Най-Добрите Дронове за 2024

Дроновете са резултат от едни от най-революционните идеи в съвременния технологичен свят. В бъдеще, от тези безпилотни летателни апарати, се очаква да намалят цените на транспорт и доставка на стоки, пратки и дори на хора, както и да изпълняват задачи, които са потенциално опасни за човека. Работи се усилено в насока за подобряване на батериите и товароносимост на тези устройства, но са нужни още доста години докато това бъде постигнато.

Към момента можете да се възползвате от дроновете, за да постигнете невероятни изгледи и перспективни проекции на обекти върху равнинната повърхност. Можете да достигнете хоризонта по уникален начин, какъвто не можете да постигнете със собствени сили или чрез друго подобно устройство. Съвременните модели на дронове могат да осъществят амбициите Ви за професионален видеооператор или да Ви бъдат полезни при картографиране на релефни площадки.

Ако сте решили да навлезете във ,,водите на изживяванията с дронове”, то прочетете тази статия. В нея подбрахме най-добрите дронове, подходящи както за начинаещи, така и за професионалисти. Надяваме се да Ви помогнем за вземането на по-информирано решение.

Най-добрите дронове

1. Дрон DJI Mini 2 Fly More Combo

DJI Mini 2 Fly More Combo

Виж цената за днес

,,Излетете’’ високо с тази интелигентна направляваща система. Дронът използва операционните системи Android и iOS и може да бъде лесно управляван, дори от непрофесионалист.

GPS системата, чрез която ще управлявате дрона, е една от най-добрите в този бранш – GPS/GLONASS. Чрез нея ще можете да изпращате и следите дрона на максимална дистанция от 10км, като здравата му акумулаторна батерия издържа 31мин във въздуха. Максималната височина, която дронът може да постигне е 4000м, което Ви дава невероятно предимство за правене на невероятни снимки от високо или просто за наблюдение на полето от нестандартна гледна точка.

DJI Mini 2 Fly More Combo притежава интелигентна направляваща система, която му позволява да се задържа на едно място във височината, за да можете спокойно да разгледате пейзажа в режим на застой. Но, дори и да пилотирате бързо и да не искате да губите време в спиране, то със специалната функция QuickShot ще можете да правите висококачествени снимки дори в движение!

За перфектния вид на Вашите снимки и видеоклипове, DJI Mini 2 Fly More Combo е снабден с усъвършенствания CMOS сензор с размер ½.3’’ и диафрагма 2.8. Сензорът регистрира висока резолюция от 12Мрх за правене на снимки, които възпроизвежда с резолюция 4000 х 3000 пиксела. С DJI Mini 2 Fly More Combo можете да сътворите видео материали с резолюция Full HD, UHD 4K или 2.7К, във формат МР4. Съдържанието Ви ще се запазва във вградена MicroSD карта с капацитет 256 GB – напълно достатъчен за запазването на много и големи Ваши спомени и съдържания. Освен това камерата на дрона поддържа и файловите формати DNG, JPEG и RAW.

Друга забележителна черта на DJI Mini 2 Fly More Combo е неговият малък размер: дължина 24.5см, широчина 28.9см, височина 5.6см и тегло от едва 2.49кг. Малките и компактни размери на устройството ще Ви дадат възможността да го носите дори в раницата или чантата си, за да Ви е винаги под ръка, когато забележите красив хоризонт. С DJI Mini 2 Fly More Combo под ръка ще откриете лесно всяка нова перспектива и различна гледна точка.

2. Дрон DJI Mavic Mini Fly More Combo

 

DJI Mavic Mini Fly More Combo

Виж цената за днес

Следващият невероятен модел с който искаме да Ви запознаем е Дрон DJI Mavic Mini Fly More Combo.

Моделът е изключително малък, с размери колкото една ябълка, когато е сгънат, така че ще Ви бъде изключително лесно да го пренасяте на различни места и дори да го носите в джоба или чантата си: дължина 24.5см, широчина 29см, височина 5.5см и тегло 2.49кг. Дронът е бял на цвят. Но, не си правете грешни изводи, че щом е толкова малък, то автоматично това означава, че в него липсват важни технологии – напротив!

DJI Mavic Mini Fly More Combo притежава всичко нужно за правене на невероятни снимки и видеоклипове от високо. За целта устройството е снабдено с CMOS сензор с диафрагма 2.8 и мощна резолюция от 12Мрх. С него можете да правите ултра красиви видео клипове с Full HD или 2.7К резолюция във формат МР4. След това удобно ще съхранявате материалите и файловете си в MicroSD карта, като дронът автоматично ги конвектира във формат JPEG.

DJI Mavic Mini Fly More Combo лети с помощта на GPS сигнал, вид GLONASS, и две акумулаторни батерии тип Li-Ion 2S 2400mAh и Li-Po 2S 1100mAh, с напрежение 12V, 9V или 5V. Благодарение на оборудването си DJI Mavic Mini Fly More Combo може да се задържи във въздуха за 30минути време, като се предвижва напред към хоризонта с 4м/сек. Скоростта му на снижаване е 3м/сек.

Устройството получавате в комплект с дистанционно, отвертка, 3 бр. батерии, устройство за защита, чанта, gimbal protector, RC кабел (MicroUSB конектор), RC кабел (USB-C конектор), RC кабел (Lightning конектор), резервна контролна лента, 3 бр. резервни витла, 2 бр. Micro USB кабела, 18 бр. резервни винта, зарядно устройство HUB и зарядно устройство USB 18W.

3. Дрон DJI Mavic Air 2

DJI Mavic Air 2

Виж цената за днес

Следващият дрон, който попада в списъка ни е изключително мощно и високотехнологично устройство. Той използва операционните системи Аndroid и iOS, с GLONASS GPS връзка. Издръжлива акумулаторна батерия LiPo 3S с напрежение 11.55V при престой и 13.2V при ускоряване. Максималната дължина, до която можете да изпратите дрона e 18.5км, като можете да го задържите във въздуха за 34мин. Между отделните пейзажи дронът ще се предвижва със скорост 4м/сек, а когато трябва да се снижи и да се върне обратно при Вас, ще го направи с 3м/сек.

Максималната височина, на която можете да изпратите устройството, без да загуби връзка с Вас е 5000м – с тях получавате възможност за невероятни нови гледни точки, каквито не сте виждали никога до сега. Цялото това управление ще постигате удобно и максимално улеснено – чрез личния си смартфон.

Разбира се, новите изгледи на пейзажа ще можете да запаметите завинаги, за да ги разглеждате отново или пък да се похвалите с тях пред приятелите си, чрез вграден CMOS сензор за изображения с 2.8 диафрагма и резолюция 12Мрх и 48Мрх. Получените изображения ще бъдат с висока 8000 х 6000 пиксела резолюция, а видео клиповете с Full HD, UHD 4K или 2.4K качество.

DJI Mavic Air 2 притежава някои невероятни технологии, които ще Ви бъдат изключително полезни в създаването на невероятни видео и снимкови материали. Технологията ActiveTrack Ви позволява да правите невероятно чисти, отчетливи, ясни и висококачествени снимки, дори по време на полет. Технологията QuickShot Ви позволява да създавате изображения достойни за Холивудска надпревара. За да направите QuickShot, издигнете дрона на поне два метра над земята и го оставете на лети на едно място.

Изберете QuickShot режим, изберете и желания от Вас обект в далечината, който искате да заснемете, като натиснете върху неговото изображение върху екрана или нарисувате правоъгълник около формите му. След това натиснете Старт и QuickShot ще се изпълни. Технологията Hyperlapse е техника която често се използва в професионалната фотографията, чрез която се постига ускоряване на движенията в кадрите.

Вашите видео записи ще можете да съхранявате в паметта на дрона, която се побира в удобна MicroSD карта, с обем 256GB. Видео записите си ще можете да записвате под формата на MP4 или MOV, останалите файлове ще се запазват във формат DNG или JPEG.

4. Дрон DJI Mavic Air 2S

DJI Mavic Air 2S

Виж цената за днес

Дрон DJI Mavic Air 2S е неустоим за всички любители фотографи и за хората, които обожават да се наслаждават на различни от стандартното перспективи.

Свързва се с управляващото устройство посредством Bluetooth връзка и се насочва посредством GLONASS GPS сигнал, чрез които може да достигне до 18.5км отдалеченост, 5км максимална височина във въздуха и да се задържи там за 31мин. DJI Mavic Air 2S ускорява и набира разстоянията изключително бързо. Може да се движи с три различни скорости от 5м/сек, 15м/сек и 19м/сек. Това устройство е едно от най-бързите сред всички останали дронове. При ускорение показва резултати от увеличение на скоростта с 6м/сек. При снижаване към земята също се движи с 6м/сек. Освен бързина, DJI Mavic Air 2S се характеризира и с много добра маневреност, като може да осъществи максимален ъгъл на наклон от 45°.

DJI Mavic Air 2S притежава три сензора. Главен сензор за изображения CMOS, Сензор за избягване на препятствия и Инфрачервен сензор. С тяхна помощ ще постигнете не само перфектни снимки и видео материали, но ще бъдат осъществени по безопасен и безавариен начин. Що се отнася до снимките и видео материалите, за направата им сензорът си служи с 20Мрх резолюция, като възпроизведените кадри са с абсолютно високо качество от 5472 х 3648 пиксела. Видеото, което може да прави DJI Mavic Air 2S е с качество Full HD, UHD 4K, 2.7K и 5.4K.

Технологиите, които ще съпътстват Вашата работа и забавление са ActiveTrack – допринасяща за по-високото качество на изображенията и техните изчистени линии, форми и цветове; Point of Interest – можете да посочите върху устройството за управление къде точно се намира обектът, който искате да заснеме и дронът автоматично ще се отправи към него; Автоматичен фокус – помага за подобряването на фокуса на дори отдалечените обекти; HyperLapse – можете да създавате изкуствено забързване в движението на заснетите кадри и QuickShot – за бързи и висококачествени снимки на конкретно определени и посочени от Вас обекти.

Файловите формати се запазват във формат JPG и DNG, видео записите във формати MP4 и MOV. Запазването им в последствие се осъществява в Micro SD карта с 256 GB памет.

Тялото на дрона е в сив цвят и е снабдено с три много удобни порта: Lightning – за прикачване на допълнително осветление, за да правите перфектни снимки дори след залеза на слънцето, както и допълнителни портове за Micro-USB и за USB Type-C.

Към комплекта, заедно с дрона, получавате и още удобен контролер, адаптер АС, кабел USB type C, зарядно устройство, Gimbal protector, RC кабел (MicroUSB конектор), RC кабел (USB-C конектор), RC кабел (Lightning конектор), Smart акумулатор, 3 комплекта витла и резервна контролна пръчка DJI RC-N1.

5. Дрон с камера Visuo Drone XS809HW

Visuo Drone XS809HW

Виж цената за днес

За тези, които търсят по-ниско бюджетен дрон, но все пак притежаващ всичко нужно за лесно управление и качествено направени снимки и видео материали е дрон с камера Visuo Drone XS809HW.

Управлението и свързаността му стават посредством FPV, като за целта можете да използвате FPV дистанционно управление или личния си смартфон. Управлявайки дрона, можете да го качите и изпратите на максимална дистанция от 100м. На тази височина дрона може да се задържи за 10мин, като през това време ще имате достатъчно време да разгледате пейзажа под него и да направите снимки на обектите, които Ви харесват. Дронът не се движи, единствено може да се изкачва нагоре и надолу. Максималният му ъгъл на наклон е 120°. Камерата на Visuo Drone XS809HW е с 2Мрх резолюция. Видеото, което можете да направите чрез него е с резолюция WQXGA.

Дронът е предвидливо снабден с барометър и 6-осен акселерометър, които следят скоростта му на изкачване и налягането, което се образува при по-високото позициониране. Освен това Visuo Drone XS809HW притежава функцията за: Автоматично връщане в изходна точка, която ще накара дрона да се върне в последната запаметена точка, в случай че излезе от обхват, изгуби се или батерията му стигне до критично ниски нива. Функцията Headless позволява на устройството да работи и лети без графичен потребителски интерфейс (бек енд и преден край).

Корпусът на дрона е изработен от здрава пластмаса в черен цвят, съчетана с много стилен дизайн. Дължината на дрона е 32.5см, широчината – 32.5см, височината – 6см и теглото – 11.8кг. Устройството е снабдено с акумулатор Li-Polymer. Дронът може да се управлява чрез смартфон устройство или чрез дистанционно, което се захранва 3 х АА батерии.

6. Дрон Dji Tello

Dji Tello

Виж цената за днес

Дрон Dji Tello работи с операционните системи Android и iOS, което доставя възможността за лесното му управление чрез телефон или таблет работещи със същите операционни системи. Освен това може да бъде свързан чрез Bluetooth, USB, Wi-Fi или FPV (дистанционно управление).

Максималната дистанция на която можете да изпратите устройството е 100м, 100м е и максималната височина. Автономията при полет на батерията може да издържи до 13мин, които са напълно достатъчни да разгледате пейзажа в радиуса и да направите снимки. Ако решите да преместите дрона към по-добра позиция, той ще достигне до нея със скорост от 8м/сек.

Тялото на Dji Tello е с бяло покритие и с височина 4.1см, тегло 8кг. Дронът е снабден с барометър, който ще измерва налягането в достигнатите височини и ще отразява резултатите на екрана на устройството чрез което осъществявате контрола и управлението.

Камерата на Dji Tello е със сензор с 5Мрх резолюция, като снимките които ще възпроизведе ще бъдат с качество 2592 х 1936 пиксела, а видеото с HD резолюция. Файловете и снимките си ще можете да запаметите в JPG формат, видео материалите в MP4 формат.

7. Дрон SLX F3 4K 5G GPS

SLX F3 4K 5G GPS

Виж цената за днес

Следващият дрон в списъка ни определено заслужава вниманието Ви и заслужава да го притежавате, и сега ще се убедите сами в това..

SLX F3 използва операционната система Android и се управлява чрез Wi-Fi връзка със смартфона Ви. Снабден е с акумулаторна батерия 7.4V 2000mAh.

Можете да изпратите дрона на дистанция от 500м и максимална височина от 200м, като ще имате 23мин на разположение, за да снимате всичко, което се намира в този радиус. Дронът ще изминава разстоянието с 30км/ч. Максималният ъгъл на наклон на устройството е 120°. Вдигнат на високо, дронът може да прави снимки с резолюция 3840 х 2160 пиксела и видео с резолюция UHD 4K, благодарение на вградения преден CMOS сензор с 2Мрх резолюция.

Дронът може да записва GPS данни и координати по време на своите полети. Ще се върне автоматично до последната изходна точка в която е бил, в случай че, поради някаква причина, изгуби обхват със своето управляващо устройство. Чрез функцията Headless може да прави свободни полети без нужда от графичен потребителски интерфейс. Функцията Return Home винаги ще държи в запас част от батерията на устройството, за да му подсигури сигурно връщане у дома, без никакво губене! Настройките Ви позволяват и освен всичко изброено, предварително да задавате маршрут на полетното трасе, който дронът да следва.

Корпусът на устройството е изработен от здрава пластмаса в палитра между сиво и бяло. Дължината на тялото на дрона е 33см, широчината също 33см, височината – 6см и тегло 2.4кг. Дронът е със сгъваеми рамена, с което придобива още по-компактни размери, улесняващи ръчния му пренос.

Заедно с SLX F3 получавате към комплекта: батерия, дистанционно управление, отвертка, ръководство на потребителя, USB захранващ кабел, 4 бр. елис и 4 бр. защити за витлата.

Какво е важно да знаете при избор на дрон?

Какво означава понятието ,,дрон’’?

Навлизането в ново хоби, носи със себе си и нови жаргони и термини. Ако сте решили да се занимавате с професионална фотография, представяща нестандартни гледни точни и перспективи, възпроизведена с помощта на дрон, то би следвало да знаете какво всъщност означава наименованието на устройството и от къде идва. Дрон се нарича още всеки мултироторен квадрокоптер (четирироторен хеликптер или квадроротер), който се издига във въздуха и се задвижва от четири витла.

Дроновете, за разлика от хеликоптерите, използват два комплекта от еднакви витла, фиксирани на еднаква височина. От тях единият комплект се върти по часовниковата стрелка, другият срещу часовниковата стрелка. Чрез различните посоки на въртене се осъществяват способностите на устройството да се издига на горе и да се завърта.

Видове на дронове

Според характеристиките и възможностите си дроновете се разделят на четири основни вида: дронове за начинаещи (любителски), дронове с камера (хоби дронове), състезателни дронове и професионални дронове. Всяка категория се определя от различни по качествени характеристики устройства.

Батерия

Мощността и автономията на батерията е тази, която определя времето за престой на дрона във въздуха. Обикновено тази рамка варира между 12мин и 32мин. Въпреки това, добра идея е да носите няколко допълнителни, предварително заредени батерии, които да използвате за подмяна при свършване на батерията. Така ще можете да се наслаждавате на няколко полета, вместо да се ограничавате до един. Единственото условие между подмяната на батериите на дрона е да изчакате 10 мин, за да си почине моторът и да се охлади, за да избегнете прегряването му.

Обхват

Тук в сила е правилото ,,колкото повече, толкова повече’’. Възможността за достигане на далечни разстояния на дрона, без да губи сигнал, отваря пред Вас нови хоризонти и възможност да надникнете в места с трудна проходимост. Имайте предвид, че ако издигате дрона в жилищна, градска среда, обхватът му може да бъде намален и възпрепятстват от сгради, плътни основи и кулите на телекомуникационните оператори.

4/5 - (3 votes)
Review-bg.com
Logo