Най-Добрите Електрически Скари за 2024

Електрическите скари са изключително популярни в днешно време, защото с тях можете да приготвите храната си само за няколко минути. Лесно и бързо можете да си приготвите телешки бургери, наденички, риба, пилешки гърди, свински пържоли, шишчета, нарязан бекон или нарязани зеленчуци и то без да пренареждате въглища или да палите газова горелка.

Електрическите скари са подходящи за малки апартаменти или градски къщи, където скарите с въглища и тези на газ са забранени, но желанието за вкус на барбекю остава.

Тези електрически уреди могат да Ви приготвят вкусна, добре припечена и най-вече бърза вечеря или обяд. Електрическите скари се почистват и поддържат лесно, някои от частите им са съвместими дори със съдомиялни, така че са чудесен вариант за барбекю храна, приготвена на Вашата тераса. Разбира се, не може да се оспорва това, че електрическите скари могат да заместят онзи автентичен вкус на опушено месо от дървени въглища, но пък със сигурност са техен достоен заместител, чиито крайни резултати също са много вкусно припечени.

Тествахме най-добрите електрически скари, подбрахме тези, които ни направиха най-добро впечатление и успяха да отговорят на критериите ни за производителност, ефективност, големина на плочата, бързина и компактност. Можете да разгледате тези модели в по-долните редове.

Най-добрите електрически скари

1. Електрическа скара Star-Light EGH-2000SS

Star-Light EGH-2000SS

Виж цената за днес

Обичате ли вкусно припечена храна? Пригответе си я лесно на оребрената тефлонова скара Star-Light EGH-2000SS. Плочата на скарата е достатъчно голяма, за да побере до 2 – 3 порции храна. Размерите й са 29.7 х 23.5см. Специалното тефлоново покритие прави повърхността незалепваща и съответно лесна за почистване.

В предната част на уреда ще намерите LED индикатор, който ще Ви уведомява, когато уредът е готов за употреба. Настройката на градусите ще можете да контролирате чрез удобен регулируем термостат, намиращ се отново в предната част на скарата.

С мощността на Star-Light EGH-2000SS от 2000W, ще можете да приготвяте всякакъв вид месо или зеленчуци за гарнитура – бързо и за съвсем кратко време. Захранваното напрежение, което скарата използва е само 230V. Въпреки високата мощност, ръкохватките на уреда остават студени при допир през цялото време докато уреда работи. Този вид защита на скарата предпазва от инциденти и изгаряния при невнимание.

Към комплекта, заедно с уреда, получавате и втори съд, с голяма дълбочина. Той също е с тефлоново покритие, против залепване.

2. Електрическа скара Tefal OptiGrill+ GC706D34

 

Tefal OptiGrill+ GC706D34

Виж цената за днес

За тази електрическа скара можем да кажем само ,,Уау”! Тя прави невероятно първо впечатление, не само заради атрактивния си външен вид, но и заради огромния си контролен панел с множество функции и настройки. С помощта на всеки един от бутоните можете да контролирате процеса на приготвяне на Вашата храна, като го регулирате според личните си и индивидуални вкусови предпочитания.

На контролния панел ще откриете:

LED индикатор – уведомява при включване и загряване на уреда;

Регулируем термостат – за настройка на желаната температура;

Регулируема височина – височината на повърхността може да се снижава или повдига, ако обичате месото по-припечено;

Система против хлъзгане – гумирана подложка, даваща Ви удобство при ползване на скарата върху всякакви повърхности;

Части подходящи за съдомиялна – лесно почистване след края на готвенето;
Подвижен съд за мазнина/течности – за да изхвърлите по-лесно натрупалата се течност по време на готвенето.

Мощността на скарата е 2000W, гарантираща бързо и качествено препичане на храната. Повърхността на скарата е 30 х 20см, побираща до 3 – 4 порции. Затоплящата плоча е оребрена, за неравномерно препичане на месото и предотвратяваща залепването на продуктите.

Материалът на корпуса е изграден от здрав инокс, който ще запази вида си дори при дългогодишна употреба. Благодарение на инокса, цвета на уреда е метален, съчетан със стилен черен панел, черна затопляща повърхност и черна тава.

Захранващото напрежение на скарата е 230V. Кабелът е 0.8м, с оптимална дължина, за да можете да използвате уреда свободно, докато е включен в контакта.

3. Електрическа скара Tefal OptiGrill+ GC712834

Tefal OptiGrill+ GC712834

Виж цената за днес

Tefal OptiGrill+ предлага вкусна храна за всеки вкус. Тази скара може да приготви Вашите пилешки гърди, шишчета или свински пържоли според личните Ви предпочитания. Все пак храната не е само за засищане на стомаха – тя трябва да бъде и вкусна. Тези резултати Tefal OptiGrill+ постига чрез специалната си шест степенна технология, чрез която може да настройвате начина, дълбочината, времето и температурата на запичането на месото. С шестте си програми за печене + режим за замразена храна, ще похапвате перфектната за Вас храна, винаги когато пожелаете. В същото време, светлинният индикатор позволява директно наблюдение: Лилаво за предварително загряване, синьо и после зелено за започване на печенето, жълто за алангле, оранжево за средно припечено и червено за добре опечено.

Алуминиевата и оребрена повърхност на печене, с размери 30 х 20см, предотвратява прекомерното полепване, но дори когато това се случи и искате да почистите скарата, то лесно ще можете да свалите нагряващите плочи и дори да ги почистите в съдомиялна. Алуминиевият материал използван в изграждането на плочите е подходящ за почистване с висока температура. Съдът, събиращ мазнини и течности, отделяни по време на печенето, също е подвижен и лесен за почистване.

В същото това време защитната система на Tefal OptiGrill+ ще Ви предпазва от изгаряния и инциденти. Голямата и широка дръжка на уреда, чрез която се повдига капакът, остава хладна и не се нагорещява, въпреки голямата мощност на уреда от цели 2000W. Подложката на уреда е противоплъзгаща, чрез което получавате свободата да използвате уреда върху всякакви повърхности – без риск от разместване, пързаляне или падане.

Захранващото напрежение на скарата е 230V. Кабелът е 0.8м, с оптимална дължина, за да можете да използвате уреда свободно, докато е включен в контакта.

4. Електрическа скара Star-Light A-1650W

Star-Light A-1650W

Виж цената за днес

Със скара Star-Light A-1650W можете да се насладите лесно на вкусно приготвена и грилована храна, без да се притеснявате от задушливия пушек. Уредът е подходящ за Вас, дори ако живеете в жилищен блок, защото процесът му на приготвяне на храна, става под постоянно затворен капак, тоест с минимално количество отделяне на пушек и миризма. В същото това време капакът на Star-Light A-1650W е изграден от темперирано, прозрачно стъкло, чрез което ще можете да следите процеса.

Вътрешността на тази скара също ще Ви се стори изключително удобна и функционална, защото е комбинирана – едната половина е оребрена, другата е гладка. Така ще можете да приготвяте едновременно Вашите шишчета или червено месо, като наредите до тях нарязаните зеленчуци за гарнитурата. Зеленчуците и месото ще имат възможността да поемат миризмата едни от други, чрез което ще се овкусят естествено и допълнително.

Общото пространство за готвене, с което ще разполагате е 35 х 25см. Мощността на тази скара е 1650W, като можете да използвате тази мощност за нагряване на плочите в 5 различни степени. Така ще можете да приготвите Вашия обяд или вечеря според личните си предпочитания и вкус – леко запечено или твърде припечено. Чрез регулируемия термостат – Вие решавате как и колко! Ръкохватките ще останат студени на допир, дори докато уредът работи на пълни обороти. Така лесно ще отворите капака, когато настъпи време да извадите припечената порция храна.

След края на готвенето лесно ще можете да премахнете плочите и съдът за събиране на мазнина и течности, за да ги почистите.

Размери: широчина – 34см, дълбочина – 46.5см, височина – 10.5см. Тегло – 4кг.

 

5. Електрическа скара Daewoo DG2500B

Daewoo DG2500B

Виж цената за днес

Голямото пространство за готвене на скара Daewoo DG2500B дава възможността да приготвяте големи количества храна. Скарата може да бъде полезна дори за търговски цели. Капакът й може да се отваря на 180°, чрез което площта за готвене придобива размери от 29 х 23см. И двете повърхности, тази на основата и тази на капака са оребрени и могат да се ползват по отделно или заедно. Когато Ви е нужна малка порция храна, можете да притиснете месото с капака и бързо да го изпечете от двете страни. А, когато са Ви нужни големи количества – можете да разпънете скарата и автоматично ще се сдобиете с огромна площ за готвене.

Високата мощност, от 2400W, също е гаранция за бързото изпичане на храната, дори при напълно отворено положение на капака.

Корпусът и дръжките на скарата са изграден от здрав инокс, за устойчивост във времето и дълго запазване на естетическия вид.

Размери в сгънато положение: широчина – 17см, височина- 38см. Тегло – 3кг.

6. Електрическа скара Heinner HEG-F2000GT

Heinner HEG-F2000GT

Виж цената за днес

Скара Heinner HEG-F2000GT е Вашият вариант, ако търсите голяма, дори огромна плоча, на която можете да приготвяте различни кулинарни рецепти. Вашият вариант съществува и той е Heinner HEG-F2000GT!

Плочата е фиксирана и комбинативна. Повърхността й оптично е разделена на две – една гладка и една оребрена част. В допълнение на това, размерите на плочата от 49 х 27см, ще Ви превърнат в истински виртуоз в кухнята, защото ще приготвяте няколко различни ястия по едно и също време. Не, това не е магия – това е добре подбрана функционалност!

Можете да настройвате скарата на различна температура, според вида на продукта, който сте положили върху плочата, чрез регулируемия термостат. Той ще следва Вашите предпочитания и ще поддържа точната температура, която сте му задали и за която сте сметнали, че е най-подходяща за Вашата вкусна пържола. Температурният спектър може да се контролира в диапазона между 150 – 210°. Мощността на уреда е 2000W.

Размери: широчина – 56.4см, дълбочина – 29.5см, височина – 5.5см. Тегло – 2.3см.

7. Електрическа скара TEFAL GC724D12 OptiGrill+ XL Snacking & Baking

TEFAL GC724D12 OptiGrill

Виж цената за днес

OptiGrill+ XL може да Ви даде високотехнологичност, голяма XL площ и удобни аксесоари. С тази скара лесно, бързо и вкусно ще приготвите вечерята за цялото си семейство. Голямата й площ, с размери 40 х 20см, дава достатъчно свободно пространство, за да приготвите дори няколко различни кулинарни шедьовъра. Оребрената повърхност нежно, но категорично ще притиска сочното месо, за да го изпече равномерно.

2000W мощност Ви дават избор из между 9 различни програми (бургери, пилешки бутчета, тестени храни, наденички, стекове, риба, морски деликатеси, свинско и бекон), включително и за замразена храна и 4 нива на мощност. Изберете предпочитаната от Вас температура, за да приготвите ястието повече или по-малко припечено. Удобен светлинен индикатор ще Ви напътства по време на готвенето, като ще Ви показва кога уредът е готов за употреба и кога е достигнал посочените от Вас градуси.

Материалът на корпуса е от здрава и устойчива стомана, а оребрените повърхности за готвене са изградени от алуминий. Продуктът притежава и голяма тава за източване на соса в резултат на готвенето. Алуминият предпазва от залепване и силно замърсяване. След приключване с готвенето, ще можете да свалите алуминиевите плочи и да ги почистите в съдомиялна машина. За още повече възможности, включеният аксесоар за закуски и печене към комплекта, Ви позволява да печете, загрявате/подгрявате любимото Ви ястие за закуска, като хлебчета, припечени филийки, мини пици и т.н.

Най-добрите уреди за готвене на пара | Най-добрите кухненски роботи | Най-добрите хлебопекарни | Най-добрите пасатори | Най-добрите блендери | Най-добрите мултикукъри | Най-добрите месомелачки | Най-добрите фритюрници с горещ въздух | Най-добрите миксери | Най-добрите сокоизстисквачки | Най-добрите микровълнови фурни | Най-добрите готварски печки | Най-добрите тостери за сандвичи |

Какво е важно да знаете при избор на електрическа скара?

Мощност

Голямата мощност Ви гарантира бързи и вкусни резултати. Силното нагряване на плочите успява да проникне във вътрешността на различните видове меса, за да ги изпече оптимално сочно и с припечена коричка. Средната мощност на добрите електрически скари е 1600 – 2000W.

Регулируем термостат

Регулирането на температурата Ви дава възможност да изпечете Вашата храна според всеки различен вкус. Някои обичат месото да е алангле, други средно припечено, трети пък силно припечено. Всичко това може да бъде постигнато чрез регулируемия термостат.

Почистване

Ако не искате да търкате с часове, надвесени над скарата с абразивна четка в ръка, то спрете избора си на скара, чиито части (плочи и тава) се вадят. Така ще ги почистите лесно в мивката под четяща вода. Още по-добре би било, ако частите са съвместими с почистване в съдомиялна. Тогава ще спестите повече време и усилия.

Защита

Системите против плъзгане са чудесна защита за Вас и Вашия уред, защото Ви дават свободата да го ползвате върху всякакви повърхности, без риск от пързаляне, плъзгане или падане на уреда.

Хладните дръжки (ръкохватки) също са добър вид защита срещу изгаряния по кожата и инциденти. Ненагряването на дръжките Ви дава възможност да ги използвате дори когато уредът е включен, за да повдигате лесно неговия капак и да следите процеса на приготвяне на Вашата храна.

3.5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo