Най-Добрите Фризерни Ракли за 2024

Ако обичате да готвите готови ястия, за да спестите време в натоварените делнични вечери, да купувате месо и други хранителни продукти на едро или да задоволявате ненаситните си желания за сладолед, тогава фризерната ракла е най-добрата инвестиция, която можете да направите. Но, както при всяка голяма покупка на уред, има неща, които трябва да имате предвид, за да сте сигурни, че ще получите най-добрия фризер ракла за Вашите конкретни нужди.

Фризерните ракли се предлагат в най-различни размери, което означава, че дори и да Ви липсва място, повече от вероятно можете да намерите такава, която ще работи във Вашия дом. Ако пространството не е проблем, помислете за поставяне на голяма фризерна ракла в мазето или гаража. Въпреки че, първоначалната цена ще бъде повече от тази за компактен модел, в дългосрочен план най-добрите фризерни ракли с голям капацитет ще Ви спестят пари, като намалят хранителните отпадъци и Ви позволят да купувате скъпи хранителни стоки на едро.

Най-добрите фризерни ракли

1. Фризерна ракла MIDEA MDRC279FZF01CE

Фризерна ракла MIDEA MDRC279FZF01CE

Виж цената за днес

Ако търсите добро количество фризерно пространство за не много пари, не можете да направите по-добър избор от този модел с 9кг капацитет от MIDEA MDRC279FZF01CE. Нетен обем от 198 литра. Тази достъпна и най-продавана фризерна ракла се предлага в две вместимости, но ние препоръчваме модела от 198 литра, в зависимост от това колко място можете да отделите.

Един от основните плюсове на MIDEA MDRC279FZF01CE е изключително тихият ú работен режим, който регистрира едва 41 dB шум. Това прави уреда удобен, за да бъде поставен близо до жилищни части и до него да има лесен и бърз достъп, като например на Вашата тераса или килер, вместо да го изнасяте далеч от жилищното пространство – в килера например.

Друг характерен плюс на тази фризерна ракла е възможността за ръчна настройка на градусите на охлаждане чрез регулируемия термостат. Чрез дигиталния контролен панел можете да задавате избрано от Вас ниво на температура, както и да го променяте, всеки път, когато решите, че това е необходимо.

За да увеличите максимално пространството за съхранение, като същевременно поддържате нещата организирани, тази фризерна ракла включва два броя кошници за съхранение, които са чудесни за съхранение на торби със замразени зеленчуци, кутии сладолед и други замразени храни, до които имате нужда от лесен достъп.

2. Фризерна ракла Star-Light CFFM-142FWH

Фризерна ракла Star-Light CFFM-142FWH

Виж цената за днес

Star-Light CFFM-142FWH е отличен фризер от среден клас, който отговаря на всички неща, които бихте искали в едно. Като за начало, той предлага на потребителите щедър (но не твърде голям) капацитет от 6.5кг (142 литра), така че ще имате достатъчно място за съхранение на всички Ваши любими замразени храни.

Този уред има полезна настройка, която го превръща от фризер в хладилник. Това определено ще Ви бъде полезно, ако имате вечеря и трябва да съхранявате пресни храни и напитки, а не Ви е останало свободно място в основния хладилник. Просто настройте режим ,,хладилник” от механичния контролен панел и воала – вече имате повече свободно място.

Star-Light CFFM-142FWH включва една голяма кошници, която помага да поддържате нещата по-организирани, и разполага с ярка бяла LED светлина, която улеснява намирането на каквото и да търсите. LED осветлението ще Ви се стори изключително удобно и незаменимо, особено когато продуктът, който Ви е необходим се окаже на дъното. Има, също така, регулируеми крака (2 броя колела), които са полезни за неравни подове, за да предотвратят люлеене, както и при транспортиране.

Тази фризерна ракла може да се похвали с изключително ниски нива на шум по време на работа от 41 dB. Безшумна, тиха и незабележима. Ще се сещате за нея, само когато Ви притрябва някой от артикулите, които сте съхранили във вътрешността.

3. Фризерна ракла Beko HSA29540N

Фризерна ракла Beko HSA29540N

Виж цената за днес

Ако сте от хората, които обичат реда и подредеността, то определено ще станете истински фен точно на тази фризерна ракла с три броя кошници. Не просто ще можете да купувате и съхранявате огромно количество стоки и продукти, но и ще можете лесно да ги организирате и всеки път само за миг да намирате търсеното. Огромният капацитет от 13кг (284 литра) Ви дава възможност да съкратите честите притичвания до магазина и да сте спокойни, че разполагате с добро количество наличен асортимент.

Този модел притежава TUV сертификат, който гарантира правдоподобна и ефективна гаранция за качеството на работа на уреда. Изграден е от незапалими материали, което ще Ви държи спокойни в случай на нежелани инциденти, като късо съединение или пожар. Ниските нива на шум от 38dB също са част от професионалното представяне на уреда и висококачественото обслужване, което предоставя на своите собственици.

Плюсовете и удобствата, с които се характеризира фризерна ракла Beko HSA29540N, са функция Бързо замразяване, която можете да изберете от механичния контролен панел, в случаите, когато се върнете от пазар и заредите контейнера с по-голямо количество хранителни продукти, които желаете бързо да се замразят, за да не се прекъсва пътят на хладилната верига. Вътрешното осветление с LED контролен панел пък ще Ви позволява лесно да се ориентирате сред продуктите, както и бързо да намирате търсения от Вас артикул. Сами ще установите, че вътрешното осветление е изключително удобна функция, особено когато този мега капацитет от 13кг е запълнен до горе.

Ако имате любопитни деца, ще сте благодарни да знаете, че включва ключалка, така че малките Ви няма случайно да затръшнат вратата на пръстите си. Ще бъдете и спокойни, че отворената врата няма да падне върху Вас, докато сте надвесени над съдържанието. По този начин лесно и удобно ще можете да използвате двете си ръце, вместо с едната да придържате отворения капак.

4. Фризерна ракла Arctic AO47P30

Фризерна ракла Arctic AO47P30

Виж цената за днес

Ако Ви е нужен мега капацитет, с най-добрите размери и характеристики за работа, то определено ще останете очаровани от Arctic AO47P30 и нейния мега капацитет от 20кг (451 литра нетен обем). Освен това включва две кошници за съхранение, докато много други фризери на пазара включват само една. Така че, не се притеснявайте от огромното пространство за съхранение на Вашите продукти, защото ще можете лесно да го организирате и приветливо да го подредите.

Тази фризерна ракла можете да поставите дори във Вашия гараж, мазе или открита тераса, благодарение на специалната плътна изолация, с която е проектирана и незапалимите материали, от които е изградена. Специалният слой изолация гарантира способността на уреда да продължи да работи, дори когато температурата на околната среда падне до -15°С. Автономността на уреда без ток е 36 часа. Притежанието на TUV сертификат потвърждава до тук твърденията и доказва високото ниво на професионална и качествена работа на уреда.

Arctic AO47P30 прави правилно основните неща: запазва храната свежа, поддържа постоянна температура и притежава достатъчно сила, за да съхрани успешно Вашите хранителни продукти, дори при екстремни външни условия. Тази широка фризерна ракла разполага също с полезна LED светлина, за да можете бързо да намирате предмети, без да се налага да изваждате фенерчето на Вашия смартфон. С отчитане на нива на шум от само 40 dB, вероятно е толкова тиха, колкото Вашия хладилник!

5. Фризерна ракла Beko HSA37540N

Фризерна ракла Beko HSA37540N

Виж цената за днес

Тази фризерна ракла, модел Beko HSA37540N, е с перфектния размер, за да я скриете в ненужен празен ъгъл на Вашия дом. Уредът предлага щедро 350 литра допълнително фризерно пространство, организирано с 4 броя кошници на удобна за портфейла цена.

Вътрешното осветление Ви помага да пресеете доставките си, а балансираният капак със заключващ механизъм няма да Ви удари по главата, когато се ровите до дъното, за да намерите любимата замразена пица. Има и удобен LED дисплей с контрол на температурата и бутон за бързо замразяване.

Уредът регистрира 40dB нива на шум по време на своята работа. Като гарантира дълга автономия от 45 часа работа, в случай че електрическото захранване прекъсне. Този дълъг период автономия Ви обещава, че ще запази Вашите складирани продукти свежи и невредими. В противен случай ще бъде ужасно, ако загубите това огромно количество хранителни продукти, просто защото токът е спрял или се е появила друга временна повреда.

Фризерна ракла Beko HSA37540N притежава TUV сертификат за високо качество в работния процес на замразяване и съхранение на хранителни продукти. Изградена е от незапалими материали, което е още една допълнителна гаранция за запазването на Вашите продукти на склад, в случай на поява на неприятни инциденти.

6. Фризер Daewoo FF-384HEW

Фризер Daewoo FF-384HEW

Виж цената за днес

Ако не се нуждаете от един от най-големите модели, но компактните фризерни ракли са твърде малки за Вас, то този модел Daewoo FF-384HEW е чудесно средно решение. Нетният капацитетът от 246 литра ще Ви осигури много допълнително пространство във фризера. Ще можете лесно да съхраните на склад някои от Вашите любими храни, меса и замразени продукти, и да знаете, че ще бъдат на ,,една ръка” разстояние от Вас, когато спешно Ви потрябват.

Daewoo FF-384HEW има една кошница, която стои в горната част и може да се използва за съхранение на любимите Ви храни за лесен достъп. Има механичен циферблат за контрол на температурата, както и бутон Super Freeze за екстремно бързо замразяване на новодобавените продукти. LED индикаторна светлина ще Ви уведомява за избраните от Вас настройки.

Работи с ниски нива на шум от 40dB, с измерена средна годишна енергийна консумация от 215 kWh, с което влиза в границите на Клас Е, съгласно най-новите европейски разпоредби.

Този фризер е снабден с удобни транспортни колелца, които позволяват лесното му преместване от единия край на стаята до другия, или в случаите, когато просто искате да почистите насъбралия се прах под раклата.

7. Фризерна ракла Whirlpool WH2010 FE FO

Фризерна ракла Whirlpool WH2010 FE FO

Виж цената за днес

Whirlpool WH2010 FE FO е друг качествен избор, ако търсите фризерна ракла, с чиито възможности за съхранение да бъдете сигурни и спокойни. Уредът покрива всички бази за насипно съхранение, дигитален контролен панел за настройка на температурата и удобни LED индикаторни светлини.

Вероятно няма да имате проблеми с намирането на това, което търсите, и можете да организирате замразени пици и зеленчуци, благодарение на удобно устроената кошница във вътрешността. Тази ракла е оборудвана с удобна кошница, която Ви помага правилно да съхранявате Вашите пакети, кутии и торби със замразена храна.

Можете да ускорите процеса на замразяване просто с едно натискане на бутона FastFreez, което позволява по-добро запазване на любимите Ви храни. Благодарение на електронния температурен контрол можете да избегнете ефекта на заледяване. Тази електронна технология помага за циркулацията на въздуха по естествен начин чрез използване на температурата в областта на компресора и води до намаляване на скрежта вътре в кухината. Това кара въздуха да навлиза в кухината през определен канал, след като е изсушен от отделна система.

Външният дисплей на Whirlpool WH2010 FE FO, разположен върху капака, предлага най-добра видимост и лесно използване на специалната функция
6th Sense. Тази технология следи температурата във Вашия фризер и автоматично ускорява замразяването само когато е необходимо. Нещо повече, тя е и рентабилна от екологична гледна точка! Открийте технологията, която мисли вместо Вас с Whirlpool WH2010 FE FO.

Какво е важно да знаете при избор на фризерна ракла?

Фризерната ракла по-добра ли е от вертикалния фризер?

Фризерните ракли се отварят отгоре, което означава, че тези, които осигуряват максимално количество съхранение, имат по-голям отпечатък от средния домакински хладилник или вертикален фризер. Това, което им липсва като компактност, те компенсират с енергийна ефективност. Както може би си спомняте от часовете по природни науки в началното училище, горещият въздух се издига, а студеният потъва. Това означава, че когато отворите горната част на фризерна ракла, по-голямата част от студения въздух остава вътре, вместо да излиза. Когато фризерът е пълен със замразени храни, хладният въздух остава в капан към дъното на уреда, поддържайки температурата под нулата, без да е необходимо да се използва допълнителна енергия.

Капацитет

Фризерните ракли се предлагат с капацитет от 150 до 450 литра, който диапазон е подходящ за домашна употреба с непрофесионална цел. Като цяло, малък фризер, който е между 250 -300 литра, би трябвало да е достатъчен за тричленно семейство, особено ако има традиционен фризер, прикрепен към хладилника. Въпреки това, ако имате голямо семейство или планирате да купувате месо на едро, помислете дали да изберете модел, който очертава максималните граници или повече.

Местоположение

Ще трябва сериозно да помислите къде да съхранявате Вашата нова фризерна ракла още преди да я закупите. Повечето тежат между 30 и 60кг, така че трябва да измерите добре, за да сте сигурни, че имате достатъчно място за един такъв уред. Не забравяйте да измерите и вратите и да оставите място над уреда!

Стандартните фризерни ракли трябва да бъдат разположени на място, което е далеч от източници на топлина и прозорци, за да се осигури подходяща ефективност. Ако планирате да съхранявате раклата в гараж, то обърнете внимание на спецификациите – повечето производители разкриват дали уредът е „готов за гараж“, което означава, че може да издържи както на ниски, така и на високи температури.

Основни характеристики

Функции като светлинен индикатор за включване, предпазна ключалка, аларма, когато оставите вратата отворена и вътрешна светлина, са добро достояние. Някои фризери полагат допълнителни усилия и позволяват прецизен контрол на температурата, който може да се регулира от контролния панел. Трябва също да обърнете внимание колко кошници за съхранение са включени, тъй като те са полезни, за да поддържате фризера си подреден.

Мога ли да държа фризерна ракла в гаража?

Тъй като фризерните ракли обикновено се използват като вторичен фризер, много хора използват пространството в своя гараж, навес или други стопански постройки за това допълнително съхранение на храна. Тези стопански постройки често не са изолирани и вътрешната температура може да спадне рязко, когато времето стане студено. Не всички фризери ще работят при много ниски температури, внимавайте за оптималната околна или стайна температура в спецификациите на фризера. Повечето фризерни ракли работят ефективно между 10 и 43°C, но ако искате да го държите извън дома си, ще Ви трябва такъв, който може да работи при ниски (дори екстремни) температури.

5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo