Най-Добрите Бебешки Легла и Кошари за 2024

Когато най-малкият член е на път да се присъедини към Вашето семейство и да се превърне в негов пълноправен представител, най-напред трябва да изберете за него правилното легло/ кошара. В най-общи линии изборът Ви се опира на две опорни точни и това са дървените кошари и текстилните сгъваеми кошари с метална конструкция. И двата вида притежават много изключителни качества, при условие, че са изработени от качествени материали.

При дървените кошари получавате сигурност и здравина. Друго също толкова хубаво нещо е, че ще можете да фиксирате матрака на няколко различни височини, в зависимост от възрастта на мъника, така ще бъде по-лесно да го достигнете, докато при текстилните кошари се лишавате от здравината на дървото, но за сметка на това, тях лесно можете да ги пренасяте и да ги вземете заедно с Вас, когато например отивате на почивка или някъде другаде извън дома.

Колко всъщност е важен изборът на бебешка кошара? През първите години от живота си Вашето дете ще прекарва много часове в креватчето си всеки ден. Ето защо изборът на кошара трябва да бъде направен още от самото начало, за да сте супер доволни и бебето, и Вие, но трябва да направите този вид покупка изключително добре обмислено и без никакви компромиси. В тази статия ще Ви представим най-ценната информация, която трябва да знаете, преди да закупите най-добрите бебешка легла и кошари.

Най-добрите бебешки легла и кошари

1. Детска кошара Kinderkraft Joy

Детска кошара Kinderkraft Joy

Виж цената за днес

С детската кошара Kinderkraft Joy получавате гъвкавост и удобство. Подходяща е за използване още от първите дни след раждането на Вашето мъниче, на възраст от 0 до 9 месеца, като предлага две регулируеми нива на височината, за да се чувствате комфортно, когато оставяте детето да спи или когато трябва да го вземете от кошарата.

Kinderkraft Joy е изградена от пластмаса, полиестер за страниците и конструкция от здрава стомана, така че можете да бъдете сигурни, че тази детска кошара Kinderkraft Joy е устойчива, изключително здрава и много стабилна. Предната страница е с мрежа, за да можете лесно да наблюдавате детето, както и то да наблюдава околния свят.

Нейните стандартни размери от 120 х 60см ще Ви позволят лесно да пригодите към нея избрания от Вас матрак, както и лесно да намерите комплект детски чаршафи и завивки. Освен това детето Ви ще се чувства достатъчно удобно и широко, благодарение на стандартната дължина и широчина.

Kinderkraft Joy може лесно да бъде сгъната, като я получавате в удобна текстилна чанта с дръжки за по-лесно пренасяне. Тежи малко под 15кг, така че лесно ще я пренесете до багажника на колата Ви в случай, че решите да пътувате надалеч. Цветовете в дизайна са нежно розово и сиво, подходящи за момиче.

Външни размери: височина – 76см, широчина – 73см, дължина – 126см. Тегло – 14.9кг.

2. Сгъваема кошара Wunderkid Space

Сгъваема кошара Wunderkid Space

Виж цената за днес

Тази сгъваема кошара Wunderkid Space е подходяща за Вашето дете още от първите дни след неговото раждане. Предназначена е за взискателните родители, които искат да осигурят на детето си обезопасено и сигурно пространство, в което то ще прекарва не малко време в първите дни и месеци от живота си. Изработена е само от висококачествени материали, с устойчива стоманена конструкция, облечена със здрав полиестер.

Цветовете на сгъваемата кошара Wunderkid Space са подходящи, както за момичета, така и за момчета. За дизайна са подбрани меки, пастелни цветове в зелено и тъмно синьо, които доставят спокойствие и комфорт в интериорното обзавеждане.

Струва си да се отбележи, че комплектът на тази практична сгъваема кошара е снабден с маса за повиване, която се прикрепя към страниците, както и с арка за играчки, с които Вашето бебе ще се забавлява дълго, през времето на неговото бодърстване.

Лесно се разгъва и лесно се сгъва, но в същото това време е достатъчно стабилна, за да осигури нуждите от сън и игра на Вашето мъниче. Тази гъвкава кошара може да пренесете от стая в стая и дори да натоварите в багажника на колата и да заминете на далеч.

Размери на дюшека: 120 х 60см и височина на конструкцията – 76см.

3. Сгъваема кошара Juju Sleepy Baby с 2 нива

Сгъваема кошара Juju Sleepy Baby с 2 нива

Виж цената за днес

Ако скоро очаквате Вашия малък принц да се присъедини към уюта на Вашето семейство, то трябва да сте уверени, че ще го посрещнете подобаващо и ще му осигурите най-сладките сънища в първите месеци на неговото израстване, а това можете да постигнете със сгъваемата кошара Juju Sleepy Baby.

Тя ще Ви осигури 2 нива на височина, които лесно ще паснат на нуждите на Вашето дете, като високото ниво можете да използвате, докато е още малко бебенце, което трябва често да вдигате и поставяте обратно в кошарата. А, когато започне да се изправя или преобръща, докато спи, ще можете да се възползвате от по-ниското ниво на позицията на матрака, с което ще осигурите на Вашето дете сигурност и безопасност.

Тази сгъваема кошара е в син цвят, с атрактивен дизайн и обособена зона за игра, с включена арка с играчки, които ще забавляват Вашия малчуган. А, когато трябва да подмените неговите пелени, можете да го поставите на масата за повиване, прикрепена на двете страници на кошарата. В предната част ще откриете голям джоб, в който можете да съхранявате памперси, хигиенни принадлежности или любимите играчки на детето, които да са Ви винаги подръка.

Juju Sleepy Baby може да се сгъва, а олекотената ú конструкция с тегло от 10.7кг, я прави лесна за пренасяне. Направена е от алуминиева основа с пластмасови ъгли, облечена с висококачествен плат.

Размери: височина – 78см, широчина – 65см, дължина – 125см.

4. Детска кошара за спане и игра Mappy

Детска кошара за спане и игра Mappy

Виж цената за днес

Детска кошара за спане и игра Mappy ще осигури комфортен сън на Вашето новородено бебе (0+ месеца) и забавни моменти за игра в сигурно и защитено пространство, когато мъничето поотрасне. Неутралните цветове в дизайна са подходящи за момче и момиче.

Кошара Mappy притежава здрава и устойчива конструкция, изградена от стомана, с която поддържа успешно натоварване до 15кг. Конструкцията е облечена във висококачествен полиестер с атрактивен и забавен за децата дизайн. Двете колела в основата я правят лесна за пренасяне от стая в стая. Има страничен голям джоб за съхранение на принадлежности, както и преносим калъф.

През цялото време, докато бебето е в кошарата, ще можете да го наблюдавате през мрежестата страница. Това помага за оптимизиране на въздушния поток в кошарата. Мрежестите краища също така означават, че винаги можете да виждате бебето си и то, разбира се, може да Ви види, което трябва да го успокои на странно място, а когато то поотрасне и иска самичко да излезе, или пък да влезе, ще може да използва тунела в предната част, разкопчаващ и закопчаващ се с цип. Кошара Mappy е лесно достъпна за игра и кара детето да се чувства по-самостоятелно.

5. Бебешко легло 3 в 1 Kinderkraft Lovi

Бебешко легло 3 в 1 Kinderkraft Lovi

Виж цената за днес

Kinderkraft Lovi предлага многофункционално и удобно легло-люлка. То е с олекотена конструкция, компактни размери и лесно за сгъване и разгъване. Бебешкото легло Kinderkraft Lovi може да пренасяте от стая в стая и да бъде постоянно до Вас, за да наблюдавате по-лесно Вашето мъниче, докато спи или докато си играе вътре в легълцето. Компактните размери са подходящи дори за малки жилищни пространства, с недостатъчно свободно пространство.

Размерите на матрака са 78 х 41см, подходящи за деца от 0 до 12 месеца. Освен това лесно можете да поберете тази лесно сгъваема конструкция в багажника на колата Ви, като ще бъдете сигурни, че където и да отидете Вашето мъниче ще има комфортно и удобно място за спане. Сивият цвят на дизайна е подходящ и за двата пола.

Що се отнася до конструкцията, тя е изключително здрава и устойчива, изградена от стомана, покрита с воал от памук и полиестер. Двете мрежести страници ще улесняват надзора Ви над Вашето бебе, за да се чувствате по-спокойни, когато можете да го наблюдавате. Овалът в краката на конструкцията е подвижен, като по този начин ще можете да люлеете легълцето, за да подпомогнете и подобрите съня на Вашето бебе.

Тъй като Kinderkraft Lovi е модел 3 в 1 можете да го използвате у дома, като люлка или като туристическо легло, ако обичате често да пътувате и да прекарвате време извън дома. Това функционално бебешко легло има покривало с мрежест воал, за да предпазва бебето от насекоми. Височината му е достатъчно удобна, за да не се навеждате излишно, когато трябва да вдигнете или поставите обратно Вашето бебе.

Размери: височина – 85см, широчина – 61см, дължина – 88см. Тегло на конструкцията – 5.23кг.

6. Детска кошара Kinderkraft Joy

Детска кошара Kinderkraft Joy

Виж цената за днес

Тази модерна на вид и компактна детска кошара ще краси интериора на дома Ви и ще бъде пръв и неотлъчен помощник в отглеждането на най-новия член на Вашето семейство. Здравата конструкция от стомана осигурява изключителна стабилност и здравина. Покрита е с висококачествен полиестер и вложки от пластмаса по краищата.

Двете по-дълги страници са с мрежа, за да наблюдавате по-лесно Вашето дете. Предната част се отваря и затваря с цип, за да може Вашето мъниче да влиза или излиза от пространството винаги когато пожелае. По този начин то ще чувства независимост и самостоятелност.

Размерите на матрака са стандартни – 120 х 60см, така че лесно ще се запасите със стандартно по размери спално бельо. Цветовете в дизайна са подходящи и за двата пола. Препоръчителната възраст за използване от детето, е от 0 до 12 месеца. Максималното поддържано тегло е 15кг.

Тази модерна сгъваема кошара можете да носите навсякъде със себе си. Тя се сгъва и разгъва лесно, като не заема почти никакво място от багажника на колата. С тази сгъваема кошара Kinderkraft Joy можете да пътувате навсякъде, заедно с Вашето бебе, без ограничения.

7. Детско креватче Lorelli Classic Dream

Детско креватче Lorelli Classic Dream

Виж цената за днес

Искате бебето Ви да спи в удобна среда, така че се уверете, че сте намерили детско креватче, което е изработено от здрава и удобна за бебето конструкция. Най-важното е да се уверите, че кошът за пътуване е здрав, така че бебето Ви да спи безопасно в него.

Люлеещото се детско креватче Lorelli Classic Dream се трансформира лесно и удобно и може да се използва още от първите месеци след раждането, до етапа на тръгване на училище. Креватчето се адаптира с лекота към етапите на растеж на детето. Lorelli Classic Dream ще бъде неотлъчно до Вашето бебе още от първите дни след неговото раждане и по-нататък.

Когато поотрасне ще можете да свалите нивото на матрака, за да превърнете кошарата в дълбоко и високо пространство за игра, в което детето ще е защитено дори, ако се изправи. След това можете да преобразите кошарата в бюро с чекмеджета за съхранение на принадлежности, а защо не и за писане на домашни, когато детето навлезе в своя обучителен период в училище.

Люлеещият механизъм ще Ви помага в по-лесното приспиване на детето, като ще можете лесно да го блокирате, ако не желаете да го използвате. Конструкцията на кошарата е изградена от дърво, а решетката в предната част е от пластмаса. Пръчките на решетката са заоблени за по-голяма безопасност и изработени от нетоксични и висококачествени материали. Решетката е мобилна като може да се премахва напълно.

Размерите на матрака са стандартни, така че лесно ще се снабдите със спални комплекти. Височината е оптимална и също стандартна – 64см. Теглото на тази дървена кошара е 41кг.

Какво е важно да знаете при избор на бебешко легло / кошара?

Безопасност

Първото правило за безопасност е свързано с новостта на продукта. Не рискувайте да купувате сгъваема кошара втора употреба. Техните части и конструкция могат да бъдат износени, счупени, с разхлабени стави, които могат да застрашат детето, въпреки че на пръв поглед изглежда, че креватчето е здраво.

Материали

Важен детайл е материалът използван за стените на детското легло. Необходимо е те да са изработени от материал, позволяващ добра вентилация на въздуха, като най-препоръчителна е мрежата. Желателно е поне две от страните да са оградени с мрежа. Това гарантира, че въздухът ще циркулира добре, което ще помогне на мъничето да поддържа подходяща телесна температура и да не се поти.

Ако говорим за дървена кошара с дървени страни, разстоянието между решетките не трябва да бъде повече от 6 см.

Ако купувате креватче, което е боядисано, проверете боята. Ако изглежда, че се разпада, това означава, че е с лошо качество и това ще Ви даде представа за останалите материали, използвани в производството.

Размер

Когато избирате размера на креватчето, трябва да помислите за няколко аспекта, включително преносимостта. Ако планирате да транспортирате леглото на детето си навсякъде с него, размерът ще има голямо значение, както и теглото.

Кошарата трябва да е достатъчно малка, за да може да се носи, и да не е прекалено тежка. Преносимостта е много важна. Изберете такъв модел, който лесно можете да поставите в колата като допълнителен багаж.

Лесен модел за използване

Както бе споменато по-горе, размерът и теглото ще тежат много по отношение на лекотата на използване на такова сгъваемо креватче. Но всичко зависи от това как ще го използвате. Ако искате сгъваема кошара, която ще оставите повече от ден на едно и също място, можете да изберете по-голяма и по-сложна версия. Но, ако това е детско креватче, което ще сглобявате често, имате нужда от нещо малко и леко.

Не на последно място, трябва да проверите лекотата на сглобяване. Изберете креватче, което лесно се сглобява, особено ако ще пътувате много.

Аксесоари и специални функции

Чанта и колелца – детско креватче, което може да се опакова в специална чанта, може дори такава с колелца, е идеална за транспортиране;

Маса за повиване – Най-доброто сгъваемо бебешко креватче се предлага с маса за повиване, която ще направи смяната на пелените и други операции много по-лесни за родителите;

Зона за игра – някои креватчета са достатъчно просторни и безопасни, за да осигурят място за игра на детето.

Препоръчваме Ви да закупите най-доброто сгъваемо бебешко креватче онлайн. Имате повече модели за избор и можете да намерите този, който отговаря на Вашите реални нужди по-бързо. Не забравяйте да проверите какво имат да кажат другите родители. Това може да Ви помогне да избегнете неразумна покупка или да направите избор, от който ще останете много доволни.

5/5 - (3 votes)
Review-bg.com
Logo