Ревю на Intel i9-9900K

Intel i9-9900K

Осемядреният Core i9-9900K на Intel идва с всичко, за да задоволи ентусиастите, като повече ядра, по-високи честоти и подобряващ производителността Solder TIM. Тези подобрения правят процесора най-бързият основен процесор на пазара, като той е предназначен за тези, които наистина искат да повишат производителността.

Виж още: Най-добрите видео карти

Intel i9-9900KВиж цената за днес

Основни характеристики

За разлика от Core i9 чиповете от семейството Core X на Intel, Intel Core i9-9900K е първият процесор i9, който се предлага на основната настолна платформа на Intel и ще работи в значително по-достъпни дънни платки Z370, въпреки че актуализация на BIOS ще да се изисква. Този чип предлага и две повече ядра от предишния водещ чип на марката. Въпреки че Core i9-9900K изглежда точно като всички останали процесори LGA 1151, произведени от Intel, под капака има нещо ново.

Вместо да използва паста на основата на силиций между повърхността на матрицата на процесора и залепения разпръсквач на топлина, Intel връща свързан метал или спойка. Този споен термичен интерфейсен материал (STIM) е значително по-способен, когато става въпрос за отнемане на топлина от матрицата, когато процесорът е под натоварване. С приличен CPU охладител, STIM може да помогне на процесора ви да работи още по-добре. Intel Core i9-9900K е 95-ватов TDP процесор, който разполага с осем ядра и 16 нишки и е изграден върху пакет LGA 1151. Този процесор принадлежи към семейството на Intel “Coffee Lake-S” и има 3.6GHz базов часовник и максимална Turbo Boost честота от 5GHz.

Други функции включват 16MB Intel Smart Cache, който е достъпен за всичките осем ядра, двуканален контролер на паметта и интегрирана графика Intel UHD Graphics 630 с 350MHz минимум и 1.2GHz максимална GPU честота. Процесорът разполага с 16 PCI Express ленти, налични за дискретни графични карти, а интегрираният процесор UHD Graphics 630, поддържа овърклок с отключен множител. Може да склонни да използвате UHD Graphics 630 за игри, но това не е просто някаква безполезна остатъчна буца силиций.

С технологията Intel Quick Sync Video Technology тази част от чипа може бързо да конвертира HEVC 10-битови (H.265) видео файлове и да кодира / декодира първокласно 4K Ultra HD съдържание, например от Netflix. Този чип също така поддържа набор от инструкции AVX2, Intel Optane Memory и Intel Turbo Boost Technology 2.0.

Заключение 

Този процесор не е за всеки, а за тези, които могат да си позволят както него, така и сериозното охлаждане, необходимо за овърклок. Intel Core i9-9900K няма да разочарова геймърите, създателите на съдържание и екстремните мултитаскъри, които слагат процесора си в една GPU система – той ще свърши лесно цялата работа, при това ще я свърши много добре!

Виж цената за днес

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo