Най-Добрите Бойлери Bosch за 2024

Пазарът на бойлери е пълен с огромен брой модели. Някои се захранват с електричество, други работят на газ. На територията на България първият вариант е най-популярен, тъй като електричеството е значително по-разпространено. Но не всеки електрически бойлер е в състояние да угоди на купувача. Ако не искате да бъдете разочаровани от ниското качество на закупената единица, на първо място се информирайте старателно и изберете проверени и доказали се уреди, каквито са най-добрите бойлери Bosch.

Компанията Bosch произвежда електрически инструменти и домакински уреди повече от век. През това време германците са патентовали различни технологии, благодарение на които продуктите им са по-издръжливи и функционални. Такива са и бойлерите, предлагани от едноименната компания. Тези съоръжения могат да бъдат инсталирани както в кухнята, така и в банята. Някои модели могат да осигурят вода мигновено, а други са създадени за икономия, с висок енергиен клас. Ние Ви помагаме с препоръки и мнения за евтин и добър бойлер, бил той голям или малък.

Ако сте решили, че в следващата си покупка за нов бойлер, ще заложите на немската прецизност и прословута издръжливост, то последвайте по-долните редове, в които ще Ви запознаем с най-добрите бойлери Bosch.

Най-добрите бойлери Bosch

1. Slim Bosch TR1000T 50 SB

slim Bosch TR1000T 50 SB

Виж цената за днес

Опитни инженери са успели да увеличат енергийната ефективност на това устройство до безпрецедентни висоти и компактни размери със Slim дизайн, побиращ се в малки мокри помещения. Този електрически бойлер с 50 литра капацитет на водосъдържателя, се характеризира с 1500 W мощност. Вертикален е с възможност за монтаж директно върху стена. Нагряването му е чрез източник на електричество, без серпентина.

Категорийният му енергиен клас е С, което е напълно приемливо и дори щадящо месечните сметки. Снабден е със специалната функция за автоматична настройка на температурата, вместо с механично ръчно настройване.

Работи с ниски нива на шум от 15dB, така че да Ви бъде тихо и приятно докато сте в банята и взимате Вашия релаксиращ душ. Снабден е с: потопен нагревателен елемент; магнезиева анодна защита; полиуретанова изолация с висока плътност (без CFC/HCFC); изход (тръба от неръждаема стомана); пръстени с ексклузивен дизайн на Bosch; изолатори с магнезиев анод и висок и здрав капак. Уредът е изработен в класически дизайн от висококачествена емайлирана стомана и се вписва перфектно в интериора на баня или кухня.

2. Bosch TR2000T 10 T

Bosch TR2000T 10 T

Виж цената за днес

Bosch TR2000T 10 T е предназначен за монтиране на стена – над или в близост до мивка. Подходящ е да го инсталирате, ако нямате централно захранване с топла вода или свързването към него не си струва – ако точката на извличане на вода е далеч или се използва рядко или нередовно, и следователно изглежда неблагоприятно от гледна точка на енергия или е хигиенично проблематично.

Захранва се с електричество. Капацитетът му е 10 литра – достатъчно голям, за да покрие нуждите Ви от миене на ръце, миене на чинии и други кухненски принадлежности. Типът на стойката му е с вертикална позиция.

Този уред е изключително мощен и нагрява изключително бързо водата. Характеризира се с 1500 W и захранващо напрежение от 220V. Максималното му работно налягане е 8 бара, с което можете да бъдете уверени, че топлата вода винаги ще Ви достига.

Максималната температура на загряване на вода е 70°С, с включен задължителен защитен клас IP X4 спрямо всички изисквания за работа с високи температури над 65°С. Времето за загряване на водата е съвсем малко, нужни са около 20-23 минути до пълно загряване, така че дори да използвате всички 10 литра гореща вода наведнъж, след съвсем кратко време ще получите отново същото количество.

Нивата на шум на работа са 15dB, което е изключително тихо и означава, че няма да имате никакъв проблем, ако го монтирате директно над Вашия кухненски плот. Тихият режим на работа няма да попречи по никакъв начин на ежедневните Ви дейности. В допълнение на това, теглото на уреда е само 6кг, което го прави подходящ и удобен за монтиране върху всякакви стени.

3. Bosch TR1000T 80 B

Bosch TR1000T 80 B

Виж цената за днес

Ако търсите бойлер с голям капацитет, но и достатъчно мощен, за да оправдае загряването на това голямо количество вода, то Bosch TR1000T 80 B е точният избор за Вас. Този електрически вертикален бойлер е с капацитет от 80 литра и 2000 W мощност. Можем дори смело да определим, че това е един от най-мощните бойлери, които можете да намерите на пазара.

Съотношението му с цената е повече от великолепно и достъпно. Рядко се случва подобен уред, с подобна мощност, да се предлага на такава изгодна цена. Освен това бързо ще възвърнете инвестицията си с икономичната му работа, в енергиен клас С, благодарение на автоматичните му настройки на температурата.

Издръжливо, но леко стоманено тяло, покрито с издръжлива бяла боя. Този класически бойлер, без излишни украшения, с вертикален монтаж, регистрира нива на шум от само 15dB. Това са изключително приемливи нива, които правят уреда дори почти безшумен.

4. Bosch TR1000T 100 CB

Bosch TR1000T 100 CB

Виж цената за днес

Bosch TR1000T 100 CB е термоелектрически бойлер, нагряващ водата с вградена серпентина, разположена от дясната страна на водосъдържателя на уреда. Видът на водонагряването е чрез топлоотдаване, характерно за уредите със серпентина.

Мощността на този модел вертикален бойлер е 2000W, с общ капацитет от 100 литра (нетен обем – 98 литра). Приложим е за монтиране на стена.

Чрез функцията си за затопляне чрез потопен нагревател и работно налягане от 8 бара, може да достигне до максимално загряване на водата до 70°С. Притежава защитен клас IPX4. Енергийната му ефективност е в Клас С, така че може да бъде определен като средно икономичен уред, чийто стойност бързо ще бъде изплатена с времето.

Можете да включвате и изключвате уреда чрез механичен контролен панел, разположен в предната му част. Теглото на уреда е 29.3кг.

Виж още: Най-добрите бойлери

Какво е важно да знаете при избор на бойлер Bosch?

Бойлерите на Bosch са безкомпромисно и перманентно решение на Вашите ежедневни нужди от топла вода. Компанията датира своето създаване през далечната 1886 г., от основателя Робърт Бош, който първоначално ú дал името „Работилница за прецизна механика и електротехника“, със седалище Щутгарт. Още от самото начало компанията се е характеризирала с новаторска сила и социална ангажираност. Тя има дългогодишна история, огромен опит и хиляди доволни клиенти зад гърба си.

Днес компанията Bosch оперира в целия свят. Може би е едно от най-известните и преуспели имена и може би трудно ще се намери съвременен дом, в който да няма поне един уред, с марката Bosch. Нищо от това не е случайно! Днес марката Bosch, е фокусирана върху бъдещето – с интелигентни домашни технологии, в които топлинната технология играе съществена роля.

Подходящи ли са за душ бойлерите Bosch?

Поточните нагреватели (бойлери) на Bosch са идеални за осигуряване и предоставяне на топла вода за душ. Предпоставката за проточния бойлер е високоволтова му връзка. Бойлерите за душ могат да се захранват от щепсела с помощта на обикновено битово електричество.

Кой размер бойлер е подходящ?

Осемдесет литровите бойлери са подходящи за малки семейства от двама или трима души, докато сто и дори сто и двадесет литровите са с по-голям капацитет и са подходящи за по-големи семейства – от три, четири и повече членове.

Къде е монтиран вентилът за налягане на бойлера?

Вентилът за налягане трябва да бъде монтиран от професионален екип във входящата тръба за студена вода. Веднага след монтажа му към котела трябва да се свърже и захранващата тръба за студена вода. Този процес включва прикрепване на специален маркуч към външната страна на предпазния възел.

Колко време отнема загряването на вода в електрически бойлер Bosch?

За да загрее водата до оптимална температура, електрическият бойлер Bosch се нуждае от време между час и половина и 3 часа.

Какво представляват бойлерите със серпентина на Bosch?

Важно е да се отбележи, че бойлерите със серпентини се различават от електрическите по техния стандарт. Благодарение на серпентините се постига по-голяма безопасност, надеждност и сигурност. Като едни от най-добрите на пазара в този аспект са се отличили от компанията Bosch с тяхната висока защита и сигурност. Бойлерите им със серпентини са препоръчителни заради тяхната катодна защита, която е единственото ефективно средство за защита и осигуряване на по-голяма дълготрайност. Серпентините служат за затопляне на водата от два външни източника на енергия като често това са котел или слънчеви колектори.

Ефективност

Разчитайте само на качествени и доказали се производители и не забравяйте, че уредът зависи не само от функционалните му характеристики, но и от неговата ефективност.

3.3/5 - (3 votes)
Review-bg.com
Logo