Най-Добрите Климатици за 2024

Изборът на климатик за вашия дом е от съществено значение, особено ако живеете в регион с постоянно променливи температурни условия. Има няколко различни вида климатични системи на пазара, които съчетават всички необходими технологии в себе си – производителност, мощност и ефективност.

Всеки тип климатик се предлага с различна мощност, енергийна ефективност и енергийна консумация. Ако си задавате въпроса „Какъв климатик да си купя?“, то избора на правилния уред за вашия дом, изисква да прецените размера на помещението, в което ще бъде поставен; разхода на електроенергия, който сте готови да заплатите и ефективността, която искате да ви предостави уреда. В днешното ревю, ще ви покажем кои са най-добрите климатици.

Най-добрите климатици

1. Mitsubishi MSZ-DW35

Mitsubishi MSZ-DW35

Виж цената за днес

Инверторен климатик Mitsubishi MSZ-DW35VF/E1/MUZ-DW35VF/E1, с мощност от 12000 BTU и енергиен клас A++, се отличава с изключително опростен и компактен дизайн. Елегантният стил на устройството е идеално допълнение към всяка стая, като компактните вътрешни компоненти позволяват инсталацията му в по-малки и ограничени пространства.

Освен това, този модел предлага значително надграждане във въздушното качество благодарение на вградения филтър. Той предлага антибактериални, анти-микробни и дезодориращи ефекти, като триизмерната структура на филтъра осигурява значително по-голяма ефективност при задържането на прах и алергени, отколкото стандартните филтри.

Един от най-важните аспекти на този климатик е неговата превъзходна енергийна ефективност. С помощта на инверторната технология на Mitsubishi Electric, устройството автоматично регулира работния си товар в зависимост от запотребяването, което намалява консумираната от него електроенергия и му позволява да постигне енергиен клас “A++” за охлаждане и “A+” за отопление.

Също така, климатикът е оборудван с Wi-Fi и възможност за контрол на системата през облака. С приложението MELCloud, той може да бъде управляван и наглеждан от разнообразни устройства като лаптопи, таблети и смартфони.

Допълнително, уредът предлага удобен интерфейс за управление на системата. Дистанционното управление може да бъде свързано и изключено, осигурявайки кабелно управление и централизиран контрол на системата чрез M-NET.

В завершек, лесното управление е още едно от ключовите предимства на този модел. Простите функции и интуитивното дистанционно управление предлагат високо ниво на комфорт при работа с устройството.

2. Fujitsu ASYG12KGTE-A+++

Fujitsu ASYG12KGTE-A+++

Виж цената за днес

Хиперинверторен Климатик Fujitsu ASYG12KGTE-A+++, A+++ е високоефективен климатик от серията на Fujitsu за хиперинверторни климатични уреди. Той се отличава с ниска консумация на енергия и поставя висок клас A+++ при работа в режими на охлаждане и отопление.

Производителността на топлообменника е подобрена благодарение на по-голяма плътност и по-голям диаметър на турбината. Това води до по-високи трансформационни коефициенти, резултиращи в по-ефективен топлообмен при по-ниски мощности.

Климатикът е оборудван с полезни функции, включително сензор за присъствие, икономичен режим, автоматична вентилаторна скорост, автоматичен рестарт при прекъсване на електрозахранването, автоматичен режим на превключване и функция за отопление на 10 градуса, която не позволява температурата в стаята да пада под тази стойност.

Освен това, той предлага и мощен режим, и работи на много ниски нива на шум. Тези функции се допълват от регулируеми лепенки за промяна на посоката на въздушния поток и таймери, включително таймер за сън, планиране и седмични таймери.

Един от най-забележителните му признаци е сензорът за присъствие. Когато в стаята няма никого, климатикът преминава в икономичен режим, като възобновява оригиналния зададен режим веднага след като човек влезе отново в стаята.

Климатикът има голям капак, който осигурява по-гладко и равномерно разпределение на въздушния поток, допринасящо за тихата работа на устройството. За употреба има опция да се добави WiFi адаптер, позволяващ на потребителите да управляват климатика от разстояние чрез смартфон или таблет.

Продуктът използва хладилен агент R32, който намалява потенциала за глобално затопляне, правейки го не само приятелски за околната среда, но и положително влияещ върху ефективността на работата на климатика.

Този модел има мощност от 12 000 BTU и се препоръчва за помещения с площ от 15 до 30 квадратни метра. Той предлага впечатляваща охлаждаща мощност от 0.90 – 3.40 – 4.10 kW и мощност за отопление от 0.90 – 4.00 – 6.10 kW. Сезонната ефективност при режими на охлаждане и отопление (SEER и SCOP съответно) е клас A+++, което безспорно допринася за общата енергийна ефективност.

Климатикът Fujitsu ASYG12KGTE-A+++, A+++ работи при ниво на шум от само 19 dB за вътрешното тяло и 50 dB за външното тяло, осигурявайки тиха работа. Освен това размерите и теглата на вътрешните и външните единици са лесно управляеми за инсталация.

3. LG Deluxe 12000 BTU

LG Deluxe 12000 BTU

Виж цената за днес

Климатикът LG Deluxe Inverter оперира с мощност от 12000 BTU и попада в енергиен клас A++, което потвърждава неговата висока енергийна ефективност. Особено забележително е, че този модел използва охлаждащ агент R32, което подчертава неговия еко-приятелски дизайн.

Устройството предлага функция ‘Active Energy Control’, която ви позволява да изберете нивото на енергийната консумация в зависимост от вашите потребности. Климатикът също така включва функцията Plasmaster™ Auto Cleaning, която поддържа вътрешната чистота на уреда, като изсушава топлообменника и го стерилизира, за да премахне мухъл и нежелани миризми.

Особено забележителна е функцията ‘Jet Cool’. Оптимизираната й конструкция позволява по-силни въздушни потоци, което охлажда стая до 5 градуса само за 5,6 минути. Съчетано с революционната технология на инверторния компресор на LG, това обещава висока производителност при ниски шумови нива и минимална консумация на енергия.

За поддържане на качеството на въздуха, климатикът притежава двоен защитен филтър, предназначен да улавя прахови частици, по-големи от 10 μm, което осигурява допълнителна защита от по-фин прах.

Комфортът също не е пренебрегнат. Автоматичното управление на ъгъла на наклон на перките гарантира идеалната позиция и обем на въздуха, за да се гарантира удобна атмосфера във вашата къща.

Общо взето, LG Deluxe Inverter AC 12000 BTU Wi-Fi, Class A++, R32, бяло предлага комбинация от енергийна ефективност, бързо охлаждане и напредничави функции за поддържане на чистота и комфорт. Изглежда като отлична инвестиция за охлаждането на вашата къща.

4. Daewoo DAC-09CHSDB

Daewoo DAC-09CHSDB

Виж цената за днес

Инверторен климатик Daewoo DAC-09CHSDB е устройство с мощност от 9000 BTU, подходящо за помещения от 30 до 40 квадратни метра. Черна рамка добавя модерно очарование, а неговият клас на енергийна ефективност А++ осигурява висока производителност при намалена консумация на енергия.

Основна особеност на този модел е инверторният компресор, който постоянно регулира скоростта и я поддържа съобразно с текущите нужди от охлаждане или отопление. Това осигурява желаните температури при по-ниска консумация на електроенергия.

Функцията ‘I Feel’ е част от дистанционното управление на климатика, измерваща температурата около себе си и предаваща тази информация към вътрешното тяло на уреда. Това осигурява точна и стабилна температура в стаята.

Благодарение на Wi-Fi функцията, уредът може да бъде контролиран от всяка точка в дома ви, изискваща само мобилен телефон, инсталирано приложение и интернет връзка. Можете да контролирате климатика докато сте у дома, или дори когато сте на работа или в път.

Климатикът Daewoo е снабден и с ‘Eco mode’, режим на работа, предназначен за намаляване на консумацията на енергия. Влияето върху производителността на уреда е незначително, но спестяването на енергия е значително.

С скритият LED дисплей на уреда се показва текущата температура и режимът на работа, допълващ минималистичния дизайн на устройството.

Климатикът е оборудван и с филтри със сребърни йони, които помагат за отстраняване на бактерии от въздуха, което гарантира чист и свеж въздух в дома ви.

В заключение, изглежда, че инверторен климатик Daewoo DAC-09CHSDB 9000 BTU WI-FI, A++, черен е отличен избор, предлагащ висока енергийна ефективност, персонализиран контрол и напредни функции, които подобряват качеството на живот.

5. Tesla TT37AF-1232IAW

Tesla TT37AF-1232IAW

Виж цената за днес

Инверторният климатик Tesla TT37AF-1232IAW предлага мощност от 12000 BTU и впечатляващ клас на енергийна ефективност А+++. Луксозния дизайн и високата енергийна ефективност го правят невероятен избор за модерен дом.

Авангардните функции на тези модели включват Wi-Fi свързаност, позволяваща дистанционно и лесно управление чрез приложение на вашия смартфон. Тази функция ви дава възможност да контролирате климата на вашето помещение във всеки момент, без значение къде се намирате. Със записаните режими на работа, климатикът се адаптира към вашите предпочитания и настройки, като гарантира максимален комфорт и енергийна ефективност.

Инверторната технология задвижва енергийната ефективност на уреда, като автоматично регулира скоростта на компресора за точно и консистентно поддържане на настройките за охлаждане и отопление. Това го прави не само икономически ифективен, но и високопроизводителен при различни климатични условия.

Дизайнът е елегантен и модерен, с аеродинамична форма и корпус, който се вписва във всеки интериорен стил.

Въпреки че конкретните детайли относно добавените функции и мощността на охлаждане може да варират, е важно да отбележим, че този модел на Tesla предлага комбинация от висока производителност, енергийна ефективност и удобство на управлението.

6. Mitsubishi Electric MSZ-HR35VF/MUZ-HR35VF

Mitsubishi Electric MSZ-HR35VF/MUZ-HR35VF

Виж цената за днес

Моделът на Mitsubishi Electric е инверторен климатик с мощност от 12000 BTU. Той отличава с енергиен клас А++ при охлаждане и А+ при отопление, което го прави икономически ефективен и екологичен.

Основната особеност на този модел е използването на фреон R32, който има по-нисък потенциал за глобално затопляне и по-добри енергийни показатели в сравнение с R410A.

Дизайнът на климатика е стилен и съвременен, със закръглена форма и компактни размери, което позволява лесен монтаж дори в евтини пространства.

Econo Cool е интелигентна функция за регулиране на температурата, която регулира потока на въздуха въз основа на температурата на изходящия въздух. Това осигурява увеличаване на енергийната ефективност с 20%.

Моделът поддържа опцията за Wi-Fi адаптер, което дава възможност за дистанционно управление на климатиката чрез мобилен телефон, таблет или лаптоп.

В заключение, този модел предлага отлична комбинация от висока енергийна ефективност, екологичност и удобство при управление, съчетани с модерен дизайн.

7. Whirlpool SPIW 312L

Whirlpool SPIW 312L

Виж цената за днес

Whirlpool SPIW 312L представлява инверторен климатик, чието основно предимство е иновативната технология на инвертор, осигуряваща ефективно и икономично охлаждане или отопление. Компресорът работи на значително по-ниска скорост след достигане на желаната температура, без компромис с ефективността.

Един от забележителните атрибути на този климатик е функцията “4 режима – Функция през нощта”, която регулира стайната температура за оптимален, здравословен и комфортен сън.

Интересна особеност на модела на Whirlpool е функцията “Power Save”, която автоматично активира енергоспестяващ режим, когато се достигне желаната стайна температура. Тази функция позволява спестяване на енергия до 41%.

Климатикът разполага с функцията “4D Xpert Airflow”, която позволява проникване на въздуха от 3 посоки за по-бърза работа, по-добра циркулация, по-чист въздух и по-голяма площ на потока.

Отделната функция “Around U” автоматично регулира стайната температура въз основа на нуждите и предпочитанията на потребителите.

В заключение, инверторният климатик Whirlpool SPIW 312L – 12000 BTU е висококачествен продукт, който предлага мощна производителност и оптимален комфорт, съчетани с иновативните функции и стилен дизайн.

Виж още: Най-добрите климатици дайкин | Най-добрите електрически камини | Най-добри конвектори | Най-добрите бойлери | Климатици на изплащане

На какво да обърнете внимание при избор на климатик

1. BTU

BTU е съкращение от „Британска топлинна единица“. Това е форма за измерване, която измерва енергията. Един BTU се отнася до количеството енергия, необходимо за повишаване на температурата на килограм вода с 1°F. Най-често се използва, когато говорим за отоплителни и климатични единици. Колкото е по-голяма стойността на BTU, толкова по-ефективен е климатикът при своята работа.

2. Мощност и ефективност

Един от ключовите показатели, на които трябва да обърнете внимание преди да закупите нов климатик е неговата мощност. Тя определя както качеството на ефективност на устройството, така и консумираната електроенергия при неговата работа. Към момента, всички климатични уреди на пазара, разполагат с информационен енергиен етикет, на който можете да видите всички показатели на устройството, които ви интересуват в т.ч. и неговата мощност и ефективност. Най-ниският енергиен клас при климатичните уреди е клас D (висока консумация на електрическа енергия), а най-високият е A +++ (консумира минимално количество електрическа енергия).

3. Поддръжка

Новите модели климатици на пазара са лесни за поддръжка, тъй като разполагат с лесносваляеми филтри, които могат да се мият и поддържат в домашни условия. Да бъдеш в състояние да поддържаш климатика без особени усилия и допълнителни разходи определено е голям плюс за всяко домакинство. Освен това, уредите с висок енергиен клас, мощност и производителност, не се нуждаят от често презареждане на течността за охлаждане, така че са много по-икономични и лесни за поддръжка, в сравнение с другите електроуреди в по-нисък енергиен клас.

Често задавани въпроси

Как да заредим климатика?

За оптимална ефективност, първо трябва да проверите вида на охладителната течност/газ и какви връзки използва уреда. Проверката се прави с фиксирането на маркучите към входните отвори, за да се провери дали има ниско или високо налягане и дали се наблюдават течове. Ние ви препоръчваме да презареждате климатика само с оторизирана фирма, тъй като ще получите гаранция за извършените ремонтни дейности.

Какъв вид климатик консумира по-малко енергия?

На пазара има голям избор от климатици – от такива за монтаж под прозорец, през стенни до леснопреносими устройства. Тук най-важно е да определите от уред с каква мощност ви е необходим. Относно най-икономични от гледна точка на електроенергия, определено преносимите климатични устройства са начело на класацията, особено ако почиствате филтрите им редовно.

Защо тече вода от климатика?

Това е един от най-често задаваните въпроси. Имайте предвид, че теча на вода от климатика, не е задължително да е причинена от дефект в устройството. Особено през летния сезон, когато температурите са над средните, теча на вода от климатика е нещо нормално, тъй като е свързано с кондензацията на влажността от въздуха. Охладителния агент, който циркулира във вътрешността на устройството и охлаждането на въздуха до температура, по-ниска от околната температура, и смесването му след това, води до влага, която пада до отводнителната тава и се източва от изходния маркуч.

5/5 - (3 votes)
Review-bg.com
Logo