Най-Добрите Апарати за Измерване на Кръвно Налягане

За хората, които са здрави, кръвното налягане е важна точка от данни, която някой може да използва, за да нарисува картина на цялостното си здраве. Хората, които имат хипертония или високо кръвно налягане, вече знаят това, тъй като тези хора са изложени на по-висок риск от сърдечен удар или сърдечно заболяване, а осъзнаването на всякакви необичайни скокове може да бъде животоспасяващо.

Това означава, че всеки може да се възползва от проследяването на кръвното си налягане. В края на краищата, ако следите кръвното си налягане и сърдечната честота, можете да установите базова линия, към която можете да се обърнете в случай на здравословен проблем.

Най-добрите апарати за кръвно

1. Апарат за измерване на кръвно налягане Beper 40.121

Beper 40.121

Виж цената за днес

Апарат за измерване на кръвно налягане Beper 40.121 e електронен апарат, с който лесно можете да измервате кръвното си налягане. Той е с размери 100х90х90мм (ДхШхВ) и обиколка на маншета 13.5 – 21.5см.

Той показва едновременно систоличен и диастоличния пулс, като дори има функцията да показва последните данните от последните 3 измервания на кръвното ви, за да можете да правите лесни сравнения. Апарата може да прави 120 отчитания с дата и час, като разполага и с индикатор за неравномерен сърдечен ритъм.

2. Апарат за измерване на кръвно налягане Omron M2

 

Omron M2

Виж цената за днес

Този прост, напълно автоматичен апарат за измерване на кръвното налягане в горната част на ръката ви дава удобен, бърз и точен мониторинг на кръвното налягане. Технологията Intellisense гарантира, че маншетът на ръката достига правилната инфлация и не изпомпва твърде бързо. 

Клинично утвърденият Omron M2 също разполага с индикатор за хипертония, който показва символ на екрана, ако показанието е по-високо от препоръчителното ниво на кръвно налягане от 135/85 Mmhg. Когато използвате монитор за кръвно налягане Omron, уверете се, че размерът на маншета е правилен. 

Omron M2 се предлага с маншет със стандартен размер за обиколка на ръката от 22 до 32 см. Допълнителен маншет за измерване на кръвно налягане Omron, подходящ за обиколка на ръката от 32 до 42 см, се предлага за закупуване отделно. 

Omron е водещ новатор в продуктите за здравеопазване, откакто компанията е създадена през 1933 г. Оттогава Omron се включва в световните революционни разработки на здравни продукти, включително пускането на първия цифров монитор за кръвно налягане за домашна употреба през 1973 г. и въвеждането на първия цифров термометър През 1983г. Апаратът бива зхранван от батери 4Хааа, като те са достатъчни да направите над 1000 измервания на кръвното налягане.

3. Ел. апарат за измерване на кръвно налягане Beurer BM26

 

Beurer BM26

Виж цената за днес

Германското проектирано цифрово устройство за измерване на кръвно Beurer BM26, измерва и съхранява систолично + диастолично кръвно налягане и сърдечна честота с клинична прецизност. Регулируемият маншет лесно се поставя, а след като ръката ви е позиционирана правилно, измерването на квърното става само с едно натискане на бутона за старт.

Апаратът съхранява до 30 измервания за до 4 потребители. Така че е лесно да проследявате и наблюдавате резултатите на цялото си семейство – идеално за професионална употреба за наблюдение на множество пациенти! Машината автоматично идентифицира нарушения на сърдечния ритъм и ви предупреждава, ако бъдат открити такива. 

Цветовата скала ви показва с един поглед, ако кръвното Ви налягане е твърде високо. Комплектът включва батерии, практичен калъф за съхранение и маншет с размери 22-36см.

4. Апарат за измерване на кръвно налягане Beurer BC30, Бял

Beurer BC30

Виж цената за днес

Beurer BC30 е напълно автоматично устройство за измерване на кръвното налягане и пулса на китката. LCD дисплеят е лесен за четене, а също така показва датата и часа. Вградената памет ще съхранява до 3 x 40 измервания с възможност да дава средно отчитане на последните 3 съхранени.

Закопчалката с велкро лента е подходяща за обиколка на китката от 13,5 до 19,5 см. Този лесен за използване апарат за кръвно налягане се доставя с практична кутия за съхранение. BC30 може да открие сърдечно нарушение аритмияи ще ви предупреди, ако има потенциално нарушение на сърдечния ритъм.

5. Апарат за измерване на кръвно налягане Medisana Ecomed BU-90E, за предмишница

Medisana Ecomed BU-90E

Виж цената за днес

Апарат за измерване на кръвно налягане Medisana Ecomed BU-90E e aвтономно устройство за наблюдение на кръвното налягане със светофарната скала на СЗО за лесна класификация на резултатите. Има и инструмент за измерване на пулса. BU-90E може да показва наличието на потенциални пулсови аритмии, НО само вашият лекар може да оцени вида и тежестта на аритмията.

Апаратът за измерване на кръвното налягане е оборудван с вътрешна памет, която може да запише 90 резултата от измерването за 2 потребители.Маншетът е подходящ за обиколки на горната част на ръката от 22 до 36 см. Той има голям дисплей за систола, диастола и пулс, както и датата и часа. Устройството за измерване на кръвното налягане BU-90E е снабдено с практична чанта за съхранение за удобен и сигурен транспорт.

6. Апарат за измерване на кръвно налягане OMRON M7 IT model 2020, Intellisense Technology, Бял + Мрежов адаптер

OMRON M7 IT model 2020

Виж цената за днес

Omron M7 Intelli IT с функция за откриване на AFib е нов апарат за измерване на кръвно налягане в горната част на ръката. Този модел на апарат за измерване на кръвно налягане е подобрена версия на серията апарати за кръвно налягане Omron M7 Intelli 2015-2019. Апаратът за измерване на кръвното налягане е надежден и много лесен за употреба.

Предимството е, че апаратът за измерване на кръвното налягане може да бъде свързан към смартфон, така че винаги имате под ръка всички данни за измерване. Екранът е тънък и широк, така че можете да прочетете много информация за него. В допълнение към текущата стойност на кръвното налягане, ясният дисплей показва и новоизмерваната стойност на кръвното налягане. Omron M7 Intelli IT има много различни функции и е оборудван с функция за откриване на AFib. Това улеснява проверката дали имате неравномерен сърдечен ритъм.

Откриването на AFib се извършва автоматично в режим на тройно измерване. Когато този режим е включен, апаратът за кръвно налягане автоматично ще направи 3 последователни измервания. Между всяко измерване има период на почивка от 30 секунди. Накрая се изчислява средната стойност на кръвното налягане. Уреда има Bluetooth връзка за връзка с приложението Omron Connect. Системата за контрол на маншета и техниката IntelliSense гарантира, че правилното измерване може да се извърши без прекалено надуване на маншета.

7. Апарат за измерване на кръвно налягане Vigor Esperanza

Vigor Esperanza

Виж цената за днес

Vigor Esperanza е апарат, който измерва систолното (SYS) и диастолното (DIA) кръвно налягане и пулс (P). Обхватът на измерването на налягане е 0-300 mm Hg (0-40 kPa). Уреда може да запамети до 90 измервания с дата и час. Големият триредов LCD екран ще ви позволи лесно да видите показателите на измерването, а захранването на апарата е с 2Хааа батерии. Маншетът може да се регурлира в диапазона 15.5 – 25.5 cm.

Виж още: Най-добрите глюкомери

Какво е важно да знаете при избора си на апарат за измерване на кръвно налягане?

Тип апарат

Лекарите препоръчват да избирате апарати за кръвно налягане с автоматичен монитор за бицепс (в горната част на ръката) в стил маншет. Те съветват да не използвате апарат за пръсти, тъй като те дават по -малко надеждни показания

Характеристики

Както всеки друг уред, апаратите за кръвно налягане предлагат различни функции и опции. Ако сте запознати с технологиите, може да помислите да преминете към модел, който включва функции като Bluetooth, свързаност с приложения и достатъчно място за съхранение за показания. За други обаче, не си струва да плащате за най-съвременните функции и е по-добре да се придържате към нещо ефективно и лесно за използване.

Бюджет

Висококачествените апарати за измерване на кръвното налягане варират драстично по цена. Имайте предвид, че добрият апарат е отлична инвестиция и че ще го използвате ежедневно в продължение на няколко години.

Други съображения

Когато избирате апарат за кръвно налягане за възрастна жена, бременна жена или дете, трябва да се уверите, че е валидиран и подходящ за използване при тези състояния.

Неща, които трябва да знаете

Размерът има значение

Размерът на маншета е най -важната характеристика, която трябва да проверите, когато избирате апарат за кръвно налягане. Размерът се отнася до обиколката на горната част на ръката ви. Маншет, който не стои правилно на ръката ви, може да ви даде неточни показания.

Изберете маншети за ръка пред маншети за китки

Можете да закупите апарат за кръвно налягане във всяка аптека или онлайн. Без значение къде купувате своя апарат, експертите препоръчват да вземете апарат с автоматичен маншет, който се увива около горната част на ръката ви. Нарича се брахиален апарат за измерване на кръвно налягане. Не вземайте уред, който има нужда от стетоскоп. Автоматичният апарат е най -добрият. И ако сте на възраст над 50 години, избягвайте апарати, които обикалят китката ви. Апаратите за китката са добър вариант ако сте на възраст под 50г.

Избягвайте интелигентни приложения

Ако погледнете някой магазин за приложения, вероятно ще намерите десетки приложения за измерване на кръвното налягане за вашия смартфон. Те не работят и не са строго тествани. Някои приложения твърдят, че измерват кръвното ви налягане чрез скоростта на пулсовата вълна, която по същество разглежда формата на вълната в артерията на пръста ви, но те често са неточни. Последното нещо, което искате, е да получите невярна информация и да бъдете фалшиво уплашени – или фалшиво успокоени – относно вашите стойности на кръвното налягане.

Проверека за точност

Повечето апарати, които намирате в аптека или онлайн, са добри, но е препоръчително, след като закупите апарат за измерване на кръвно налягане от магазина, да проверите колко точен е той при вашия лекар. Повечето домашни апарати за кръвно налягане издържат около две или три години. След това проверявайте ежегодно в кабинета на Вашия лекар, за да се уверите, че все още е точен.

Брой измервания

Има една допълнителна функция, която може да обмислите, за да подобрите точността на апарата: извършване на три измервания автоматично. Някои апарати правят това всеки път, когато проверявате кръвното си налягане. Това е полезно, защото изчислява средно трите ви показания, което вероятно отразява действителното ви кръвно налягане, отколкото само първото число, което е показал апарата.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo