Най-Добрите Електрически Скутери и Тротинетки за 2024

Сравнително млад и оригинален вид транспорт, електрическият скутер постепенно набира популярност сред хора от всички възрасти. От модна притурка той се превърна в наистина удобен, бърз, екологичен и лесен за използване личен транспорт. Достъпната цена на устройството го прави достъпно за закупуване, а разнообразният дизайн е подходящ за възрастни, деца и възрастни хора.

Той се различава от обикновения скутер по това, че има електрически двигател в задното колело. Всички технически елементи са скрити в долната част на платформата, а крачната спирачка е подобна на спирачка на автомобил.

Най-добрите електрически скутери и тротинетки

1. Електрическа тротинетка Xiaomi Mi Pro 2

Електрическа тротинетка Xiaomi Mi Pro 2

Виж цената за днес

Електрическият скутер Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 има здрав черен корпус и 8,5-инчови колела с пневматични гуми и механична дискова спирачна система. Устройството може да се движи със скорост 25 км/ч, а товароносимостта му е до 100 кг. Зарядът на батерията от 12800 mA∙h е достатъчен за изминаване на 45 км, което ви позволява да карате на дълги разстояния за забавление или за бързи задачи.

Електрическият скутер Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 се предлага с адаптер за захранване, винтове, шестограмен ключ, камера и капак. Дизайнът е снабден с фенерче и дисплей. Скутерът може да се синхронизира със смартфона ви.

2. Електрическа тротинетка Xiaomi Mi Scooter Essential

Електрическа тротинетка Xiaomi Mi Scooter Essential

Виж цената за днес

Електрическият скутер Xiaomi Mi Essential ще бъде ваш надежден спътник по улиците на града. Той е със сравнително ниско тегло, което в комбинация с удобната поставка за крака и интелигентното управление го прави удобен за използване. Има дисплей на волана, който следи скоростта и нивото на зареждане. Има и фенерче за безопасно шофиране в тъмното.

Електрическият скутер Xiaomi Mi Electric Scooter Essential е оборудван с производителен 500W електрически двигател, който ви позволява да развивате скорост до 20 км/ч и да се движите по наклон до 10°. Той е снабден с механична дискова спирачка с ръчно задвижване за спиране. Конструкцията е изработена от първокласни материали, така че е изключително надеждна и издържа на натоварване до 100 kg.

Електрическият скутер Xiaomi Mi Essential използва 5100 mAh батерия като източник на енергия, която може да осигури пробег до 20 км. Времето за зареждане е 300 минути. Пакетът включва комплект резервни винтове, щуцер, накрайник за помпане на колелата и адаптер за захранване.

Xiaomi Mi Electric Scooter Essential е стилен и издръжлив електрически скутер. Скутерът е оборудван с информационен дисплей на кормилото, който показва текущата скорост, заряда на батерията, избрания режим на скорост и възможните неизправности.

3. Електрическа тротинетка Kugoo G2Pro

Електрическа тротинетка Kugoo G2Pro

Виж цената за днес

Основният елемент – 800 W двигател на колелото – е произведен в Германия и е със 100% качество Premium. Безспорно предимство на този модел са и пневматичните амортисьори с повишен комфорт.

Електрическият скутер Kugoo G2 Pro е изключително надежден и издръжлив, както и лесен за управление. Конструкцията му е изработена от стомана. Кормилото е оборудвано с меки дръжки. Спирачните дръжки също имат гумени подложки против хлъзгане.

10-инчовите колела с надуваеми гуми са способни да се справят с почти всеки офроуд терен. Гумите на производителя Yuanxing са с достатъчно дълбок протектор. Kugoo G2 Pro има система за въздушно окачване вместо пружинно окачване. В резултат на това той запазва плавното си движение дори върху неравна настилка, а подсветката не се чупи при неравности и скокове.

Kugoo G2 Pro е оборудван с предна LED светлина, която е твърдо монтирана на кормилото. Този осветител има функцията на дълги светлини. Електрическият скутер се допълва от страната на палубата от странично регулируема светлина с множество режими на работа. Задният калник е оборудван с една LED спирачна светлина.

4. Електрическа тротинетка KUGOO KIRIN M4 Pro

Електрическа тротинетка KUGOO KIRIN M4 Pro

Виж цената за днес

Електрическият скутер Kugoo Kirin M4 Pro е леко и висококачествено превозно средство за пътуване в града. 10-инчовите колела имат добри свойства за поглъщане на удари и намаляват до минимум неприятното усещане при преминаване през неравности. 600-ватовият двигател е почти безшумен и позволява максимална скорост до 45 км/ч. Моделът е със сгъваем дизайн, който е удобен за транспортиране и съхранение.

Електрическият скутер Kugoo Kirin M4 Pro е оборудван с удобна седалка и ергономични анатомични дръжки, които ви позволяват да се возите с усещане за комфорт. За удобство отпред има информационен дисплей, а въртящият се превключвател, бутоните за осветяване и светлина са разположени на достъпно място. Предните и задните дискови спирачки са отговорни за безопасността. Каросерията е оборудвана с LED осветление. Енергийно ефективната батерия осигурява пробег от 40 км.

Основните плюсове на тротинетката включват:

  • Динамичност – бързо ускорение; удобна за придвижване в града.
  • Височина – по-проходима от градските скутери
  • Обхват – най-новите версии на скутера се произвеждат с батерии с капацитет 18Ah. При тях пробегът може да надхвърли 50 км.
  • Скорост – до 40-45 км/ч (в зависимост от нивото на зареждане, теглото на човека). Не се нуждаете повече от това. Това не е безопасно за вас и за другите участници в движението около вас.
  • Сгъваемо кормило – скутерът не заема почти никакво място при транспортиране.
  • Регулиране на височината на кормилото
  • Възможност за каране в седнало положение – по-безопасно е. Седалката е много удобна и има допълнителна възглавница.

5. Електрическа тротинетка Xiaomi Mi 1S

Електрическа тротинетка Xiaomi Mi 1S

Виж цената за днес

Електрическият скутер Xiaomi Mi Electric Scooter 1S е представен с корпус от аерокосмическа алуминиева сплав, снабден с многофункционален панел и система за бързо сгъване. С безчетков двигател и три режима на работа той може да развива скорост до 25 км/ч. Пълният капацитет на батерията от 7650 mAh е достатъчен за изминаване на 30 км и се зарежда за 330 минути.

Електрическият скутер Xiaomi Mi Electric Scooter 1S е оборудван с дисплей, светлоотразители, фенерче, задни светлини, система за регенеративно спиране и 8,5-инчови колела с пневматични гуми. Скутерът се предлага с адаптер за захранване, винтове, шестограмен ключ, гума. Защита на корпуса IP54 издържа на натоварване до 100 kg.

Сгъването на скутера отнема само 3 секунди. Когато е сгънат, той е дълъг само 49 см и лесно се побира в багажника на автомобила. Корпусът на скутера е изработен от високоякостна алуминиева сплав с ниска плътност, което го прави здрав и лек. С общо тегло от 12,5 кг, товароносимостта му е до 100 кг.

Задното колело е оборудвано с перфориран спирачен диск с повишена спирачна сила, а предното колело е оборудвано с регенеративна антиблокираща спирачна система E-ABS. При натискане на спирачната ръкохватка системите се задействат една след друга, като скъсяват спирачния път и осигуряват безопасно спиране.

6. Електрическа тротинетка KUGOO Kirin S1 Pro

Електрическа тротинетка KUGOO Kirin S1 Pro

Виж цената за днес

Черният електрически скутер Kugoo Kirin S1 Pro е оборудван с батерия с голям капацитет (10000 mA‧h), която позволява изминаване на разстояние до 30 км. 8-инчовите колела с формовани гуми осигуряват мобилност на скутера не само по равен терен, но и по малки неравности. В същото време предните и задните амортисьори поглъщат ударите и вибрациите, което осигурява комфортно пътуване. Задното колело е оборудвано с механична дискова спирачка, която осигурява бързо и лесно спиране по време на каране.

Моторът Kugoo Kirin S1 Pro е с мощност 350 W, което ви позволява да ускорите до скорост от 30 км/ч. Максималното натоварване върху електрическия скутер не трябва да надвишава 120 kg. Дисплеят на кормилото ще ви помогне да следите текущите параметри на каране: скорост, разстояние и мощност. В предната част на кормилната колона има ярка LED светлина, която осветява скутера в тъмното. Сгъваемият дизайн на електрическия скутер позволява при необходимост да бъде транспортиран с обществен транспорт.

Големият цветен дисплей показва: скорост, пробег, ограничение на скоростта, заряд на батерията и налягане на газта. За да активирате безопасния ECO режим, трябва да натиснете бутона веднъж в първите три секунди от включването.

Това е електрически скутер, който е подходящ за потребител, който трябва да пътува на средни разстояния. Благодарение на голямата батерия, двойното окачване, дисковата спирачка и подсветката, потребителят се движи удобно и безопасно по всяко време на деня на разстояния до 30 км.

7. Електрически Скутер / Тротинетка D8/m365 pro

Електрически скутер/Тротинетка D8/m365 pro

Виж цената за днес

Електрическият скутер D8/m365 pro е чудесен начин да се придвижвате, да карате и да се забавлявате.

И да, всъщност стилният и елегантен дизайн изисква собствена похвала, тъй като този дизайн е подходящ за хората, които обичат лекотата и елегантния, класически стил.

Голям плюс са надуваемите колела. Плюсът е, че надуваемите колела, заменят амортисьор, предоставят меко усещане на пътя, всички видове неравности минава на ура.

Електрическият скутер D8/m365 pro също така се сгъва в компактно положение. Когато е сгънат, е лесен за транспортиране. В предната част на скутера има монтирани т.нар. фарове. Те ще осветяват пътя през нощта.

Друг плюс, е дисковата спирачка. За разлика от електронната спирачка, дисковата спирачка е класическа. Ако внезапно се наложи да натиснете рязко спирачката, дисковата спирачка ще ви помогне. Тя е разположена само на задното колело, което е удобно.

Има дисплей, който е много удобен, можете да видите батерията, скоростта, режимите, Bluetooth, фенерчето, настройките и т.н.

Електрическият скутер D8/m365 pro може да измине до 30 километра. Но всичко зависи от теглото на пътника, атмосферните условия и състоянието на пътя. Такъв електрически скутер тежи много малко. Теглото му е 12,5 кг. Електрическият скутер може да се кара с тегло до 120 килограма. Максималната скорост, която може да достигне, е 31 км/ч. Всички електронни компоненти, контролерът и двигателят са уплътнени по стандарт IP65.

Напрежението на батерията е 36 V. Капацитетът на батерията е 7,8 (10,5) Ah. Моторът е с номинална мощност 350 W.

Какво е важно да знаете при избор на електрически скутер / тротинетки?

Електрическите скутери се произвеждат с оглед на комфорта на потребителя. Всички модели са издръжливи, здрави и с ергономична форма.Рамката е изработена от леки сплави, така че електрическият скутер е лек.

Нека започнем, разбира се, с мощността на двигателя – става въпрос не само за ускорението, но и за способността да се справяте с изкачване: когато 250-300W скутер трябва да бъде бутан с крака, 700W и по-мощните модели лесно ще се справят сами. Но това ще увеличи и потреблението на енергия, така че скутерът или ще трябва да бъде по-тежък (повече батерии), или пробегът ще намалее.

Затова мощността трябва да се сравнява с капацитета на обикновената батерия, като не се забравят “енергоспестяващите” функции. Например електрически скутер с рекуперация ще измине повече време с едно зареждане при спиране, а скутер, при който рекуперацията се задейства и при отпускане на газта, ще измине още повече време. Но липсата на мощност рано или късно разваля удоволствието от скутера, тъй като в този случай скутерът започва да намалява скоростта, вместо да се движи по инерция.

Коя е най-добрата батерия за електрически скутер? Бъдещето несъмнено е в литиево-йонните батерии: те са по-малки, херметизирани и се зареждат по-бързо. Но не забравяйте за издръжливостта в съчетание с цената – подмяната на оловно-йонна батерия е много по-евтина и е лесно да увеличите пробега си с по-голяма батерия. При литиево-йонните батерии ще трябва да си припомните уменията си за запояване, като изградите допълнителен комплект 18650 батерии с висок ток последователно и паралелно, а те все още са малко скъпи.

Задвижване на предните или на задните колела? Теоретично задвижването на предните колела е по-добро: то има забележимо по-добра управляемост от задвижването на задните колела. Но в предната част трябва да се използват по-сложни и скъпи моторни колела, докато в задната част е достатъчно да се свърже електрически двигател с колелото с верига.

И, разбира се, не забравяйте за спирачките: в допълнение към “електронните спирачки” трябва да има и добра “механика” на типа велосипед.

5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo