Най-Добрите Електрически Камини за 2024

С настъпването на зимата и снижаването на външните температури, настъпва и важен въпрос – отоплението! За всеки съвременно устроен дом, то е изключително важно (най-вече за студените месеци). Топлината създава уют, спокойствие, сигурност и поддържа доброто здравословно състояние.

Но, както всяко друго нещо, поддръжката на отопление притежава не само плюсове, но и минуси! Чистене, суетене, носене на тежко, замърсяване, почерняване.. Ако нито едно от изброеното не е за Вас и търсете икономичен, лесен за поддържане, стилен, но и най-вече чист вариант на отопление, то идеалното решение за Вас са електрическите камини.

Подбрахме специален списък с най-добрите електрически камини, като се надяваме информацията тук, да Ви послужи подобаващо при избора Ви за покупка на електрическа камина.

Най-добрите електрически камини

1. Електрическа камина Star-Light SEG-2000CB

Star-Light SEG-2000CB

Виж цената за днес

Електрическа камина Star-Light SEG-2000CB е предназначена за домашна употреба, като лесно може да се монтира на стената само с няколко стъпки. Чрез нея можете да пресъздадете невероятен акцент, на която и да е стeна от помещението, като сами можете да изберете начина на разположение и височината, на която да бъде монтирана камината. Star-Light SEG-2000CB е подходяща за отопление на стая с размери около 30 кв.м.

Тялото на модела е изработено изцяло от метал с черно покритие, а прозорецът от здраво стъкло. Дизайнът на електрическа камина Star-Light SEG-2000CB е съобразен изцяло с модернистичния стил на съвременния вкус, за да бъде едновременно стилна и да пасва на всеки интериор.

Star-Light SEG-2000CB притежава следните функции: LED осветление; Защита против прегряване; Бутон On/Off; 3D ефект; Ambient Light; Ръчно управление; Дистанционно; Цифров термостат; Седмичен програматор; Регулируема яркост на пламъка; Независим ефект на пламъка и Сензор за „Отворен прозорец”. Моделът работи с две степени на мощност: от 1000W и 2000W.

Размери на Star-Light SEG-2000CB: височина – 48см; широчина – 89.2 см; дълбочина – 13.5 см и тегло – 13.6 кг.

2. Електрическа камина за вграждане Star-Light SEG-2000BI

 

Star-Light SEG-2000BI

Виж цената за днес

Star-Light SEG-2000BI е подходяща за домашна употреба, като максималната отоплителна площ, която може да поддържа е около 30кв.м. Star-Light SEG-2000BI е предназначена за вграждане в стена, като по този начин лесно може да имитира стандартна камина. Моделът създава предпоставка за добри дизайнерски решения, защото може да бъде оградена с различни по форма гипсокартонени парчета.

Изградена е от метал, черна на цвят и със здраво стъкло отпред. Прозрачността на стъклото ще Ви позволи да се наслаждавате на декоративните пламъци, които пресъздават невероятен и хармоничен 3D ефект с регулируема яркост на пламъците. Star-Light SEG-2000BI можете да управлявате ръчно чрез бутона On и Off или дистанционно – удобно застанали на дивана пред нея.

Седмичният програматор ще Ви улесни максимално в настройките, като можете да програмирате включването и изключването на камината спрямо индивидуалните Ви нужди и дневния Ви режим. Star-Light SEG-2000BI може да се използва както за отопление, така и само за декорация, като бъде включена на функцията Независим ефект на пламъка. Моделът работи с две нива на мощност – умерено и силно.

Размери на Star-Light SEG-2000BI: височина – 52.3см; широчина – 74см; дълбочина – 23.5см и тегло – 16кг.

3. Камина TAGU Frode

 

TAGU Frode

Виж цената за днес

TAGU Frode е идеалното решение за Вас, ако търсите свободно стояща камина, която перфектно да акцентира интериора в помещението. Подходяща е за средно големи стаи с площ от около 37кв.м. Изработена от дърво и метал, боядисани с многослоен Pure White цвят. Здравото й предно стъкло ще Ви пленява дълго време с невероятните си пламтящи цветове, възпроизведени от максимално икономични LED крушки. TAGU Frode е усъвършенстван модел на своите предци, защото предлага много по-наситен и ярък цвят, който е еднакво красив и запазва своите цветове както на силна дневна светлина, така и на затъмнена такава.

Силата на огнените цветове може да се регулира, като се намалява или увеличава, като по този начин можете да използвате камината дори за осветително тяло. Пламъкът може да работи независимо от функцията за отопление, така че, ще можете да се наслаждавате на електрическата камина през всички годишни сезони. Важно е да се спомене, че в сравнение със своите предци, камина TAGU Frode работи изключително тихо, съвършено безшумно дори! Идеална да Ви отоплява дори докато спите, без да нарушава покоя на съня.

Благодарение на вградения цифров термостат ще можете да настройвате с точност желаната температура, като камината сама ще следи да не я превишава или да пада под нея. Автоматично ще се включва и изключва, за да поддържа избрания от Вас баланс.

Електрическата камина TAGU Frode притежава функцията „Отворен прозорец”, която следи непрестанно температурата в стаята и щом тя рязко се понижи, като когато отворите прозореца, камината ще се самоизключи за кратко, за да пести излишна консумация на ток и прекомерно използване на енергия.

Към пакета с камината получавате и още: рамка за камина; инструкции за употреба; фиксиращ аксесоар и дистанционно управление с включени батерии.

Размери на електрическа камина TAGU Frode: височина – 88.3см; широчина – 99см; дълбочина – 25см и тегло – 28кг.

4. Камина TAGU Reino

ТАГУ Рейно

Виж цената за днес

Камина TAGU Reino е неустоимо огнище с електрически пламък, с 23 инча размер, подходяща за отопление на помещения с 37кв.м площ, с 1500W мощност.

Моделът е подходящ за домашна употреба, свободно стоящ, изграден от специална масивна рамка, запазена марка на Reino. Изградена от метал, фибростъкло и магнезий, перфектно имитираща масивен естествен речен камък с масивен стъпаловиден връх, ръчно подчертана основа, изпъкнали капители и сводеста централна рамка. Покритието е в нюанс на цвят Rock Grey (сив камък). Рамката не изисква специален монтаж, който да Ви затрудни. Представлява проста статична обвивка около пламъците, но с невероятен, атрактивен и забележим ефект.

Прозрачното стъкло отпред няма да спира да удивлява погледа Ви! С помощта на цифровия дисплей или с дистанционното ще можете да регулирате силата на яркостта и да я настройвате спрямо предпочитанията си и осветлението в стаята.

Друга изключително полезна функция на електрическата камина TAGU Reino е 7-дневната й автоматична програма за отопление. Безапелационно дълга, икономична и удобна програма, която ще пести Вашето време и цели 7 дни ще Ви дарява с необходимата, индивидуално настроена топлина.

Камина TAGU Reino притежава още Таймер за изключване и икономичен Сензор „Отворено стъкло”.

Размери на електрическа камина TAGU Reino: височина – 101см, широчина – 109см, дълбочина – 30см и тегло – 44кг.

5. Камина TAGU Larsen

ТАГУ Ларсен

Виж цената за днес

В този списък приложение намира и още едно предложение от Румънската компания TAGU и това е електрическата камина TAGU Larsen.

Подходяща за домашна употреба и за отопляване на помещения с площ 37кв.м. Свободно стояща и събрала огромен стил и модерност във всеки от своите 23 инча. Направена от метал с перфектна дървена рамка. С камина TAGU Larsen ще получите не само топлина, но и уют, такъв какъвто може да предаде само естественият дървен материал. Патентованата рамка Larsen е в топъл Premium Walnut цвят. Не се нуждае от допълнителен, сложен монтаж. Достатъчно е нежно да поставите рамката около камината, за да пресъздадете идентичен ефект като от стандартна камина на дърва.

Моделът разполага с цифров дисплей за лесна настройка на желаните функции и голямо предно стъкло, през което дълго да наблюдавате магията на пламъците.

Електрическа камина TAGU Larsen притежава още: Вграден нагревател; Дистанционно за управление; Цифров термостат; 7-дневна автоматична програма за отопление; Таймер за изключване; Сензор „Отворено стъкло” и Регулируема яркост на светлината на пламъците.

Размери на електрическа камина TAGU Larsen: височина – 94.9см, широчина – 110см, дълбочина – 24.9см и тегло – 32кг.

6. Камина TESY WEF200SRELW TR

TESY WEF200SRELW TR

Виж цената за днес

Мощна, стилна и практична – това е електрическата камина TESY WEF200SRELW TR. Техническите характеристики на този уред дават 2000W мощност, като можете да ги управлявате в два режима на работа – умерен и силен. Първата степен на камината е подходяща за отопление на помещения с 13кв.м площ, докато втората, по-силна степен, може перфектно да затопли помещения с 16кв.м. площ.

Камина TESY WEF200SRELW TR е подходяща за домашна употреба, като ще стои чудесно във Вашата спалня или детска стая, за да Ви отоплява и да Ви носи нужното настроение от уюта, който пресъздава.

Класически черна на цвят, направена от метал и здраво стъкло от предната страна. А, под стъклото ще можете да съзерцавате, колкото дълго искате, пламтящи дървени късове. Реализацията на пламъците става посредством икономични LED светлини. От там и идва ниската и достъпна цена на целия уред.

Камина TESY WEF200SRELW TR притежава две основни функции: Седмичен програматор, за да регулирате настройките на желаната от Вас температура, според графика Ви в ежедневието и функция за Защита срещу прегряване.

Размери на електрическа камина TESY WEF200SRELW TR: височина – 56.2см, широчина – 89см, дълбочина – 14см.

7. Камина TAGU Larsen

ТАГУ Ларсен

Виж цената за днес

За всички любители на топлите и тъмни дървесни цветове, компания TAGU предлага електрическа камина с рамка Larsen в цвят Espresso Wenge. Рамката на камината не се нуждае от специална подготовка за монтаж, нужно е единствено да се закрепи за фиксиращия елемент, около камината, в няколко лесни стъпки.

Освен красив, топъл и автентичен дизайн с камина TAGU Larsen ще получите и така желаната и нужна топлина през студените есенни и зимни месеци. Моделът притежава изключително голяма мощност от 1500W, подходяща за отопление на помещения със средно голяма площ от 37кв.м. Мощна от вътре, нежна и стилна от вън – това е камина TAGU Larsen!

Изградена от метал, дърво и стъкло в предната част. Притежаваща незаменими функции, които бързо ще се синхронизират с Вашето ежедневие и ще го поддържат топло и уютно. TAGU Larsen разполага с: Цифров дисплей; Вграден нагревател; Дистанционно; Цифров термостат; 7-дневна автоматична програма за отопление; Таймер за изключване; Сензор “Отворено стъкло” и Регулируема яркост на осветеността на пламъците.

Цифровият дисплей ще Ви улесни максимално в настройките, като нагледно ще Ви показва всяка една от тях. Вграденият нагревател ще се грижи стриктно да поддържа зададената му от Вас температура, като ще се самоизключва, когато я превиши и ще се включва отново, когато температурата в стаята се понижи. Сензорът „Отворен прозорец” ще пести от Вашите сметки за електричество, чрез постоянно следена на температурата в стаята и самоизключване, когато тя рязко спадне. По този начин камината ще пести от прекомерно използване на енергия докато проветрявате стаята.

Размери на електрическа камина TAGU Larsen: височина – 94.9см, широчина – 110см, дълбочина – 24.9см и тегло – 32кг.

Виж още: Най-добри конвектори | Най-добрите климатици | Най-добрите бойлери |

Какво е важно да знаете при избора на електрическита камина?

Как електрическите камини създават топлина?

Структурата и изграждането на електрическите камини не са сложни. На практика разполагат с два основни компонента – вентилатор и метални елементи. След включване на камината към електричеството, металните части в нея се нагряват, а вентилаторът генерира нагорещения въздух, от тях, директно към помещението. Работата на вентилатора е абсолютно безшумна.

Топлят ли достатъчно добре електрическите камини?

Електрическите камини топлят! Можете да бъдете спокойни, че един такъв уред може ще създаде необходимата топлина за средно голяма стая (според различните характеристики на различните уреди), защото при електрическите камини няма загуба или разсейване на топлина някъде по трасето. Благодарение на простата си структура, вътрешният вентилатор избутва пълния обем създадена топлина навън към стаята.

Декоративни или истински са пламъците в електрическите камини?

Пламъците, които се визуализират в електрическите камина са изцяло декоративни. С помощта на няколко лампички, монтирани в панела на камината се пресъздава илюзия за огън, в различни цветове. Целта на тази имитация е да Ви накара да се чувствате комфортно и не само да чувствате топлината, но и да я виждате. Някои модели електрически камини разполагат и със звукови ефекти на пукащи дърва.

Могат ли електрическите камини да се управляват дистанционно?

Повечето модели предлагат тази възможност. Можете да включвате и изключвате Вашата камина докато стоите на дивана с помощта на дистанционно управление. Можете да настроите камината да излъчва топлина или само да визуализира пламъци, за да изпълните обстановката в помещението с уют, романтика и хармония.

Защо електрическите камини са по-добри от стандартните?

Ако трябва да се направи сравнение между електрическите камини и стандартните такива – отопляващи чрез дърва, пелети или друго твърдо гориво, определено първите представляват много по-практичен избор.

На първо място електрическите камини са леки и леснопреносими. За вграждането им не е нужно чак толкова време и средства, колкото за изграждането на стандартна камина. А, щом стана въпрос за носене, трябва да се отбележи и това, че с електрическите камини няма да носите абсолютно никакви тежки дърва, чували или щайги, за да ги зареждате.

Електрическите камини не замърсяват помещението! Не цапат, не почерняват и не миришат! От тях няма да усетите нито задушлив дим, нито изпарения на вредни газове. Освен това повърхността им не се нагорещява и не създават опасност от инциденти с изгаряния, каквито най-често се случват при стандартните камини, с деца и домашни любимци.

4.5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo