Най-Добрите Bluetooth Слушалки за 2024

Ако най-добрата камера е тази, която имате вградена в телефона си, тогава най-добрите безжични слушалки би трябвало да бъдат тези, които получавате безплатно в кутията със смартфона си? Е, изобщо не е така. Плащането за чифт качествени слушалки, ще издигне музиката ви до изцяло ново ниво на аудио изживяване. Но това вече го знаехте, нали? На пазара има множество марки и модели, оборудвани с нови технологии, елегантен дизайн и множество функции. В днешното ревю сме събрали няколко модела Bluetooth слушалки, които си струва да бъдат разгледани.

Най-добрите Bluetooth слушалки

1. Слушалки Sony WH-1000XM4

 

Виж цената за днес

Sony WH-1000XM4 предлагат изключително звуково качество благодарение на 40 мм драйверите и LDAC аудио кодека, който осигурява по-бързо предаване на данни от смартфон към слушалките. Това води до по-детайлен и ясен звук, който се конкурира с най-добрите модели на пазара. Басите са мощни, без да пречат на средните и високите честоти, което прави слушалките идеални за разнообразни музикални жанрове.

Шумопотискането на Sony WH-1000XM4 е едно от най-ефективните на пазара. Технологията QN1 за шумопотискане, вградена в слушалките, намалява значително фоновия шум, като ви позволява да се потопите в музиката си без да бъдете нарушавани от околната среда. Слушалките са идеални за пътници, които искат да изолират шума от самолети, влакове и градски транспорт.

С автономия на батерията от до 30 часа при включено шумопотискане и до 38 часа при изключено, Sony WH-1000XM4 слушалките ще ви служат дълго време преди да се наложи да ги зареждате. Зареждането става бързо благодарение на USB-C порта, който позволява пълно зареждане само за 3 часа.

Прочети цялото ревю на Sony WH-1000XM4

2. Аудио слушалки Bose 700

 

Виж цената за днес

Аудио слушалки Bose 700 са висококачествени безжични слушалки, които осигуряват изключително качество на звука и безпрецедентен комфорт при носене. Те разполагат с активно шумопотискане, което позволява да се изключат шумовете от околната среда и да се съсредоточите върху музиката или разговора.

Слушалките Bose 700 представляват новата високотехнологична серия на Bose, която съчетава в себе си изключително качество на звука и комфорт при носене. Една от главните предимства на тези слушалки е активното шумопотискане, което сега може да бъде персонализирано с 11 нива. Това означава, че можете да контролирате шума от околната среда да бъде филтрирано, за да постигнете най-доброто преживяване при слушане на музика или говорене по телефона.

Слушалките са идеални за хора, които често пътуват или работят в шумна среда, тъй като могат да ви помогнат да се съсредоточите върху задачата, която изпълнявате. Освен това, те имат микрофон, които осигурява ясно предаване на гласа при повиквания и използване на гласови помощници като Siri или Google Assistant. 

Прочети цялото ревю на Bose 700

3. Apple AirPods Pro

 

Apple AirPods Pro

Виж цената за днес

Apple AirPods Pro са безжични слушалки от последно поколение, проектирани и произведени от Apple. Те предлагат по-високо качество на звука, по-добро управление на шума и персонализирано пространствено аудио. Слушалките са снабдени с активно шумопотискане, което ви позволява да се потопите в звуковото пространство, без да бъдете прекъсвани от околните шумове. Това е особено полезно, когато се намирате в шумни среди, като например в самолет или на улица.

AirPods Pro също така имат режим на адаптивен Transparent, който ви позволява да чуете околната среда, докато слушате музика или гледате видео. Това е полезно, когато трябва да бъдете внимателни към околните опасности, като например когато карате велосипед или се разхождате в градски условия. 

AirPods Pro са съвместими с Siri и могат да бъдат зареждани чрез безжично зарядно устройство или кабел. В комплекта със слушалките са включени и три размера силиконови вложки, които ви позволяват да намерите най-удобния и подходящ за ухото си размер. С AirPods Pro, Apple предлага висококачествени слушалки, които са идеални за феновете на музиката и всички, които търсят безжично решение.

Прочети цялото ревю на AirPods Pro

4. Sony WF-1000XM4B

 

Sony WF-1000XM4B

Виж цената за днес

Sony WF-1000XM4B са безжични in-ear слушалки от последно поколение, които предлагат висококачествен звук и управление на шума. Те са създадени с цел да отговорят на нуждите на потребителите, които търсят перфектно качество на звука и максимално удобство при носене.

Слушалките са снабдени със сензор за допир, който ви позволява да контролирате музиката и да отговаряте на повикванията, без да се налага да докосвате телефона си. Освен това, те разполагат с активно шумопотискане, което блокира околните шумове и ви позволява да се потопите в музиката, без да бъдете прекъсвани от външни фактори.

Sony WF-1000XM4B са създадени с помощта на технологията Sony’s Integrated Processor V1, която осигурява висококачествен звук и максимално удобство при носене. Технологията включва висококачествени драйвери, които осигуряват богат и детайлен звук, както и подобрена технология за управление на шума, която позволява да се наслаждавате на кристален звук, дори в шумни среди.

Sony WF-1000XM4B са идеални за всички, които търсят висококачествени безжични слушалки с перфектен звук и удобство при носене. Те са подходящи за слушане на музика, гледане на филми, игри, както и за провеждане на онлайн срещи и разговори.

Прочети цялото ревю на Sony WF-1000XM4B

5. Слушалки Bluetooth Jabra Elite Active 65t, In-Ear

 

Bluetooth Jabra Elite Active 65t

Виж цената за днес

Слушалките на Jabra Elite Active 65t са малки, елегантни и ненатрапчиви. Elite Active 65t се предлагат в тъмно синьо с вложка от титан в златист цвят, украсена с логото на Jabra. Лявата слушалка също има прорези, които показват къде да натиснете, за да пропуснете и повторите песните, които слушате, например.

Jabra Elite Active 65t е един от най-удобните комплекти напълно безжични Bluetooth слушалки. Те са с тегло от едва 67гр., което ги прави лесносъхранини и леснопреносими. Времето, необходимо за пълното зареждане на батерията им е 2ч., след което можете да ги използвате непрестанно за период от 5ч.

Слушалките са съвместими с операционни системи Android, Ios И Windows, а свързването се осъществява чрез Bluetooth 5. Също така, те има функцията за ограничаване на шума, така че да се насладите на мскимално чист звук от възпроизвежданото звуково съдъражение.

6. Слушалки Bluetooth Wireless QCY T1c

Bluetooth Wireless QCY T1c

Виж цената за днес

QCY е водеща китайска компания производител, която проектира безжични аудио продукти. QCY ви дава качествени и модерни дизайни. Bluetooth слушалките помагат на потребителите да се отърват от кабелите и да извършват дейности, включително шофиране, спорт, пазаруване и работа по-лесно и с по-голям комфорт. Сега компанията пуска на пазара новия си продукт QCY T1C безжични слушалки. QCY T1C има различни уникални и нови функции.

Tе са оборудвани с високочувствителни микрофони, които подобрява разпознаването на речта. Всички функции на устройството са проектирани с най-новите технологии. Когато не използвате слушалките, те автоматично се изключват за секунда. На слушалката има един бутон, който помага за включване на слушалката, с едно щракване за пауза, приемане и отхвърляне на повиквания само с едно докосване. Чувствителността на слушалките е 180dB.

Ако говорим за дизайна на слушалките, те са много леко устройство, което е много лесно за съхранение в джоба ви. Тази лека слушалка не уморява ушите ви. Тази слушалка е изработена с пластмасов дизайн с магнити. Магнитът държи слушалките в кутията за зареждане.

Тази слушалка включва усъвършенствана технология Bluetooth 5.0. Bluetooth връзката е най-добрата, което ви дава повече забавление. Чрез Bluetooth можете да свържете тази слушалка с вашия смартфон, компютър и също така да се свържете с автомобилен усилвател. След като сдвоите всички обаждания, можете да приемате и слушате със слушалки.

7. Слушалки Bluetooth Huawei FreeBuds Pro

 

Bluetooth Huawei FreeBuds Pro

Виж цената за днес

Bluetooth Huawei FreeBuds Pro са нови, модерни слушалки от Huawei, които ще ви позволят да се насладите на кристално ясен и чист звук, независимо дали слушате музика, гледате видеа или филми. Върховете са с овална форма, точно като отворите за слушалки.

Това означава, че трябва да позиционирате силиконовите тапи по определен начин, преди да ги поставите в ушите си. В случай, че не сте сигурни как, приложението AI Life на Huawei включва както тест за прилягане, така и тест за откриване на износване.

Слушалките са с елегантен черен дизайн, като поддържат Bluetooth версия 5.2. Времето за пълното им зареждане е едва 40 мин, след което можете да ги използвате без прекъсване в рамките на 4-7ч. Huawei FreeBuds са много добри безжични слушалки. Те са приятни за използване, шумоизолирането е добро и са удобни и леки.

8. Слушалки In-Ear Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Basic

In-Ear Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Basic

Виж цената за днес

Кутията за зареждане на Mi TWS2 Basic е малко по-голяма от обикновено и се предлага с необичайна форма и механизъм за отваряне. Същевременно, тя обаче е доста лека и все още пасва удобно на повечето джобове. Ако имате правилния телефон Xiaomi с правилната версия на фърмуера,

Mi TWS2 Basic се свързват също толкова лесно, колкото AirPods на Apple. Това означава, че когато отворите кутията за зареждане близо до телефона си Xiaomi, на телефона ви ще се появи изскачащо съобщение с молба за разрешение за свързване. И това е всичко – няма да има проблеми с менюто с настройки и ръчното Bluetooth сдвояване.

Ако имате различен телефон, не трябва да се притеснявате. Свързването им с телефон с Android или iOS изисква само да отворите кутията, след това да отидете в настройките на Bluetooth и да ги докоснете. Това е. Едно готино нещо, което забелязахме, е, че не само кутията, но и всяка слушалка има малка бяла LED индикаторна лампа, която ще мига при сдвояване или когато нивата на батерията са ниски.

Калъфът за зареждане Mi TWS2 Basic има 410mAh батерия, което е достатъчно за зареждане на слушалките около четири пъти. Калъфът се презарежда през USB-C порт и в кутията за продажба има къс кабел. Презареждането на слушалките отнема около 90 минути. Зареждането достига до 5W (5V/1A), така че почти всяко зарядно устройство и дори повечето USB портове могат да ви свършат работа. Ако включите кутията в един от по -старите 2.5W портове, ще отнеме повече време, за да достигне пълно зареждане.

9. Слушалки bluetooth Huawei AM61 Sport Lite

bluetooth Huawei AM61 Sport Lite

Виж цената за днес

Huawei AM61 Sport Lite са Bluetooth слушалки, които са предназначени за тези от вас, които обичат да слушат музика, докато тренират в залата или просто праввят jogging на открито. Влагоустойчиви и водоустойчиви – няма проблеми при бягане под дъжд, силови тренировки или кросфит.

Звукът, възпроизведен от слушалките е кристално ясен, а басът – силен. След пълното зареждане на батерията, можете да използвате слушалките около 11 часа. Можете да слушате музика на вашия смартфон и да превключвате към видео на компютър. Или гледайте нещо на компютъра и след това получете обаждане по телефона.

Магнитни слушалки – когато не ги използвате, можете да ги увиете около врата си – доста удобно. Кутийката за съхранение е малка и компактна, като към комплекта има и малък USB кабел за зареждане.

10. Слушалки Вluetooth Jabra Elite 45h

Вluetooth Jabra Elite 45h

Виж цената за днес

Вluetooth Jabra Elite 45h утвърди своите акредитиви като производител на едни от най-добрите истински безжични слушалки и Bluetooth слушалки. Elite 45h номинално са заместител на безжичните Move Style на компанията, a комбинацията им от колосален живот на батерията, напълно конкурентни спецификации и прилично реализирано качество на звука ги поставя точно на върха на класа.

Има наличен гласов контрол от Amazon Alexa, Google Assistant или Siri. Приложението за контрол на Sound+ на Jabra дори ви води през кратък тест за слуха, за да установите как точно трябва да бъдат настроени еквалайзерите, така че да отговарят най -добре на вашите уши. Elite 45h са пълни с функции.

И кой ще спори с 50 часа живот на батерията от едно зареждане? На пазара има много малко слушалки, които могат да оспорят тази цифра-и Jabras ще продължат още 10 часа след само 15 минути зареждане с USB-C. Тази приятно лека конструкция се дължи на факта, че Jabra е посочила някои доста тънки пластмаси – но няма нищо лошо в начина на сглобяване на 45h и няма скърцания от рамката, когато е на главата ви.

11. Слушалка bluetooth Plantronics Voyager 5200 – 203500-05

bluetooth Plantronics Voyager 5200 - 203500-05

Виж цената за днес

Без значение дали сте на претъпкана улица или в шумен офис, слушалките Plantronics Voyager 5200 ви позволяват да осъществявате кристално чисти телефонни разговори, където и да сте. Благодарение на шумопотискането на микрофона, всеки смущаващ околен шум, като например трафика, се заглушава.

Технологията WindSmart гарантира, че гласът ви винаги е ясно чуваем, дори когато е ветровито. Можете да активирате Siri, Google Now или Cortana с натискане на бутон и можете да управлявате слушалките с гласа си. Bluetooth слушалките издържат до 7 часа при едно зареждане на батерията.

Какво е важно да знаете при избора на Bluetooth слушалки?

Качество на звука

Аудиофилите не са единствените, които трябва да се притесняват за качеството на звука на слушалките си. Преди да се ангажирате с който и да е модел безжични слушалки, отчитането на качеството на звука е от първостепенно значение. Тези дни много безжични слушалки са оборудвани с aptX технология.

Просто казано, Bluetooth никога не е бил предназначен за висококачествени аудио предавания, което означава, че аудиото е компресирано, което го прави по-лошо. С aptX компресията се извършва по различен начин, така че качеството на звука е много по -подобно на това от компактдисковете. Номерът тук обаче е, че както слушалките, така и аудио устройствата (високоговорител или телефон, например) трябва да поддържат aptX технологията.

Форма, комфорт и размер

В действителност тези три области са това, върху което повечето хора се фокусират, когато закупуват безжични слушалки, и с основателна причина. Много потребители ще носят един чифт слушалки за няколко часа всеки ден, така че те трябва да са удобни. Разбира се, много хора също ще обърнат много внимание на стила. Безжичните слушалки, които не изглеждат добре, просто не се продават толкова добре, колкото техните конкуренти с по-модерен дизйан.

Има три форми на безжични слушалки: в ухо, на ухо и над ухо. In-ear може да се разбира от само себе си, но всъщност е най-иновативната област в момента с много компании, които се опитват да революционизират своята форма и функционалност. Слушалките за уши са тези, които просто лежат върху ушите, но не ги затварят напълно. За разлика от това, слушалките над ухото обхващат цялото ухо. Разликата между двете е, че последното позволява по-добро качество на звука с по-силен обем и по -добър бас, но може да не е толкова удобно или преносимо.

Контроли и сдвояване

Ако сте свикнали с кабелни слушалки, вероятно също сте свикнали да контролирате неща като сила на звука или възпроизвеждане/пауза с физически бутони по проводника. Безжичните слушалки обаче могат да бъдат много различни. Много безжични слушалки имат контрол върху самите слушалки. Някои от тях са изпъкнали, но повечето от съвременните имат вместо това сензорни контроли. Ограничени модели могат да се контролират и чрез глас или чрез външни приложения.

Методът и стилът на управление са много по-важни, отколкото си мислите. Много производители предпочитат стил, а не функционалност и всичко зависи от вашите нужди. Например, някои от контролите може да не са подходящи за посетители на фитнес, докато други може да са идеални за тази конкретна причина.

Друго нещо, което трябва да имате предвид, е как слушалките могат да се сдвоят с външно устройство. Повечето просто използват Bluetooth, за да се сдвоят с вашия телефон или външен високоговорител, но други също могат да имат NFC функционалност. Други обаче комбинират двете технологии в една. Това означава, че можете да ги сдвоите чрез Bluetooth или просто като докоснете NFC-съвместимо устройство (например вашия смартфон) върху слушалките.

Живот на батерията

За тези от вас, които някога са използвали кабелни слушалки, фактът, че безжичните слушалки имат ограничен живот на батерията, може да е извънземна концепция. Това обаче е необходима част от безжичните слушалки и нещо много важно да се вземе предвид. Повечето безжични слушалки ще ви дадат добри часове живот на батерията, така че най-вероятно ще можете да ги използвате за доста часове всеки ден. Ако по някаква причина обаче се нуждаете от удължен живот на батерията, тогава ще трябва да направите още някои изследвания.

Друго нещо, което трябва да имате предвид тук, е времето за зареждане. Ако забравите да включите безжичните си слушалки, когато се върнете от работа, няма да можете да ги използвате на следващия ден. Въпреки че може да можете да използвате някои безжични слушалки, докато се зареждат, те просто вече няма да са безжични. Това означава, че всички техни удобства и преносими предимства вече няма да са ви достъпни.

Цена

След като сте разгледали повечето неща, които трябва да имате предвид, преди да направите покупка, е време да поговорим за цената. Както при повечето други неща в живота, първокласните безжични слушалки идват на висока цена. Ако търсите безжични слушалки с голямо шумопотискане, разширени функции, страхотен дизайн и фантастично качество на звука, тогава трябва да очаквате да платите доста пари за привилегията. Но ако всичко, което търсите, е удобен чифт безжични слушалки за просто слушане на музика и/или гласови разговори, по-евтин чифт ще се справи отлично.

Съвети как да намерите правилните слушалки за вас

Големина

Изборът ви на слушалки зависи не само от начина ви на живот, но и от портфейла ви. Някои хора купуват различни видове за различна употреба – едни, да речем, за тренировка, а друга за релаксация у дома или за работа в офиса. В днепно време, може да видите хора на разходка или във влака, носещи в по-обемни модели, които са били запазени за домашна употреба, а други са прикрепени към слушалките 24/7, дори докато гледат видеоклипове на лаптопите си. Изберете големината на слушалките ви, спрямо това, за ккакво ще ги използвате най-често – спорт, работа, релакс, гейминг и др.

Изберете дизайн, подходящ за очакваната ви употреба

Моделите над ушите са чудесни за слушане на музика у дома, но могат да ви попречат, докато сте в движение. Понякога по-малките, по-преносими модели, жертват малко качеството на звука, но определено са удобни, а слушалките в ушите са по-лесни за управление. Ако имате нужда от спокойствие и тишина, работещи у дома или в друга среда, помислете за слушалки с активна технология за премахване на шума.

За най -добър звук се придържайте към жични слушалки

За сериозно слушане на музика препоръчваме високо оценените кабелни модели. Откриваме, че много безжични слушалки също работят добре, а някои имат отличен звук, но досега не сме открили такива, които да осигурят звукова яснота на най-добрите модели с кабел. (От друга страна, можете да намерите отлично качество на звука в някои безжични слушалки – дори истински безжични модели.)

Марки и цени

Вероятно най-важният момент, който трябва да разгледате, е кои марки обмисляте да закупите. Докато обикновените слушатели не се нуждаят от допълнителни пари, за да си купят продукт на ниво аудиофил, все пак е от решаващо значение да получите слушалки TWS от добра марка, на която имате доверие. Марките, които имат голяма продуктова гама и произвеждат аудио продукти от години, вероятно ще произвеждат качествени слушалки, които ще издържат по-дълго, предлагат по -добър звук и др.

5/5 - (7 votes)
Review-bg.com
Logo