Ревю на LG OLED B33LA

LG OLED B33LA

Телевизорът LG OLED B33LA е част от новата линия на LG за 2023 година, снабден с най-новия процесор α7 AI 4K Gen6. Този модел комбинира предимствата на OLED технологията с интелигентни функции и висока производителност, което го прави изключително подходящ за любители на киното и гейминг ентусиасти.

LG OLED 65B33LA

Виж цената за днес

LG OLED B33LA: Характеристики, функции и технологии

Дизайн и Качество на Изграждане

LG OLED 65B33LA се отличава с елегантен и минималистичен дизайн, който привлича вниманието със своя тънък профил и прецизна изработка. Телевизорът е проектиран с премиум материали, които придават стабилност и издръжливост. Размерите му без стойка са 1449 x 46.9 x 832 мм, а със стойка – 1449 x 246 x 869 мм. Теглото без стойка е 24 кг, а със стойка – 25 кг, което го прави удобен за монтаж както на стена, така и на специална стойка.

Дисплей и Качество на Изображението

OLED технологията на LG предоставя несравнимо качество на изображението благодарение на самостоятелно осветяващите се пиксели. Това означава, че всеки пиксел може да бъде изключен напълно, което води до перфектно черно и безкраен контраст.

Телевизорът поддържа резолюция 4K (3840 x 2160) и предлага HDR технологии като HDR 10, HLG и Dolby Vision. Процесорът α7 AI 4K Gen6 подобрява качеството на изображението чрез функции като AI Upscaling, AI Brightness и Dynamic Tone Mapping, които оптимизират съдържанието в реално време за по-добра яснота и яркост.

Режимът FilmMaker Mode™ запазва оригиналния вид на филмите, както е замислен от режисьора, без допълнителни обработки или изглаждания, които могат да нарушат атмосферата на филма.

Звук

LG OLED B33LA не отстъпва и в аудио отдела. Той разполага с вградени говорители с мощност 20 W, които осигуряват достатъчен звук за повечето домашни условия. Поддържаните аудио технологии включват Dolby Atmos, AI Sound Pro и Clear Voice Pro, които гарантират кристално чист и пространствен звук. AI Acoustic Tuning адаптира звука спрямо акустиката на стаята, в която се намира телевизорът.

Умни Функции

Телевизорът работи с операционната система webOS 23, която предлага интуитивен и персонализиран потребителски интерфейс. Началният екран е проектиран да бъде лесен за навигация и предоставя бърз достъп до популярни стрийминг услуги като Netflix, Disney+, Prime Video, Apple TV+ и LG Channels. Възможността за създаване на персонализирани профили позволява на всеки член от семейството да получава персонализирани препоръки за съдържание.

Функцията “Моят профил” предоставя персонализирани препоръки за филми, известия за нови игри и предстоящи футболни мачове, всичко на едно място, посветено изключително на потребителя.

Игри

LG OLED B33LA е оптимизиран за гейминг, предлагайки време за реакция от 0,1 ms и поддръжка на NVIDIA G-Sync, AMD FreeSync Premium и VRR (Variable Refresh Rate). Това гарантира плавна и безпроблемна игра, без накъсвания и забавяния. Game Optimizer позволява бързо и лесно настройване на параметрите на играта, като например контраста, яркостта и честотата на кадрите.

Вградената поддръжка за GeForce Now осигурява достъп до голяма библиотека от облачни игри, което позволява на геймърите да играят без необходимост от конзола или мощен компютър.

Свързаност

Телевизорът разполага с множество интерфейси, които включват:

  • 4 HDMI порта
  • 2 USB 2.0 порта
  • 1 RJ-45 порт за кабелна интернет връзка
  • 1 S/PDIF порт за оптичен аудио изход
  • CI+ слот за карта
  • 2 RF входа за антена

Wi-Fi стандарт 802.11 ac и Bluetooth версия 5.0 осигуряват стабилна безжична връзка с интернет и други устройства.

Енергийна Ефективност

LG OLED B33LA има енергийна ефективност клас F според новите европейски разпоредби. Годишната консумация на енергия е 102 kWh, а в HDR режим консумацията е 164 kWh на 1000 часа. Консумацията в режим готовност е само 0.5 W, което допринася за по-нисък разход на електроенергия, когато телевизорът не е активен.

Серията B33LA се предлага в няколко модела: LG OLED 55B33LA, LG OLED 65B33LA и LG OLED 77B33LA.

Виж още: Най-добрите телевизори | Телевизори на изплащане | Евтини телевизори | Разпродажба на телевизори |

LG OLED B33LA: Мнение за продукта

LG OLED B33LA е телевизор, който предлага изключително качество на изображението и звука, множество умни функции и отлична гейминг производителност. С OLED технологията, α7 AI 4K Gen6 процесора и богатата функционалност, този модел е идеален избор както за филмови ентусиасти, така и за геймъри. Единственият недостатък е сравнително високата консумация на енергия, но качеството на изживяването напълно компенсира този недостатък.

Виж цената за днес

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo