Ревю на LG 55NANO793NE

LG 55NANO793NE

LG 55NANO793NE модерен 4K Ultra HD телевизор, с ненадминато качество на изображенията и ултраширок 55-инчов екран. Той е оборудван с нови технологии, оптимизиращи качеството на картината и звука, така че вие да можете да се насладите на изживяване, доближаващо се до това от големите кино салони.

LG 55NANO793NEВиж цената за днес

Функции

Nano Accuracy – реалистично визуално изживяване дори при широк ъгъл на гледане. Всичко това е възможно, благодарение на Nano Accuracy. Богат, точен цвят, независимо къде стоите, телевизорът NanoCell показва живи, точни цветове, без изкривявания и замъглявания.

Down Firing – Субуферите са построени по един от двата начина: някои от тях са построени така, че звукът е насочен от дъното на високоговорителя, докато устройствата за предно излъчване, проектират звука от едната страна на устройството.

Синхронизиране на звука – позволява ви да съхранявате и предавате висококачествен цифров звук, за да осигурите най-доброто качество на звука на много различни видове устройства.

Основни характеристики и дизайн

Дизайнът е уникален, наложен от рамките, които заобикалят екрана и правят този телевизор да изглежда като истинско първокласно бижу. Той е изключително тънък, което прави възможно монтирането на телевизора на стената. Този екран се вписва идеално в интериорните декорации, благодарение на най-новите си технологии. Блясъкът, наложен от цветните материали в метален сив и черен нюанс, го прави израз на идеята за елегантност и красота във вашия дом. Централната Т-образна стойка също допринася за осигуряване на отлична стабилност, независимо от повърхността, върху която ще бъде поставен телевизора. Размерите му са: 1244 x 791 x 260 мм със стойка и 1244 x 726 x 87.1 мм без стойка. Огромният дисплей с диагонал 139 сантиметра и резолюция 3840 x 2160 пиксела, ще ви осигури първокласно изображение. Освен това, производителят е помислил и за битовите ви сметки – благодарение на високия енергиен клас А, към който спада уреда, годишният ви разход за електроенергия би бил едва 157kWh. Също така интелигентният енергоспестяващ режим позволява калибриране на яркостта на екрана спрямо вътрешната светлина на помещението, като по този начин ограничава ефекта на яркостта и компенсацията на светлината, което води до по-ниска консумация на енергия.

Видео характеристики

С помощта на централния бутон на дистанционното управление имате бърз достъп до интелигентния интерфейс, времето за зареждане е почти моментално, благодарение на собствената му операционна система Web Os, достъпна за телевизори LG. Отбелязва се също, че системата, управлявана от LG, Web Os, е тествана дълго време и това се вижда от доброто време за реакция до всяко приложение и интуитивния начин за използване на всяка функция. Предварително дефинираните приложения включват видео съдържание, HBO GO, Netflix, YouTube социални мрежи, имейл, онлайн сърфиране и дори игри. Списъкът не свършва до тук, защото можете да изтеглите още много от приложението LG Content Store.

Работната мощност се захранва от вътрешния четириядрен процесор, който осигурява бърза навигация, но и множество изпълнения в случай на по-взискателни приложения за игри по отношение на хардуерните ресурси. 4K Cinema HDR – HDR (High Dynamic Range) е новият стандарт за качество на изображението. Той осигурява деликатни детайли и реалистични цветове с по-широк диапазон на контраст. LG UHD TV поддържа няколко HDR формата, включително HDR10 Pro и HLG Pro. Всички тези системи ще работят заедно, за да създадат ефект на яснота и близост до образа на реалността, дори когато предаването, предлагано от кабелния оператор, не е с най-доброто качество.

HDR технологията е тази, която отпечатва нова реалност в изображението, така че съдържанието да е оптимизирано за преживяване, възможно най-близко до това в реалността. Magic Zoom ви позволява селективно да увеличавате избрания обект с помощта на Magic Remote. С тази функция със сигурност ще видите всички подробности във вашата област на интерес. Magic Zoom работи на всеки видео източник и има различни режими на използване от динамична кръгла лупа до рамка, която може да бъде фиксирана или динамично позиционирана. Екранът може да бъде разделен на две, за да гледате два телевизионни канала едновременно или един канал и екрана на свързано мобилно устройство. Той е съвместим с 360-градусови формати на изображения, заснети от VR камери, позволява запис на съдържание и в същото време може да бъде програмиран предварително за извършване на определени действия, които потребителят желае.

Виж още: Най-добрите телевизори | Телевизори на изплащане | Евтини телевизори | Разпродажба на телевизори |

Аудио характеристики

Интегрираната аудио система Stereo Down Firing, изненадва с качество и дълбочина. Тя има обща мощност от 20W RMS. Превъзходните звукови характеристики ще калибрират звука, за да резонират възможно най-добре с изображенията, предавани от следните функции: AI Sound, Ultra Surround, Clear Voice III, Sound Share и Bt Surround Ready. Можете да се свържете по всяко време с устройство Bluetooth 5.0 и да възпроизвеждате музика през неговите високоговорители, без да се налага да отваряте екрана.

Свързаност

Телевизорът има множество външни изходи, към които можете да прикачите любимите си устройства за автоматично съхранение или възпроизвеждане на медийно съдържание, както следва: Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, 3 x HDMI порта, 1 x RJ-45, 1 x S/PDIF, CI+ slot, 1 x Component input, 2 x USB, 2 x RF. Когато го настроите в режим на заспиване, той ще влезе в избрания интервал от тип в режим на готовност. Като новост за 2020 г. телевизорът LG 55NANO793NE е оборудван с новата технология за разпознаване на  изкуствен интелект, която адаптира съдържанието и предлага препоръки на потребителите относно съдържанието и оптималните настройки, за да се възползвате от най-доброто телевизионно изживяване. Системата е електронно обучена, учи по пътя си и се адаптира към нуждите на потребителя, като предлага най-добрите препоръки според предпочетеното съдържание. Друга нова технология е интеграцията на системата за разпознаване на глас, която позволява изпращане на команди устно, на английски език. Тази опция е интересна, ако искате да управлявате телевизора си чрез Google Voice или Siri. По време на спортни събития, например, можете да зададете аларми, които да ви напомнят кога събитието започва или когато резултатът се променя.

В заключение

Този телевизор е идеалният избор, ако искате високоефективен телевизор, способен да възпроизвежда ясни изображенияз в превъзходен NanoCell UHD формат, достъпен на много добра цена.

 

Виж цената за днес

4.1/5 - (9 votes)
Review-bg.com
Logo