Най-Добрите Диспенсъри за Вода 2024

Тъй като водата е основният източник на живот, трябва да пием достатъчно вода, за да сме здрави. В същото време е важно тя да е с добро качество, а обикновеното водоснабдяване просто не може да я освободи от следи от хлор и различни примеси. А миризмата на чешмяната вода често е толкова отблъскваща, че е невъзможно да я пиете, без да я преварите. Диспенсърът се отървава от горните неудобства, тъй като е оборудван с филтър или използва в работата си предварително почистена вода.

Ако го разгледаме от гледна точка на екологията, също могат да се отбележат само плюсове. В края на краищата, когато използвате диспенсър, той оставя точно толкова вода, колкото ви е необходима, за да утолите жаждата си. Ако отворите нормален кран, консумацията е много по-голяма.

Всеки, който работи в офис, е наясно с полезността на диспенсърите за вода. С тях можете да си приготвите горещ чай или да утолите жаждата си в особено горещи дни. Между другото, много хора купуват това оборудване за домашна употреба, като купуват по-малки модели. Но тъй като пазарът е толкова разнообразен, е трудно да се направи правилният избор. За да ви помогнем, съставихме тази статия, в която са изброени най-добрите диспенсъри за вода.

Най-добрите диспенсъри за вода

1. Диспенсър Zass ZWD 10 CR с компресор и мини-хладилник

Диспенсър Zass ZWD 10 CR

Виж цената за днес

С диспенсъра за вода Zass 10 CR от серията ProLine можете да получите незабавно топла и студена вода у дома.

Отоплителна мощност на диспенсъра е 550 W. С мощния механизъм можете да получите топла вода с температура 90ºC в количество 5 литра/час.

Мощността на охлаждане е 90 W. С помощта на компресора можете да получите студена вода с температура между 6 и 8ºC в количество от 2,5 л/ч.

Вградени са и LED индикатори за топла/студена вода. Светодиодните индикатори ви показват кога уредът охлажда или загрява вода.

Наливането на вода става чрез кранове на предния панел с лостчета за натискане на ръба на чаша или бутилка. Устройството е просто, без ненужни усложнения, за да спестите енергия.

За да се пести енергия, уредът е оборудван с бутони за включване и изключване на функцията за топла и студена вода. Бутоните могат да се управляват поотделно.

Диспенсърът за вода Zass ZWD 10 CR е оборудван с 12-литров мини хладилник за съхранение.

2. Диспенсър Zass ZWD 09 CS с компресор и пространство за съхранение

Диспенсър Zass ZWD 09 CS

Виж цената за днес

Според производителя, този диспенсър идеално ще се впише както в домашния интериор, така и в границите на офис пространството.

Смесителите са изработени по тип “push mug” и са маркирани с меки червени и сини цветове. Уредът разполага с компресорна затоплителна система с мощност 550 W, която осигурява загряване на 5 литра вода на час до температура 90 ° C. Мощност на охлаждане – 90 W.

Производителността на охладителната система е 2,5 л на час и температура на студената вода: между 8 и 10°C. Вградени са и LED индикатори за топла/студена вода. Светодиодните индикатори ви показват кога уредът охлажда или загрява вода.

Корпусът на охладителя е изработен с предна пластмасова вложка. Zass ZWD 09 CS е изработен от бяла пластмаса със сребриста предна вложка. Препоръчителната температура на околната среда е между 10 и 38°C.

3. Диспенсър за вода, Електрически, Портативен

Диспенсър за вода, Електрически

Виж цената за днес

Любители сте на минералната вода, но обикновените помпи не ви помагат особено при наливане на вода от големи туби, а напротив – те са неудобни. Често се налага да го натискате безброй пъти и в крайна сметка той се разпилява по пода. Забравете за тази неудобна и досадна процедура! Представяме ви нов, иновативен, удобен и практичен начин за наливане на вода от големи бутилки.

Автоматична водна помпа, която започва да изпомпва, когато натиснете един бутон, и спира, когато го натиснете втори път! Толкова е лесно – не се изискват усилия. С този диспенсър можете да изсипете толкова, колкото ви е необходимо, без да разливате по пода. Засмукващият маркуч с дължина 50 см прави помпата подходяща за всички обеми на тръбите от 3 до 19 литра. Той има метален чучур от неръждаема стомана, през който водата тече без риск от корозия.

Една от най-важните характеристики на автоматичния диспенсър е, че той е електрически с презареждаща се батерия. Може да се използва със или без кабел, което го прави изключително удобен и практичен за използване.

Ефективната работа и силата на засмукване се дължат на вградения двигател, който автоматично засмуква вода от резервоара през силиконовия накрайник и я подава към металния чучур, през който тя се излива в чашата.

Основни характеристики:

  • Позволява многократна употреба без презареждане;
  • Акумулаторна батерия: 1200 mAh;
  • Смукателна сила на мотора: 4W;
  • Захранване: 220V/ DC-5V;
  • Безжична и/или жична употреба;
  • Дължина на маркуча: около 50 см;
  • USB изход за презареждане;
  • Бутон за включване и изключване;

4. Диспенсър за вода Megatrade W40

Диспенсър за вода Megatrade W40

Виж цената за днес

Megatrade W40 се предлага в забележителен син корпус с размери 31×96,5×31 cm и е подходящ за използване в офиси и други помещения с висока посещаемост. Предимството му е, че бързо загрява и охлажда вода: скоростта на загряване е 340 мл./ сек, а скоростта на охлаждане – 550 мл./ сек. Тази производителност на диспенсера го прави идеален за използване не само от офис служители, но и от клиенти, посещаващи различни заведения.

Megatrade W40 поддържа поставяне на бутилките отгоре. В режим на нагряване мощността му е 550 W и загрява водата до 83°÷92°C. За охлаждане на водата до 3°÷10 °C устройството се нуждае от 90 W енергия. Резервоарът за топла вода е с вместимост 1,5 л, а резервоарът за студена вода е с вместимост 3 л. Моделът поддържа компресорно охлаждане. Диспенсърът е проектиран с два крана, които могат да се задействат чрез натискане с чашата.

С Megatrade W40 можете да използвате и чешмяна вода, тъй като той има функция за филтрация и пречиства всякакви вредни микроорганизми от водата.

• Стъпка 1: Филтър за утайки
Премахва твърди частици до 5 микрона (прах, ръжда и
други)

• Стъпка 2: Филтър с карбон

Премахва хлор и странични миризми;

• Стъпка 3: Ултрафилтраци

Премахва 99% от разтворените вещества във водата;

• Стъпка 4: Пост-карбонен филтър

Премахва химикали, предизвикващи болести

И резултатът напълно пречистена вода, която ще пиете с удоволствие.

Елегантният дизайн на модела ще се впише идеално във всеки интериор. Устройството сервира както топла, така и студена вода. Тя има функция “натискане на чаша”, много удобна за офис среда, където всеки служител използва собствена посуда. Диспенсърът е удобен за употреба и лесен за управление. Оптималният размер позволява на устройството да се вмести в тесни пространства, където мястото е недостатъчно.

Диспенсърът за вода може да осигури необходимото количество питейна вода в офиса или дома ви. Например, той може да загрява вода до 92 градуса и да я охлажда до 3 градуса. С капацитет на нагряване от 550 вата, той има капацитет от 5 л на час. Смесителят с функция “натискане и издърпване” е изключително удобен за използване. Стилният и компактен диспенсър не заема много място и се вписва безпроблемно в интериора.

5. Диспенсър за вода Living Solutions YL-1643S

Диспенсър за вода Living Solutions YL-1643S

Виж цената за днес

Диспенсърът за вода Living Solutions YL-1643S работи с бутилки за вода с вместимост 19 или 10 литра, които се поставят вътре в машината, което улеснява работата с бутилките в сравнение с традиционните диспенсъри, а също така е естетически издържано, тъй като маскира бутилката отвътре.

Диспенсърът YL-1643S на Living Solutions е идеален за офиси, хотели и други места с много потребители благодарение на големия си резервоар за студена вода (5 литра) и се отличава с модерен дизайн и най-съвременна технология на конструиране.

Дигитално управление – управлението се извършва чрез докосване на символите върху контролния панел (сензорни бутони).

Ако се нуждаете от най-доброто оборудване, уверете се, че то отговаря на вашите изисквания. Living Solutions предлага да закупите този модел, ако искате да осигурите достъп до чиста вода за цял офис. Той предполага поставяне на бутилката отдолу и няма луфт, който би могъл да доведе до изтичане на вода.

За да намалите консумацията на енергия, имате възможност да изключите дозатора за студена и топла вода. Нагряването достига 4 l/h при 420 вата, а охлаждането е до 2 l/h при 100 вата.

Що се отнася до безопасността, кранът за топла вода е снабден със заключване, за да предпазва децата от случайно използване. Светодиодите показват работното състояние.

Какво е важно да знаете при избор на диспенсър?

Наличието на близък източник на чиста питейна вода е от съществено значение на всяко място, където има хора. Особено удобно е, когато водата може лесно и без усилие да се затопли през студения сезон и бързо да се охлади през горещия сезон, без да е необходим хладилник. Именно за тази цел е необходим охладителят.

Диспенсърите са удобни устройства, предназначени за охлаждане, затопляне и разпределяне на бутилирана или пречистена чешмяна вода, готова за пиене. Удобният дизайн на уреда и неговия диспенсър ви позволява да наливате и приемате вода удобно и без риск от разливане.

Всичко, от което се нуждаете за инсталиране, е захранване с бутилирана вода и стандартен контакт, което ви позволява да поставите дипенсъра за вода навсякъде, където желаете, с достъп до електрическа мрежа. Благодарение на лесната си употреба и монтаж диспенсърът е подходящ както за домашна употреба, така и за поставяне на обществени места, включително училища и детски градини.

Всичко зависи от това къде ще се използва диспенсъра. За домашна употреба препоръчваме модел със защитен от деца вентил за гореща вода. Тези охладители съчетават всички функционални възможности и правят работата с устройството напълно безопасна.

В офиса от значение е размерът на резервоара за отопление – обикновено всички искат горещ чай по време на почивките. Важно е да знаете колко служители ще използват машината: ако в офиса ви седят от 3 до 5 души, можете да се задоволите с настолен охладител.

Видът на управление обикновено е от електронен или механичен тип. Механичният тип е най-надежден и с ниска цена. Водата се подава с натискане на бутон или лост зад дозатора. Въпреки това механично задвижваните дозатори имат малко функции. Електронно управляваните диспенсъри имат светлинен индикатор за температурата, сензорен екран и редица допълнителни функции, като отстраняване на котлен камък и бактерицидно третиране.

Диспенсърите за вода са оборудвани със специални сензори, които регулират температурата и я поддържат на необходимото ниво, обикновено между +86 и +95 градуса. Водата не достига точката на кипене, за да се запазят естествените ѝ свойства. Струва си да се отбележи, че тази температура на водата е най-подходяща за приготвяне на чай – листата не само ще запазят лечебните си свойства, но и ще отделят по-малко кофеин, отколкото врящата вода.

Допълнителните функции ще бъдат приятен бонус за купувача. Карбонизация, филтриране, озониране на водата. Да, филтрите ще трябва да се сменят, но водата е по-чиста с тях. Някои модели са защитени от деца – това също е важен момент, особено за семейства с деца. Наличието на шкаф за съдове и хладилно отделение също може да бъде предимство.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo