Ревю на Apple AirPods 2

Apple AirPods 2

Ако искате просто да слушате музика или няколко подкаста, новите Airpods са добър избор, тъй като връзката никога не се рзпада и животът на батерията е изключително дълъг. Освен това, можете да зареждате кутията безжично с всяко безжично зарядно устройство Qi. Получете страхотно звуково изживяване и бъдете готови да се потопите в кристално ясния и чист звук.

Apple AirPods 2Виж цената за днес

Характеристики и дизайн

Apple е цар, когато става въпрос за качество на изработка и дизайн и AirPods2 не правят изключение. Въпреки че са изработени от пластмаса, кутията за зареждане изглежда страхотно. Тя е лека и достатъчно здрава, за да бъде леснопреносима, дори в джоба на дънките ви. Това е добре, защото ще искате да носите кутията със себе си през цялото време, дори ако е просто за да съхранявате слушалките, когато не ги използвате. Новите AirPods 2 са лесни и удобни за употреба, благодарение на овалната си форма.

В долната част на кутията за зареждане има един порт Lightning за зареждането им, а на гърба има бутон за влизане в режим на Bluetooth сдвояване. Но това, което наистина отличава качеството на изработката, са магнитите. Капакът се държи затворен с магнит и отварянето или затварянето му е изключително лесно. Има и магнити от вътрешната страна на кутията, където слушалките се съхранвяат, така че дори капакът да се отвори, те няма да изпаднат.

Свързаност, живот на батерията и качество на звука

Свързването с устройство с iOS е изключително лесно. Когато се свържете с едно устройство, то също се свързва с всяко устройство в акаунта ви в iCloud. Получавате и пълен достъп до всички страхотни сензори и функции на iOS. Например, когато слушате музика, можете да извадите едната слушалка, за да я поставите на пауза, а поставянето й обратно в ухото ви ще възобнови музиката. Освен това, новите AirPods идват с нов H1 чип (актуализиран спрямо предишния W1 чип), който ви позволява да използвате фразата „Hey Siri“, за да активирате гласовия асистент без ръце.

Разбира се, можете да изключите тази опция и в настройките на вашето iOS устройство, ако искате да спестите от енергията на батерията. Ще трябва да свикнете да говорите със Siri, защото това е и единственият начин да контролирате силата на звука. В настройките на iOS можете да промените двукратното докосване за пауза или възпроизвеждане на музика. Apple твърди, че батерията ще ви издържи около 5 часа с едно зареждане. При 75 dB установихме, че новите Apple AirPods са в състояние да осигурят това време за възпроизвеждане. В сравнение с първата версия на слушалките, чипът H1 предлага около 21% по-дълъг живот на батерията.

Поради малкия размер, AirPods нямат гигантски батерии, така че не издържат твърде дълго. За щастие, кутията за зареждане върши добра работа, като ги държи напълно заредени, когато не ги използвате. След всяка употреба, просто поставянето им обратно в кутията за съхранение ще ги зареди за следващата ви употреба. Звукът на слушалките е изключително ясен и чист, а микрофонът може да бъде използван безпроблемно.

Заключение 

Причините за закупуване на AirPods са много – калъфът за зареждане е невероятно изграден и лесен за носене; премахването на едната слушалка за пауза или възпроизвеждане на музика работи перфектно и връзката рядко се разпада. Освен това новата версия дава на AirPods още по-дълъг живот на батерията и можете да зареждате кутията безжично. Не правете компромис с качеството на звука, доверете се на AirPods 2.

Виж цената за днес

4.3/5 - (6 votes)
Review-bg.com
Logo