Най-Добрите Климатици за 2023

Най-Добрите Техника

Изборът на климатик за вашия дом е от съществено значение, особено ако живеете в регион с постоянно променливи температурни условия. Има няколко различни вида климатични системи на пазара, които съчетават всички необходими технологии в себе си – производителност, мощност и ефективност.

Всеки тип климатик се предлага с различна мощност, енергийна ефективност и енергийна консумация. Ако си задавате въпроса „Какъв климатик да си купя?“, то избора на правилния уред за вашия дом, изисква да прецените размера на помещението, в което ще бъде поставен; разхода на електроенергия, който сте готови да заплатите и ефективността, която искате да ви предостави уреда. В днешното ревю, ще ви покажем кои са най-добрите климатици.

Най-добрите климатици

1. Климатик Star-Light ACM-18FOWF

Виж цената за днес

Решен в класически бял цвят с изчистен дизайн, този климатик ще пасне във всеки дом, независимо от стила на неговото обзавеждане. Размерите на вътрешното тяло са: 95.7х21.3х30.2см (ДхШхВ). Мощността на климатика от 18000 BTU позволява лесно и бързо за охладите/затоплите избраното помещение, като препоръчителното пространство за поставянето на климатике трябва да бъде с площ до 35м². Ниските нива на шум на уреда от 55 dB, гарантират вашето спокойствие, по време на неговата работа.

Също така, климтика разполага с миещ се филтър, който можете да почиствате лесно и бързо, като по този начин поддържате хигиената в устройството и се предотвратява появата на микроби, фини прахови частици и бактерии във въздуха. Освен с перфектни технически характеристики, Star-Light ACM-18FOWF е оборудван и с множество модерни технологии и функции – Sleep, Auto Restart, Самодиагностика, Detecting refrigerant loss, Функция Turbo – са само част от множеството опции, които имате, за да работи устройството ви оптимално добре.

В заключение: Ако се чудите какъв климатик да изберете за вашия дом, то Star-Light ACM-18FOWF е едно от най-добрите предложения на пазара. С множество функции, енергиен клас А++ и висока мощност при своята работа, уреда ще охлади/затопли желаното от вас помещение – бързо, лесно и много енергономично.

2. Климатик Whirlpool SPIW 318L

Whirlpool SPIW 318LВиж цената за днес

Този климатик от Whirlpool разполага с елегантен дизайн решен в класически бял цвят, перфектно допълнен от тънка черна лайсна, върху която е интегриран цифров дисплей. Размерите на вътрешното тяло са: 1002х238х315мм (ДхШхВ), като това ще позволи да монтирате уреда както в по-големите, така и в по-малките и по-практични пространства във вашия дом. Мощността му от 18000 BTU и дебит на въздуха от 2000 м³/н, позволяват да охладите/затоплите бързо и ефективно пространства с площ до 36м². Освен това, уредът разполага с много ниски нива на шум от 33 dB и отстранява ефективно до 1.8л. влага от въздуха в рамките на 1час.

Освен това, Whirlpool SPIW 318L е оборудван с някои от най-новите и модерни технологии – 6th Sense Air Flow, 6th Sense Power Saver, 6th Sense Sleep, 6th Sense Auto Restart, 6th Sense Self Diagnosis и много други, които подобряват максимално работата на уреда, така че да постигнете оптимално бързо желаните резултати. 

В заключение: Този климатик е отличен избор за тези от вас, които не правят качество с електроуредите в своя дом. С високата си мощност, енергийна ефективност, спадаща към клас А++ и множество модерни технологии, оптимизиращи неговата работа – Whirlpool SPIW 318L получава заслужено място в списъка на най-добрите климатични системи, които се предлагат на пазара в момента.

3. Климатик TESLA TA36FFML-1232IA

Tesla TA36FFML-1232IAВиж цената за днес

Климатик TESLA TA36FFML-1232IA e един от най-добрите климатици, предлагани на пазара в момента. Дизайнът му е решен в класически бял цвят с интегриран цифров дисплей, показващ температурата и работния режим на уреда. С мощност от 12000 BTU и дебит на въздуха от 560м³/н, уреда е с достатъчен капацитет да охлади/затопли както малки, така и по-големи помещения. Уреда разполага с няколко различни степени на вентилация, така че да настроите мощността на въздушната струя, спрямо вашите лични нужди.

Ниските му нива на шум от 53 dB, гарантират че уреда няма да ви смущава с неприятни силни шумове по време на своята работа. Освен това, климатикът разполага с някои модерни функции и технологии, а именно: функция Turbo, Auto-restart, Самодиагностика, Таймер, iFeel, Super Quiet дизайн и много други.

В заключение: Ако се чудите какъв климатик да купите за вашия дом, то TESLA, TA36FFML-1232IA е един от най-добрите климатици на пазара. Висока мощност и производителност, множество функции и бюджетна цена – всичко това е събрано в този нов климатичен уред от TESLA.

4. Климатик Star-Light ACT-12ETL

Star-Light ACT-12ETLВиж цената за днес

С елегантния си външен вид с изчистен дизайн, изключително висока мощност както на охлаждане, така и на отопление, този климатик ще пасне идеално във всеки дом. Размерите на вътрешното тяло са: 78х24.5х19см (ДхШхВ). При основен капацитет от 12000 BTU, уреда може лесно да и бързо за охлади/затопли помещения с площ до 22 м². Климатикът има 4 скорости на вентилатора, което позволява да настроите въздушната струя, спрямо вашите специфични нужди.

Освен това, ниските му нива на шум от 50 dB max., позволяват да оставите устройството включено, дори през нощта, като няма да бъдете смущавани от неприятни шумове по време на неговата работа. Освен с перфектни технически характеристики, климатикът разполага и с множество модерни технологии като: Auto Restart, Самодиагностика, Detecting refrigerant loss, Функция Turbo, Sleep – те ще ви позволят да настроите климатикът на работен режим, отговарящ изцяло на вашите специфични нужди.

В заключение: С висока мощност, модерен дизайн, множество модерни технологии и енергиен клас А++, климатик Star-Light ACT-12ETL определено заема едно от челните места в списъка на най-добрите климатици на пазара.

5. Климатик Whirlpool SPIW 309LWhirlpool SPIW 309L

Виж цената за днес

Климатик Whirlpool SPIW 309L e нов, модерен климатичен уред, който благодарение на високата си мощност и множество модерни технологии, ще създаде максимално добри температурни условия във вашето помещение, за оптимално кратък период от време. Дизайнът му е изчистен, решен в класически бял цвят, като това го прави подходящ за поставяне във всеки дом, независимо от стила на неговото обзавеждане. Размерите на вътрешното тяло са: 818х217х270мм (ДхШхВ). Мощността на уреда от 9000 BTU и дебит на въздуха 2000 м³/н са достатъчни, за да охладят/затоплят помещение с площ до 18 м².

Възможността за 3 различни степени на силата на въздуха, позволяват да настроите въздушната струя на уреда, спрямо вашите лични нужди и предпочитания. Освен с перфектни технически характеристики, климатика разполага и с множество модерни технологии, които да оптимизират максимално качеството на неговата работа и производителност: Power Save, Sleep / Night mode, Auto Restart, Функция Jet, The 6th Sense, Самопочистващ, Автоматично размразяване,Super Silent.

В заключение: Нов, модерен и изключително ефективен, Whirlpool SPIW 309L заема заслужено място в списъка с най-добрите климатици на пазара. Ако сте от домакинствата, които държат на качеството на своите електроуреди и дълго време сте се чудели какъв климатик да си купите, то можете да изберете Whirlpool SPIW 309L без никакви колебания. Определено ще бъдете очаровани от качеството, което ще получите на база на бюджетната цена, на която се предлага в момента.

6. Климатик Inventor Life Pro L5VI32-24WFR

L5VI32-24WFRВиж цената за днес

Модерен, ефективен с множество функции – климатик Life Pro L5VI32-24WFR ще отговори на нуждите и очакванията, дори на най-претенциозните потребители. Той е с модерен, изчистен дизайн и размери на вътрешното тяло от 1040х327х220мм (ДхШхВ). С основен капацитет от 24000 BTU и дебит на въздуха от 800 м³/н, този климатик ще охлади/затопли дори големи помещения с площ до 45м². Ниските му нива на шум от 59 dB ще ви позволят да оставяте уреда включен дори през нощта, като той гарантирано няма да смущава съня ви с възпроизвеждане на неприятни шумове по време на своята работа.

Също така, този модерен климатик разполага с НЕРА филтър, който не позволява във въздуха ви да попаднат фини прахови частици, бактерии или микроби. Друга изключително полезна функция е Wi-Fi Ready – чрез нея можете да контролирате температурата и работния режим на вашия уред, чрез приложение на вашия смартфон. Други модерни технологии, с които разполага Inventor Life Pro L5VI32-24WFR са: Autorestart, Самопочистване, Sleep, Follow me, Turbo, Програматор 24 часа, Автоматично откриване на изтичане на фреон, Автодиагностика на грешки, Аварийна употреба и др.

В заключение: Inventor Life Pro L5VI32-24WFR е един от най-добрите климатици на пазара в момента. Благодарение на множеството си модерни технологии, оптимална мощност на работа и висока енергийна ефективност, той ще постигне желаните от вас температурни условия във вашия дом – бързо, лесно и удобно, като същевременно няма да повиши сметките ви за електрическа енергия.

7. Климатик Mitsubishi Electric MSZ-DM35

MSZ-DM35Виж цената за днес

Решен в класически бял цвят с изчистен дизайн, този климатик ще пасне във всеки дом, независимо от стила на неговото обзавеждане. Размерите на вътрешното тяло са: 799х290х232см (ДхШхВ). Мощността на климатика от 12000 BTU позволява лесно и бързо за охладите/затоплите избраното помещение, като препоръчителното пространство за поставянето на климатике трябва да бъде с площ до 35м². Ниските нива на шум на уреда от 51 dB, гарантират вашето спокойствие, по време на неговата работа.

Също така, климтика разполага с антибактериеален миещ се филтър, който можете да почиствате лесно и бързо, като по този начин поддържате хигиената в устройството и се предотвратява появата на микроби, фини прахови частици и бактерии във въздуха. Освен с перфектни технически характеристики, Mitsubishi Electric MSZ-DM35 е оборудван и с множество модерни технологии и функции – Auto Restart, Автоматично размразяване, Econo-cool – са само част от множеството опции, които имате, за да работи устройството ви оптимално добре.

В заключение: Оборудван с модерни функции, висока мощност, спадащ към енергиен клас А+, този уред ще ви позволи да постигнете желаната от вас температура във вашия дом – бързо и лесно. Определено Mitsubishi Electric MSZ-DM35 е един от най-добрите климатици на пазара в момента, който успешно съчетава в себе си цена-качество.

8. Климатик HEINNER Crystal Wi-Fi HAC-CR18WIFI

HAC-CR18WIFIВиж цената за днес

С елегантния си външен вид с изчистен дизайн, изключително висока мощност както на охлаждане, така и на отопление, този климатик ще пасне идеално във всеки дом. Размерите на вътрешното тяло са: 957х213х302мм (ДхШхВ). При основен капацитет от 18000 BTU, уреда може лесно да и бързо за охлади/затопли помещения с площ до 35м². Климатикът има 4 скорости на вентилатора, което позволява да настроите въздушната струя, спрямо вашите специфични нужди.

Освен това, ниските му нива на шум от 55 dB max., позволяват да оставите устройството включено, дори през нощта, като няма да бъдете смущавани от неприятни шумове по време на неговата работа. Освен с перфектни технически характеристики, климатикът разполага и с множество модерни технологии. Една от най-полезните му функции е възможността за свързване чрез Wi-Fi – можете лесно и бързо да променяте температурата и работния режим на климатика чрез приложение на вашия смартфон.

Допълнителните функции, с които разполага уреда са: Follow me, Detecting refrigerant loss, Функция Turbo, Самопочистващ, Auto-restart, Функция поддръжка на температура 8°С, Таймер 24 ч, Функция Silent, Mute Mode– те ще ви позволят да настроите климатикът на работен режим, отговарящ изцяло на вашите специфични нужди.

В заключение: С висока мощност, модерен дизайн, множество модерни технологии и енергиен клас А++, климатик HEINNER Crystal Wi-Fi, HAC-CR18WIFI определено заема едно от челните места в списъка на най-добрите климатици на пазара за тази година. Той ще осигури оптимално добри климатични условия във вашия дом, като същевременно няма да повиши разхода ви на електрическа енергия.

Виж още: Най-добрите климатици дайкин | Най-добрите електрически камини | Най-добри конвектори | Най-добрите бойлери | Климатици на изплащане

На какво да обърнете внимание при избор на климатик

1. BTU

BTU е съкращение от „Британска топлинна единица“. Това е форма за измерване, която измерва енергията. Един BTU се отнася до количеството енергия, необходимо за повишаване на температурата на килограм вода с 1°F. Най-често се използва, когато говорим за отоплителни и климатични единици. Колкото е по-голяма стойността на BTU, толкова по-ефективен е климатикът при своята работа.

2. Мощност и ефективност

Един от ключовите показатели, на които трябва да обърнете внимание преди да закупите нов климатик е неговата мощност. Тя определя както качеството на ефективност на устройството, така и консумираната електроенергия при неговата работа. Към момента, всички климатични уреди на пазара, разполагат с информационен енергиен етикет, на който можете да видите всички показатели на устройството, които ви интересуват в т.ч. и неговата мощност и ефективност. Най-ниският енергиен клас при климатичните уреди е клас D (висока консумация на електрическа енергия), а най-високият е A +++ (консумира минимално количество електрическа енергия).

3. Поддръжка

Новите модели климатици на пазара са лесни за поддръжка, тъй като разполагат с лесносваляеми филтри, които могат да се мият и поддържат в домашни условия. Да бъдеш в състояние да поддържаш климатика без особени усилия и допълнителни разходи определено е голям плюс за всяко домакинство. Освен това, уредите с висок енергиен клас, мощност и производителност, не се нуждаят от често презареждане на течността за охлаждане, така че са много по-икономични и лесни за поддръжка, в сравнение с другите електроуреди в по-нисък енергиен клас.

Често задавани въпроси

Как да заредим климатика?

За оптимална ефективност, първо трябва да проверите вида на охладителната течност/газ и какви връзки използва уреда. Проверката се прави с фиксирането на маркучите към входните отвори, за да се провери дали има ниско или високо налягане и дали се наблюдават течове. Ние ви препоръчваме да презареждате климатика само с оторизирана фирма, тъй като ще получите гаранция за извършените ремонтни дейности.

Какъв вид климатик консумира по-малко енергия?

На пазара има голям избор от климатици – от такива за монтаж под прозорец, през стенни до леснопреносими устройства. Тук най-важно е да определите от уред с каква мощност ви е необходим. Относно най-икономични от гледна точка на електроенергия, определено преносимите климатични устройства са начело на класацията, особено ако почиствате филтрите им редовно.

Защо тече вода от климатика?

Това е един от най-често задаваните въпроси. Имайте предвид, че теча на вода от климатика, не е задължително да е причинена от дефект в устройството. Особено през летния сезон, когато температурите са над средните, теча на вода от климатика е нещо нормално, тъй като е свързано с кондензацията на влажността от въздуха. Охладителния агент, който циркулира във вътрешността на устройството и охлаждането на въздуха до температура, по-ниска от околната температура, и смесването му след това, води до влага, която пада до отводнителната тава и се източва от изходния маркуч.

5/5 - (3 votes)

Lost Password