Най-Добрите Фритюрници за 2024

Ако обичате хрупкави резултати, като приготвянето на дълбоко пържено пиле, пържени картофки, паниран кашкавал, панирани калмари или понички, то определено имате нужда от добър фритюрник за Вашата кухня.

Факт е, че повечето пържени рецепти могат да се приготвят на котлона, в тиган с двойно дъно, но все пак съществува коренна разлика от приготвянето им във фритюрник. Електрическите фритюрници си заслужават по отношение на регулирането на температурата. Повечето от тях позволяват да изберете желаната температура и Ви уведомят, когато се нагреят достатъчно. Вграденият им вътрешен термостат предотвратява прегряване на мазнината и регулира нейната температурата по време на пърженето, което означава, че не е нужно да се притеснявате от повишаване или намаляване на топлината, както бихте направили на котлона. Поддържането на постоянна температура води до по-равномерното и вкусно готвене на партидата.

Ако търсите най-добрите фритюрници, то тук е точното място на което ще го намерите. Подбрахме най-продуктивните модели, с достатъчно голям капацитет, компактни размери и разнообразие от функционалности, подходящи за всяка кухня и за всяко семейство обичащо вкусна, домашно приготвена храна.

Най-добрите фритюрници

1. Фритюрник Tefal Minicompact FF230831 Principio

Фритюрник Tefal Minicompact FF230831 Principio

Виж цената за днес

Tefal Minicompact е лесен за употреба, лесен за почистване и с компактни размери за съхранение. Подходящ е за приготвянето на бърза вечеря на Вас и Вашата половинка. Капацитетът за мазнина побира 1.2л, като в нея можете спокойно да изпържите около 600гр храна, или точно две порции.

Уредът ще обработва храната с 1000W мощност и в спектър на градусовия поток от 150 – 190° С. Във вътрешността си фритюрникът е снабден с вграден термостат, който регулира и поддържа равномерното приготвяне на храната Ви. В резултат на което, винаги ще получавате перфектно изпържени хапки от всички страни, със сочна сърцевина. Уредът е безопасен за употреба въпреки голяма си мощ. Външните му стени са изолирани и не се затоплят, докато уредът работи, така че няма опасност от изгаряне или инциденти.

Корпусът на Tefal Minicompact е изграден от пластмаса. Контролният панел на управление е механичен и изключително лесен за употреба. Удобен светещ индикатор ще Ви уведомява, когато уредът е готов за употреба и след привършване на неговата работа. След употреба можете лесно да почистите вътрешната кошница, дръжките и ситото – в съдомиялна, и да приберете уреда на най-малкия от кухненските си рафтове, благодарение на компактните му размери, които са: дължина – 25.3см, широчина – 34см, височина – 28.5см.

2. Фритюрник Star-Light OFB-2518BL

Фритюрник Star-Light OFB-2518BL

Виж цената за днес

Със Star-Light OFB-2518BL можете да изпържите всяка една от любимите си храни. Този фритюрник ще бъде идеалният помощник, когато трябва да приготвите нещо бързо, но вкусно за вечеря.

Капацитетът му побира около 1кг храна, достатъчна да засити цялото Ви семейство. Star-Light OFB-2518BL ще се погрижи да я приготви вкусна, равномерно припечена от всички страни и със златиста, хрупкава коричка. Температурният спектър на затоплящия поток варира между 150 – 190° С, в зависимост от храната. Умен вграден термостат в уреда, ще се грижи за поддържането и регулирането на необходимата температура. Мощността на Star-Light OFB-2518BL е 1800W!

Контролът и настройките ще управлявате чрез удобен механичен панел, с въртящо се копче, чрез което ще можете да настройвате уреда на различна температура, спрямо различните изисквания на отделните рецепти. Малък прозрачен люк, разположен на капака на фритюрника, ще Ви дава възможността да наблюдавате процеса на приготвяне на Вашата храна. Светещ индикатор пък ще Ви уведомява, когато уредът е готов.

3. Фритюрник Star-Light OFB-3020SS

Фритюрник Star-Light OFB-3020SS

Виж цената за днес

Този електрически фритюрник, побиращ три литра мазнина, е лек, но със здрави части изградени от инокс.

Притежава 1 кошница с удобна дръжка, в която можете да поберете до 0.7кг хранителни продукти. Удивително голямата мощ на уреда, от 2000W, е способна бързо и с лекота да изпържи Вашата любима храна, дори ако е дълбоко замразена. Вграден термостат ще се погрижи за следенето и поддържането на посочената от Вас температура. Нужно е само да прибавите около 3л мазнина. А, когато тази мазнина трябва да се подмени и контейнерът да се почисти, то можете лесно да го извадите и да го измиете в мивката. През малко прозрачно прозорче на капака ще можете да наблюдавате и следите целия процес на приготвянето на Вашата храна. Светещ индикатор ще Ви уведоми, когато готвенето приключи и е време всички да седнат на масата.

Контролният панел на фритюрника е много лесен за управление, механичен тип, с индивидуална настройка на градусите. Затоплящият реотан също е подвижен, което улеснява почистването му и премахването на полепналата по него храна и мазнина.

4. Фритюрник Star-Light OFB-2518WH

Фритюрник Star-Light OFB-2518WH

Виж цената за днес

Star-Light OFB-2518WH е любимец на почитателите на дълбоко пържена храна. Използва само 2.5л мазнина, за да приготви до 1кг порция пържени картофки или друга любима Ваша храна. Най-хубавото е, че няма да се налага след всяко готвене да подменяте мазнината, защото уредът притежава специална функция за филтриране. По този начин ще избегнете смесването на миризми, дори ако приготвяте няколко различни ястия едно след друго.

Механичният контролен панел с въртящо копче, Ви позволява да нагласяте индивидуално температурата към различните видове ястия – риба, пиле, зеленчуци, като това може да е в диапазон от 0 до 190° С. Можете да бъдете сигурни, че 1800W ще се погрижат да превърнат дълбоко замразените хапки или картофки във вкусно припечени и хрупкави. Ако обаче желаете да следите процеса, то ще можете да го правите през прозрачното прозорче на капака и да спрете работата на фритюрника, щом храната Ви придобие желаната златиста коричка. Вътрешният термостат ще поддържа равномерното разпределение на температурата, като ще я поддържа точно такава, каквато предварително сте му я задали.

Корпусът на фритюрника е изграден от здрава пластмаса, с бял цвят и противохлъзгаща се основа, така че, да можете да поставите фритюрника на най-удобното за Вас място, без значение дали това е рафтът, плотът или масата.

5. Фритюрник Tefal One Filtra Inox FF175D71

Фритюрник Tefal One Filtra Inox FF175D71

Виж цената за днес

Интелигентният фритюрник Tefal One Filtra прави този чарт по-ярък и по-колоритен. Вместимостта му от 2.1 литра мазнина и 1.2кг храна е достатъчна да задоволи нуждите на цялото Ви семейство. Като освен, че ще приготви Вашата вечеря бързо и вкусно – ще спести и от разходите Ви, едновременно с това. Не е нужно да подменяте мазнината при всяко готвене или през няколко готвения, защото уредът сам ще я филтрира от едри и дребни остатъци, с което гарантира, че всяка една рецепта ще е уникално вкусна сама по себе си, без в нея да присъстват остатъци и миризми от други храни.

Контролният панел на Tefal One Filtra е механичен, като от него ще можете да избирате из между 5 различни програми, спрямо различните изисквания на храните и съответно – с различни градуси. Диапазонът на температурния спектър можете да направлявате в потока между 150 – 190° С. Вграден термостат ще поддържа избраната от Вас температура, като едновременно с това, ще следи храната да се обработва равномерно от всички страни. Мощността на уреда е 1900W.

Краят на готвенето можете да проследявате чрез удобен таймер, разположен върху капака, като светещ индикатор ще Ви уведоми, когато е време да отворите капака. След края на готвенето можете да поставите всички части на фритюрника в съдомиялна.

Корпусът на уреда е изграден от здрава стомана, от където идва и сребристият му цвят. Към комплекта получавате допълнителен кош и сито.

6. Фритюрник Tefal Amega FR4800

Фритюрник Tefal Amega FR4800

Виж цената за днес

Обичате ли пържени картофи? С Tefal Amega ще можете да приготвяте до 2кг пържени картофи наведнъж! Бързо, удобно и най-вече вкусно. Отминаха времената с дълго стоене над тигана, в пържене на поредната порция картофи, която се изяжда за две минути. Забравете за това губене на време, защото с Tefal Amega можете да поставите до 2кг количество храна и да ги приготвите само с натискането на едно копче. Нужно е предварително да добавите 3.3л мазнина.

Мощността на фритюрника от 2100W ще направи всеки зеленчук или късче месо – крехко отвътре и хрупкаво от вън! Мощността можете да направлявате чрез удобен механичен контролен панел, с обозначени 5 различни програми и различни градуси, съобразени с вида на храната – от 150 до 190° С. Съответно: 150° за дребни зеленчуци, 160° за рибни продукти (риба, скариди, крил), 170° за панирани калмари или лучени кръгчета, 180° за пилешки бутчета и хапки и 190° за дълбоко замразени и бланширани храни като нарязани картофи.

Вътрешният термостат ще регулира и поддържа желаната от Вас температура, за да гарантира, че приготвянето на храната Ви ще бъде равномерно, сочно и вкусно. Светлинен индикатор ще Ви уведомява при включване и изключване на някоя от петте програми.

Корпусът на Tefal Amega е изграден от инокс, от където придобива своя сребрист цвят и устойчива здравина. Включена кошница към комплекта.

7. Фритюрник TEFAL Maxi Fry FF107810

Фритюрник TEFAL Maxi Fry FF107810

Виж цената за днес

Фритюрник TEFAL Maxi Fry е идеален за всяко три или четири членно семейство. Неговата вместимост на храна, от 1.2кг, е напълно достатъчна да осигури вкусна и хрупкава вечеря за всички. Нужно е само да добавите 2.1л мазнина, да изберете една от 5-те различни програми и да изчакате съвсем малко докато храната Ви придобие златист загар. Мощните 1900W са готови да Ви осигурят нужната продуктивност, а вътрешният термостат ще Ви осигури равномерно разпределяне на топлината и запазване на нейните постоянни градуси, дори след като отворите капака.

Всяка от 5-те програми, е обозначена на механичния контролен панел, като всяка една от тях отговаря за различен вид храна и различна температура. Диапазонът на програмите обхваща температурния спектър от 150 до 190° С.

Корпусът на уреда е направен от пластмаса, чиито стени и дръжки гарантират, че няма да се нагорещят и да изгорят кожата Ви, дори по време на работа на уреда. Основата на фрутюрника е противоплъзгаща се, така че ще можете да го ползвате върху всякаква повърхност от Вашата кухня.

След приключване на готвенето, ще можете да поставите частите на фритюрника в съдомиялна и бързо и лесно да ги почистите и приготвите за следваща употреба.

Виж още: Най-добрите фритюрници с горещ въздух 

Какво е важно да знаете при избор на фритюрник?

Когато оценяте фритюрниците, трябва да вземете предвид размера, какви функции има, температурните настройки, колко лесно се почиства, вградените мерки за безопасност, контролния панел и др. При възможност от тестване обърнете внимание на това колко бързо се загрява фритюрникът и колко хрупкави са резултатите.

Употреба

Помислете предварително за какво и колко често ще използвате Вашия фритюрник. Ако сте от хората, които обичат често да си похапват пържена храна, то препоръчително е да изберете фритюрник, който лесно се почиства в съдомиялна или по възможност може да филтрира сам налятата мазнина в него.

Капацитет

От колко души се състои Вашето семейство? Ако е голямо, то изберете фритюрник с голяма кошница, ако пък живеете сами, то малките фритюрници, с вместимост 1.2л, ще са напълно достатъчни за Вас.

Съхранение

Помислете добре къде точно ще съхранявате Вашия нов фритюрник, както и къде ще го поставяте, когато го използвате. Ако кухнята Ви е малка и с ограничени размери, то непременно трябва да се спрете на модел предоставящ компактност.

Безопасност

Повечето модели имат ,,хладни дръжки” и ,,хладни външни стени’’ докато работят. Това предпазва най-вече от инциденти с невнимателно докосване на уреда, докато работи, и изгаряне на кожата. Ако често забравяте или имате във вкъщи малки деца, които обичат да пипат всичко, то непременно се уверете, дали моделът на който сте се спрели, е безопасен по време на употреба.

Лесно почистване

Ако бързото почистване е важно за Вас, потърсете фритюрници с кошници, подходящи за миене в съдомиялна машина, и кошче, което може лесно да се отстрани. Потърсете също фритюрници с функция за филтриране на масло и проверете колко лесно може да се отстрани маслото от резервоара за масло, за да се намали бъркотията, когато става въпрос за почистване на контейнера. Капакът в горната част на фритюрника също ще помогне за намаляване на пръскането на масло по външната страна на уреда и по кухненските плотове.

3/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo