Най-Добрите Газови Готварски Печки за 2024

Съвременните газови готварски печки имат стилен дизайн, който ще обогати всяка кухня, и са оборудвани с полезни допълнителни функции, като например управление на газта, автоматично запалване, самопочистване, конвекторна фурна, грил, таймер и др.

Готварската печка е един от основните елементи във всяка кухня. Разбира се, храната може да се приготвя и с други уреди. Но когато избира газов котлон, потребителят предпочита универсален инструмент, с който може да се направи всичко – от обикновени омлети и палачинки до пилаф и френско месо. Но, както и при другите уреди, потребителят трябва да внимава, когато купува правилния модел. А предвид широката гама от налични уреди, намирането на най-добрите газови печки може да се окаже трудно. Решихме да помогнем на нашите читатели, като направим подробен преглед на такива уреди.

Газовата готварски печка е от съществено значение за домакинството, но също така е и високорисков уред, затова го избирайте сериозно и обмислено. Разбира се, тази класация на най-добрите газови готварски печки включва предпочитанията на клиенти с различни финансови възможности и вкусови предпочитания. Възможно е след покупката да си съставите собствено мнение. Но се надяваме, че нашата статия ще ви помогне да разберете разнообразието от модели и първо да определите подходящите, след това да проучите по-подробно характеристиките и да си купите истински помощник – прекрасен, надежден и удобен. Пожелаваме ви успешна покупка!

Най-добрите газови готварски печки

1. Газова готварска печка Beko FSHT62111GX

Газова готварска печка Beko FSHT62111GX

Виж цената за днес

Независимо дали сте опитен готвач, или любител, системата за готвене с вентилатор на Beko FSHT62111GX прави всяко ястие вкусно. Регулаторът на налягането на газта гарантира, че готварската печка работи при оптимални условия: намалява консумацията на газ, удължава живота на продукта и осигурява отлична производителност на готвене. Готварската печка е оборудвана с газов грил: горелката с пламък, разположена в горната част на фурната, е много практична и полезна за печене на грил, запържване на месо, дори за препичане.

Високоефективните горелки на Beko ще ви осигурят вълшебния момент, от който се нуждаете, когато бързате. Времето, което прекарвате в кухнята, ще намалее значително и ще можете да готвите по-икономично и по-бързо.

Вентилирано асистирано готвене. Тази функция осигурява равномерно разпределение на топлината в готварската печка, като ускорява процеса на готвене.

Горелката за пламък, разположена в горната част на фурната, е много практична и полезна при печене на скара, дори за препечени филийки.

Аксесоарът, разположен в центъра на фурната, позволява равномерно готвене на храната, която се върти постоянно по време на готвене.

Системата за безопасност автоматично изключва подаването на газ, ако пламъкът бъде случайно прекъснат по време на работа.

2. Газова готварска печка Hansa FCGX61109

Газова готварска печка Hansa FCGX61109

Виж цената за днес

Газовият плот Hansa FCGX61109 привлича вниманието с елегантния си дизайн и покритие от неръждаема стомана. Този материал не само придава елегантен вид на уреда, но и го прави много практичен, тъй като не попива мазнини и мръсотия.

В допълнение към четирите горелки плотът има газова фурна, допълнена от електрически грил. В нея могат да се приготвят най-различни ястия, като месо и риба с хрупкава и вкусна коричка, както и сочни и меки зеленчуци.

Фурната е проектирана с висококачествени изолационни материали, които не позволяват на страничните стени да достигнат повече от 60 градуса по Целзий, а на външното стъкло на вратата – до 50 градуса по Целзий. Използва се и термоелектрически сензор, който предотвратява изтичането на газ, ако пламъкът случайно изгасне.

Системата за автоматично запалване позволява запалването на всяка горелка с едно движение на ръката. Механичният таймер с функция за изключване на грила улеснява значително приготвянето на сложни рецепти.

Разбира се, чистенето на фурната не е удоволствие за никого. За да се улесни почистването, фурните на Hansa са покрити със специален, лесен за употреба Email EasyClean, който предотвратява натрупването на мръсотия и мазнини. Сега почистването на фурната е изключително лесно. Не губете времето си за почистване! Направете живота си по-лесен! Изберете да прекарвате времето си със семейството и приятелите си.

3. Газова готварска печка Beko FSGT62110DXO

Газова готварска печка Beko FSGT62110DXO

Виж цената за днес

Газовата готварска печка Beko FSGT62110DXO е със стандартна широчина 60 см и е оборудван със система за контрол на газовите горелки и фурната, която предотвратява изтичането на газ, ако пламъкът случайно изгасне. Готварският плот има 4 зони за готвене с различен диаметър с автоматично електрическо запалване и леки емайлирани решетки. Газовата фурна включва функция за грил, електрическо запалване с бутон и емайлиран интериор, който улеснява почистването на плота след всяко хранене.

Сега можете да приготвяте всички ястия по-бързо и по-ефективно. Благодарение на специалния дизайн високоефективните газови горелки намаляват консумацията на газ и времето за готвене в сравнение с обикновените горелки. С тези горелки можете бързо да подредите масата с любимите си ястия, дори когато не разполагате с време.

Системата за газова безопасност прави дома ви по-безопасен. Ако огънят се разгори поради течение или разлята течност, подаването на газ се прекъсва автоматично.

Готвенето е прекрасно преживяване, но кухнята ви може да се превърне в безпорядък. Технологията CleanZone на Beko помага. Вътрешното стъкло на вратата на плота е покрито със специално покритие, което го прави лесно за почистване без използване на специализирани почистващи препарати.

4. Газова готварска печка Heinner HFSC-V50WH

Газова готварска печка Heinner HFSC-V50WH

Виж цената за днес

Сред пълноразмерните газови печки има и достойни представители на бюджетния клас. А достъпната цена не е признак на примитивизъм или лошо качество. Моделът Heinner HFSC-V50WH с достъпната си цена изглежда очевидно по-скъп, изработен е от метал и не предизвиква оплаквания при работа.

Heinner HFSC-V50WH е оборудван с 4 газови горелки. Управлява се с въртящи се копчета със специална позиция “слаб пламък” и вградено електрическо запалване. Има по-важен атрибут за безопасност – контрол на газа. Температурата се контролира с термостат.

В случай на случайно изгасване на пламъка системата за безопасност прекъсва подаването на газ към готварския плот. След като включите готварския плот, натиснете бутона за около 5-10 секунди, за да работи уредът правилно. Ако предпазното устройство не е достатъчно горещо, горелката може да се изключи, когато бутонът се отпусне.

Не е необходимо да правите компромиси с възможностите за готвене. Форматът и размерите от 49,8 x 50 x 86 cm улесняват поставянето на фурната навсякъде в кухнята със същите функции, с които сте свикнали.

Основни характеристики:

  • Готварска печка с 4 нагревателни зони
  • Устройство за безопасност
  • Метален капак и двойно остъкляване на вратата на фурната
  • Размери, подходящи за малки кухни

5. Газова готварска печка Beko FSGT52110DWO

Газова готварска печка Beko FSGT52110DWO

Виж цената за днес

Газовият плот Beko FSGT52110DWO с обикновения си бял корпус изглежда чудесно във всяка интериорна кухня. Четирите мощни емайлирани горелки се почистват изключително лесно. Метален капак покрива изцяло зоната за готвене, като позволява поставянето на горещ тиган от фурната върху него.

Електрическият ключ за запалване улеснява включването на горелките на Beko FSGT52110DWO, а системата за контрол на газта за котлоните и фурната е функция за безопасност. Газовата фурна се допълва от въртяща се скара и грил и ярка подсветка на камерата. Има функция за механичен таймер със звукова сигнализация.

Белият газов плот с широчина 50 см има 4 горелки с различен диаметър и просторна фурна с възможност за нагряване до 300°C. Готварският плот е оборудван с бутон за запалване на газовите горелки и фурната и със система за контрол на газа, която спира подаването на газ, ако пламъкът случайно изгасне. Газовата фурна има функция грил, а емайлираното покритие улеснява почистването на плота след всяко хранене.

Вградената фурна е оборудвана с газов контрол, който спира подаването на газ, ако огънят внезапно угасне. Това осигурява допълнителна безопасност за вас и вашите близки.

Безопасността на вас и вашите близки е гарантирана от дизайна на вратичката на фурната, която има 3 вградени стъкла. Външният винаги ще остава леко топъл, така че никой от членовете на домакинството ви няма да се изгори случайно, докосвайки готварската печка.

Зарадвайте семейството си с изискани ястия от месо, риба, птици или зеленчуци, като използвате функцията за грил. За да изпечете месото от всички страни, можете да използвате вграденото въртящо се устройство.

Вътрешната повърхност е покрита с патентован емайл, който предотвратява залепването на мазнини по стъклото и прави грижата за фурната много по-лесна.

Какво е важно да знаете при избор на газова готварска печка?

Газовият готварски плот с газова фурна е универсален домакински уред, предназначен за бързо и удобно готвене. Този тип печки са лесни за поддръжка и практични за използване.

Основните предимства на използването на газови готварски печки са:

  • Разумна цена в сравнение с комбинираните готварски печки.
  • Цената на газа е по-ниска в сравнение с тарифите за електроенергия.
  • Възможност за използване на готварската печка, дори когато няма светлина.
  • Лесно регулиране на мощността на газовата горелка.
  • По-бързо готвене в сравнение с класическите електрически котлони.
  • Лесна конструкция, всички части са взаимозаменяеми.

Всички марки обикновено гарантират надеждността и функционалността на своя продукт. Това е съвсем естествено. Затова обективно изборът на газовa готварска печка трябва да се основава на следните параметри:

Брой и размер на горелките

Диаметърът на дюзата, която подава въздушно-газовата смес към повърхността на горелката, влияе пряко върху налягането на газа и капацитета на подаване на газ. Газовите котлони обикновено са оборудвани с 4 зони за готвене със стандартна мощност от 1,5 до 2 kW, една по-ниска и една по-висока мощност.

Повърхност за готвене

Основният материал на плота на газовата печка е емайлирана стомана или неръждаема стомана. Напоследък се появиха плотове със стъклени и стъклокерамични плотове, които предлагат минимална мощност на нагряване, лесно почистване и разнообразие от цветове.

Опции

Ако не използвате редовно, може да предпочетете модел с една горелка. По-напреднал вариант е мултифункционална печка със скара, ротисерия и дори конвекция.

Достъпен начин за почистване на фурната. За почистване на газовата печка може да се използва пиролитичен или каталитичен метод. Първият метод се предлага само за скъпите модели печки и се прилага, когато фурната достигне 600 градуса по Целзий. Същността му се състои в това, че при високи температури остатъците от храна и мазнини се превръщат в пепел, която може да се отстрани с влажна гъба. Каталитичното почистване се извършва чрез нагряване на уреда до 250 градуса. Мазнините, както и другите замърсявания, омекват и се отстраняват с влажна гъба и лек почистващ препарат.

Допълнителни функции

Управлението на газта, самопочистващата се фурна и електрическото запалване се считат за допълнителни опции, които правят използването на газова печка много по-удобно, но не са от съществено значение. Съвременните модели газови печки с газови фурни се предлагат с много допълнителни функции за по-голямо удобство. Основните от тях са:

Опция за електрическо запалване. Тя може да се приложи чрез специален бутон, разположен на контролния панел. При скъпите модели този бутон е комбиниран с копчето за газта. Ако вкъщи няма захранване, тази функция не може да се използва.

Таймер. Някои модели газови печки са оборудвани с електрически или механични таймери със звуков сигнал. Те се използват за задаване на интервалите от време, необходими за приготвяне на различни храни.

Функция за защита от деца и домашни любимци. Това гарантира, че газовият плот не може да се използва безопасно.

Студена врата на фурната. Умната изолация на вратата пести енергия и не позволява на уреда да нагрява помещението. Тази опция е много полезна за семейства с малки деца.

Системата за контрол на газа е проектирана така, че автоматично да прекъсва подаването на газ към горелките, ако пламъкът изгасне или възникне аварийна ситуация.

Полезни съвети

Ако готвите често, потърсете плот с голяма фурна и 4-6 горелки. В противен случай ще трябва да използвате компактни съдове за готвене, за да поберете всичките си ястия на котлона и да печете кифлички на няколко партиди.

Ако не разполагате с достатъчно място, за да поставите стандартен уред, търсете модели с фурна с вместимост 40-50 литра.

Ако използвате фурната си често, особено за печене, месо и пайове, потърсете модел с функция за самопочистване или с покритие, което не абсорбира мазнини и мръсотия.

Ако използвате предимно готварски плот, може да ви е необходим комбиниран уред. Това означава, че трябва да търсите плот с газови и електрически горелки едновременно.

Изборът на газова готварска печка е отворен въпрос за много потребители. За да опростите търсенето, трябва да прочетете не само критериите за избор, но и класацията на най-добрите газови готварски печки според потребителите.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo