Най-Добрите Електрически Готварски Печки за 2024

Кухненските печки с електрическо захранване се различават от моделите с газово захранване по своята по-голяма функционалност. Те са икономични, надеждни, безопасни и подходящи за кухните на малки апартаменти и селски къщи. Най-добрите електрически печки се характеризират с равномерно нагряване, имат вградени режими, които опростяват готвенето и работата с полуфабрикати.

Електрическите котлони днес вече не са сивите чудовища, които някога се настаняваха в кухните на общежитията. На пазара вече има десетки модели, които се конкурират помежду си по отношение на изисканост и функционалност.

Електрическите котлони са популярни благодарение на своята функционалност, безопасност и рентабилност. Те се захранват от електрическата мрежа без газ, така че са полезни при проблеми с газоподаването. Голямото разнообразие от модели прави избора труден, затова решихме да съставим класация. Тази селекция включва най-добрите електрически готварски печки. Моделите бяха избрани въз основа на техните характеристики, съотношението цена-качество и отзивите на клиентите. Представяме ви класацията на най-добрите електрически готварски печки. Той съдържа само популярни качествени модели, които всяка домакиня ще оцени.

Най-добрите електрически готварски печки

1. Електрическа готварска печка Hansa FCCW58200

Hansa FCCW58200

Виж цената за днес

Hansa FCCW58200 е модел на електрическа готварска печка с най-важните функции. Белият свободностоящ готварски плот се вписва перфектно в интериора на кухнята и ще ви зарадва с ефективността си.

Стъклокерамичният плот с четири горелки се управлява с въртящи се превключватели. На контролния панел има дисплей и таймер, така че винаги да имате контрол над готвенето. Периферната рамка предпазва стъклото от начупване и удължава живота на плота.

Вследствие на особено гладката структура на емайлираната повърхност почистването е бързо, лесно и ефективно. Достатъчно е да излеете половин литър вода върху тавата, да я поставите във фурната, да зададете нормална температура от 50°C и продължителност от 30 минути. Можете също така да налеете вода и да активирате функцията за почистване на дисплея. Когато парата проникне в остатъците по стените на фурната и ги омекоти, можете да ги избършете с влажна кърпа или гъба, за да получите блестящо чиста повърхност без следи от замърсяване.

Обемът на грила и конвекторната фурна е 66 литра. Няколко релси за тави позволяват едновременно готвене на всички нива. Вратата на фурната е с две стъкла от закалено стъкло и удобна дръжка. В допълнение към основните си функции фурната разполага и с режими за бързо загряване и размразяване.

Той се предлага с решетка, дълбока и плитка тава Pro Cook. Издърпващото се чекмедже на колелца е удобно за съхранение на прибори.

2. Електрическа готварска печка Hansa FCCM58088

Hansa FCCM58088

Виж цената за днес

В електрическия плот с електрическа фурна Hansa FCCM58088 всичко е съобразено с последните модни и качествени тенденции. Стъклокерамичната повърхност за готвене осигурява максимално удобство и безопасност. Предният бутон за управление е максимално достъпен, а черният цвят на плота ще бъде достойна украса за вашата кухня.

Електрическият готварски плот HANSA FCCM58088 е изработен в черно. Тя ще бъде акцент в интериора на вашата кухня. Стандартните размери от 50x85x60 cm са подходящи както за малка, така и за по-просторна кухня.

Горната повърхност на този готварски плот е изработена от стъклокерамика. Материалът е нечуплив и устойчив на високи температури. Нагревателните елементи се нагряват много бързо и също толкова бързо се охлаждат. Стъклокерамичното покритие е лесно за поддържане.

Шкафът включва чекмедже за кухненски прибори, така че често използваните съдове да са винаги под ръка. Емайлираната фурна ще ви зарадва със своите възможности: грил, конвекция. Тези режими позволяват равномерно изпичане на всички страни на храната, като я запазват сочна. В конфигурацията е налична и функция за размразяване. Използването на механично управление ще улесни тези, на които им е необходимо много време, за да свикнат да работят с електроника.

Електрическият плот HANSA FCCM58088 е оборудван с четири горелки. Две от тях са с мощност 1200 вата, а останалите са с мощност 1800 вата. Съществуват и разлики в диаметъра на нагревателите, което разширява избора на подходящи съдове за готвене и влияе върху скоростта на нагряване. По двойки, един далечен и един близък, достигат 145 мм и 180 мм. Допълнителните бонуси включват експресно отопление.

3. Електрическа готварска печка Whirlpool ACMT 6533/IX

Whirlpool ACMT 6533/IX

Виж цената за днес

Електрическият плот Whirlpool ACMT 6533/IX/1 е идеалният избор за използване в кухнята. Моделът е с оптимални размери и се вписва в оформлението на помещението. Сребристият цвят е помогнал за създаването на уникален дизайн, а външният вид на плота ще се хареса на клиентите.

Whirlpool ACMT 6533/IX/1 има четири зони за готвене. Позиционирането им позволява едновременното използване на няколко съда. Нагряването е бързо, така че не е необходимо да чакате дълго, за да достигнете желаната температура. Стъклокерамичното покритие е изключително издръжливо и лесно за почистване.

Има удобна вградена фурна. Той има функция за грил за сочно месо и други ястия. Налице е конвекция, която осигурява равномерно разпределение на топлината. Има 11 режима на нагряване, които ви позволяват да адаптирате фурната към различни ястия. Каталитичната система за почистване улеснява отстраняването на замърсяванията. Включени са стойка и поднос. Въртящите се превключватели са лесни за използване и осигуряват пълен контрол.

Готварската печка Whirlpool ACMT 6533/ IX с вграден грил във фурната ще приготви месото и зеленчуците толкова добре, че те ще бъдат неразличими от тези, приготвени на открит огън. Благодарение на високата температура храната се запържва бързо, получава хрупкава коричка, а отвътре остава мека и сочна.

Фурната Whirlpool ACMT 6533/ IX ще премахне и най-тежките петна благодарение на функцията си за каталитично самопочистване. Вътрешното му поресто емайлово покритие съдържа частици от специален химически катализатор, който разгражда мазнините до вода, въглероден диоксид и други леки вещества при средна температура. Фурната Whirlpool ACMT 6533/ IX се почиства едновременно с готвенето, а когато изстине, можете лесно да възвърнете блясъка и чистотата ѝ, като избършете стените леко с влажна кърпа.

С електронния таймер можете да забравите времето. Задайте конкретното време, за което трябва да готвите, и фурната Whirlpool ACMT 6533/ IX ще ви уведоми, когато времето изтече.

4. Готварска печка с два стъклокерамични котлона zephyr zp 1441 b38ir

zephyr zp 1441 b38ir

Виж цената за днес

Готварската печка ZEPHYR е удобна и практична за приготвяне на всякакъв вид храна. Оборудвана е с 2 керамични горелки с независимо управление, а компактният ѝ размер ви помага да загрявате ястията си по-бързо, като пестите време и енергия. Фурната и котлоните могат да се използват едновременно.

Гответе каквото искате и каквото готвите на стандартен котлон. Печете, варете, задушавайте, запържвайте – всички любими готварски дейности с този компактен и полезен уред.

Фурната има пет функции:

Горен/топ нагревател

 – Функцията е подходяща за печене на хляб, различни видове месо, колбаси, които искате да имат хрупкава и златиста коричка.

Долен нагревател

 – Това е идеална функция за приготвяне на всички видове храна по традиционния начин. Особено подходящ за готвене на тестени изделия, при които се изисква повече топлина.

Долен + горен нагревател

 – Традиционно готвене. Подходяща е за готвене на картофи, месо, зеленчуци, полуготови храни, задушени ястия, печива и десерти.

Печене с помощта на вентилатор

 – Подходяща за печене на хляб, пица, пилешко месо, наденички, свински котлети и бекон. Нормалното изпичане на тези продукти отнема повече време.

Отопление с вентилатор отгоре и отдолу

 – Този тип функция е подходяща за печене на картофи, месо и зеленчуци, полуфабрикати, задушени ястия, хляб, сладкиши и други десерти. Конвекционната фурна за печене с вентилатор осигурява равномерно нагряване и печене.

Защо да изберете фурна с вентилатор?

  • Постигане на желаната температура за по-кратко време;
  • Еднаква температура във всички части на фурната благодарение на постоянната циркулация на горещ въздух;
  • Възможност за готвене на няколко нива едновременно;
  • По-бързо навлизане на топлината в дълбочина на храната;
  • По-ниска температура на готвене в сравнение с традиционното печене;
  • Спестяване на време и енергия

5. Готварска печка Hansa FCCX59226

Hansa FCCX59226

Виж цената за днес

Отличното качество на изработката, добрият дизайн и класическото разположение на нагревателните елементи, както и най-високата надеждност на готварските печки Hansa, ще ви позволят да приготвите всяко ястие.

Електрическата готварска печка Hansa FCCX59226 е изработен от неръждаема стомана. Снабдена ес двойно стъкло, устойчиво на топлина. Фурната има хромирани метални релси за тави и решетки.

Лесният за почистване стъклокерамичен плот има четири рамкирани горелки, включително една двуконтурна и една с овална разширителна зона. Те използват технологията HiLight, която позволява достигане на зададената температура за секунди. Готварският плот има индикатор за нагряване и четирисегментен дисплей за остатъчната топлина.

Фурната е с капацитет 66 литра. Тя може да работи в осем режима: висока и ниска температура и тяхната комбинация, конвекция и грил. Системата за почистване на фурната е каталитична: по време на готвене получената мазнина се разгражда на сажди и вода, които се абсорбират с помощта на специален сорбент.

Готварският плот е оборудван със звуков таймер за изключване и вътрешен часовник. Панелът за управление има въртящи се превключватели, които позволяват безстепенно регулиране на температурата. Настройките се показват на цифровия дисплей.

6. Електрическа фурна Hausberg HB-8000P

Hausberg HB-8000P

Виж цената за днес

Електрическата фурна Hausberg HB-8000P е домакински уред за печене и готвене. Този модел е подходящ както за приготвяне на рецепти с дълго време за печене, така и за затопляне на приготвени ястия или сандвичи. Може да се използва от време на време или редовно за домашна употреба.

Фурната има механичен контролен панел, таймер и термостат за регулиране на температурата, удобно задаване на времето за готвене и интензивността на нагряване. Когато готвенето приключи, системата издава звуков сигнал. Мощността на фурната е 1800 W. Фурната е с емайлирана вътрешност, която отразява топлината за равномерно печене.

Какво е важно да знаете при избор на електрическа готварска печка?

Електрическите печки се захранват от електрическата мрежа, поради което се смятат за по-безопасни – при тях няма опасност от изтичане на газ. Те изглеждат модерни, лесно се свързват и имат усъвършенствани функции. В продажба се предлагат много различни модели, така че изборът на подходящия не винаги е лесен. Ще ви покажем как да изберете правилната електрическа печка и за какво трябва да внимавате при покупката ѝ.

Размер

Традиционно свободностоящите модели се предлагат с широчина 50 или 60 см. Ако пространството е недостатъчно, може да потърсите нещо по-голямо. Размерите на фурната могат да варират – дори тесните модели могат да имат капацитет до 70 литра.

Материал на плота

Обикновено можете да намерите модели в продажба със стъклокерамични или стоманени повърхности с емайлово покритие. Първите изглеждат модерно, лесно се почистват и са издръжливи, но изискват грижи и използване на специални почистващи препарати без груби абразиви. Последните се почистват по-лесно и са по-евтини.

Контролен панел

Най-често горелките се активират с въртящи се копчета. Те могат да бъдат стандартни, вградени или с детска ключалка. Удобно е, когато е допълнително оборудван с дисплей със сензорни бутони, да настроите таймера така, че самата готварска печка да се изключи в края на готвенето или поне да издаде звуков сигнал, когато времето изтече.

Опции за фурната

Много производители ги оборудват с грил и конвекция, така че наличието на тези функции е желателно. Първата осигурява вкусна хрупкава коричка, а втората разпределя топлината по-равномерно, така че храната да се изпече до съвършенство. LED подсветката е за предпочитане – тя е по-ярка и по-издръжлива, но това не е от решаващо значение.

По-важно е да се обърне внимание на качеството на стъклото на вратата – колкото повече слоеве има, толкова по-малко се нагрява. Освен това си струва да се вземе предвид видът на почистването: при традиционната система трябва да почистите фурната на ръка, при хидролизната система – просто налейте вода в тавата и включете специален режим, при каталитичната система – просто избършете вътрешните повърхности с гъба след използване на техниката.

Марка

Често при избора си купувачите се ръководят от славата на фирмата-производител. Това е оправдан подход, въпреки че е необходимо да се надплати за търговска марка. Но можете да сте сигурни в качеството и надеждността на оборудването, то има гаранция и сервиз.

Цена

Изборът зависи от бюджета ви, но не пестете от качество – добрата печка ще ви служи по-дълго. Всеки сам решава дали да надплаща за “готини” опции.

5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo