Най-Добрите Дъмбели за 2024

Най-добрите дъмбели са незаменима част от спортното оборудване. В днешно време те се използват не само в професионалния спорт, но са подходящи и за домашни упражнения. Дъмбелите ви помагат да поддържате добра форма, да развивате и укрепвате отделните мускулни групи. Масивните и тежки дъмбели обикновено се избират от силни мъже, чийто живот е белязан от спорта. Олекотените дъмбели също са популярни сред жените. Гамата непрекъснато се разширява; спортните марки непрекъснато добавят нови функции към своите продукти, което прави представянето им все по-трудно.

Дъмбелите са познати още от древни времена. В Древна Гърция те са се наричали халтери. Атлетите ги използват за различни упражнения – вдигане на тежести, скокове на дължина и бягане. Съвременната форма на гиричките се появява в Англия по времето на Тюдорите. Тогава те са били използвани за обучение на звънари. В днешния спорт има голямо разнообразие от дъмбели. С този спортен уред можете да тренирате всяка мускулна група, като изпълнявате серии от упражнения. Предимства на дъмбелите: мобилност, гъвкавост, координация и баланс, широк диапазон на движение, безопасност. В резултат на това дъмбелите са отлично оборудване за силова тренировка. Освен това са удобни, тъй като са подходящи за използване вкъщи и във фитнес зала.

Предлагаме класация на най-добрите дъмбели. Те са висококачествени, универсални, подходящи за жени и мъже и осигуряват на потребителите ефективна редовна тренировка.

Най-Добрите Дъмбели

1. Разглобяем гумиран дъмбел KM SPORT, 2 броя x 10кг

Разглобяем гумиран дъмбел KM SPORT

Виж цената за днес

Един от най-добрите разглобяеми модели с гумирани тежести. Този модел е най-добрият избор за спортисти, които са уверени, че ще преминат на следващото ниво и са готови за по-тежка тренировка. Дисковете са покрити с гума и нивото на шума по време на упражненията е забележимо намалено. Те са ударопоглъщащи и абсорбиращи. Сглобяемата и разглобяема конструкция позволява на потребителя да регулира нивото на натоварване от ниско до високо, професионално.

KM SPORT може да се използва и от начинаещи за ефективно обучение у дома. Този модел има съвременна система за безопасност, така че не е необходимо да се притеснявате, че дъмбелът ще се плъзне от ръцете ви.

Благодарение на гумирания си дизайн той е безшумен при употреба, което е значително предимство на този модел.

Комплект за натоварване на щанга SPRINGOS COMPOSITE 2х10 кг с разнообразен състав на дисковете за индивидуално регулиране на теглото в зависимост от моментното състояние и вида на упражнението.

Комплектът е изработен от висококачествени синтетични материали, които му придават необикновени свойства. Дисковете с гумена обвивка и уплътнен пълнеж са подсилени по периметъра с перфорации за по-голяма издръжливост. За постигане на красив външен вид, те са покрити с черен гумен материал. Перфектната стабилност и безопасност по време на упражненията се осигуряват от неплъзгащите се набраздявания на частите за захващане.

Разнообразният състав на дисковете позволява индивидуално регулиране на теглото на дъмбела в зависимост от моментното състояние и вида на упражнението. Зареждащата секция с резба е оборудвана с гайки за лесна и бърза смяна на тежестта. Със затягането на гайките дисковете се фиксират здраво срещу самоволно разхлабване.

Други предимства са лесната поддръжка и почистване – просто използвайте влажна кърпа. Фино текстурираната черна повърхност прикрива дребните протривания и драскотини, а гиричките остават като нови дори при интензивна употреба.

2. Дъмбел Bodyflex с PVC покритие, 10 кг, Разглобяем

Дъмбел Bodyflex с PVC покритие

Виж цената за днес

Комплектът дъмбели на Bodyflex ви предлага основата за разнообразна и ефективна тренировка. С 10-килограмови тежести сте добре подготвени за внимателно изграждане и укрепване на мускулите в продължение на месеци. Благодарение на практичното пластмасовo покритие, тежестите не оставят драскотини дори върху чувствителни подове. Дъмбелите са едно от основните съоръжения за ефективна фитнес и силова тренировка.

Различните плочи с тежест в комплекта дъмбели могат да се използват за трениране на различни мускулни групи и за разширяване на възможностите ви. По този начин можете да постигнете по-фина мускулна дефиниция и по-голям мускулен обем.

Пластмасовият корпус на диска ще предпази пода ви от драскотини и повреди. Дъмбелът е лесен за хващане. Неплъзгащата се повърхност на щангата повишава безопасността на тренировките. Този тип дъмбели са идеални за използване у дома и във вилата. Удобната им дръжка предотвратява изплъзване в дланите на ръцете ви. Идеален е за начинаещи и напреднали вдигачи на тежести.

Конструкцията е здрава, а дисковете се свалят и поставят лесно, така че няма да имате проблеми с използването им.

3. Дъмбели и гири Stanimir Mihov, Тренировъчен комплект 30кг, Регулиране на килограми

Дъмбели и гири Stanimir Mihov

Виж цената за днес

Пълен комплект за натоварване от два едноръчни и един двуръчен дъмбел с общо тегло 30 килограма. ST-32 е комплект от 2 x 15 kg регулируеми дъмбели с възможност за създаване на една голяма дъмбел (до 30 kg) благодарение на конектора, включен в комплекта.

Тази функция ви позволява да изпълнявате много повече упражнения, отколкото стандартен комплект дъмбели без адаптер. Дисковете са изработени от твърда екологична пластмаса, напълнена с цимент, който е специално подсилен с железен прах.

Дръжките са с повърхност от пяна, която осигурява здрав и удобен захват без риск от изплъзване на дъмбелите или получаване на мазоли и натъртвания по дланите. Зареждащите оси са с резба, а тежестите се закрепват с гайки със звезда. Дъмбелите за натоварване са необходима част от всяко оборудване за домашна фитнес зала.

В комплекта са включени тежести (2,5 KG * 4 + 2 KG * 4 + 1,5 KG * 4 + 1,25 KG * 4), 2 лоста за дъмбел, 1 свързващ лост – свързваща част за смяна на щангата с голям двуръчен дъмбел (не забравяйте да сглобите правилно, оста на дъмбела се завинтва в свързващия прът поне на 5 см). Тренировъчният комплект ST-32 е класическа част от оборудването във всяка домашна фитнес зала.

4. Комплект Гири KINGKANG YL-007, Общо тегло 80 кг, Регулируема, Черен/Червен

Комплект Гири KINGKANG YL-007

Виж цената за днес

KINGKANG YL-007 регулируем дъмбел с практично решение за регулиране на натоварването. Дъмбелът с автоматично зареждане работи на принципа на дискове (тежести) и въртящо се колело, на което се задава желаното тегло и избраната тежест се “щраква” върху дъмбела.

Можете да избирате между тежести от 5 до 40 кг. Дъмбелът за зареждане KINGKANG YL-007 е идеален избор, особено за домашни тренировки, когато се нуждаете от различни тежести за различни упражнения. Така че не е необходимо да притежавате цял стелаж с гирички с различни тежести, а само една регулируема гиричка е достатъчна.

Дъмбелите KINGKANG YL-007 ви спестяват не само място, но и инвестицията в няколко други дъмбела и тежести. За по-голяма безопасност дъмбелът има заключващ механизъм, който не позволява на диска да се изплъзне от оста. Когато приключите с упражненията, просто съхранявайте гиричката във включената кутия за съхранение.

Лесно регулируемият дъмбел впечатлява с ергономичния си дизайн, относителна компактност и възможност за самостоятелна смяна на тежестите за удобна, но ефективна тренировка.

5. Дъмбели Zipro, 20кг, Черни

Дъмбели Zipro

Виж цената за днес

Ако нямате достатъчно време да ходите на фитнес или не обичате да тренирате в тълпа, но мечтаете да имате впечатляващи мускули, комплектът тежести ZIPRO 2 x 20 кг е за вас. Тези професионално изработени тежести с широк диапазон на регулиране на натоварването ви позволяват да развивате мускулите на ръцете, гърдите и гърба у дома. Те са винаги на една ръка разстояние, така че можете да изберете датата и продължителността на обучението съвсем спонтанно.

Комплектът се състои от 16 плочи с различна тежест, така че можете да променяте натоварването, за да използвате максимално капацитета си.

Тежестите не заемат много място, така че са чудесни като оборудване за упражнения дори в малки апартаменти.

Щангата е изработена от здрава стомана, а товарът е от битумна маса, покрита с мека пластмаса, която предпазва пода от повреди.

Създадена през 2009 г., марката ZIPRO завладява пазара на спортно оборудване. Тя е специализирана в производството на фитнес оборудване, което ще ви помогне лесно да създадете фитнес зала у дома. Основните предимства на ZIPRO са професионализмът, дългогодишният опит и уникалният дизайн.

6. Комплект Гири ZOCO BODY FIT SL-002, Общо тегло 50 кг, Регулируема, Черен

Комплект Гири ZOCO BODY FIT SL-002

Виж цената за днес

Тренировъчни дъмбели Zoco, предназначени за ефективни упражнения за укрепване и оформяне на мускулите на горната част на тялото. Те се състоят от комплект общо 50-килограмови тежести и дръжки с резбови скоби. Целият комплект е опакован в удобен за съхранение и транспортиране куфар.

Плочите са изработени от стомана. Те са с малки размери и в сравнение с тежестите, изработени от други материали, се характеризират с отлична издръжливост. Стоманената щанга има вдлъбнат захват, който подобрява комфорта по време на тренировка. Скобите с резба гарантират, че плочите се притискат здраво към шината.

Тренировките с дъмбели имат голям потенциал, тъй като освен че ангажират тренираните мускули, те налагат и по-голяма стабилизация, като по този начин активират повече мускули. Дъмбелите тренират не само тренираната мускулна група, но и стабилизиращите мускули, а едно и също упражнение може да се изпълнява под различен ъгъл и по няколко начина. Всичко това прави обучението по-пълноценно и стойностно.

Какво е важно да знаете при избор на дъмбел?

Тегло – изборът трябва да се основава на собствените ви предпочитания и възможности. Начинаещите трябва да избират модели с ниско тегло, но за редовни тренировки опитните спортисти могат да изберат по-тежко оборудване;

Материали – Стоманените дъмбели се считат за най-практичните и издръжливи. Продуктите с неопреново покритие обаче са безшумни, имат минимално приплъзване и способност да абсорбират излишната влага;

Тип – дъмбелите от сгъваем тип могат да бъдат с резба, с пружинни пръстени или винтова скоба. Скобата с резба е най-сигурната – тя е идеална за работа с по-големи тежести.
За бърза смяна на елементите пружинната скоба е по-подходяща;

Комплект тежести – в началния етап на домашната тренировка ще ви трябват поне две тежести на брой. Техният брой трябва да се увеличава с времето – оптималното тегло трябва да се избира с постепенна промяна, затова дисковете не трябва да се пренебрегват;

Форма – дъмбелите могат да бъдат с всякаква форма, стига да имат специална стойка за лесно използване. Ако този елемент липсва, по-добре е да купите модел със скосени ръбове – той няма да се търкаля по пода и няма да повреди настилката.

Какво казват експертите?

Дъмбелите са едни от основните спортни уреди, използвани за трениране на различни мускулни групи, развиване на издръжливост и укрепване на ставите. Те могат да бъдат разделени на два основни типа:

Неразглобяеми и еднокомпонентни дъмбели

Тези дъмбели са конструирани като едно парче. Всички дискове и дръжки са монолитни или здраво свързани помежду си.

Регулируеми дъмбели

Дъмбелите имат отделна щанга и дискове. Това ви позволява да се ограничите до един чифт дъмбели, вместо да купувате голям комплект с различни тежести. Моделите от този клас са подходящи за хора с всякакво ниво на тренираност, тъй като спортистът може да избере желаното тегло. Такива дъмбели са по-скъпи от еднокомпонентните.

Теглото на дъмбелите, които купувате, зависи от целите на тренировката ви

За тонизиране на тялото или за тренировка за издръжливост са необходими дъмбели с малки тежести. За изграждане на сила и мускули тежките дъмбели се използват за упражнения с малък брой повторения.

Но дори и при силовите тренировки начинаещите няма да използват толкова тежки дъмбели, колкото опитните спортисти. Предвид бързината на първоначалните постижения, на начинаещите се препоръчва да закупят сгъваеми дъмбели с регулируеми тежести. Това ще им позволи да упражняват техниката на упражненията първо с минимално натоварване, а след това да напредват, като увеличават теглото на дъмбела.

Производственият материал оказва влияние не само върху качеството на дъмбелите, но и върху техните параметри. Металните дъмбели са най-издръжливи и заемат по-малко място от дъмбелите с пълнител, като същевременно тежат повече.

Сериозно предимство (особено за тежки дъмбели) ще бъде наличието на нарези на дръжката. Това ще предпази спортистите от наранявания и ще увеличи комфорта по време на тренировка.

За домашно обучение е по-добре да се купуват гири с меко покритие, за да се предпази подът от повреди при падане или случайни удари. Освен това оребрената форма на дисковете ще бъде плюс, тъй като предотвратява търкалянето на дъмбела по пода. Добра идея е с дъмбелите да се купи и кутия за съхранение или стелаж.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo