Най-Добрите Блендери за 2024

Блендерът е чудесен помощник за едно здравословно начало на деня! С него лесно и бързо ще можете да си приготвяте всякакви здравословни напитки, смутита, шейкове, крем супи, сосове и ядкови млека. Лесно можете да намерите богато изобилие от рецепти за отслабване, фитнес или детокс програми, които можете още по-лесно да осъществите и опитате с подходящия блендер.

Нужни са Ви само желание, няколко килограма плодове и зеленчуци и удобен блендер, отговарящ на нуждите Ви. Чрез приготвянето на плодови/зеленчукови коктейли е много по-лесно да се сдобиете с необходимата дневна дози витамини и минерали, както и с по-тънка талия, и то по-забавен и атрактивен начин. Такъв тип уреди определено мотивират консумирането на повече плодове и зеленчуци. Впечатлете и Вашите гости и приятели с предложение от чаша пълна със здраве, отколкото с вредни пастьоризирани концентрати.

Ако очаквате скоро Вашето бебе, блендерът също ще Ви е необходим за да му приготвяте кашички и пюрета. Определено по този начин ще спестявате време, отколкото ако надробявате храната ръчно. А, времето винаги е кът, особено когато имате малчуган във вкъщи.

Запознайте се с нашия списък с най-добрите блендери, ако сте решили да промените живота си!

Най-добрите блендери

1. Блендер Philips Avance Collection HR3652/00

 

Philips Avance Collection HR3652/00

Виж цената за днес

Сива основа, стъклена купа и остриета от неръждаема стомана. Няма как този блендер да не се впише перфектно в интериора на всяка една кухня и да не присъства в нашата класация за най-добрите блендери.

Контролният панел е механичен, захранван от ултра мощен мотор от 1400W. Стъклената купа е с капацитет от 2 литра, достатъчен за сутринната доза смути за цялото семейство.

С блендер Philips Avance Collection HR3652/00 ще можете да използвате няколко различни функции: да пасирате, да мелите и да добавяте. Допълнителното добавяне на продукти е изключително удобна функция, защото повечето рецепти изискват поетапно внасяне на добавките, за да може вкуса на напитката да бъде балансиран и витамините в него да се запазят максимално свежи. Добавката се внася през специално отделение на капака на уреда, проектирано така, че сместа да не пръска, докато се върти, а в същото време да имате достатъчно удобно пространство, за да прокарате следващата съставка.

Уредът се самоизключва сам, след определено време, което е напълно достатъчно, за смилането на всяка смес. Функцията е с цел защита при забравяне. Друга иновативна технология е системата за пулсация. С нея можете да натрошите лед или други твърди съставки ритмично и с бързи обороти. В допълнение на всичко изброено LED индикатор, монтиран на предната част на контролния панел, ще Ви ръководи във Вашата работа и ще Ви показва избраните настройки.

Блендерът е удобен дори за съхранение, когато решите, че искате да го приберете в шкафа. В долната си част разполага със специален улук за съхранение на кабела.

2. Мини блендер Concept SM3391

Concept SM3391

Виж цената за днес

Мини блендер + Чопър Concept SM3391 е едно комбинативно предложение, подходящо за практични хора, които търсят няколко разнообразни уреда, събрани в един. Мултифункционалността му го прави подходящ дори за кухни с ограничено свободно пространство, защото заема изключително малко място, отколкото ако трябва да закупите всички уреди, които представлява, поотделно.

Concept SM3391 е тип Смути мейкър, макар че възможностите му не се ограничават само до това! Капацитетът на купата му е 1.2л и е направена изцяло от тритан. Този материал гарантира високо качество с нулево съдържание на вредни примеси (BRA Free). Мощността на мотора е 700W.

Благодарение на аксесоарите си, Concept SM3391 предоставя многобройни възможности! Получавате допълнителна мелница, чопър, и два контейнера – единият с обем 570мл, другият с 400мл. Сами можете да разберете, колко различни варианта, ще имате възможност да сглобите с този уред. Можете да направите една доза само за Вас, или да подмените с по-големия контейнер и да направите и за останалите около Вас. Така ще пестите от миене на ненужно големи кани, излишно изцапани.

Със Concept SM3391 ще можете още да смилате, кълцате, трошите лед и да мелите. Множество функции само в един уред! Благодарение на това разнообразие менюто Ви няма да се ограничава само до смутита и шейкове, но ще можете да приготвяте и студени супи, както и салати. Здравословното разнообразие в менюто Ви ще се повиши стократно и то само чрез натискането на едно копче и изчакване от няколко минути. Дори готвенето ще е много по-лесно. След време дори ще забравите за ножа, дървената дъска и цялото рязане на ръка.

3. Блендер Ninja HB150EU

 

Ninja HB150EU

Виж цената за днес

Този невероятен уред може да бъде Ваш срещу наистина скромна сума. Блендер Ninja HB150EU е комбинация от два уреда в един – между блендер и смути мейкър, с мощност от 1000W при всяка една от функциите. С Ninja HB150EU ще можете още да пасирате, смесвате, кълцате, разбивате лед, мелите и дори да смесвате горещи течности със студени!

Ще можете лесно да приготвяте вкусни и домашно приготвени крем супи и то още докато са горещи или да налеете горещото мляко, току що свалено от котлона, да добавите малко ягоди и след това няколко купчета лед, и то без да чакате млякото да се охлади. Само за няколко минути ще пиете вкусен ягодов шейк, без никакво чакане. Всичко това благодарение на комбинацията от здрава стъклена купа и остриета от стомана на нейното дъно.

10 програми Auto-iQ ще Ви служат вярно в начинанието Здравословен живот. Програмите съчетават предварително зададени импулсни схеми, пауза и смесване с прецизен контрол на температурата. А, ако искате сами да управлявате и ръководите цялата процедура, то ще можете да поемете контрола с 6 допълнителни ръчни настройки.

Капакът на уреда има вградена мерителна чашка за лесно добавяне на допълнителни съставки, докато защитните елементи гарантират, че уреда спира, ако капакът бъде свален. Дигиталният панел пък Ви осигурява лесна работа с уреда, въпреки множеството му настройки.

Размери на блендер Ninja HB150EU: височина – 45см, тегло – 5.6кг, дълбочина – 21.5см, дължина – 20см и дължина на кабела – 0.8см. Заедно с уреда получавате и подарък вдъхновяващо ръководство с рецепти, пълно с вкусни, разнообразни и здравословни идеи.

4. Блендер Star-Light Pro DBB-2018W

Star-Light Pro DBB-2018W

Виж цената за днес

Присъствието на блендер Star-Light Pro DBB-2018W е неизбежно в този списък, не само заради невероятната визия на модела, но и заради мощните спецификации и технологии вътре в него.

Материалът на купата на уреда е изграден изцяло от здрав тритан, който понася еднакво добре както горещи течности, така и ледено студени. В комбинация с мощни и вечни остриета от неръждаема стомана ще можете лесно да превърнете дори твърди ядки или купчета лед в натрошени малки парчета. Мощността на уреда е 1800W с 28 000 оборота в минута. Обемът на купата е 2л – подходящ за приготвяне на напитките на няколко човека.

Мощността на блендера може да смели храната с такава сила, че да разруши клетъчната й структура и да освободи много повече полезни вещества. Така организмът Ви ще усвои много повече витамини и фибри, отколкото, ако изядете плода или ядката цели. По този начин гарантирано ще се чувствате по-добре в тялото си и ще се сдобиете с така нужната енергия за дългия и натоварен ден.

Но, това далеч не е всичко което този блендер може да Ви предложи. Star-Light Pro DBB-2018W изпълнява 6 различни функции, които ще Ви помогнат да приготвите по-лесно и по-бързо смутита, бадемово мляко, плодови и зеленчукови сокове, сладки кремове или млечни шейкове, като всяка една от тях лесно можете да избирате от LCD екрана с цифрово управление.

5. Блендер Philips Daily Collection HR2105/00

Philips Daily Collection HR2105/00

Виж цената за днес

Блендерът има толкова много приложения, че ще се запитате как може до сега да не сте имали такъв уред в кухнята си. Освен за здравословни смутита, освежаващи шейкове и натрошаване на лед, с блендера можете да приготвяте домашно песто, вкусни сосове, крем супи, смеси за палачинки или заготовки за шоколадови десерти – блендерът ще Ви улесни в по-разнообразния и по-богат начин на живот.

С блендер Philips Daily Collection HR2105/00 получавате мотор с мощност от 400W, работещ с 2 високооборотни импулсни системи подходящи за натрошаване на лед и бързо раздробяване на ядки, както и кана с капацитет 1.25л.

Благодарение на стъклената купа и остриетата от здрава неръждаема стомана, ще можете лесно да приготвяте всичко, което Ви дойде на ума. Блендер Philips Daily Collection HR2105/00 притежава още допълнителна функция за мелене на ядки и прибавяне на добавки по време на процеса на работа. Притежава още Система против плъзгане, Система за съхранение на кабела и лесно измиване в съдомиялна машина.

6. Блендер Star-Light BD-600BS

Star-Light BD-600BS

Виж цената за днес

Като цяло блендерите не са никак сложни уреди, но правят живота толкова по-лесен и приятен. Блендерът Ви мотивира да хапвате повече здравословна храна, повече плодове и повече зеленчуци. И именно защото той е този, който обработва храната, която консумирате и то не само Вие, но и близките Ви, си струва да заложите на блендер Star-Light BD-600BS!

Моделът притежава стъклена купа, която не задържа микроби и се поддържа лесно. Стъклото не е порест материал, който лесно се похабява, надрасква или пожълтява. На практика стъклото е вечно и може да задържи качествата и добрия си външен вид дълги години. Стъклената кана е комбинирана е черен и механичен контролен панел. Класика която е доказала естетическите си качества пред много признати дизайнери. Капацитетът на каната за побиране на смеси е 1.5л.

Мощност от 600W и 5 степени на скорост + импулсна система за ритмично и високо оборотно смилане на по-твърдите продукти. Разнообразието от скорости може да Ви бъде полезно в осъществяването на най-различни рецепти, като чрез скоростта ще следите и контролирате до каква степен да бъдат раздробени поставените от Вас продукти. Например, ако искате да си приготвите салата или заготовка за супа, можете да използвате най-ниската скорост, която ще остави листата на зеленчуците на по-едри парчета. Ако пък се стремите към съвършено гладка консистенция, то най-силната пета степен е Вашият избор. Именно това прави блендер Star-Light BD-600BS незаменим помощник на всяка домакиня.

Ще имате избор сред огромно разнообразие от рецепти, защото с този уред ще можете да: пасирате, смесвате, изстисквате, натрошавате лед, мелите и да приготвяте супи чрез специалните функции предназначени за това.

7. Блендер Heinner HBL-500R

Heinner HBL-500R

Виж цената за днес

Изключително скромна цена + мощен мотор от 500W = блендер Heinner HBL-500R.

Този невероятен блендер притежава пластмасова купа с обем 1.5л и остриета от неръждаема стомана на дъното на купата. Мощността на мотора можете да използвате чрез 2 импулсни системи, които ритмично и бързо надробяват дори по-твърдите ядки и храни. С уреда ще можете да натрошавате дори лед за Вашите студени напитки през лятото. Дизайнът на уреда е заложен в класически, стилен, черен стил, който без съмнение ще се слее с интериора на Вашата кухня.

С уреда ще можете още да пасирате и мелите – двете най-търсени функции сред останалите потребители, именно защото осигуряват по-лесен начин на живот. Пасирането е подходящо за приготвяне на крем супи, пюрета или смеси за палачинки, докато с меленето ще можете да превръщате всяка едрозърнеста култура в брашно за приготвянето на домашен хляб или пухкави тестени закуски за цялото семейство. А, любителите на кафето ще останат впечатлени от функцията за мелене, чрез която ще си гарантират прясно приготвено кафе всяка сутрин.

Най-добрите уреди за готвене на пара | Най-добрите кухненски роботи | Най-добрите хлебопекарни | Най-добрите пасатори | Най-добрите мултикукъри | Най-добрите месомелачки | Най-добрите фритюрници с горещ въздух | Най-добрите миксери | Най-добрите сокоизстисквачки | Най-добрите микровълнови фурни | Най-добрите готварски печки | Най-добрите електрически скари | Най-добрите тостери за сандвичи |

Какво е важно да знаете при избора на блендер?

Как се почистват блендерите?

Като цяло блендерите са съвсем скромни по устройство. На практика се състоят от няколко компонента – корпус с мотор, захранващ кабел, панел за управление, както и контейнер с капак, в който храната се обработва чрез приставки с остриета. Поддръжката и хигиенизацията на блендерите също не е никак сложна – достатъчно е да ги измиете под течаща вода и да ги подсушите за следващото използване. Някои модели блендери дори могат да се мият в съдомиялна, което съвсем Ви освобождава от грижите. Голяма част от останалите модели притежават функция за самопочистване, за която е нужно да налеете малко чиста вода в каната и да натиснете едно копче. Системата сама почиства вътрешността на каната, както и остриетата в нея, чрез бързи и ритмични прехвърляния на водата. След края на процедурата е нужно единствено да излеете водата в мивката и да оставите уреда да се подсуши.

Как да изберете най-подходящия блендер за Вас?

В избора си за нов блендер се стремете да се спрете на модела който отговаря на Вашите нужди. Тоест, ако живеете сами и планирате самостоятелно да ползвате блендера, то не е удачно да купувате уред с голям капацитет на каната, защото ще Ви бъде излишен и всеки път ще излизате в преразход в миенето. Разнообразието от модели блендери с различна вместимост Ви позволява да изберете най-подходящия блендер, според броя на членовете в семейството Ви. Ако сте четири членно семейство, например, то е много вероятно каните с обем от 2литра да са най-подходящи за Вас. Изберете модела, който най-добре пасва на ежедневието Ви. Само така този уред ще играе активна роля в кухнята Ви, вместо да стои забравен в тъмницата на някой шкаф.

Сокоизстисквачка или блендер? Вечния въпрос!

Съществува известен спор между привържениците на сокоизстисквачки и тези на блендери, но истината винаги се крие някъде по-средата. Добра сокоизстисквачка извлича течността и разтворимите фибри, оставяйки неразтворимите фибри (кашата) настрани, докато блендерите – смилат всичко, оставяйки ,,кашата” в напитката, с което се гарантира запазването на всички нужни вещества.

Разбира се, всеки има право на избор, а двата уреда предлагат различни възможност, но все пак, ако трябва да изберете само един от сравнените уреди, то нашата препоръка са блендерите, тъй като те имат по-широко приложение сред приготвянето на различни рецепти.

Как поддържате и стопанисвате блендера си за най-дълго време?

На първо място е важно да не претоварвате уреда с прекалено големи количества продукти. Най-добре е да добавяте различните продукти един по един, а не на куп, за да не предизвикате прегряване на мотора и затормозяване на процеса му на работа. Освен това, чрез поетапното добавяне на продуктите си гарантирате, че смилането им ще бъде максимално ефективно и няма да има остатъци от по-едри парчета.

Винаги добавяйте малко вода към по сухите смеси, каквито са ядковите например, за да подпомогнете работата на остриетата. Добавянето на капка олио или зехтин преди началото на процедурата също действа като добра смазка за остриетата, която ще запази тяхната острота дълги години.

Мийте уреда след всяка употреба и не оставяйте остатъците от храна да засъхнат по вътрешността на каната и остриетата. Почистването на втвърдените продукти ще бъде много по-трудно и освен това рискувате по блендера Ви да се развият милиарди бактерии, микроорганизми и дори мухъл.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo