Най-Добрите Електрически Четки за Зъби 2024

Красотата е в здравата усмивка! А, доброто самочувствие идва от свежия дъх в устата. Това са неоспорими факти, които важат без значение от възрастовата Ви група. Не случайно съществува фразата: ,,Здравото тяло започва със здрава уста!” и все повече научни изследвания потвърждават това! Макар да са малка част от тялото, зъбите могат да послужат като отличен показател за здравословното състояние на останалите части от организма.

В основата на бялата усмивка стоят не само редовните посещения в стоматологичния кабинет, но и инструментите за дългосрочни грижи, с които трябва да поддържате резултатите докато сте у дома. Електрическите четки са един от най-практичните и лесни начини, които могат да Ви помогнат в поддържането на по-добро здраве на устната кухина в домашни условия.

Разгледайте нашите предложения за най-добрите електрически четки за зъби от които можете да се възползвате. Изборът на правилната четка за зъби е не просто избор на красота, но и начин за водене на лична хигиена и начин за поддържане на здравето чрез добри здравословни навици.

Най-добрите електрически четки за зъби

1. Ел. четка за зъби Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9954/57

Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9954/57

Виж цената за днес

Philips Sonicare DiamondClean не е обикновена електрическа четка за зъби. Това е революционна технология за премахване на до 10 пъти повече плака, отколкото с ръчните четки.

Освен за щателно почистване на зъбите, четката можете да използвате и като средство за тяхното избелване. Нежните й косъмчета не нараняват венците, така че е подходяща дори за хора с хронично проблемни и отдръпнати венци. Премахва изключително добре всякакви петна от зъбите, без значение от характера им на произход. Специалната й форма премахва и бактериите от езика.

Иновативността в тази електрическа четка се състои в нейния специален начин на почистване на зъбите и езика, чрез звукови вълни, 31 000 вибрации и 62 000 осцилации/ мин.

Четката има вграден индикатор на батерията, който ще Ви алармира навреме, когато нивото на батерията спадне и трябва да презаредите уреда. Разполага и с умен сензор за налагане, който ще Ви предупреждава, ако прилагате прекалено силен натиск върху повърхността на зъбите, както и таймер, който ще отброява нужното време за почистване на отделните области в устата Ви.

Чрез дисплея на четката можете да регулирате 3 различни нива на интензитет на звуковите вълни, спрямо удобството Ви – слабо, умерено и силно. Освен това можете да избирате из между 5 различни програми за миене, предоставящи различни подходи в почистването, с различни нива на вибрация на четкащата глава.

Можете да свържете Вашата Philips Sonicare DiamondClean с smart телефона или таблета си чрез Bluetooth и да се възползвате от умните, но и забавни приложения, които Ви предоставя операционната система. В едно от тези приложения разполагате с 3D карта на всички Ваши зъби, върху която можете да отбележите проблемните участъци, които Вашият зъболекар е установил. Приложението тактично ще Ви напомня, всеки път когато си миете зъбите, да не забравяте конкретните проблемни участъци и да наблягате повече време на тяхното четкане. Освен това, на 3D картата ще се изписва кои области от устата сте почистили и кои неволно сте пропуснали, за да преминете към тях. Съвършенството е важно за Philips Sonicare DiamondClean!

Към комплекта получавате и четири допълнителни приставки за подмяна на четкащата глава, поставка за зареждане и стилна кутия за транспорт.

2. Ел. четка за зъби Oral-B Vitality D100 Sensi Ultra Thin

 

Oral-B Vitality D100 Sensi Ultra Thin

Виж цената за днес

Миенето на зъбите е ежедневен и основен процес в грижата за устната кухина, но за да бъде по-забавен и не толкова досаден, този процес се нуждае от ел. четка за зъби Oral-B Vitality D100 Sensi Ultra Thin.

Чрез специалните осцилационни движения на тази четка, не само ще почистите успешно излишно натрупаната плака, остатъците от храна и бактериите, но и ще полирате и избелите зъбите си.

Oral-B Vitality е с мека твърдост на влакната на четката, което я прави благоприятна за използване от хора с чувствителни венци. Четката работи на принципа на осцилацията, като използва 7600 осцилации/ мин.

Уредът е изцяло в бял цвят, асоцииращ с чистотата. Ултра лек, с тегло от едва 0.24кг. Към комплекта получавате зарядно устройство, с което да зареждате Вашата четка, когато има необходимост, и един накрайник с Sensi Ultra Thin четкаща глава, подходящ за много чувствителни венци и зъби.

3. Ел. четка за зъби Oral-B Smart 4 4000N Cross Action

Oral-B Smart 4 4000N

Виж цената за днес

Специалното предложение на Oral-B ще се грижи перфектно за Вашата устна хигиена чрез комбинация от осцилация и пулсация. Освен за почистване, уредът е подходящ и за избелване на зъбите. Грижи се за венците и може да премахне всяка отдавнашно натрупана бактериална плака. Това е едно ултра модерно средство за миене на зъби, което значително се различава от стандартното!

Oral-B Smart 4 4000N Cross Action притежава вграден индикатор на батерията, който ще Ви информира, когато е станало време за зареждане. Притежава още сензор за налягане и таймер, които ще Ви съпътстват в целия процес по почистване на зъбите и ще Ви сигнализират когато укажете по-силен натиск върху повърхността им. Таймерът от своя страна ще следи дали достатъчно време сте задържали четката в дадена област. В него има програмиран малък секундарник, който знае колко време е нужно на всеки зъб, за да заблести от чистота.

Още характеристики: 3 броя различни програми, които можете да настройвате според предпочитанията си за почистване във всеки един момент. Четката притежава Bluetooth технология, чрез която можете да я свържете с Вашето smart устройство и да се наслаждавате ежедневно на забавно, приятно, но и полезно почистване на зъби посредством няколко умни приложения. Освен мощна отвътре, четката е стилна и отвън, в черен неутрален цвят.

Комплектът включва зарядно устройство с опора, за да стои четката самостоятелно изправена и да бъде удобна за вземане с ръка, без да се опира в никакви повърхности, които могат да я замърсят. Ще получите и два накрайника Cross Action, с които дълго време ще поддържате зъбите си перфектно бели и чисти.

4. Ел. четка за зъби Oral-B PRO 2 2000 Cross Action

Oral-B PRO 2 2000

Виж цената за днес

Oral-B PRO 2 2000 Cross Action е една от най-популярните и търсени четки за зъби, комбинация от две почистващи техники – осцилация и пулсация, с два режима на работа, между които можете да избирате спрямо предпочитанията си.

Четката се грижи не само за зъбите Ви, но и за Вашите венци – зоната по която се натрупват изключително много бактерии. Венците изискват също толкова голяма грижа, колкото зъбите, но по по-специфичен начин. Трябва да се внимава да не бъдат наранени и почистващият допир към тях – да бъде нежен, но категоричен. Това можете да постигнете чрез технологията на Oral-B PRO 2 2000.

Ненатрапчив сензор за налягане ще Ви напомня всеки път когато окажете по-силен натиск над зъбите и венците си, чрез който натиск можете да създадете предпоставка за повреда на емайла. Сензорът за налягане ще Ви предпазва от това! Друг сензор, с вграден таймер, ще Ви съпътства в правилното и ефикасно почистване. Следете сигналните звучи на таймера, който отброява нужното време за почистването на дадена област в устата. След сигнала преместете четката в друга област. Индикаторът на батерията ще Ви информира, когато батерията е на привършване, и трябва да я заредите.

Комплектът включва: зарядно устройство и допълнителен накрайник Cross Action.

5. Ел. четка за зъби Dr. Mayer GTS1050

Dr. Mayer GTS1050

Виж цената за днес

Dr. Mayer GTS1050 е подходящо предложение за всеки, който търси икономичен продукт, но с добри показатели и съвременни технологии.

Осцилационните движения Ви гарантират перфектно почистване на устната кухина, като можете да регулирате тяхната скорост в два различни работни режима.

Четката притежава още индикатор на батерията, който ще Ви уведомява, когато батерията има нужда от нов заряд. Вграденият таймер ще се грижи за контрола на почистването. Той ще Ви дава сигнал всеки път когато трябва да преместите четката в друга област от устната кухина. Таймерът е програмиран с определени времеви интервали, между които издава сигнал, достатъчен за ефективно почистване. Следвайте сигналите идващи от таймера и съвсем скоро ще се радвате на блестяща усмивка пълна със здраве.

Към комплекта има включени още два броя приставки за смяна, които ще Ви стигнат за достатъчно дълго време, преди да се наложи да закупите нови.

6. Ел. четка за зъби GTS2065UV Dr.Mayer

Dr.Mayer GTS2065UV

Виж цената за днес

Ултразвуковата четка за зъби на Dr.Mayer е следващото предложение в списъка ни, от което ще останете приятно очаровани. Клинично доказано е, че ултразвукът притежава огромна мощ срещу петната и плаката по зъбите.

Освен за щателно почистване на зъбите, четката можете да използвате и за избелване. В комбинация с подходяща избелваща паста и редовна употреба, ще се сдобиете с искряща усмивка само за няколко седмици.

GTS2065UV Dr.Mayer можете да използвате в 4 различни работни режима, като най-слабият от които е подходящ за масаж на венците, вътрешността на бузите и на езика. Нежните движения на четкащата глава ще масажират и едновременно с това ще отстранят всички ненужни микроби в устата Ви.

Четката е снабдена с индикатор на батерията, спрямо който можете да следите нивото на заряда и да предвиждате момента за всяко следващо зареждане. Снабдена е още с умен таймер, програмиран да Ви алармира, когато мине достатъчно време, за да преминете към следващата зона в устната кухина. Вслушвайте се и следвайте сигнала на таймера на четката, за да постигнете максимално ефективно почистване с нужното време за това.

Получавате четката с 3 броя приставки със средна твърдост, подходящи за здрави и красиви зъби.

7. Ел. четка за зъби с батерия ORAL-B Pro expert DB4.010

 

ORAL-B Pro expert DB4.010

Виж цената за днес

ORAL-B Pro expert е бестселър сред електрическите четки за зъби, но и на изключително добра цена. В никакъв случай обаче не трябва да подценявате този уред, защото е изключително мощно решение за Вашата лична устна хигиена, въпреки ниската си цена.

Движенията на четката се извършват посредством метода осцилация (фино трептение), който е способен на високи резултати, каквито не можете да постигнете с ръчните четки за зъби. Уредът работи с 9600 осцилации/ мин, които се грижат за оптималното здраве на венците, премахват застоялата бактериална плака, избелват и полират повърхността на зъбите.

ORAL-B Pro expert работи с една работна скорост посредством удобен контролен бутон за включване и изключване.

Когато не използвате четката можете да я поставите в стилен държач (стойка), в който ще стои плътно изправена, без да се докосва до мръсни повърхности. Държачът е включен в комплекта, както и две батерии АА, посредством които уредът се задвижва.

Четката е изработена в свежа палитра от нежно бяло и морско синьо.

Какво е важно да знаете при избор на електрическа четка за зъби?

Каква трябва да бъде твърдостта на четкащата глава?

Съществуват 3 вида твърдост на влакната на четкащите глави – мека, средна и твърда, като замисълът в това е съвсем прост. Изберете меката четка, ако венците Ви са предразположени към кървене и болки или емайлът на зъбите Ви е податлив на рушене. Средната твърдост е за хора, които нямат съществени проблеми със зъбите, но имат нужда от оптимално добро почистване. Твърдата четка е за хора, които нямат проблем с кървенето на венците и искат да се радват на блестяща усмивка. Твърдите влакна могат да достигнат до всяка вдлъбнатина на зъбите, както и да навлязат в разстоянията между тях.

Важно е да се съобразите със състоянието на венците и зъбите си, преди да изберете с каква твърдост да бъде Вашата четка. Ако не можете да прецените се посъветвайте със стоматолога си. Той най-добре ще прецени каква четка е най-подходяща за Вашите нужди.

Ефикасни ли са електрическите четки за зъби при лечение на пародонтит?

Клинично доказано е, че електрическите четки намаляват общите нива на плака по зъбите, както и нивата на плака между зъбите. Редовното и старателно почистване на зъбите може да Ви избави не само от пародонтит, но и от много други неприятни заболявания, като кариес, пулпит и др. Така че, не пропускайте да използвате редовно Вашата електрическа четка за зъби, защото пародонтитът може да прерасне в гингивит (отдръпване на венците) и неприятни инфекции, от които може дори да загубите зъб.

Какво е осцилация и с какво е полезна тя за Вашите зъби?

Осцилацията е периодично трептение около равновесна точка. Осцилацията е основното предимство, което получават Вашите зъби посредством електрическите четки. Методът разбива плаката и я отстранява в пъти по-добре, отколкото обикновената четка за зъби. Благодарение на ултра мощните и бързи осцилационни движения, можете да премахнете успешно дори натрупана твърда плака с годините. Чрез осцилационните движения, не само ще се почисти излишно натрупаната бактериална плака и остатъците от храна и бактерии, но и ще се полират и избелят зъбите.

Осцилацията има и други популярни спектри на приложение. Тя бележи ефективни методи в масажите, в лекуването на мускулите, премахването на целулита и дори при справянето с някои кожни проблеми.

Всеки ли може да използва електрическа четка за зъби?

По принцип да, с изключение на някои по-специфични особености, които само Вашият стоматолог може да определи след преглед. За хора с клиновидни дефекти на зъбните шийки, чиито зони са със силно отдръпнат венец и изтрит емайл в основата, не се препоръчва използването на електрически четки за зъби, защото състоянието им може да се влоши. Но, това е специфичен проблем, с който малцина са се сблъсквали, така че, ако Вашият зъболекар не Ви е забранил изрично използването на ел четка, то какво още чакате? Ел четките могат да се използват дори от деца.

През какъв период от време е препоръчително да се подменят накрайниците на четките?

Препоръчително е на всеки 2 до 3 месеца да подменяте накрайника на четката си с нов, за да избегнете заселване на бактерии и микроорганизми по нея. Накрайникът е за подмяна, също когато се деформира, тоест когато косъмчетата на четката вече не стоят перфектно изправени, а са наклонени в различни посоки. Причината за това деформиране е, че натискате прекалено силно четкащата глава към зъбите си. Перфектният баланс е в умереността, така че не натискайте прекалено силно, с което ще избегнете и прекалено честа подмяна на накрайника.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo