Ревю на iRobot Roomba i3+ (i3554)

iRobot Roomba i3+ (i3554)

Прахосмукачките роботи стават все по-популярни и много хора обмислят да си купят такава. В края на краищата, кой не би искал да се прибере след уморителен работен ден и да намери къщата чиста? Тяхната технология напредна много през последните години и сега те не само почистват, но и мият повърхности. Повечето повърхности като паркет, плочки и килими ще бъдат почистени с просто натискане на бутон. Но наистина ли си струва цената на прахосмукачка робот? Наистина ли работи, тъй като се хвали от много хора? Може ли да замени класическата прахосмукачка?

В тази статия ще ви представим една от най-добрите прахосмукачки робот. Също така ще обсъдим нейните характеристики и кои фактори трябва да имате предвид, когато купувате прахосмукачка робот.

iRobot Roomba i3+ (i3554)

Виж цената за днес

iRobot Roomba i3+ (i3554): Характеристики, функции и технологии

iRobot Roomba i3+ (i3554) се предлага с докинг станция с автоматично изпразване, където след всяка сесия ще може сама да изпразни своя контейнер. Цялата мръсотия вътре в робота се засмуква в кофата за боклук. Останките се евакуират през тръба, където ще бъдат насочени към торбата, където се събира мръсотията. Когато се напълни, ще бъде лесно да я извадите. Торбата за боклук е направена от четири слоя материал, точно за да блокира излизането на алергени и други прахови частици от вътрешността й.

В горната част роботът е оборудван с три бутона: бутон за стартиране, бутон който изпраща устройството към докинг станцията и един за почистване на зоните от двете страни. Освен това около бутона за почистване има светлинен индикатор, който не свети през повечето време, но когато мига в бяло означава, че роботът се зарежда, а когато свети непрекъснато в бяло, означава, че е напълно зареден, а когато мига червено батерията е разредена.

Разполага със сензори, които предпазват устройството от падане от високо, по стълбите, но и сензор за проследяване на пода за цялостното му почистване. Включеният филтър осигурява много добра ефективност, така че уредът има способността да улавя 99% полени, плесени, акари и алергени.

Преди да пуснете робота в експлоатация, е препоръчително да повдигнете кабелите, играчките и други препятствия от този вид, за да не се заклещи устройството в тях. Освен това отворете всички врати, където искате машината да почисти.

Друго предимство на този модел прахосмукачка е Wi-Fi функцията, която ви позволява да управлявате устройството директно от вашия мобилен телефон, като изтеглите мобилното приложение iRobot Home, съвместимо както с Android, така и с iOS. Чрез него можете да контролирате устройството в детайли, можете да проверите историята на почистването, да актуализирате настройките, да проверите състоянието на консумативите и много други екстри. Също така имате възможност да създадете програма за почистване, като изберете дните от седмицата, в които искате къщата да бъде почистена, както и часа, в който да започне.

По принцип iRobot Roomba i3+ (i3554) започва с почистване в центъра на стаята, след което се приближава към краищата. Когато идентифицира място с по-голяма мръсотия, автоматично влиза в режим Dirt Detect и ще се движи няколко пъти по съответната повърхност, докато мястото остане чисто.

Ако се случи батерията да се разреди, автоматично ще се върне към докинг станцията, докато не се зареди напълно. След като батерията се зареди, тя веднага ще се върне от точката, от която е тръгнала, възобновявайки дейността си.

Въпросният модел предлага автономност от 75 минути, достатъчно голяма, за да покрие безпроблемно повърхността на просторен апартамент. В същото време може лесно да проникне в по-малки пространства с размери само 9,25 см височина и 34 см в диаметър, а теглото е само 3,18 кг.

Виж още: Евтини прахосмукачки |

iRobot Roomba i3+ (i3554): Мнение за продукта

iRobot Roomba i3+ (i3554) без съмнение е много интересна и ефективна опция и ако отговаря на бюджета ви, определено ще останете възхитени от устройството. Мога да потвърдя факта, че прахосмука много добре чисти твърди повърхности, като плочки, паркет и килими, така и прониква под мебелите. Автономността е добра, не е шумно, а системата за автоматично изпразване е изключително гениална. От моя гледна точка си заслужава парите, а съотношението качество цена е много добро.

Виж цената за днес

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo