Най-Добрите Кухненски Чопъри за 2024

Искате ли да бъдете по-продуктивни в кухнята? Търсите ли начин с който да засилите ефективността си в приготвянето на рецептите? С подходящия чопър в ръце всичко това е възможно!

Чопърите са удобни и малки кухненски приспособления, с които можете да накълцате на дребно почти всички нужни продукти за приготвянето на Вашата салата, супа или разядка. Чопърите мелят и надробяват различни видове продукти – от плодове и зеленчуци, до ядки, бисквити и подправки. С тях ще забравите за бавното приготвяне на заготовката за Вашите ястия и най-вече за досадното и бавно надробяване на морковите и сълзливото накълцване на лука. С чопър в ръце ще спестите време и усилия в приготвянето на Вашите домашни гозби.

В това ръководство сме подбрали за Вас най-добрите чопъри за последната година, които могат да се намерят на пазара. Възползвайте се от подробните описания, които сме подготвили, за да направите възможно най-информирания и подходящ избор за Вас и Вашите нужди, ако възнамерявате скоро да закупите подобен уред.

Най-добрите чопъри

1. Чопър Star-Light DC-500BS
Чопър Star-Light DC-500BS

Виж цената за днес

Този чопър може да бъде Ваш доверен помощник в голяма част от кулинарните начинания. Стъклената му купа, с обем 1 литър, може да Ви бъде полезна за различни рецепти, като ножчетата от неръждаема стомана, гарантират висока продуктивност в кълцането и меленето на всякакви продукти.

Мощността на уреда, от 500W, също е добра гаранция, че ще превърнете дори твърди продукти, като лед и сурови ядки, във фино надробена смес. Мощността е подбрана в една механична степен на скорост, която действа безмилостно към поставените от Вас продукти. От продължителното задържане на работните обороти – зависи степента на смилане. Можете да следите удобно големината на смилането и работата на уреда чрез прозрачността, която предлага стъкленият контейнер.

Основата на чопъра е гумирана, което блокира плъзгането на уреда, дори ако бъде поставен върху гладка повърхност, каквато е кухненският плот или плочките около мивката.

2. Чопър Bosch MMR08A1

Чопър Bosch MMR08A1

Виж цената за днес

Купата на чопър Bosch MMR08A1 е изградена от здрава и висококачествена пластмаса, в която упорито и неуморно се въртят двойка остриета, изградени от неръждаема стомана. Функциите на този уред могат да Ви бъдат полезни в различни насоки и за различни вкусни рецепти. С него можете да пасирате, смесвате, трошите лед, да мелите и дори да превръщате белтъците в пухкава сметана, благодарение на допълнителния емулсифиращ диск (включен към комплекта).

Направете всичко лесно и бързо, чрез натискането на едно копче. С него ще активирате цялата мощност на уреда от 400W, които безмилостно ще превърнат всичко изпречило се на пътя им в ситно надробена смес, пюре, сос или сметана.

Капацитетът на пластмасовата купа е 800мл, които ще Ви бъдат достатъчни за приготвянето на заготовка за супа или дори за цяла салата.

Размери: височина – 19.5см, дълбочина – 25см. Тегло – 1.22кг.

3. Чопър Heinner HMC-300RD

Чопър Heinner HMC-300RD

Виж цената за днес

Дълбок, удобен и с атрактивна визия – това е чопърът Heinner HMC-300RD.

Купата му е изградена от здраво и дебело стъкло, побираща в себе си 1.2 литра. Дълбочината и големината на купата ще Ви бъдат от полза в приготвянето на обяда или вечерята за цялото Ви семейство, защото лесно ще поберете всички нужни продукти и ще ги нарежете наведнъж.

Вътре в купата ще намерите две двойки остриета, монтирани спираловидно едно над друго, за максимално качествени резултати. Остриетата са изградени от неръждаема стомана и притежават изключително добра прецизност в кълцането, рязането и надробяването на продуктите. Освен това, ще можете да контролирате и регулирате начина, по който остриетата режат, чрез двете степени на скорост. С първата скорост продуктите ще останат по-едри, подходящи за салата или заготовка за супа, докато втората скорост е безкомпромисна и ще надроби на фин прах всичко по пътя си. Втората скорост използва максимума от мощността на уреда, която е 300W. В допълнение към комплекта получавате и специален емулсифиращ въртящ се диск, с помощта на който ще можете да приготвяте фино пасирани каши, бебешки пюрета или дори сладкарска сметана от белтъци и захар.

Уредът разполага със специална система за безопасност, която блокира функциите му при неправилно затваряне на капака, за да предпази Вас и кухнята Ви от неприятно разпръскване на съставките по стените. Гумените крачета и противоплъзгащата система пък ще се грижат за Вашата безопасност и комфорт, без значение къде ще поставите уреда – на кухненския плот, на плочките около мивката или на масата. Ергономичният дизайн на дръжката, който освен това е и с много атрактивна визия, ще Ви даде удобство при продължителна употреба.

4. Зеленчукорезачка Tefal Moulinette MQ723138

Зеленчукорезачка Tefal Moulinette MQ723138

Виж цената за днес

Ако търсите мощ и удобство във Вашите кулинарни експерименти – можете да я получите чрез цветната зеленчукорезачка Tefal Moulinette MQ723138. Тя Ви предлага голям пластмасов контейнер, с капацитет 500мл и две двойки ултра остри ножчета, вътре в нея. Тези специални остриета са разположени на различна височина, така че ефективно да достигнат до всяко късче от храната, която поставите в купата.

Противоплъзгащата система на тази зеленчукорезачка дава удобство, безопасност и възможност да се ползва върху всякакви повърхности.

Уредът Ви дава още 500W мощност, с една степен на управление, с която можете успешно и лесно да смесвате, кълцате, трошите лед или да емулгирате (правене на сметана и пюре). Способностите на този уред са широко приложими! А, като за финал – към комплекта получавате и аксесоар за правене на сосове, с които можете да залеете Вашата здравословна салата и да я направите още по-вкусна.

5. Зеленчукорезачка Philips HR1393/00

Зеленчукорезачка Philips HR1393/00

Виж цената за днес

Омръзнало ли Ви е от бавното и тромаво кълцане на зеленчуците за Вашата салата или за обедната супа. Помогнете си със зеленчукорезачката Philips HR1393/00. Бъдете по-бързи в приготвянето на домашните ястия, а спестеното време вложете е нещо забавно или в приятна разходка след хапването.

S-образната двойка остриета ще кълца и ще мели всичко, което поставите в половин литровия пластмасов контейнер. Разположението на ножчетата от неръждаема стомана е направено така, че да Ви бъдат чудесни помощници. В комбинация с 450W мощ ще постигате всеки резултат с лекота!

На дъното на купата ще намерите специална противоплъзгаща лента, чрез която ще ползвате уреда върху всякакви повърхности, дори гладки. Купата и ножчетата могат да се мият в съдомиялна машина, така че ще спестите време, дори и от почистването след готвенето.

6. Чопър/зеленчукорезачка sapir sp 1111 n

Чопър/зеленчукорезачка sapir sp 1111 n

Виж цената за днес

Работете умно, а не трудно! Това е девизът на всяка продуктивна домакиня, която пести времето си над котлона и го влага в далеч по-приятни занимания. Ако се питате как и Вие да бъдете точно такива, отговорът ще намерите в комбинирания уред чопър и зеленчукорезачка на sapir sp 1111 n.

В големия му пластмасов контейнер можете да поберете цял литър, напълно достатъчно количество за приготвянето на храна или здравословна салата за цялото Ви семейство. С 400-те W мощност ще можете лесно да режете зеленчуци, да кълцате меса и заготовки за супи или да мелите на дребно ядки. Можете да правите много неща със sapir sp 1111 n. Уредът е широко приложим за най-различни готварски рецепти. Продуктивността си постига чрез две скорости – една по-слаба и една по-силна, чрез които удобно ще можете да контролирате до каква големина да бъдат надробени съставките.

Неплъзгащата основа на уреда позволява да го използвате върху всякакви повърхности. Освен стабилност, със системата против прегряване, ще получавате винаги оптимални резултати. Системата контролира прекалено дългото и излишно надребняване на продуктите, което може да доведе до загуба на важни минерали и витамини в тях.

7. Мини чопър MUHLER MCH-400

Мини чопър MUHLER MCH-400

Виж цената за днес

Кой каза, че гладенето на дрехи трябва да бъде бавно, тромаво, отнемащо време и трудно? Напротив! RENEW 800 опровергава категорично това погрешно разбиране. С него гладенето е лесно, леко и бързо – достойно за задоволяване на изискванията на всеки перфекционист.

Гответе много по-лесно и по-бързо с мини чопъра MUHLER MCH-400. Купата му е специално проектира по начин, който набляга на дълбочината. Във вътрешността на купата пък има разположени, отново по дължина две двойки S-образни и остри остриета, които няма да пропуснат нито милиметър от поставените продукти. Купата е с обем от 500мл, а ножчетата са изградени от здрава и силна неръждаема стомана. Продуктивността на уреда се дължи на неговите продълговати размери, но и не само – те Ви дават удобство при съхранение на уреда, защото не заема почти никакво място. В повечето случаи кухненските шкафове са все запълнени до горе, но този продълговат чопър със сигурност ще се вмести между подправките Ви.

Мощността на MUHLER MCH-400 е 400W, с които ще можете бързо и лесно да смилате всичко което пожелаете и то само чрез механичното натискане на едно единствено копче.

Размери: Височина – 22см. Тегло – 0.85кг.

Какво е важно да знаете при избор на чопър?

Кухненските чопъри са малки, компактни и изключително удобни приспособления, състоящи се от съвсем малко компоненти, но вършещи чудесна работа в помощ на всяка домакиня. Състоят се от два до четири S-образни ножа, въртящи се в обла купа и надробяващи бързо всичко по пътя си. Ножчетата могат да бъдат автоматично задвижвани от мотор, вграден в капака на уреда или ръчно, чрез механични движения с ръце.

Кои са най-големите предимства на кухненските чопъри?

Чопърите имат широко приложение в кулинарните начинания. Това е тяхното най-основно предимство. С тях лесно и най-вече бързо се накълцва заготовката нужна за приготвянето на супа, салата, дресинг, ядки, семена или сладкиш. Друго предимство на чопърите е компактността в малките размери които предлагат, лесното им почистване и високата им продуктивност, чрез които спестяват стотици часове и усилия.

Купа

Преди да изберете Вашия чопър, проверете от какъв материал е неговата купа. Тя може да бъде от пластмаса или от стъкло.

Пластмасовите купи се надраскват по-лесно, а някои от тях могат да пожълтеят с времето (в зависимост от вида на пластмасата). Повечето от пластмасовите купи – не са подходящи за почистване в съдомиялна. Плюс обаче е това, че са леки и лесни за пренасяне.

Докато стъклените купи са значително по-качествени. Изградени са от здраво и дебело стъкло, което няма да промени вида си дори след дълги година употреба. Стъклото може да се поставя в съдомиялна, но е по-тежко в сравнение с пластмасата. Стъклените купи предоставят по-висока хигиеничност.

Ножчетата

Друг важен компонент, част от чопърите, на който трябва да обърнете внимание, са ножчетата. Те служат за бързото накълцване и надробяване на поставените продукти в купата. Различните модели предлагат различни комплекти от ножчета, като броят им може да бъде от две до четири. Помислете добре за какви цели ще използвате Вашия чопър. Това ще Ви насочи към подходящия брой ножчета, който да изберете. Ако възнамерявате често да кълцате твърди продукти като сурови ядки, фъстъци, бадеми, орехи, семена или лед за домашни коктейли, то двойният комплект ножчета ще Ви бъде по-полезен. Ако пък ще използвате чопъра за стандартни цели, като накълцване на зеленчуци за салата, пюрета или плодове за домашен пай – стандартната двойка ножчета ще Ви бъде достатъчна.

Степени на мощност

Колкото по-мощен е чопърът, толкова по-висока ще бъде и Вашата продуктивност в приготвянето на разнообразни кулинарни рецепти. Мощността на чопърите обикновено е разпределена в няколко различни степени, които могат да Ви бъдат полезни за надробяване на продуктите с различна големина.

Как да поддържате правилно Вашия чопър?

Ако възнамерявате на надробявате по-едри продукти, винаги е по-добре предварително да ги нарежете на по-дребни парчета, за да не се натоварва прекалено много уредът, а и резултатите да бъдат по-равномерни и по-лесно получени.

Мийте купата и ножчетата след всяка употреба! Запознайте се с ръководството за експлоатация на Вашия чопър и с това как е най-правилно да го почиствате – дали ръчно или в съдомиялна. Високата хигиена ще запази продуктивността на уреда за по-дълго време, а и Ви гарантира винаги хигиенични резултати. Остатъците от храна бързо се развалят, окисляват и втвърдяват. Особено при по-топло време, могат да се превърнат в благоприятна среда за развитие на микроорганизми и мухъл, а никой не иска те да присъстват в порцията му за обяд, нали така?

Съхранение

Съхранявайте и прибирайте Вашия чопър, винаги след като първо сте се уверили, че е напълно подсушен. Затварянето на влагата може да навреди на уреда, като образува ръжда по металните остриета и мухъл по вътрешността на купата.

4/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo