Най-Добрите Бойлери Tesy за 2024

Бойлерът е много полезен уреда, особено ако домът Ви не е оборудван с отоплителна централа или искате да се откажете от нея, за да спестите сметки. Подобен уред се цени от потребителите, защото е по-достъпен, като намира своето място най-добре в апартаменти или еднофамилни къщи.

След отоплението, подгряването на топла вода оказва най-голямо влияние върху консумацията на енергия в домакинството. Ако не живеете в къща с централно отопление, можете приятно да намалите тези разходи с един от най-добрите бойлери Tesy, с правилния нагревател. Не плащайте повече за топла вода, отколкото трябва.

Всеки, който е любопитен да разбере къде да намери най-добрите бойлери Tesy на най-добрите цени, трябва преди всичко да се информира правилно за дебита, мощността и налягането, за да е сигурен, че продуктът, който избере, е ефективен.

Най-добрите бойлери Tesy

1. Tesy BiLight GCV1204420B11TSR

Tesy BiLight GCV1204420B11TSR

Виж цената за днес

Tesy BiLight е електрически уред, който лесно може да се монтира във всеки дом, в който по различни причини не работи топлата вода. Този вертикален бойлер, с огромен капацитет от 120 литра е подходящ за по-големи семейства от по 3-4 души, но може и повече. Енергийната му ефективност в Клас С, също няма да Ви разочарова и дори ще помогне за намаляването на месечните Ви комунални сметки за електричество, докато през това време няма да усетите никакви ограничения с постоянното и продължително наличие на топла вода.

Устройството се монтира на стена и достига мощност от 2000W, което означава, че водата ще достигне температура от 55˚C за около 3 часа. В предната си част разполага с температурен индикатор, от който можете да следите нивото на затопляне на водата. Има налягане 8 бара, което означава, че е достатъчно за обичайните нужди от битова гореща вода. Разполага с регулируем термостат, който се управлява електронно и осигурява защита от прегряване. Материалът на водосъдържателя е от керамично стъкло. Оборудван е още с предпазен вентил, магнезиев анод и прекъсвател.

2. Tesy BiLight SLIM GCV803820B11TSRC

Tesy BiLight SLIM GCV803820B11TSRC

Виж цената за днес

Tesy BiLight SLIM е модерен и много компактен електрически бойлер. Подобно на по-горе описания модел, този е с капацитет от 80 литра и притежава по-малки и по-компактни размери със своя SLIM дизайн. Можете да го поставите в бани и помещения с по-тесни размери, като отново ще получите същата мощност и бързина на загряване като по-обемната му алтернатива.

Освен със SLIM дизайн, този бойлер е изработен чрез уникална и феноменална инженерна структурна разработка – PISTON EFFECT (Ефект на буталото), който се отнася до принудителния въздушен поток във вътрешността на бойлера. Бутало ефектът контролира приема на вода, увеличавайки количеството на гореща вода с до 15%.

Уредът е с механичен контролен панел, без серпентина, с максимално работно налягане 8 бара, което означава, че може да осигури големи количества топла вода за много кратко време. Мощността му е 2000 W и са му нужни около 2 часа, за да загрее водата до максималната температура от 65°С. Енергийната ефективност на Tesy BiLight SLIM е Клас С, което показва, че е сравнително икономичен и полезен електрически уред.

Водосъдържателят е изграден от стъкло. Разполага с регулируем термостат за персонализирана настройка, предпазен вентил в случай на проблем или авария, магнезиев анод и удобен бутон On/Off с помощта, на който можете да включвате и изключвате уреда по всяко време на денонощието. Дори, ако отсъствате дълго време от дома, както обикновено се случва през по-дългите периоди на почивка, можете да оставите спокойно уреда, благодарение на неговата специална функция против замръзване.

Ако живеете във вила в покрайнините извън града, която посещавате рядко, то бъдете уверени, че няма да имате проблеми през студените зимни месеци. Tesy BiLight SLIM има вътрешна изолация от INSUTECH – от една от водещите международна компания за изолационни, строителни и опаковъчни технологии.

3. Tesy Modeco GCV 504716D C21 TS2R

Tesy Modeco GCV 504716D C21 TS2R

Виж цената за днес

Tesy Modeco е електрически бойлер с пряко електрическо загряване на водата. Монтира се върху стена във вертикална позиция. Има капацитет от 50 литра, подходящ за двучленни семейства или за хора живеещи сами. Малък и икономичен е. Категоризира се в енергиен Клас С.

Уредът е с механично управление, предлага максимално работно налягане от 8 бара, с огромна мощност от 1600W, предвид размерите му. Благодарение на тази висока производителност ще имате силно загрята вода до максимума от 65°С само за 1:37ч. Термостатът е регулируем, а допълнително ще можете да разпределяте мощността в 2 степени. Снабден е със защита против замръзване.

Tesy Modeco има: предпазен вентил, магнезиев анод, защитна клапа и керамичен затоплящ елемент. Използва една от най-иновативните и съвременни технологии Insutech Plus, с чийто дизайн изолацията се разпределя максимално покривно, за да се постигне най-добрата възможна ефективност, с минимални, дори ограничени, загуби на топлина.

Бойлерът е оборудван с най-новото емайлно покритие на водосъдържателя – Crystal Tech. Това специално емайлно покритие постига, по технологичен път, допълнителна прецизност при равномерното разпределение на дебелината и по-добрата адхезия с метала. С всичко това се гарантира още по-висока устойчивост на бойлера. Покритието Crystal Tech е с по-високо съдържание на титан, което допълнително гарантира здравината му. Покритието притежава също така по-добър гланц, който гарантира по-висока устойчивост на износване, независимо от характера на водата – мека или твърда, осигурявайки своевременно с това надеждна защита от корозия и безпроблемна експлоатация на уреда, без значение от характера и качеството на водата.

4. Tesy Modeco GCV 1004716D C21 TS2R

Tesy Modeco GCV 1004716D C21 TS2R

Виж цената за днес

Tesy Modeco е алтернатива на горе описания електрически бойлер, но с по-голям капацитет. Моделът толкова много ни допадна, че няма как да пропуснем да опишем възможностите му в по-големия размер от 100 литра. Както предходните модели и този е с електрическо захранване и пряко водонагряване, без серпентина.

Този уред може да бъде един от най-добрите варианти за Вас, ако търсите такова устройство, което работи икономично и Ви гарантира комфортни преживявания под душа. Уредът загрява водата до своя максимален капацитет до 65°С само за 2:10ч. Максималното работно налягане, с което работи е 8 бара.

Вертикалната му стойка, предназначена за монтирана на стена, предлага 1600 W мощност, която може да се разпредели в две нива. Tesy Modeco е с по-голям капацитет от 100 литра вода, но се категоризира с високия енергиен клас В, което се дължи на най-новия тип изолация на компанията – CrystalTech. Има също така бутало ефект (PISTON EFFECT), който контролира приема на вода, увеличавайки количеството на гореща вода с до 15%. Снабден е с: регулируем термостат, предпазен вентил, магнезиев анод и защитна клапа.

5. TESY BelliSlimo Cloud TESYEN6 GCR 1002722 E31 ECW

TESY BelliSlimo Cloud

Виж цената за днес

Тук ще Ви запознаем с уникален и много интелигентен модел, надминаващ многократно своите конкуренти. Това е TESY BelliSlimo, който е реверсивен бойлер – с възможност за монтаж както хоризонтално, така и вертикално на стената – по Ваш избор и предпочитания, снабден с изключително модерни технологии, от най-ново поколение. TESY BelliSlimo се нуждае от електрически източник на енергия, като може да побере вода с обем до 80 литра в своя водосъдържател от керамично стъкло. Управление на настройките му става посредством елегантен тъч скрийн контролен панел в предната му част, на който има удобен брояч за оставащото време до готовността на водата.

Мощността на този изключително икономичен и практичен уред е 2200 W. Влиза в Клас В енергийна ефективност, защото работи интелигентно и ефективно, чрез специален дизайн и разпределение на изолацията от CrystalTech. Има също така бутало ефект (PISTON EFFECT), който контролира приема на вода, увеличавайки количеството на гореща вода с до 15%. Използва Eco smart режим в своя работен процес, който се обучава от Вашите навици и честота на къпане. Вследствие на това бойлерът изработва собствен алгоритъм на работа като Ви осигурява достатъчно топла вода,  когато  се нуждаете от нея, пестейки големи количества електричество, което всеки друг бойлер би използвал излишно.

Максималното му работно налягане е 8 бара, като са му нужни 161 минути, за да загрее водата до 65°С. Може да работи с максимално ниво на температура на водата от 70°С. Разбира се, притежава защитен клас IP 24. От тъч скрийн контролния панел можете да посочите функцията Boost, с която избирате водата да се нагрее до максимално възможната температура за максимално бързо време. Тази функция ще се превърне в любима, особено през летните месеци, когато се нуждаете по-често от душ и го искате веднага. Спрямо нуждите и предпочитанията Ви ще можете да изберете режима ,,Бърз първи душ”, с който получавате почти моментално бързо загряване на достатъчно топла вода за Вашия еднократен ,,първи’’ душ.

В случай, че сте по-организиран и предвидлив човек, и не обичате спонтанни ситуации, можете да използвате седмичния програматор на бойлера, като зададете неговия режим на работа за всеки ден от седмицата и всеки час от денонощието, според Вашия режим и рутина. А, когато отсъствате за по-дълго време от дома, можете да включите режима Ваканция, чрез който да зададете на бойлера точното време, в което се очаква да се приберете и количеството топла вода, което искате да Ви приготви, за да се изкъпете след дългия път.

И за да бъде комфортът пълен и удоволствието максимално, можете да управлявате този бойлер през Вашия смарт телефон. Чрез технологията TESY Cloud за внедряване на Wi-Fi в бойлера, можете да го управлявате от всяка точка на света. Не се тревожете, че сте забравили да включите TESY BelliSlimo и когато се приберете от дългия работен ден – няма да има топла вода. Просто извадете телефона си и включете уреда още докато се намирате на работното си място. Когато се приберете Вашия топъл душ ще е уреден.

Виж още: Най-добрите бойлери

Какво е важно да знаете при избор на бойлер Tesy?

Топлата вода е истинска необходимост, а липсата ú създава дискомфорт. Затова в такива ситуации трябва да обмислите всички решения и да изберете оптималния вариант. Много хора избират да инвестират в един от добрите електрически бойлер за топла вода на Tesy, който успешно отговаря на техните нужди.

Електрическите агрегати с марка TESY доставят топла вода в неограничени количества, по всяко време, без забавяне. Те са оборудвани с вградена технология за осигуряване на оптимална температура и постоянна вода.

Българската компания Tesy (от ТЕрмоСИстем – ТЕСИ) стартира своята история през 1990г. в Шумен, заедно с двамата братя Кюркчиеви. С много труд и непрекъснат хъс за усъвършенстване, почти 25 години по-късно Tesy успя да даде на света ,,умен” бойлер с управление през Интернет.

Регулиране на температурата

Ако искате да закупите  добра електрическа моментална топла вода,  то задължително условие е тя да има система за контрол на температурата на водата. По този начин ще можете да регулирате температурата. Старите електрически бойлери обикновено имат механични системи за регулиране на температурата, които се състоят от въртящи се копчета, за завъртате до желаната температура.

Най-новите модели електрически бойлери са оборудвани с електронна система за регулиране на температурата, дори се възползват от LCD екран, където се показват най-важните параметри или дори възможните грешки, които могат да се появят. Освен това можете да зададете работния диапазон на устройството или желаното налягане.

Иновации

ECO SMART

ECO Smart режимът на работа намалява разходите за електрическа енергия, благодарение на специално разработен и вграден софтуер. Този вграден софтуер към електронното управление, подобно на изкуствен интелект, автономно проследява и запаметява навиците на потребителите и създава график, чрез който управлява работата на уреда, така че да осигури битова гореща вода точно тогава, когато е необходима.

INSUTECH

INSUTECH e специално разработена технология за високоефективна изолация за бойлерите Tesy. Тя включва и уникално решение за премахване на термомоста между водосъдържателя и планката за стенен монтаж, осигуряващо до 15% по-ниски енергийни загуби. INSUTECH е прецизна технология за равномерно разпределение на полиуретанова изолация с висока плътност и безвредна за околната среда.

TESY Cloud

Една от най-новата фамилия продукти на Tesy може да се управлява през Интернет, чрез приложението tesyCloud. Целта на създаването му е да спести време на своите потребители, да ги направи по-организирани и да внесе повече комфорт в ежедневието им.

BiLight функция

Уникален BiLight ключ в бойлерите Tesy визуализира промяната в режима на работа („режим загряване” или „готов за употреба”) чрез промяна на цвета на светлинния индикатор, съответно в червено или синьо.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo