Най-Добрите Електрически Самобръсначки за 2024

Грижата за себе си е от изключително важно значение, затова и мъжете и жените отделят подобаващо внимание за това. В 21-век, този на технологиите обаче, можем да си спестим време в приготвяне на идеалната визия, именно благодарение на тях. Едни такива незаменими помощници за мъжката част са електрическите самобръсначки.

Те още с появата си на пазара се превърнаха в хит и бързо изместиха обикновените ножчета за бръснене. Да, вероятно все още имате и по някое такова, но уредът, който използвате най-често е електрически.

Въпреки това на пазара има толкова много модели и марки, че човек трудно се ориентира какво да избере. Затова нека разгледаме заедно най-добрите електрически самобръсначки за 2022.

Най-добрите електрически самобръсначки

1. Хибриден уред за подстригване и бръснене Philips OneBlade QP2530/30

Philips OneBlade QP2530/30

Виж цената за днес

Това е първият модел, който е харесван от потребителите и е отлично съотношението между функциите, които предлага, цената и качеството. Както се вижда по наименованието му, той е хибрид. Това означава, че може да прави не само едно нещо, в случая да бръсне, а и още куп други.

Уредът Philips OneBlade може да подстригва, бръсне и оформя. Така само с един уред, можете да оформите перфектната си визия. Уредът може да подстриже брадата Ви до желаната форма, може гладко да Ви избръсне или просто да дооформи наболите косъмчета. Важното е, че начина му на действие е такъв, че не бръсне толкова до кожата, сякаш да се плъзга по нея и това я предпазва от нежелано надраскване.

Остриетата са две, те следват контура на лицето Ви, а сами Вие може да изменяте и посоката на остриетата. В комплект с уредът, получавате 4 допълнителни гребена за късо подстригване до 1 мм, 2 и 3 мм за набола брада и 5 мм гребен за дълга брада. С едно щтракване, те се откачат и закачат, без да изпитвате трудности и затруднения.

Можете да се бръснете с или без пяна. Препоръчително е ножчетата да се сменят на 4 месеца. Уредът Philips OneBlade е водоустойчив, така че когато приключите работа, просто го измийте на течаща вода. Зарежда се за 4 часа, а след това може да работи до 60 минути. Кабел не е нужен. Батерията му е литиево-йонна, което е гаранция за издръжливост и качество.

2. Самобръсначка Braun Series 5 50-R1000s

 

Braun Series 5 50-R1000s

Виж цената за днес

Уредът е на марката Braun, които са едни от водещите производители, стане ли въпрос за малки електроуреди. Самобръсначката е предназначена за оформяне на брадата. Не се използва за подстригване. Уредът е произведен в Германия. Ножчетата, които се грижат за брадата Ви са осцилиращи, което е предимството на този модел.

Самобръсначката има 3 гъвкави ножчета, които идеално се движат по контура на лицето. Има функция EasyClick, която осигурява само с едно щракване на накрайника и избор на друг. Моделът е с функцията EasyClean. Лесно се почиства, а Вие пестите време, защото не трябва да се маха главата.

Батерията е  Li-Ion. Тя издържа на работа и ползване до 3 седмица, а за да се зареди напълно са й нужни само 5 часа. Самобръсначката е за сухо и мокро почистване, с пяна или без и на 100% водоустойчива.

3. Самобръсначка Panasonic ES-RT67-S503

Panasonic ES-RT67-S503

Виж цената за днес

Това е моделът, който до най-малката тънкост ще изглади брадата Ви и ще я оформи по желания начин. Подходящ е за брада и нейното бръснене, но не и за подстригване.

Снабдена е с 3 остриета, които са осцилиращи. Те нежно минават по линията на лицето и гарантират фино и гладко бръснене. Допълнителна помощ оказват и вътрешните остриета, които са заточени при 30 градуса.

Главата е напълно адаптивна и се върти като поема посоката на чертите на лицето. Така се намаля риска от нараняване. Снабдена е с LSD индикатор, за да следите процеса на работа, както и приятна за хващане дръжка. Тя е така проектирана, че да не се плъзга от ръката.

Самобръсначка Panasonic е акумулаторна. Батерията е йонно-литиева. Изключително кратко време на зареждане- 1 час и уредът е готов за работа. Подходяща е за сухо и влажно почистване. Може да се работи с нея без или с пяна, по избор. Цветът е стилен и елегантен- сребрист, а самобръсначката е предназначена за домашна употреба.

4. Сaмобръснaчкa Panasonic eS-LL41-S503

Panasonic eS-LL41-S503

Виж цената за днес

Това е поредното бижу, което се предлага на пазара от Panasonic. Стилен черен дизайн, лека и с множество функции. Самобръсначката е хибрид, така че с нея можете да подстрижете и оформите брадата си в желаната дължина и форма или пък гладко да я избръснете. А за мъжете с мустаци, само с едно завъртане на уреда, те са в желания вид. Затова можете да използвате като тример или пък да добавите някой от аксесоарите, за да подстрижете.

Ако използвате тримера, можете да отрежете брадата до 0.5 мм. При поставяне на аксесоар 1, дължините са 1, 2 и 3 мм, а с аксесоар B до 5, 6 или 7 мм. Това прави този хибрид изключително полезен и гъвкав. Принципът на действие е плъзгане по контура на лицето като на гърба на уреда има плъзгач, при натискането му с палеца е готов за работа.

Остриетата на сaмобръснaчкa Panasonic eS-LL41-S503 са 3 на брой и са от неръждаема стомана. А двигателя е линейно задвижващо устройство. Всичко това се комбинира така че да осигури бързо, ефективно бръснене или подстригване, гладка и нежна кожа. Това се допълва от осцилиращите остриета, които дори най-фините зони около брадичката, биват внимателно оформени.

Подходящ е за сухо или влажно бръснене, а дали ще използвате гел или пяна за бръснене, избирате Вие. Батерията е йонно-литиева, което гарантира качеството и издръжливостта на уреда. Той се зарежда за 1 час, а без кабел може да работи самостоятелно до 50 минути. Това е един хибрид, който можете да носите навсякъде с Вас. Тежи не повече от 155 грама, а дължината и ширината му са съответно 15,5 см и 6,4 см.

5. Самобръсначка Philips Seria3000 S3233/52

Philips Seria3000 S3233/52

Виж цената за днес

Моделът е един от най-иновативните на пазара, с множество модернизации и функции. Подходящ е за оформяне на брада и мустаци, както поддържане, така и подстригване. Едновременно с това има сгъваем тример за бакенбарди. Така лесно и бързо те ще бъдат прецизно оформени.

Как се постига резултатът на перфектната брада? Само с помощта на самобръсначка Philips Seria3000 S3233/52, снабдена с въртящите се и самонаточващи се ножчета. Те се плъзгат по кожата, деликатно и нежно. Отстраняват излишните косми, а Вие изглеждате повече от перфектно. Главите на ножчетата са 5D въртящи и огъващи се, а движенията им са плавни. Дори да погледнете дизайна на модела, те са като кръгове, бръснещи с 27 ножчета Powercut B.

Тази самобръсначка е изключително удобна, лека и непретенциозна. Подходяща е за сухо и мокро бръснене, с или без пяна. Може да се зарежда само 5 минути и след това Вие да я използване поне веднъж. Има и функция с вграден 3-степенен индикатор. Той показва кога батерията е изтощена и колко още може да издържи. Като вид тя е йонно-литиева. Почистването става с вода само за секунди, а съхранението- с торбичката за транспортиране, която получавате.

6. Електрическа самобръсначка Philips OneBlade Pro QP6520/20

Philips OneBlade Pro QP6520/20

Виж цената за днес

И така стигаме и до последния 7-мия модел, който е на водещите на пазара марки Philips. Той е хибрид, с толкова много функции, колкото и приложения. Подходящ е за подстригване, бръснене, оформяне на косми от лицето, а защо не и друго окосмяване по част от тялото. Системата е такава, че може всичко и го прави безпроблемно, само като зададете желаната позиция. Принципът на действие е покритие, което се плъзга внимателно, в съчетание с обли върхове. Така кожата Ви е защитена и изглеждаща перфектно оформена. А за по-дългите косми на помощ идва резецът, който се движи с 200 х в секунда.

Искате да се подстрижете? Можете да го направите като вземете гребена, а след това изберете от 14-те заключващи се настройки за дължина. Така задавате какъв тип оформяне на брадата искате: късо набола, по-дълга или хибрид. Функциите са от 0.4 до 10 мм. Вие избирате.

Харесвате брадата, мустаците и бакенбардите си и не искате нищо да променяте? Тогава използвате само ножчетата, които са магически. Могат да се движат във всяка посока, а резултатът- ще Ви хареса. Ако искате да кажете довиждане на брадата и да впечатлите с гладка кожа, тогава доверете се на двойните остриета. Кожата ще е нежно почистена, без одрасквания и приятна на допир.

Следващата функция на Електрическа самобръсначка Philips OneBlade Pro QP6520/20 е, че е снабден със светодиоден цифров дисплей. Така че само с един поглед проверявате в какво състояние е батерията и колко още работа може да издържи. Включен е и бутон за заключване на уреда при пътуване, за да не изчерпа заряда.

Батерията е йонно-литиева и може да работи 90 минути непрекъснато, и то само с 1 час зареждане. Моделът е за сухо и мокро ползване, с пяна или без, а почистването е бързо- да го измиете на чешмата, подсушите и приберете, готов за следващия път.

7. Самобръсначка Braun MobileShave M-90R

 

Braun MobileShave M-90R

Виж цената за днес

Новото при този модел на Braun е многофункционалността: подходяща за брада, мустаци и бакенбарди, и то само с едно сменяне на аксесоара. Остриетата са осцилиращи. Работи на принципа на системата SmartFoil. Това са много тънки и широки остриета, които прилепят към лицето като ръкавица. Нежно подчертават контурите, а кожата изглежда сияйна.

Допълнителен бонус е, че тя може да се определи като миеща се. Само сваляте подвижната глава и я плакнете на водна струя. Препарати не са нужни. Самобръсначка Braun работи на батерии, които се зареждат бързо, а след това могат да се използват до 60 минути, без да е нужно ново включване или смяна.

Моделът е подходящ за сухо, но не и мокро почистване на брадата, мустаците и бакенбардите. Въпреки това е отличен, с множество функции и на гарантирано ниска цена.

Виж още: Най-добрите машинки за подстригванеНай-добрите тримери

Какво е важно да знаете при избор на електрическа самобръсначка?

1. Ако машината има осцилиращи остриета, то броят на главите да е поне 3, а ако е тип с въртящи остриета, да са поне 5. Това е гаранция, че по-бързо и ефективно ще се постигне зададения резултат на бръснене или оформяне.

2. Изберете машина, която да е за сухо и мокро почистване. Така се разширява обхвата на действие, а това е улеснение за Вас.

3. Желателно е остриетата да са от неръждаема стомана

4. Обърнете внимание колко време се зарежда машинката и колко време може автономно да работи. Добрите модели имат нужда от не повече от 1 час и още толкова време на действие.

5. Задължително и гаранция за качество е батерията да е йонно-литиева.

6. Препоръчително е да има индикатор за батерията, за да знаете колко още време може да я ползвате. Иначе представете си неудобството, точно се бръснете и токът е свършва, а Вие трябва да чакате час да се зареди, за да продължите.

Добрите модели са помислили за заключване при пътуване, за предпазители на главата, както и аксесоари за съхранение.

Често задавани въпроси

Как да избера коя самобръсначка да закупя?

На първо място си отговорете на въпроса какви функции искате да има и целите, за които да я ползвате. Ако искате да можете да оформяте брадата, мустаците и бакенбардите, има няколко по-горе посочени хибридни модели, които ще Ви свършат работа. И обратното: за поддържане на гладка брада, има някои добри предложения на отлична цена и качество на работата.

Как се поддържат електрическите самобръсначки?

Като всеки един уред, винаги е добре при закупуване да прочетем инструкциите за работа и поддържка. Това ще гарантира, че Вие се грижите добре за устройството и то съответно за Вас.

Повечето електрически самобръсначки се почистват за секунди. Просто миете с вода на чешмата, не са нужни специални препарати. Те дори са забранени.

Защо да изберем електрическа самобръсначка, а не обикновено ножче за бръснене?

Това изцяло решавате Вие, но електрическите имат някои основни предимства като дълъг живот на остриетата, около 3 години, дълго време за ползване заради батерията, която зареждате и най-вече деликтната грижа и допир до кожата. Ако използвате обикновено ножче за бръснене, ще заеме по-малко място в багажа Ви, може да закупите от всеки магазин, но е по-голям рискът от одраскване и нараняване на кожата, а и тя никога не е така гладко избръсната, като тази под действието на електрическата самобръсначка.

На последно, но не и по-важност, електрическите самобръсначки се почистват напълно и изцяло от остатъчни косми само на чешмата с вода, докато при обикновените винаги остава част от отстраненото по тях.

3.7/5 - (4 votes)
Review-bg.com
Logo