Ревю на JBL Charge 5

JBL Charge 5

JBL е световно известна марка, която предлага изключително качествени аудио продукти. В поредицата си от преносими Bluetooth тонколони, JBL представя Charge 5 – последният модел от популярната серия Charge. В това ревю ще разгледаме подробно характеристиките, дизайна, производителност и общо усещане за потребителя.

JBL Charge 5

Виж цената за днес

JBL Charge 5: Характеристики

Дизайн и изработка

JBL спазва традиционния дизайн на серията, с цилиндрична форма, покрита с прочно текстилно покритие и висококачествени гумени елементи. Това прави тонколоната идеална за използване на открито – устойчива на вода (IP67) и силни удари. Устройството е налично в разнообразие от цветове, което допълнително подчертава енергичния и модерен дизайн.

Характеристики

Charge 5 разполага с Bluetooth 5.1, който осигурява бързо и стабилно свързване с различни устройства. Освен това, тонколоната има USB-C порт за зареждане, а също така може да зарежда и други устройства чрез USB-A порт, функциониращ като преносима батерия.

Звукова производителност

JBL Charge 5 впечатлява с мощен и ясен звук. За разлика от предишните модели, Charge 5 има подобрен туитер, който гарантира по-добро възпроизвеждане на високите честоти. Басите са също на високо ниво, благодарение на двата пасивни излъчвателя на всяка страна на устройството. Също така, тонколоната поддържа технологията JBL PartyBoost, позволяваща свързване на няколко съвместими JBL тонколони за създаване на по-голямо звуково пространство.

Батерия и автономност

JBL Charge 5 разполага с мощна 7500mAh батерия, която осигурява до 20 часа непрекъснато слушане на музика при 50% сила на звука. Зареждането на батерията от 0% до 100% отнема около 4 часа, което е стандартно за подобен клас тонколони.

Мощност

Тонколоната разполага с мощност от 30 W, която е разпределена между двата високоговорителя. Това осигурява достатъчно голям звук, който е подходящ за слушане на музика на открито и в затворени помещения. Тонколоната има динамичен диапазон и може да възпроизвежда звук на високо ниво без да губи качество.

Честотна лента

Честотната лента на тонколоната е впечатляваща и покрива широк диапазон от 65 Hz до 20 kHz. Това осигурява чист и ясен звук, който може да бъде слушан от всички слушатели. За разлика от по-евтините тонколони, този модел може да възпроизведе и ниски и високи честоти, което прави звука му много по-дълбок и пълен.

Размери

Размерите на тонколоната са 223 мм в ширина, 94 мм в дълбочина и 96.5 мм височина. Тонколоната е компактна и лесна за пренасяне, като може да бъде поставена на всяко място. Теглото на тонколоната без батерията е 0.96 кг.

JBL Charge 5: Мнение за продукта

В заключение, JBL Charge 5 е една от най-добрите Bluetooth тонколони на пазара в момента. С възможността за свързване на няколко тонколони, подобрената звукова производителност и вградената преносима батерия, този модел е идеален избор за хора, които търсят качествен звук и надеждност в едно устройство. Дори и с по-високата си цена в сравнение с други тонколони, JBL Charge 5 определено си заслужава инвестицията си.

Виж цената за днес

4.2/5 - (4 votes)
Review-bg.com
Logo