Най-Добрите Абсорбатори за Вграждане 2024

Кухнята е едно от най-важните и посещавани места във всеки апартамент. Много хора обичат да готвят, да се наслаждават и да ядат. Но готвенето не може да се прави без последствия. Силни миризми, сажди и мазнини по мебелите – с всичко това трябва да се справите. За да се избегнат тези проблеми, най-добрите абсорбатори за вграждане, увеличават обмена на въздух в помещението.

Абсорбаторът за вграждане се нарича така заради конструкцията си, която е проектирана така, че уредът да бъде възможно най-дискретен. Това е важно, ако помещението е проектирано в определен стил, което затруднява избора на кухненски уреди, които ще изглеждат безпроблемно, защото тогава дизайнът няма да има значение. Или другият вариант: стаята е толкова малка, че трябва да направите всеки квадратен метър пространство малко по-икономичен, за да не изглежда претрупано.

Най-добрите абсорбатори за вграждане

1. Абсорбатор за вграждане Star-Light HAT-260SS

Абсорбатор за вграждане Star-Light HAT-260SS

Виж цената за днес

Този аспиратор е с много модерен дизайн. Той е завършен в сребристо с изчистен интерфейс и контролен панел, скрит зад филтъра. Аспираторът е широк 60 см, а размерът на вентилатора е 120 мм.

Star-Light HAT-260SS е вграден абсорбатор, който благодарение на високия си капацитет на засмукване, 2 мотора за мощна работа и енергийна ефективност ще ви накара да се сбогувате с неприятните миризми, които остават в дома ви след готвене.

Задвижван от 2 мотора, Star-Light HAT-260SS е изключително мощен с максимален въздушен поток от 329,3 m³/n и същевременно с ниско ниво на шум от само 70 dB. В допълнение към големия си капацитет този уред е и много енергийно ефективен с ниска консумация на енергия от 101 kWh. Алуминиевият филтър се отстранява много лесно и може да се почиства дори в съдомиялна машина, така че не е необходима периодична подмяна.

Ако ви е омръзнало да проветрявате дома си след всяко приготвяне на храна и не искате да усещате неприятни миризми по завесите, възглавниците и дори мебелите в дома си, тогава аспираторът за вграждане Star-Light HAT-260SS е задължителен. С 2 мотора за мощна работа, усъвършенствана технология и красив дизайн, тя ще се погрижи за неприятните миризми и ще ви остави да се наслаждавате само на готвенето за любимите си хора.

2. Декоративен абсорбатор за вграждане Hansa OKP631TH

Декоративен абсорбатор за вграждане Hansa OKP631TH

Виж цената за днес

Декоративният абсорбатор Hansa OKP631TH е още едно елегантно решение за удължаване на живота на мебелите и забавяне на ремонтите в кухнята. Строгият дизайн без излишни елементи отразява най-добрите традиции на немското качество.

Hansa OKP631TH е оборудвана с мощен мотор, който почиства въздуха в средно голяма кухня само за две минути. Освен това има три режима на скорост за енергоспестяваща работа. Абсорбаторът може да се използва за циркулация на въздуха или като аспиратор.

Вграденият в абсорбатора Hansa OKP631TH филтър за мазнини е способен да улавя и най-малките частици сажди и мазен прах, като по този начин спасява както мебелите, така и здравето ви.

Hansa OKP631TH е декоративен абсорбатор за вграждане, който има впечатляваща мощност на абсорбация от 660 м3/ч, стилен дизайн и ниски нива на шум при своята работа. Той е подходящ както за големите, така и за по-малките и практични кухненски пространства.

3. Абсорбатор за вграждане Hansa OTS6226IH

Абсорбатор за вграждане Hansa OTS6226IH

Виж цената за днес

Абсорбаторът Hansa OTS6226IH е изработен с корпус от неръждаема стомана в сребрист цвят и затова ще изглежда привлекателно в кухненския интериор. Благодарение на мощния двигател и трите режима на скорост аспираторът ефективно отстранява парата, изпаренията и миризмите по време на готвене. Наличните режими се управляват с просто натискане на механичен бутон. Други конструктивни характеристики на Hansa OTS6226IH включват възвратен клапан и метален филтър за мазнини.

Вашите дрехи, завеси и покривки за легла са пълни с неприятни миризми от готвене? Не и с абсорбаторите Hansa. Оборудвани с модерни и високоефективни вентилатори, те напълно премахват миризмите от готвенето. Насладете се на комфорта на вашата кухня!

Hansa е част от Amica Group, европейски производител на домакински уреди в повече от 50 страни. С най-съвременните си продукти и технологии компанията превръща ежедневното готвене в постоянно удоволствие.

4. Декоративен абсорбатор за вграждане Heinner DCH-350RGBK

Декоративен абсорбатор за вграждане Heinner DCH-350RGBK

Виж цената за днес

Абсорбаторът Heinner DCH-350RGBK е снабден с подвижен алуминиев филтър, който се почиства и се поддържа лесно. Мощният двигател на уреда ефективно вкарва въздух и улавя частиците в алуминиевия филтър, като елиминира миризмите.

Модерното LED осветление е издръжливо, енергийно ефективно и осигурява приятна атмосфера, докато готвите. Можете да настройвате мощността на поглъщане според нуждите си, времето за готвене и рецептите, които приготвяте. Предлагат се три нива на мощност, които отговарят на всеки стил на готвене. Със своя изящен дизайн с изчистени линии абсорбаторът Heinner DCH-350RGBK ще намери своето място във всяка кухня, независимо дали е модерна или класическа.

Гответе с любов и нежност за любимите си хора, без пара, дим и силни миризми в кухнята. Декоративният абсорбатор Heinner DCH-350RGBK с високата си абсорбираща способност ще ви помогне бързо да освежите въздуха в кухнята си и да се насладите на приятен аромат в дома си.

5. Абсорбатор за вграждане AEG DGB2531M

Абсорбатор за вграждане AEG DGB2531M

Виж цената за днес

Абсорбаторът AEG DGB2531M гарантира свеж въздух във вашата кухня. Само за 1 час тя извлича 440 m3 въздух, което е достатъчно за почистване и дезодориране на средно голяма кухня с площ 10-15 m2. AEG DGB2531M работи с ниво на шума 51-70 dB в сравнение с нивото на шума при шепот от 50 dB. За да е ефективен, той трябва да се монтира на 65-85 см над готварската печка.

Абсорбаторът работи на пълни обороти, като бързо и ефикасно изчиства дима и неутрализира миризми на изгаряне или пържене, когато превключите на “Интензивен режим”.

AEG DGB2531M е оборудван с филтър за мазнини, изработен от издръжлив метал, който предпазва механизма на абсорбатора от запушване и от мазнини, отделяни по време на готвене. Тези филтри могат лесно да се почистват с вода и препарат, което означава, че AEG DGB2531M ще работи дълго и безпроблемно във вашата кухня.

Абсорбаторът AEG почиства въздуха благодарение на своя филтър: изсмуканият въздух преминава през филтъра с активен въглен, който отстранява миризмите, дима и изпаренията, и излиза чист и свеж. Това прави аспиратора идеално решение за помещения, които не са свързани с вентилационен канал или където е трудно да се прокарат вентилационни тръби навън. Той гарантира свеж въздух във вашата кухня.

6. Абсорбатор за вграждане Beko HNT61310X

Абсорбатор за вграждане Beko HNT61310X

Виж цената за днес

Пригответе каквото искате. Абсорбаторът Beko HNT61310X има превъзходен капацитет на абсорбиране благодарение на двата вградени мотора. Миризмата на храна вече няма да е проблем.Кухнята ви ще бъде чиста с лесните за почистване метални филтри за мазнини. Използвайте една от трите настройки на скоростта, за да адаптирате мощността на аспиратора към храната, която готвите.

Благодарение на двата мотора на Beko сега можете да се възползвате от превъзходен капацитет на абсорбиране. Те абсорбират миризмите от готвенето по-бързо, за да можете да се насладите на любимата си храна.

Разходите за поддръжка са намалени благодарение на устойчивите на мазнини метални филтри, които се мият и почистват лесно. Тези филтри събират частиците, образувани по време на готвене, и поддържат кухнята ви чиста.

С 3-те настройки на мощността можете да регулирате мощността на поглъщане в зависимост от ястието, което готвите.

Знаем колко много обичате да готвите за близките си. Но през повечето време кухнята ви е пълна с миризми и дим. Аспираторът на Beko с неговата абсорбираща сила е вашият надежден съюзник. Сега можете да приготвите любимата си пържола и същевременно да се наслаждавате на свежа миризма в дома си.

7. Абсорбатор за вграждане Samsung NK24M1030IS/UR

Абсорбатор за вграждане Samsung NK24M1030IS/UR

Виж цената за днес

Samsung NK24M1030IB/UR е напълно вграден аспиратор в черен цвят, изработен от неръждаема стомана. Той има компактни размери (18×59,8×30,1 cm) и изтеглящ се дизайн. Устройството има двигател с мощност 170 W и може да извлича и циркулира въздух до 392 m³/h. Той има 3 скорости и канал с диаметър 12 cm. Филтърът за мазнини предотвратява навлизането на изпарения и частици в уреда. Благодарение на двете 3W LED лампи аспираторът Samsung NK24M1030IB/UR предлага уютно, приглушено осветление в кухнята.

Вентилаторът с 3 скорости и мощен двигател осигурява ефективно засмукване за окончателно отстраняване на изпаренията и миризмите.

Дълготрайният и лесен за почистване алуминиев филтър събира праха и изпаренията от мазнини, като предотвратява запушването на двигателя и лопатките на вентилатора. Филтърът трябва да се почиства само на всеки 3-4 седмици, което е лесно, тъй като се поставя лесно в съдомиялна машина.

Основни характеристики:

  • Mаксимален въздушен поток: 392 м³/н
  • Ниво на шум: 71 dB
  • Нива на мощност: 3
  • Брой двигатели: 1

Виж още: Най-добрите абсорбатори

Какво е важно да знаете при избор на абсорбатор за вграждане?

Ако обичате да готвите, аспираторът е един от кухненските уреди, на които не бива да пестите. Причините за това са няколко. На първо място, аспираторът, който остава почти невидим, предотвратява замърсяването на стени, тавани, врати и други повърхности. На второ място, те бързо премахват неприятните миризми, особено ако нещо се е запалило на котлона. Можете да прекарате часове в проучване на десетки модели, за да откриете най-добрите аспиратори, които ще отговорят на всичките ви нужди. Или можете да разгледате нашия преглед, в който вече сме събрали някои от най-интересните решения.

За да купите подходящ модел, трябва подробно да проучите нейните спецификации. Следните параметри са от основно значение:

Изпълнение

Обемът на въздуха, който преминава през турбината за извличане за единица време (m³/h). Обикновено тя е посочена в информационния лист на всеки модел. Важно е обаче да се обърне внимание на посочения капацитет.

Трябва да се вземат предвид стойностите за действителните режими на работа: вентилация с монтиран метален филтър и свързан канал, рециркулация (алуминиев филтър + филтър с въглен).

Не е трудно да намерите подходящия капацитет на извличане за вашата кухня. Според действащите хигиенни норми въздухът в аспиратора трябва да се освежава 12 пъти на час. Какво правим? Умножете обема на помещението по тези 12 пъти (LxWxH). Това е основният резултат.

Но не можете да използвате аспиратора на максимална мощност през цялото време. Съответно ще ви е необходим определен марж, като е важно да се вземе предвид и видът на готварския плот, който използвате: за електрически е препоръчително да увеличите коефициента до 15, а за газов – до 20. Не прекалявайте: много е добре, твърде много – зле. Защо са ни необходими излишен шум, вибрации и излишни разходи за енергия?

Размер

Най-важният параметър е ширината на капака. Неочаквано има много варианти: 45, 52, 60, 72, 75, 90, 120 см. Може би има и по-големи модели, но за домашна употреба това ще е малко прекалено. За разлика от обикновените аспиратори, цифрите се основават не само на размера на готварския плот, но и на размера на шкафа, в който ще бъде вграден аспираторът.

Ниво на шума

Това е пряка функция на мощността на двигателя (или на сбора от двете, ако се използва дизайнът 2M). Цифрите, посочени от производителите, понякога са парадоксално различни.

Ако се вярва на някои китайски марки, техните продукти са почти безшумни – по-малко от 40 dB при минимална скорост и не повече от 50-55 при максимална.

Но продуктите на сериозните марки не могат да се похвалят с такава тишина. Това е така, защото производителите им не искат да заблуждават купувачите и честно записват стойностите в диапазона 52-64 dB при стандартни скорости и до 70 при къси максимални скорости. И ето, че този шум реално е значително по-малък от този на китайските модели.

Филтри

Филтърът за мазнини, както подсказва името му, абсорбира мазнините и саждите. Желателно е да се използва и филтър с дървени въглища, който да абсорбира миризмите в режим на рециркулация. Често тя не е включена в комплекта, но може да бъде закупена отделно.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo