Най-Добрите Детски Батути за 2024

Батутът е съоражение за скокове, което е създадено да забавлява главно децата, както и да доразвива тяхната физическа активност. Изследванията показват, че скоковете върху батут действат много добре над опорно-двигателната, сърдечно съдова система, укрепва вестибуларния апарат, подобрява функциите за баланс на тялото, активират се метаболитните процеси в организма, както и значително се повишава физическото развитие при децата.

Доказано е още, че батутите имат ролята на сигурнo средство за усилени тренировки в домашни условия. Експертите са категорични, че използването на батут у дома е чудесен начин за забавление не само за децата, а и за цялото семейство, защото той помага да преодолеете стреса и напрежението лесно и бързо. Следователно можем да кажем, че купуването на батут за дома ще реши много проблеми занапред.

Има различни видове батути, различаващи се по-размер, материална изработка, допълнително оборудване, допустимо натоварване и други. Детските батути също имат някои специфични характеристики, като по-ярка цветова гама, размерите им не са толкова големи и най-важното от всичко – те притежават много високо ниво на безопастност. Съществуват два основни типа батути – външни и вътрешни, както разбирате едните са за използване в затворени помещения, а другите за открито.

Външните модели са по-често предпочитаните, тъй като те разполагат с по-големи размери и стоят перфектно във всяка една градина или друга част от къщата. Батутите, които са за вътрешно използване са доста по-малки, като размер, защото в затворените помещения се съобразяваме с определена площ. Спрямо вида си, батутите могат да бъдат под най-различни форми: кръгли, квадратни, правоъгълни, осмоъгълни.

Друга важна подробност при избора на модел е неговото максимално тегло при използване, защото тези за деца се характеризират с по-малко тегло, а батутите за използване и от възрастни с доста по-голямо. Съществуват и редица други фактори, които трябва да се вземат предвид, преди да направите правилния избор. Надолу в статията ще ви представим най-добрите детски батути на пазара, ще ви запознаем с техните най-важни характеристики и технически параметри, за да изберете този, който да отговаря най-добре на вашите нужди.

Най-добрите батути

1. Батут Mappy с предпазна мрежа 244 см

Батут Mappy с предпазна мрежаВиж цената за днес

Всяко едно семейство, което има достатъчно място в двора си, осигурява различни видове игри и забавления за децата си. Едно от най-атрактивните е детския батут. През последните няколко години на пазара се предлагат хиляди модели с доказано качество на много разумни цени. Един от тях е моделът, който ще ви представим сега – батут Марру, който се предлага с предпазна мрежа, която гарантира оптималната сигурност за вашето дете, когато скача в него. Размерът на батута е цели 244 см. Той притежава още предпазна мрежа, предпазна подложка, 48 броя поцинковани пружини, 6 броя колони с диаметър от 25 мм, поцинкована рамка с размер от 38 мм, както и 3 двойни крака, изработени от поцинковани тръби с диаметър от 38 мм.

Батутът Марру е изработен от висококачествен материал, като максималното натоварване при него достига до 100 кг. Скачащата повърхност е също много устойчива и помага на децата да развият чудесно своя баланс. Моделът е проектиран така, че да издържа и на UV лъчите. Друга впечатляваща характеристика на батута е неговия изключителен дизайн, направен от различни цветове, съчетани с интересни детайли, които грабват вниманието на всяко дете.

2. Батут Mappy за деца с външна защитна мрежа 150 см

 

Батут За деца, С външна защитна мрежа, 150 см,Виж цената за днес

Батутите Марру са известни сред потребителите с един от най-важните фактори: доказано качество и безопастност. Това ви гарантира и моделът им Марру, който е с външна защитна мрежа. Тя осигурява сигурното му използване, без опастност от излизане и нараняване. Диаметърът на повърхността за скачане е 126 см, което означава, че вашето дете ще има достатъчно място да се забавлява и да има нужното пространство. Батутът има 36 броя поцинковани пружини, поцинкована рамка, 6 тръби за защитна мрежа, 3 броя двойни крака от поцинковани тръби с диаметър от 25 мм, диаметър на рамката на батута 150 см и височина на защитната мрежа от 90 см.

Повърхността пригодена за скачане е изработена от здраво-устойчив материал, който притежава и висока UV защита. Така вие можете да бъдете спокойни, че дори изложен на слънцето, батута няма да промени своята здравина. Максималното тегло на използване е 80 кг, а общата височина на батута Марру е 120 см. Моделът има страхотен дизайн в син цвят и с това привлича погледите на децата мигновенно. Препоръчителната възраст за използване на батута варива за деца от 2 до 7 години. При закупуване на батута Марру получавате комплект за направа на сапунени балончета и така усмивките на вашите малки слънчица ще греят сигурно за дълго време. Моделът е идеалния начин за забавление на малките и големите през горещите летни дни.

3. Батут Mappy LV101 с предпазна мрежа 305 см

 

Батут Mappy LV101, С предпазна мрежа, 305 смВиж цената за днес

Батутът Марру LV101 е предназначен за активна употреба от деца и възрастни, защото максималното тегло на използване достига за потребители до 150 кг. Моделът е пригоден за използване на открито, поради големите му размери. Той разполага с предпазна мрежа от 305 см, която се затваря с цип и височина от 163 см. Това го прави сигурното и идеално място за забавление и спорт в домашни условия. Проектиран с мисълтта за безопастност, този батут се отличава с полиетиленовия материал, от който е направен и всичко, което включва в състава си. Продуктът разполага с 60 броя поцинковани пружини, поцинкована рамка, която е с размер 38 мм, здрави опорни стълбове с диаметър 25 мм, 3 броя двойни крака от поцинкован материал с диаметър от 38 мм, 6 броя опорни стълба за мрежата, както и стълба за достъп.

Всички тези характеристики гарантират допълнителна защита, висока товаримост и добро качество. Дизайнът на батута е разработен в многоцветната гама, която отговаря напълно на неподръжаемия детски вкус. Материалът от който е направена повърхността за скачане е с отлично качество и гарантира висока износоустойчивост. Ако търсите сигурно качество, доказана безопастност, дълготрайност, добра цена на пазара и искате да привлечете вниманието на вашите деца, то това е най-добрия модел за вас. Голяма част от потребителите, които го използват, потвърждават за това.

4. Батут Kondition с предпазна мрежа и стълба 366 см

Батут Kondition с предпазна мрежа и стълба, 366 смВиж цената за днес

Едва ли има дете, което не обича да скача на батут. Тази дейност е не само за игри, тя подпомага до голяма степен и физическото развитие при малките. За да поставите обаче батут в двора си, вие трябва да се убедите в неговото качество и ниво за безопастност. Точно такъв е модела, който ще ви представим сега – батута Kondition, който има предпазна мрежа и стълба за лесно използване. Предпазната мрежа не създава страх у децата, а именно дава им сигурност да се качат и да играят свободно. Тя е гаранцията за предотвратяване на падания от него.

Батутът е направен от 72 броя поцинковани пружини, 38 милиметрова поцинкована рамка, 3 броя двойни крака с диаметър 38 мм, 6 броя опорни стълби за мрежата с диаметър 25 мм, супер устойчива повърхност за скачане, направена да издържи теглото на лица до 150 кг, както и да устои на натоварването от свободното падане при подскок. Благодарение на стълбичката, която има в комплекта, вие имате лесен и бърз достъп до него по-всяко едно време. Батутът има красив синьо-черен цвят, който радва детските очи и привлича вниманието им от разстояние. Диаметърът му е 366 см, което го прави голям и много удобен за игра с повече деца.

Голяма част от потребителите, споделят че са изключително доволни след закупуване на продукта, те споделят факта, че батута е изключително красив, има много площ за игра и се сглобява много лесно. Благодарение на него, вие ще подпомогнете още повече за физическото развитие и активността на вашите деца. Със закупуване на продукта, вие получавате високо качество при използване, както и добра издръжливост при различните атмосферни условия навън.

5. Батут Mappy с външна защитна мрежа 305 см

Батут Mappy с външна защитна мрежа, 305 смВиж цената за днес

Игрите с батут са сред любимите на децата, особенно когато са у дома и имат достатъчно енергия за изразходване. Ако искате да им подарите това забавление, то следващия модел, който ще ви представим е точно такъв – батута Марру с външна предпазна мрежа от 305 см. Тя е много добре захваната за колоните, което я прави изключително стабилна при използване. Благодарение на нея и останалите аксесоари, включени в комплекта, вие можете да бъдете спокойни, че децата ви ще играят безопасно, без да се наранят или страхуват, когато скачат.

Моделът на Марру е изключително здрав и устойчив, което го прави подходящ за използване от повече деца, като максималната му тежест не трябва да надхвърля 100 кг. Диаметърът на батута е 305 см, а неговата височина 180 см. Продуктът е лесно сглобяем със стабилна основа, притежава още 6 опорни колони с диаметър 25 мм, 60 броя поцинковани пружини, предпазна подложка, 3 двойни крака, направени от поцинковани тръби с диаметър 38 мм. Батутът Марру е чудесния избор за вашия двор, вила или друго помещение. Той е просторен, има голяма площ за забавление на децата и се предлага на супер изгодна цена. С него децата ще бъдат щастливи и доволни, а вие ще подпомогнете още повече тяхната физическа активност.

6. Батут Mappy LV101 със защитна мрежа 244 см

Батут Mappy LV101, Защитна мрежа, 244 смВиж цената за днес

Батутът Марру LV101 е с външна защитна мрежа от 244 см. Той е идеалното забавление за вашите малчогани през идващите пролетни и летни дни. Пригоден е да се използва за места на открито, впредвид размерите, които има: диаметър 244 см, височина от 223 см и тегло 32 кг. Материалът от който е направен батута е висококачествен метал, който гарантира една здрава и стабилна конструкция. Това е едно от най-важните неща при закупуване на продукта, а именно да гарантира безопастността на вашите деца.

Моделът Марру LV101 е подходящ за използване, както от малки, така и от по-големи потребители, защото максималното поддържано тегло достига до цели 200 кг. Продуктът е чудесен вариант за всички, които обичат да спортуват във всяка една възраст. Той е любимец на децата, защото е идеалния начин за забавление в задния двор или вила. Марру LV101 притежава 48 броя поцинковани пружини и уникален дизайн в различни цветове, който грабва окото и на най-претенциозните потребители.

Спрямо характеристиките изнесени до тук, можем да кажем, че Марру LV101 е един уникален батут, който притежава устойчива конструкция, издържаща на всякакви атмосферни условия. Той е перфектния начин за забавление на цялото семейство, защото комбинира спорт и забавление в едно. Подарете си усмивките на вашите деца с продукт, който оправдава съотношението между качество – цена.

7. Батут Mappy LV101 със защитна мрежа и баскетболен кош 305 см

Батут Mappy LV101, Защитна мрежа, Баскетболен кош, 305 смВиж цената за днес

Има ли дете, което не обича да скача? Най-вероятно отговора е не, защото едно от най-любимите забавления у дома е скачането върху дивана или спалнята. Ако искате да зарадвате силно вашето дете или да му направите оригинален подарък за рождения ден, то тогава не спирайте да четете следващите редове. Днес ще ви представим батут с много красива визия и изключително стабилна конструкция. Това е батута Марру LV101, който освен защитна мрежа има и баскетболен кош за двойни игри в домашни условия. Т

ози модел е направен от висококачествен материал – метал и полиетилен. Той разполага със защитна мрежа и стълба, което го прави много лесен за използване, дори от по-малките потребители. Марру LV101 е с диаметър от 305 см, което означава, че има достатъчно площ и повече място за игри, висок е 225 см и тежи 42 кг. Техническите му характеристики сочат, че продуктът е пригоден само за външно използване. Той може да се използва от деца между 3 и 11 години, както и от по-възрастни.

Батутът поддържа добро максимално тегло при използване от цели 260 кг. Конструкцията му е здрава и стабилна, благодарение на 60 броя поцинковани пружини с които той разполага. Защитната му мрежа е прозрачна и много финна с дълъг цип за лесно влизане и излизане. Марру LV101 е лесен за сглобяване и за почистване. Продуктът е идеалния подарък за вас и вашите деца. Той е една чудесна алтернатива за спорт и забавления на открито.

8. Батут Mappy 10201 с външна предпазна мрежа 427 см

Батут Mappy 10201, С външна предпазна мрежа, 427 смВиж цената за днес

Искате ли батут с голяма площ за скачане? Мечтаете ли за модел, който е пригоден за целогодишна употреба? За нас е удоволствие да ви кажем, че вече съществува точно такъв. Представяме ви батута Марру 10201 с външна предпазна мрежа и диаметър от 427 см. Той е подходящ за деца и възрастни, които обичат забавленията и спортът в домашна среда. Чрез него освен това, вие ще си набавите нужните физически движения, ще подобрите работата на белите дробове, както и ще научите децата си на важни спортни навици. Марру 10201 е направен от висококачествени и устойчиви материали, които осигуряват необходимата безопастност при неговото използване. Отворите за влизане и излизане от него разполагат с цип, а качването до него, чрез малка стълба, която има.

Всичко това прави използването на продукта още по-лесно. Моделът притежава 80 броя пружини, направени от висококачествен метал, а максималното тегло, което поддържа е впечатляващите 200 кг. Височината на Марру 10201 е 163 см. Предвид размерите на батута се препоръчва използването му само за открити помещения. Батутът на Марру ви гарантира сигурно и безопасно забавление, изключително удобство при използване у дома, както и ще доразвие всички мускулни части при малките деца. Моделите на марката Марру са известни с високата си издръжливост и достъпните цени.

Виж още: Най-добрите бебефони | Най-добрите детски колички | Най-добрите детски столчета за кола

Какво е важно да знаете при избор на детски батут?

Ето ви и няколко полезни съвета как да изберете правилния детски батут. На пазара се предлагат различни по-форма батути. Някои са кръгли, правоъгълни, шестоъгълни и други. Едни от най-добрите, според отзивите на потребителите са кръглите батути. Това е така, защото те са универсални, могат да се поставят навсякъде и имат широк спектър от размери. Друг важен фактор е диаметъра на продукта, защото от това зависи колко деца ще могат да скачат, без да си пречат или наранят. На трето място, но не и по-важност е защитната мрежа на батута. Тя е един от най-важните компоненти за безопастността на децата, тъй като при подскок от него, тялото не може да бъде добре контролирано.

От голямо значение е материала, от който е направен батута, броя на пружините, рамката, краката и други. Качеството на подложката за скачане трябва да бъде изработена от устойчив материал, който да издържа на различните атмосферни условия. Колкото повече аксесоари има един батут, толкова по-лесно ще бъде неговото използване. Такива например са: стълбичка за качване, допълнителни табла за игра, като баскетбол, покривала за още по-добра защита. Разбира се не на последно място е важен производителя, защото има марки на пазара с доказано качество и сигурен контрол върху всичко, което предлагат.

Важно е да запомните едно! Какъвто и модел да изберете, трябва да спазвате някои правила за безопастност:

  • Винаги следете движенията на детето си и го наблюдавайте
  • Проверете дали всичко е правилно поставено, както е описано в инструкциите за употреба
  • Не позволявайте използването върху батута на повече лица, отколкото трябва
4.5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo