мощност от  6 kW , като е разделен между 2 малки кръгли Hi Light зони на топлинно излъчване с диаметър 2 x 145мм и мощност  1,2 kW всяка, 2 двойни зони на топлинно излъчване кръгла с разширена нагревателна площ Hi Light 170/265мм и мощност  0,8/1,8 kW. Общата мощност на печката е  9,2 kW.

 

3. Електрическа готварска печка Hansa FCCX68235

Hansa FCCX68235

Виж цената за днес

Този нов модел електрическа готварска печка Hansa FCCX68235 е подходящ за вашата стилна кухня, в която искате често да ухае на вкусни домашно приготвени ястия. За целта ще можете да използвате 4 нагревателни зони, сред които една голяма, една нормална и 2 по-малки. Печката е замислена добре, да бъде практична и да представлява удобство по време на готвене за всяка домакиня.

Фурната е с обем 65 литра, а в нея са побрани два броя тави, с долно и горно затопляне. Има и вграден вентилатор, за неустоимо свежи и хрупкаво препечени ястия. На двете тави от печката можете да изпечете всичко, за което се сетите. Тя запазва аромата на яденето, прави го сочно, ароматно и вкусно. Имате възможност да осъществите вашите любими рецепти за сочно приготвени или хрупкави ястия.

Функциите на фурната са: грил, конвекция, размразяване и претопляне. Във вътрешността на фурмата има монтирано осветление, с което ще си помагате по време на следенето на процеса на готвене.

Ще останете доволни и от икономичния тип на работа на този модел Hansa FCCX68235.. нейният енергиен клас е А, енергийната ефективност на котлоните също е клас А. Тоест вашите домашно приготвени ястия ще бъдат не само вкусни и лесни за приготвяне, с много съвременни удобства, но и няма да харчите цяло състояние, когато дойде време да заплатите месечната сметка за електричество.

4. Комбинирана готварска печка Hansa FCMW68209

Hansa FCMW68209

Виж цената за днес

Причините, поради които готварска печка като Hansa FCMW68209 може да бъде желана, са свързани както с аспекта на кухнята, но също и с действителното готвене и полезност. Изборът му обаче може да бъде направен и след анализ на характеристиките, които представя, и това е така, защото е доста интересна комбинация.

Погледната отдалеч, Hansa FCMW68209 не е нищо повече от компактна и класическа печка, но отблизо можете да видите, че тя все пак е нещо различно. Първият елемент, който имаме предвид, е частта от печката, която този модел предоставя на желаещите и която предлага както горелки, така и зона за готвене.

Използването на печката с газова функция може да е това, което много хора все още искат и ще имате 3 такива горелки, които да използвате. Тези горелки зависят от съдовете, които използвате, и техния размер и ще имате малка горелка, нормална горелка и голяма горелка. 

В допълнение към горелките, вие ще имате и печка, която можете да използвате както искате или имате нужда. Като модерни елементи за печката, вие също ще имате какво означава да имате скара, безопасно, но особено електрическо запалване за газовите горелки. Преминавайки към частта на фурната, можем да говорим за модерни елементи, като започнем от нейния електрически режим на работа.

Чрез такава операция ще имате предимството да използвате функция за долно нагряване, горно нагряване или може би вентилатора, с който е осигурена. За тези, които са запалени по готвенето и искат да получат успешна пържола, най-важните функции могат да бъдат тези като скара, грил, а като надзор на това, което се готви, ще имате функцията за вътрешно осветление.

От категорията на други модерни и изгодни функции или характеристики, донесени от тази печка, имаме настоящата функция за бързо нагряване и размразяване, но също и факта, че вратата на фурната има 3 слоя стъкло. За цялата работа ще имаме и малко потребление на електроенергия и това означава позициониране на този модел в клас на ефективност А.

5. Електрическа готварска печка Hansa FCCX68219

Hansa FCCX68219

Виж цената за днес

Качествената електрическа печка трябва да изглежда и действа като Hansa FCCX68219. Това е вид ефективен продукт, т.е. този тип печка, която впечатлява с всичко: като се започне от външния вид и се стигне до оборудването.

Визията на тази електрическа печка залага на два нюанса: тъмно сиво и черно. И въпреки че може да изглежда като трезвен стил, ние ви казваме, че е доста елегантен. Освен това панелът на този модел е много интуитивен и лесен за използване. Той показва всичко. Работи на базата на конвекция, оборудвана е с вентилатори, които обуславят изключително ефективно разпределение на въздуха вътре. И всичко се прави невероятно бързо. По принцип студеният въздух се отвежда, докато топлият се грижи за правилното приготвяне на храната.

Сред характеристиките на този продукт са не по-малко от 4 зони за готвене. Идеални са за всякакъв вид храни, но и за ястия. Ако бързате, можете да изберете по-голямата площ за готвене, докато ако искате да затоплите малко храната, можете да използвате по-малката площ. В крайна сметка се фиксира същият принцип, както при обикновена печка. Наличието на комбинация от предимства или характеристики също означава по-разнообразна употреба, но може да се дължи и на факта, че Hansa FCCX68219 внася известна еволюция в термина печка.

Въпреки че е печка, функциите, донесени от Hansa FCCX68219, могат много просто да бъдат позиционирани в категорията на модерните, а не класическите, както биха си помислили другите, и всичко, което остава да се направи, е да се разпредели място за инсталиране от 85 x 60 x 60 cm.

6. Електрическа готварска печка Hansa FCCM58088

Hansa FCCM58088

Виж цената за днес

Търсите черна фурна, която да пасне на вашата кухня както като дизайн, така и като оборудване? Имаме добър пример за вас. Това е печка Hansa FCCM58088

Предимство, което си струва да имате предвид при тази печка е че е черна на цвят.Това е важно за дизайна, но и за това, че вече няма да се притеснявате да я почиствате. Трябва да се кажат няколко неща за размера, който му принадлежи. По-конкретно, размерите му са важни. Те (Д x Ш x В) са с размери 85 x 50 x 60 cm. Както виждате, той е с ширина 50 см, което е голямо предимство, защото може да се постави и на по-тесни места.

Предвиден е с регулируеми крачета, които са важни за по-лесното съхранение на продукта от едно място на друго. Класът на енергийна ефективност също е важен, това е тип А.

Относно броя на горелките, трябва да се каже, че те са достатъчни за семейство, те са 4. Така можете да готвите няколко вида храна, в зависимост от предпочитанията на всеки. Фурната, с която разполага тази печка, е с много функции. По този начин той представя скара, където можете да приготвите всичко – от месо до пица или каквото искате.

Печката Hansa FCCM58088 осигурява безопасност, която е важна за всяка печка, тъй като могат да възникнат различни инциденти. Има и електрическо захранване, което е плюс за процеса на приготвяне на храната. Капацитетът на фурната, оборудвана с печка Hansa, е 66 л, което е доста добро за приготвяне на храна за цялото семейство.

Долното и горното нагряване са необходими функции за всяка фурна. Това е така, защото те ще допринесат за равномерното им изпичане. Относно аксесоарите трябва да се каже, че те също присъстват, като тавата, скарата за фурната, както и долното чекмедже за съдове.

И това не е всичко. Тази фурна има и други важни характеристики. Например, разполага и с таймер, който ще ви уведоми колко време имате, докато храната бъде готова. Също така, освен това, има и функцията за осветяване на интериора, което е голямо предимство. 

Това е полезна функция, защото ви спестява допълнително пари, консумирайки по-малко, отколкото ако включите крушка или друго осветително тяло. Печката Hansa FCCM58088 също има конвекция на горещ въздух, тази функция е доста полезна за приготвяне на месо.

7. Комбинирана готварска печка Hansa FCMX68209

Hansa FCMX68209

Виж цената за днес

За да се превърне готвенето в удоволствие е необходима добра печка. И вие ще намерите такава печка в гамата на Hansa, това е моделът печка Hansa FCMX68209

За тази печка Hansa трябва да се каже, че е изработена от неръждаема стомана, като цветът й е същият. За да го поставите в кухнята, трябва да вземете предвид размерите (Ш x Д x В) от 85 x 60 x 60 cm.

Важна подробност при този модел е, че включва захранване на печката както на газ, така и на ток. Така можете да изберете правилния метод, който да използвате, когато готвите храната. Печката Hansa FCMX68209 е с 3 горелки + 1 електрическа горелка. Така че можете да изберете или готвене на електрическа горелка, или на 3 газови. Що се отнася до метода им на запалване, трябва да се каже, че той е от електрически тип.

Печката Hansa FCMX68209 е един от моделите, които имат безопасност, като това е много важна функция. За горелките също трябва да се каже, че те са с различни размери, като: голяма горелка, малка горелка и нормална горелка. Всичко това е покрито от решетка, която ще поддържа съдовете, в които ще готвите храната.

Във фурната на тази печка от Hansa, която е осветена, ще намерите скара. Грилът, с който разполага този модел е подходящ за добри резултати при приготвянето на печена птица. За да получите най-добри резултати, трябва да използвате грила или дори функцията за супер въртене едновременно. Също така трябва да се каже за тази фурна, че работи на базата на електрически ток, а капацитетът й е 65 л. Освен това е оборудвана с таймер.

Печката Hansa FCMX68209 има фурна, която се възползва от вентилатор, конвекция на горещ въздух, но също и 2 вида отопление: долно и горно. Така той е готов да приготви вашата храна бързо и здравословно. Печка Hansa FCMX68209 е с метален капак, плоска тава и дълбока тава и тава Procook. За фурната има и полезна скара. В допълнение, той е оборудван с 8 функции за готвене и функция за размразяване.

Какво е важно да знаете при избор на готварска печка Hansa

Материал

Има два материала, от които може да бъде направена печката:

  • Неръждаема стомана – по-скъпа и по-трудна за почистване, но много по-устойчива във времето;
  • Боядисана дъска – по-евтина, почиства се бързо и лесно, но се разваля по-бързо.

Материалите, от които ще изберете да направите вашата печка, зависят от вашите лични предпочитания и от това колко сте готови да инвестирате. Неръждаемата стомана е много по-солидна и много по-издръжлива, но изисква плащане на по-висока цена при покупка.

Как да изберем аксесоари за печка?

Има няколко аксесоара, които човек получава с печката и дори да не са най-важните, те имат голямо значение, когато трябва да вземете окончателно решение. Стандартните аксесоари са представени от скара за фурната и тава. Аксесоарите имат различни функции и колкото повече са накрая, толкова по-добре.

Размер

Готварските печки се предлагат в различни размери. Изберете размер, който се вписва в пространството на вашата кухня и е достатъчен за вашите нужди по отношение на готвене.

Брой котлони

Различните модели на Hansa предлагат различен брой котлони, които могат да варират от два до шест. Вземете предвид колко често готвите и колко котлона ви е необходимо.

Функции и технологии

Hansa предлага модели с различни функции и технологии, като многофункционална фурна, грил, автоматично запалване на газовите котлони, таймер, термостат и др. Изберете модел, който отговаря на вашите нужди и предпочитания.

Енергийна ефективност

Проверете енергийния клас на печката, тъй като по-висок клас означава по-голяма енергийна ефективност и по-ниски разходи за електроенергия.

Цена

Сравнете цените на различните модели и изберете този, който предлага най-доброто съотношение между цена и качество.

Гаранция и сервиз

Уверете се, че избраната готварска печка се предлага с гаранция и че има наличен сервиз във вашата страна или регион.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo