Ревю на Canon EOS 850D

Canon EOS 850D

В днешната ера на фотографията, едно от най-важните решения, които трябва да вземе всеки професионалист или любител, е изборът на подходящ фотоапарат. Canon EOS 850D е модел, който предлага множество функции и предимства, които го правят привлекателен избор както за начинаещи, така и за опитни фотографи. В това кратко ревю ще разгледаме основните характеристики и ще приключим с обобщение на неговите предимства и недостатъци.

Canon EOS 850D

Виж цената за днес

Canon EOS 850D: Характеристики  

Canon EOS 850D е фотоапарат с оптичен визьор, който предлага изключително качество на снимките и видеото. Теглото на устройството е 515 грама, а размерите му са 131 мм ширина, 76.2 мм дълбочина и 102.6 мм височина. Фотоапаратът е с черен цвят и работи с акумулатор тип E17.

Сензорът е тип CMOS с размер 22.3 x 14.9 мм и разделителна способност от 24.1 мегапиксела. Графичният процесор на устройството е DIGIC 8. Резолюцията на изображението е 6000 x 4000 пиксела, а поддържаните файлови формати са JPEG и RAW.

Видео резолюцията на фотоапарата е UHD 4K (3840 x 2160 пиксела) и записва видео във формат H.264 AVC. Аудио записът е във формат AAC-LC. Обективът е от серията Canon EF-S с фокусно разстояние от 18 до 55 мм и автоматично фокусиране. Фотоапаратът разполага с 45 фокусни точки. Фотоапаратът предлага различни възможности за свързаност, като Bluetooth, USB, Wi-Fi, 3.5 мм аудио жак и Mini HDMI порт. Затворът на камерата е електронен със скорост на затвора между 30 и 1/4000 секунди.

Светкавицата на fотоапаратът е вградена и контролът на нея се осъществява чрез менюто на екрана на устройството. Светкавицата предлага автоматична работа, синхронизация с втората завеса, ръчна работа и заключване на експозицията на светкавица.

Фотоапаратът има компенсиране на експозицията от +/-5 EV със стъпка 1/3 до 1/2, ISO чувствителност между 100 и 25600 и различни настройки за баланс на бялото. Стандартните настройки включват портрет, пейзаж, преден план, спорт, група, ефект за красота и други. Дисплеят е с диагонал от 3 инча и предлага функции като тъч скрийн, LCD, стабилизатор на изображението и обектив EF-S 18-55 мм IS.

Canon EOS 850D: Мнение за продукта

Обобщавайки, Canon EOS 850D е мощен и гъвкав фотоапарат, който предлага отлични функции и възможности за фотографи на всяко ниво. С неговата висока разделителна способност, бърза автофокус система и вградена безжична свързаност, този модел има потенциал да задоволи нуждите на разнообразни потребители. Общо взето, Canon EOS 850D е фотоапарат с високо качество на снимките и видеото, богат набор от функции и гъвкавост при работа, което го прави подходящ за фотографи на всяко ниво.

Виж цената за днес

4.7/5 - (4 votes)
Review-bg.com
Logo