Най-Добрите Бебефони за 2024

Бебефоните имат за цел да осигурят спокойствие на родителите. С помощта на един такъв уред можете да си позволите да оставите малкото дете само в стаята, докато свършите нещо друго в съседната стая. Когато има малко дете в дома, спокойствието и сигурността са най-важните!

Работата на бебефоните е да Ви сигнализират, когато детето се събуди, когато се разплаче или когато се появи необичаен шум в неговата стая. Бебефонът ще Ви предаде информацията чрез високотехнологичен звуков сигнал. Голяма част от съвременните модели, дори могат да предават реален образ на случващото се в стаята, докато през това време сте в друга стая.

Бебефоните осигуряват спокойствието нужно на всеки родител, в това, че детето му е в безопасност. Докато наблюдавате и слушате спящото човече, без да се тревожите можете да измиете чиниите, да приготвите обяда или Вие също да си починете. Горещо препоръчваме на всеки който се колебае дали му е нужен подобен уред, да се възползва от тази възможност!

Знаем, че сте объркани в избора си сред огромното разнообразие от предложения за бебефони на пазара, затова решихме да Ви улесним, като проверихме и сравнихме характеристиките на голяма част от тези предлагани продукти, за да подберем списък с най-добрите бебефони сред тях.

Най-добрите бебефони

1. Видео бебефон Motorola Comfort60 Connect Digital + Wi-Fi

Motorola Comfort60 Connect

Виж цената за днес

Motorola Comfort60 Connect Digital е дигитален бебефон, притежаващ Wi-Fi и още много невероятни удобства за всеки родител – термометър постоянно следящ нивата на температура в детската стая. Приспивни песнички – можете да пускате нежни и успокояващи звужи на своето дете, за да му помогнете да заспи.

Двупосочна комуникация – освен, че ще чувате звуците от стаята, детето Ви също ще може да чува Вашия глас, когато прецените, че искате само да му говорите без да влизате в стаята. Контрол на звука – можете да регулирате увеличаването и намаляването на предавания сигнал от бебефона към предавателя. Приложение за смартфон, чрез което можете да свържете бебефона, посредством Wireless връзка и да увеличите възможностите на устройството с някое от предложенията във виртуалния свят.

С такъв бебефон определено ще се чувствате спокойни, че всичко с Вашето съкровище е наред. Бебефонът ще Ви информира, когато батерията му започне да се изтощава и е нужно да я заредите, за да не изгубите ненадейно сигнал с детската стая. Захранването може да осъществите чрез електрическата мрежа или чрез батерии. Бебефонът ще Ви предупреди и ако поради някаква причина, сте ,,извън обсег” с предавателя.

Образът на детската стая ще получавате чрез модерен 5 инчов LCD дисплей с висок фокус и ясна резолюция от 1280 х 720 пиксела. Екранът притежава режим за нощно виждане, така че лесно ще можете да наблюдавате всичко ставащо в стаята, дори когато в нея е напълно тъмно.

Обхватът на бебефона е до 300м, което означава, че свободно можете да отидете дори на гости в сеседите. Честотната лента на апарата е 2,4 GHz. Технологията на предаване става чрез DECT или Wireless.

2. Видео бебефон Mappy VBM-7100

 

Видео бебефон Mappy VBM-7100

Виж цената за днес

Ако търсите съвременен, надежден и високотехнологичен бебефон, със свежи цветове, то определено това е Вашият модел. Mappy VBM-7100 е дигитален тип бебефон, с аудио и видео сигнал, с удобно мрежово захранване и честота на лентата – 2,4 GHz.

LCD дисплеят ще отразява всичко нужно, случващото се в детската стая, за да бъдете спокойни, че детето Ви спи или си играе безопастно. Дисплеят е с размери от 2 инча, резолюция от 176 х 220 пиксела и с включен режим за нощно виждане, чиито характеристики успяват да визуализират в тъмното, дори обекти намиращи се на 5м.

Обхватът на бебефона е 260м, които са напълно достатъчни за всяко средно голямо дори голямо жилище. Уредът притежава и предупредителни, информационни сигнали при засичане на звук и движение в детската стая. Предупредителните светлини са изключително полезни в случай, че неволно сте намалили звука на предавателя или сте забравили да включите камерата. Тези умни детектори ще следят постоянно дори най-малките изменения в стаята на детето.

Компактните размери на бебефона позволяват да го поставите дори на малко нощно шкафче, а предавателя да държите в джоба си: дължина – приемник 60мм и предавател 67мм, широчина приемник 25мм и предавател 67мм, височина приемник 120мм и предавател 100мм, тегло приемник 0,85кг и предавател 0,75кг.

3. Видео бебефон Mappy VBM-8700

Видео бебефон Mappy VBM-8700

Виж цената за днес

Следващият бебефон в нашия списък е на марката Mappy, с модела VBM-8700.

Дигитален бебефон, с кодирана, сигурна и защитена връзка към приемника и два типа захранване – мрежово и чрез акумулатор с Li-Po 750 mAh батерия и честота от 2,4 GHz. Обхват – 260м.

Приемното устройство е снабдено с удобен TFT LCD дисплей с 3,2 инча размер и 320 х 240 пиксела резолюция. За да виждате какво се случва дори през нощта, камерата на бебефона е снабдена с високотехнологично нощно виждане.

Детекторите за движение и за звук ще Ви предупреждават чрез светлинни сигнали, всеки път, когато се появи дори минимално движение, помръдване или звук в стаята на детето Ви. Друг сензор следи непрекъснато за температурата в стаята и също ще Ви информира, когато тя стане прекалено ниска или прекалено висока, за да бъде сънят на детето оптимално звравословен. Апаратът може да работи и в икономичен режим Eco, който пести батерията и издържа дълго време без зареждане.

Освен това, ще можете да осъществявате двупосочна комуникация с детската стая и да говорите или пеете на детето, докато през това време вършите друга работа. Ако пък пеенето не е сред силните Ви страни, то ще можете да се възползвате от плейлист с 8 подбрани, приспивни песнични, запаметени в устройството.

4. Бебефон Motorola Audio MBP16

Бебефон Motorola Audio MBP16

Виж цената за днес

Ако търсите дигитален и изгоден бебефон с удобни екстри, то значи търсите Motorola Audio MBP16!

Приемникът на бебефона е снабден с висококачествен LCD дисплей, на който можете да следите всички настройки на апарата, като това дали е активна Wireless връзката, нивото на звука на приемника или нивото на температурата на стаята, в която спи детето. Ще получавате и светлинни сигнали, когато в стаята се появи някакъв шум, дори минимален. Удобната подсветка на бебефона ще Ви държи спокойни и уверени, че в стаята на детето Ви няма нищо обезпокояващо и то спи съвсем нормално.

Motorola Audio MBP16 се използва лесно, като единственото което трябва да направите, за да получите сигнал от предавателя към приемника е да ги свържете към домашната си Wi-Fi мрежа. Връзката Ви ще бъде толкова надеждна, колкото е надежден източникът Ви.

Обхват на приема и предаване: 300м; Честотна лента: 1,9 GHz и тегло на приемника 0,59кг.

5. Безжичен аудио/видео бебефон Cam VBM20191

Безжичен аудио/видео бебефон Cam VBM20191

Виж цената за днес

Децата изискват непрекъснато наблюдение от възрастен, защото са непредвидими – могат да се ударят, да глътнат нещо, да се задавят и т.н. – все неприятни за всеки родител инциденти. Но, с бебефон Cam VBM20191 можете да бъдете сигурни и спокойни, защото той може да покрие нуждите Ви за наблюдение и контрол, без това да навлиза осезаемо в личното пространство на детето/децата.

Бебефон Cam VBM20191 е дигитален уред, с мрежово захранване и Wireless технология на предаване на сигнала, която трябва да свържете с камерата на телефона си, ако искате да наблюдавате какво се случва в детската стая. Камерата може да се свърже дори с до 4 различни устройства, така дори всеки член от семейството да има визуален достъп. Камерата на бебефона притежава и нощно виждане, за да сте спокойни не само през деня, но и през нощта.

Можете денонощно да наблюдавате Вашето най-ценно съкровище, за да се грижите за него, дори когато не сте в стаята. Обхватът на нощното виждане е до цели 10м! А, ако нещо Ви притеснява и не сте сигурни какво е, то можете да използвате функцията ZOOM, за да приближите образа и да го видите по-ясно. Високотехнологичноста на приемната камера позволява всичко това. Обхватът на приемане и предаване на сигнала е 100м.

Друга удобна технология, част от характеристиките на този бебефон е сензорът му за движение, който ще Ви уведомява всеки път когато в стаята се появи дори минимално, почти незабележимо движение.

6. Видео бебефон Motorola Comfort35 Digital

Видео бебефон Motorola Comfort35 Digital

Виж цената за днес

Бебефон Motorola Comfort35 Digital е комплексно предложение на изключително изгодна цена и подходящо за всички родители, които имат нужда да свършат нещо в другата стая, но не искат да оставят детето си без надзор. Все пак малките деца и особено бебетата се нуждаят от постоянни грижи и не бива да бъдат оставяни съвсем сами за дълго време. Бебефон Motorola Comfort35 Digital е създаден точно за това – да Ви помага да преминете по-лесно през предизвикателствата в отглеждането на деца.

Моделът е дигитален и притежава цветен мощен дисплей с DECT технология на предаване на сигнала. Можете да предавате сигнала на до 4 различни устройства, така че можете да разположите по едно във всяка отделна стая, за да бъдете постоянно спокойни. Дисплеят е с 3,5 инча големина, с включен нощен режим на виждане. Обхватът на сигнала на модела е 300м. Честотата – 2,4 GHz.

Освен, че ще виждате реален и цветен образ на детската стая, то ще можете и да следите температурата в нея, чрез вграден термометър в предавателното устройство. Ще знаете дори когато не сте в стаята, дали на детето не му е станало прекалено горещо или пък студено.

Ще можете и да пускате на детето си приспивни и нежни песнички, за да улесните прехода му към съня. Чрез технологията за двупосочна комуникация пък – детето ще може да чува Вашия глас – да му поговорите, за да го успокоите и заспи отново, да му разкажете приказка или да му попеете.

7. Бебефон Baby Alecto LCD

 

Бебефон Baby Alecto LCD

Виж цената за днес

Следващият бебефон в списъка е Baby Alecto LCD, с дигитална безжична връзка, стабилна дори при обхват от 200м. Връзката използва защитен канал за свързване, гарантиращ, че друг не може да се прикачи и да Ви подслушва, например.

LCD дисплеят на приемника ще бъде Вашите втори уши и очи, докато вършите домакинската работа или си почивате. Чрез сензорите на дисплея ще можете да следите температурата в детската стая и това дали на детето не му е прекалено топло или прекалено студено.

Чрез бебефона можете да осъществите двупосочна комуникация и да говорите на детето си докато е в другата стая. Разкажете му приказка, изпейте му нещо или го повикате когато вечерята е готова. Докато са малки децата се нуждаят постоянно да чувстват своята майка, за да бъдат спокойни и да растат здрави.

Разбира се, това е доста трудно постижимо, защото няма как непрекъснато да стоите прилепени до кошарата. Чрез двупосочната комуникация обаче детето Ви ще чувства, че сте до него. Можете да му говорите докато спи, да му разказвате различни интересни неща и т.н., докато да речен приготвяте обяда. Можете дори да му пускате приспивни песнички, които са запаметени в устройството. Уредът работи с издръжлива акумулаторна батерия.

Виж още: Най-добрите детски колички | Най-добрите детски столчета за кола | Най-добрите детски батути

Какво е важно да знаете при избор на бебефон?

Каква е разликата между дигитален и аналогов бебефон?

Разликата между дигиталните и аналоговите бебефони се състои в начина им на защита на предавания сигнал към приемника.

Дигиталните бебефони използват дигитални подсилени безжични телекомуникации (ДПБТ), които предават кодиран сигнал към своя приемник, благодарение на който никакво друго устройство не може да се свърже и да навлезе в личното Ви пространство. Докато аналоговият сигнал не е кодиран, а свободен, тоест може да бъде прихванат от трето лице. Всеки притежаващ RF скенер, може да дублира аналоговия сигнал от Вашето устройство и да слуша какво си говорите и какво се случва в стаята на Вашето дете.

Какво е значението на честотната лента на бебефоните?

Най-вероятно през живота Ви се е случвало, преди телефонът Ви да позвъни, телевизорът намиращ се до телефона, да започне да издава ритмични монотонни звуци, наподобяващи бръмчене. Причината за това е, че двете устройства притежават една и съща честотна лента.

Ако не искате това да се повтаря и с Вашия бебефон, то погледнете някъде по телефона си, колко гигахерца е честотата на лентата му и вземете бебефон с други параметри. В противен случай дублирането ще създава смущения в сигнала на бебефона, когато телефонът Ви се намира близо до него. Например, ако телефонът Ви работи на честота 2,4GHz, то вземете бебефон с честота 1,9GHz.

Вид на бебефона

Съществуват 4 вида бебефони: бебефони с аудио, бебефони с видео и аудио, бебефони с видео, аудио и детектор на движения и модели с Wi-Fi връзка, които можете да случате и наблюдавате през телефона. Помислете добре преди да закупите бебефон. Първо изберете какъв точно вид да бъде той.

Качество на аудиото и видеото

Винаги сравнявайте различните модели и изберете този, който предоставя най-добра честота и най-висока резолюция. Все пак основната задача на един бебефон е да предава именно звук и картина, и ако те не са висококачествени, тогава няма смисъл да правите подобна покупка.

Обхват

Повечето съвременни модели бебефони предлагат добри характеристики на обхват. Той обикновено е в границите на от 100 до 350м, но е важно да се уточни, че това измерване е направено в празно пространство, което всъщност не е много обективно! Имайте предвид, че стените на жилището могат да скъсят този сигнал, особено ако са от бетон.

Батерия

Изберете бебефон, който работи чрез няколко начина на захранване, например мрежово и чрез батерии, така че да сте сигурни в това, че дори батериите да се изтощят – ще можете да използвате бебефона чрез ел мрежата, докато купите нови батерии.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo