Най-Добрите Глюкомери за 2024

Глюкомерите са нужни на хора заболели от захарен диабет или хипогликемия. Глюкомерите са вид медицински изделия служещи за определяне на концентрацията на глюкоза в кръвта. От тях се изисква изключително голяма прецизност и точност в изследваните и показаните резултати. Точните измервания на захарта помагат на заболелите да коригират храненето, физическата си активност и начина на лечението си.

Ако страдате от диабет или друго заболяване, което изисква честото измерване и следене на различни показатели в кръвта като кръвна захар, хемоглобин, холестерол, кетон и пикочна киселина, то Вие се нуждаете от удобен, прецизен и функционален глюкомер, който можете да използвате в дома си, по всяко време, в което изпитвате нужда от подобно показателно измерване.

Чрез следенето на резултати можете лесно да контролирате състоянието си, да поддържате здравословен режим и да установите кога сте прекалили със захарта. Подобни изследвания са изключително важни, особено ако състоянието Ви е в напреднал стадий, затова се постарахме да изберем най-добрите глюкомери сред огромното съдържание в търговската мрежа. Подбрахме моделите, за които сме уверени, че могат да бъдат надеждни и да отговорят на всички Ваши изисквания и критерии. Можете да разгледате нашите предложения в по-долните редове.

Най-добрите глюкомери

1. Глюкомер за измерване на кръвна захар Accu-Chek Performa

Глюкомер за измерване на кръвна захар Accu-chek Performa

Виж цената за днес

Accu-Chek Performa е медицинско изделие за измерване на кръвната захар, използващо патентована технология, осигуряваща бързо, сигурно и точно тестване на кръвната захар. Необходима е малка кръв, с количество само от 0.6 mg/dl, от някой от Вашите пръсти, за предпочитане безименият, защото е най-кръвонаситен.

В комплекта на модела ще откриете 10 броя стерилни игли (ланцети), чрез една от които да направите дупка в пръста си и да пренесете образувалата се капка кръв на някоя от 60-те броя тест ленти, които също ще откриете в комплекта. Иглата се поставя в специално убождащо устройство, което също принадлежи към комплекта. Почти веднага (5 секунди) след процедурата уредът ще отчете необходимите резултати и дори ще алармира, чрез специалната си функция за пристъп и признаци на хипогликемия. Уредът притежава и Инфрачервен порт за свързване с компютър.

Accu-Chek Performa e единственият глюкомер, който автоматично разпознава: увредена тест лента; тест ленти с изтекъл срок на годност и дали пробата е кръв или друг контролен разтвор.

Уредът може да се използва за домашна употреба, като е подходящ за контролиране и изследване на резултати при състояния на гликемия. Може да изгради профил с до 500 измервания, с час и дата на провеждане, като по този начин ще Ви даде ясен поглед над състоянието Ви, за няколко месеца назад.

2. Глюкомер за измерване на кръвна захар Accu-Chek Active

Глюкомер за измерване на кръвна захар Accu-Chek Active

Виж цената за днес

Accu-Chek Active е глюкомер, който може да Ви бъде полезен в дългосрочен план. С него можете да запаметите до 750 измервания с дата и час, с което да направите равносметка на състоянието си за една – две години назад. А, колкото по-дългосрочно преразглеждате промените, толкова по-реално можете да отбележите дали има прогрес в състоянието Ви.

В комплекта с Accu-Chek Active ще откриете специално убождащо устройство, в което трябва да сложите игла. Комплектът съдържа 10 броя игли (ланцети), както и 10 броя тест ленти. Необходимо е да убодете един от пръстите си, за да проведете ефикасно изследването.

Уредът е снабден с USB, чрез което можете да го свържете към лаптоп, компютър или телефон. Резултатите от изследването се получават от анализ на плазма кодирани тест ленти, т.е. показват се стойностите на кръвната захар измерени в плазмата на кръвта, а не в пълната кръв. Резултатът е съпоставим на този, измерен в клинична лаборатория.

Освен това уредът може автоматично да засича, когато е поставена тест лентата, както и когато се постави проба в нея. Характеризира се с изключителна точност в измерването на стойностите, с готовност в отчетените резултати само за 5 секунди, като дори алармира при хипогликемия. През цялото време на изследването ще наблюдавате двоен визуален контрол. След приключване на процедурата уредът ще се изключи автоматично.

Глюкомерът работи с 1 брой батерия, тип CR2032, 3V.

3. Глюкомер за измерване на кръвна захар Accu-chek Active

Глюкомер за измерване на кръвна захар Accu-chek Active

Виж цената за днес

Усъвършенстваният модел на Accu-chek Active е удобен и с достатъчно разнообразни технологии и спецификации, за да се чувствате сигурни в неговото съдействие при анализа на състоянието Ви.

Уредът служи за измерване на кръвната захар чрез кръв взета от пръстите. Използвайте една от 10-те броя игли, които са включени в комплекта, за да убодете един от пръстите на ръката си с помощта на убождащото устройство (също е включено в комплекта). Ще разполагате с 20 тест ленти, чрез които да измерите и изследвате текущото си състояние при поява на признаци или просто за профилактика.

Отчетените резултати ще алармират, ако засекат повишени нива на захар (хипогликемия), за да вземете необходимите мерки. Всеки от резултатите се изписва на дигитален дисплей с ясни и отчетливи знаци. Глюкомерът разполага с Инфрачервен порт, чрез който можете да се свържете към компютър или друго устройство, което също използва такава система, за да дигитализирате данните или да ги изпратите на личния си лекар например.

Устройството може да се кодира. Разпознава, когато използваната тест лента е повредена и/или с изтекъл срок на годност. Ще бъдете информиран, ако не сте приложили достатъчно количество кръв, за да се проведе обективно измерване. Необходимото количество е 1 (mg/dl).

Самото изследване на Вашето текущо състояние се реализира чрез двоен визуален контрол, за който са нужни само 5 секунди, за да осъществи нужните резултати. Можете да бъдете сигурни в прецизността и точността на глюкомера. Можете да запаметите до 500 измервания на Accu-chek Active, чрез които лесно ще създаде свой личен профил на развитието на състоянието Ви.

4. Глюкомер за измерване на кръвна захар Accu-chek Performa

Глюкомер за измерване на кръвна захар Accu-chek Performa

Виж цената за днес

Accu-Chek Performa e патентована технология, осигуряваща бързо, сигурно и точно тестване на кръвната захар, дори в домашни условия. Не е нужно да излизате от дома си и да посещавате лекарски кабинет, когато притежавате Accu-chek Performa. Той ще бъде Ваш достоен партньор и съюзник в измерването на личните Ви резултати.

За да използвате уреда е нужно да капнете, върху една от тест лентите му, малка капка кръв – взета от един от пръстите на ръката Ви. За целта ще трябва да използвате една от 10-те стерилни игли, включени в комплекта, и специалното убождащо средство, което също ще откриете в комплекта. След това пренесете внимателно капката кръв на една от 20-те броя тест ленти, които също ще откриете в кутията на Accu-chek Performa. Останалото – глюкомерът ще свърши сам. Уредът е подходящ за изследване на състояния на гликемия.

Уредът ще засече автоматично поставената тест лента, както и ще разпознае кога е поставена пробата. Изследването няма да бъде проведено, ако тест лентата е увредена, замърсена или с изтекъл срок на годност. По този начин уредът гарантира максимално точни и обективни резултати. Изследването с уреда не се нуждае от кодиране и въвеждане. Цялата процедура се случва автоматично. Ако бъдат засечени прекалено високи нива на захар в кръвта (хипогликемия), уредът ще се погрижи да Ви уведоми чрез специален сигнал. След края на всяка процедура глюкомерът се изключва автоматично.

В паметта на устройството ще можете да запаметявате до 750 броя измервания, по дата и час, за да следите максимално обективно своето състояние.

5. Глюкомер Bionime GM100 

Глюкомер Bionime GM100

Виж цената за днес

Ако Ви е нужен максимално точен партньор в следенето на Вашето болестотворно състояние, който по нищо не отстъпва на лабораторно високотехнологично изследване – то непременно трябва да разгледате този уред.

Bionime GM100 отговаря на най-стриктните изисквания за точност и прецизност при измерване на високи и ниски нива на кръвна захар (DIN EN ISO 15197:2913). За извършване на контролно изследване е нужно да предоставите на уреда малка капка кръв от някой от пръстите на ръката Ви. За целта убодете тъканта на пръста, като използвате специалното убождащо устройство, заедно с една от 50-те броя стерилни игли, предоставени в комплекта.

Уредът работи с тест ленти GS100 (50 броя), които притежават електроди със златно покритие за клинична точност на резултата! Продължителността на изследването е 8 секунди. Изследването е ефективно за потвърждаване или отхвърляне на пристъпи и състояния на хипогликемия. Големият дисплей позволява добра видимост, дори и от хора със слабо зрение.

Можете да запазите до 150 контролни измервания в паметта на глюкомера, с дата и час, и с изчислена средна стойност на кръвната захар за 1, 7, 14 и 30 дни.

Работата на глюкомера се осъществява посредством батерия, тип CR 20132, която съвсем спокойно ще Ви осигури над 1000 точни измервания при нормално използване.

6. Глюкомер Bionime GM100 без кодиране

Глюкомер Bionime GM100 без кодиране

Виж цената за днес

Можете лесно да повлияете на гликемията, като обективно измервате своите резултати, винаги когато имате нужда и изцяло в домашна обстановка. Подобни измервания са изключително важни и нужни на хора страдащи от подобни състояния, за да могат навреме да предприемат нужните мерки за контрол и стабилизиране на показателите.

В комплекта с глюкомер Bionime ще получите 10 броя специализирани стерилни игли, като чрез помощта на една от тях трябва да убодете пръста на ръката Ви, докато не получите малка капка кръв. Устройството ще анализира и преброи количеството на захар в кръвта Ви и ще Ви алармира при риск от хипогликемия. Към комплекта не са включени тест ленти.

Резултатите от измерването ще получите само след 8 секунди – достатъчно бързо дори при спешно състояние, но и изключително точни, въпреки бързината!

В паметта на устройството ще можете да запаметите до 150 измервания, чрез които да изградите свой личен профил и така обективно да следите прогреса на състоянието си.

7. Глюкомер Accu-Chek Performa 

Пакет Глюкомер Accu-Chek Performa

Виж цената за днес

Удобен и с компактни размери – този уред осигурява спокойствието да бъде винаги под ръка, когато имате нужда от него. Патентованата технология на начина на провеждане на изследването на уреда е достоен заместник на всяко друго подобно клинично изследване проведено в лаборатория, с разликата че с Accu-Chek Performa няма да Ви се налага дори да напуснете дома си, за да проверите текущото си състояние.

Уредът използва фина капка кръв (0.3 mg/dl) , взета от един от пръстите на ръката. Препоръчително е това да бъде безименният пръст, защото е най-силно снабден с кръв.

В комплекта на глюкомер Accu-Chek Performa ще откриете 1 х специално убождащо устройство; 10 х игли за убождане (ланцети); 110 х тест ленти, нужни да провеждане на изследването, както и стилен предпазен калъф, в който да прибирате устройството, когато не Ви е нужно.

Продължителността на измерването е 5 секунди, като за целта от Вас няма да се изисква никакво допълнително кодиране или въвеждане на данни. Уредът работи без кодиране, с което гарантира още по-точни и лесно постигнати резултати. Получавате и защита от необективно и неточно измерване, като уредът може да засече автоматично, когато поставите пробата, както и когато използваната тест лента е увредена или с изтекъл срок.

Глюкомерът ще Ви алармира при засичане на хипогликемия, за да предприемете нужните мерки за овладяване на състоянието. След края на процедурата глюкомерът ще се изключи автоматично, след определено време в което не го използвате. Чрез добрата памет на устройството лесно ще можете да създадете на него свой личен профил на състоянието Ви, като ще можете да запаметите до 750 измервания.

Работата на глюкомера се осъществява посредством батерия, тип CR2032, 3V, която съвсем спокойно ще Ви осигури над 1000 точни измервания при нормално използване.

Виж още: Най-добрите апарати за измерване на кръвно налягане

Какво е важно да знаете при избор на глюкомер?

Колко кръв е необходима за провеждане на измерване с глюкомер?

Необходима е съвсем малка капка кръв, само 0,6 µl (mg/dl), за да може глюкомерът да отчете необходимите резултати. Тази кръв може да бъде капилярна, венозна,  артериална или неонатална, в зависимост от характеристиките на уреда. Най-разпространените глюкомери използват кръв от пръста, като е препоръчително, за целта да убодете безимения пръст, защото той е най-кръвонаситен.

Нужно ли е глюкомерът да има памет за запомняне на резултатите?

Паметта вградена в един глюкомер е не просто препоръчителна, но дори задължителна, ако искате да следите оптимално и обективно състоянието си. Някои модели глюкомери могат да запаметят до 750 направени резултата с час и дата на провеждането, което ще даде ясна визия за прогреса на състоянието. По този начин лесно ще бъдат изчислени средните стойности на кръвната захар за определени периоди от 7, 14 или 30 дни.

Дигитален дисплей

Големият дисплей, с ясно и отчетливо изписани значи, позволява добра видимост, дори и от хора със слабо зрение.

5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo