Ревю на LG Standard Dual Inverter SEQ

LG Standard Dual Inverter SEQ

LG SEQ е инверторен климатик, който е създаден да осигури ефективно охлаждане и отопление на помещенията. Това е един от най-новите модели на компанията LG и е направен с някои от най-авангардните технологии в индустрията на климатиците.

LG Standard Dual Inverter SEQ

Виж цената за днес

LG Standard Dual Inverter SEQ: Характеристики

Температурен диапазон и компресор

Климатичното устройство може да работи при минимална температура при охлаждане от -10°C и максимална температура при охлаждане от 48°C. Относно отопление, устройството може да функционира при минимална температура от -10°C и максимална температура от 24°C. Типът на компресора е BLDC Twin Rotary, който предоставя стабилно и ефективно функциониране.

Филтри и вентилатор

Климатикът е оборудван с миещ се антибактериален филтър против прах, който помага за поддържане на чист въздух в помещението. Устройството разполага с шест степени на скорост на вентилатора, което позволява да се контролира интензитетът на въздушния поток.

Инвертор и монтажен комплект

Климатикът е с инвертор, който позволява по-ефективно и икономично функциониране на устройството. Включеният монтажен комплект е отделен от основния пакет, който съдържа 1 х дистанционно управление, 1 х ръководство за употреба и самия климатик.

Енергийна ефективност

Устройството има енергийна ефективност при охлаждане A++ и енергийна ефективност при отопление A+. Сезонните коефициенти на охлаждане (SEER) и на затопляне (SCOP) са съответно 6.6 и 4, което го прави един от най-ефективните климатици на пазара.

Технически спецификации

Захранващото напрежение на климатика е 230V. Номиналната консумация при охлаждане е 1080W, а при отопление – 1050W. Номиналните капацитети на охлаждане и отопление са 3500W и 4000W съответно. Хладилният агент, използван в устройството, е R32.

Вътрешно и външно устройство

Отстраняването на влагата е 1.3 л/ч, а дебитът на въздуха е 750 м³/ч. Нивото на шум на вътрешното устройство е 19dB. Цветът на вътрешното тяло е бял, а размерите му са: дължина – 837 мм, ширина – 189 мм и височина – 308 мм. Теглото на вътрешното устройство е 8.7 kg. Външното устройство има дебит от 1620 м³/ч и ниво на шум 48 dB. Цветът на външното тяло е бял, а размерите му са: дължина – 717 мм, ширина – 483 мм и височина – 230 мм. Теглото на външното устройство е 25.1 kg.

LG Standard Dual Inverter SEQ: Функции

Специалните функции на климатика са от голямо значение за потребителите, като те предоставят допълнителни удобства и улесняват работата с устройството.

Sleep / Night mode е функция, която осигурява комфортна температура през нощта, когато се нуждаете от по-малко въздушен поток. Това е особено полезно за хората, които имат затруднения в заспиването при по-високи температури.

Auto Restart е функция, която автоматично включва климатика след прекъсване на електрическото захранване. Това предотвратява загуба на настройките и удобство за потребителите.

Energy Display е функция, която показва текущата консумация на енергия на климатика. Това е полезно за потребителите, които искат да следят своята енергийна ефективност и да намалят разходите си за електричество.

Самопочистващата функция на климатика е много полезна, тъй като почиства филтрите на устройството автоматично. Това помага за удължаване живота на климатика и подобрява качеството на въздуха в помещението.

Дистанционното управление е незаменима функция за управление на климатика на разстояние. Потребителите могат да настройват температурата, скоростта на вентилатора и други настройки от разстояние, без да трябва да се движат постоянно към устройството.

Jet Cool/Heating е функция, която позволява бързо охлаждане или загряване на помещението. Това е особено полезно при високи или ниски температури, когато искате да постигнете желаната температура бързо.

Автоматичното балансиране в две посоки е функция, която разпределя въздушния поток равномерно в две посоки. Това предоставя по-голям комфорт и ефективност при работа с климатика.

Active Energy Control е функция, която помага за намаляване на консумацията на енергия при работа на климатика. Това е полезно за потребителите, които искат да намалят разходите си за електричество.

Low noise 19 db е функция, която позволява на климатика да работи много тихо. Това е особено полезно за хората, които работят в тихи и спокойни помещения.

Антикорозивната защита Gold Fin предпазва климатика от корозия и други видове повреди, които могат да влошат работата му и да намалят ефективността му в дългосрочен план. Това е особено полезно за климатици, инсталирани в зони с висока влажност или солена морска вода.

Серията SEQ се предлага в 4 варианта: LG Standard Dual Inverter S09EQ, LG Standard Dual Inverter S12EQ, LG Standard Dual Inverter S18EQ и LG Standard S24EQ  

Виж още: Най-добрите климатици

LG Standard Dual Inverter SEQ: Мнение за продукта

Този климатик е един от най-ефективните на пазара, като предлага широк диапазон от температурни настройки и висока енергийна ефективност. Вътрешното тяло е с компактни размери и много тихо. Основните функции и допълнителните функции на устройството правят работата му много удобна за потребителите, като функцията за самопочистване помага за по-дълготрайна работа на устройството. Като цяло, този климатик е отличен избор за дома или офиса.

Виж цената за днес

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo