Най-Добрите Фурни за Вграждане 2024

Как да изберем добра фурна за вграждане

Когато имате избор между електрическа фурна за вграждане и газова фурна, решението не е много трудно, тъй като първата обещава да намали времето за готвене. Освен това, говорейки за модел, вграден в една от кухненските мебели, ще придадете на стаята по-елегантен вид, като същевременно ще спестите място.

И тъй като вариантите, предлагани на пазара, не са малко, така че всеки купувач да може да си избере модел, чрез това ръководство ние се стремим да ви помогнем да изберете най-добрата фурна за вграждане.

Размери

Първият критерий за избор на фурна за вграждане се отнася до нейните размери, които могат да бъдат стандартни или променливи и които винаги се вземат предвид при сглобяването.

Ако кухненските мебели вече са закупени, тогава се препоръчва внимателно да се измери пространството, отредено за уреда за готвене, така че да не са необходими допълнителни промени.

Накратко, въпреки че, като правило, наличните модели са 60 x 60 x 60 cm (дължина, ширина, височина), не би навредило внимателно да проверите такива подробности, винаги посочени в описанието.

Капацитет

Многобройните мнения за най-добрите фурни за вграждане казват, че добрата фурна за вграждане е тази, която предлага капацитет между 50 – 70 литра, като е достатъчно подходяща както за нормални семейства, така и за тези с повече членове.

Материал

Продуктите от неръждаема стомана често се срещат в домовете на хората, благодарение на факта, че издържат повече с течение на времето и могат да бъдат намерени във варианти: против пръстови отпечатъци (Инокс) от неръждаема стомана или обработени със специални вещества, за да се справят с драскотините.

Витрокерамичните модели – предният панел е изработен от термоустойчиво стъкло, което ще придаде модерен вид на вашата кухня, като се препоръчва да е двойно, тъй като има повишена чувствителност към високи термични удари;

Функции

Вярно е, че много клиенти са нетърпеливи да разберат къде да намерят фурна за вграждане на добра цена, но повече се интересуват от функциите, с които се предлагат уредите. Сред най-важните опции, които трябва да има такъв уред, са:

Функцията за двойно отопление – тя е много полезна, тъй като ви позволява да регулирате отоплението според избрания тип приготвяне, което означава, че ястията ще се готвят равномерно и в много по-кратко време, без да е необходимо да обръщате тавата;

Опция за вентилация с горещ въздух – обещава перфектно готвене на храна, тъй като поддържа еднаква температура във фурната;

Размразяване – ви дава възможност да готвите ястията директно от фризера, като същевременно се използват за тесто за пица.

Самопочистване – Когато си зададете въпроса „Къде мога да намеря добра фурна за вграждане на добра цена?“, Определено мислите за дългосрочна инвестиция. Ето защо трябва да проверите вида на самопочистващия се уред. Това може да бъде:

Пиролитично – е най-ефективната хигиенна система, основана на факта, че вътрешната температура може да достигне до 500 ° C, като по този начин изгаря всички примеси (остатъци от храна, следи от мазнини и др.). Основното предимство на процеса е, че отпадъците се трансформират в пепел за много кратко време.

Каталитично – намира се в повечето от вградените електрически модели, това ви помага да се отървете от нежеланата мазнина, натрупана по време на готвене, благодарение на каталитичните панели, инсталирани върху страничните стени, които абсорбират мръсотията, така че по-късно да се елиминира чрез едноименния процес. След известно време каталитичните панели трябва да бъдат заменени.

Aqua clean – е една от най-новите технологии за почистване и включва изливане на количество вода в тава, след което фурната се загрява до 70 ° C, така че получената пара да разгради мазнините и мръсотията, т.е. улеснява почистването с помощта на кърпа.

Безопасност при работа

Добрата фурна за вграждане се възползва от предпазен термостат, чиято роля е автоматично да изключи уреда в случай на прегряване и заключваща система за деца, така че децата да нямат достъп до уреда за готвене, и така можете да предотвратите евентуални злополуки.

Най-добрите фурни за вграждане

1. Hansa Scandium BOEI69472

Hansa Scandium BOEI69472

Виж цената за днес

Сред най-търсените уреди от този тип. Изработена от неръждаема стомана, това е едно от най-добрите решения, които можете да вземете, като се има предвид щедрият капацитет от 65л. и 10-те предоставени програми, от които споменаваме: тази с 3D конвекция на горещ въздух, която гарантира непрекъсната циркулация горещ въздух, като по този начин се избягва образуването на горещи зони, които водят до изгаряне на съдовете и функцията на скара. Тя е снабден с каталитична система и има емайлирана повърхност, като двете характеристики помагат да се поддържа чистотата на кухненския уред.

2. Whirlpool AKZM 8660 IX

Whirlpool AKZM 8660 IX

Виж цената за днес

Една от най-дорбите фурни за вграждане, може да се счита този модел, предлаган от Whirlpool. Приближавайки се до стандартните размери 59,5 x 59,5 x 56,4 и попадайки в категорията на многофункционалните уреди, това е идеалното устройство за готвене за всеки, който е свикнал да готви често. Багодарение на опцията Ready2Cook, вече не е необходимо предварително загряване. Самопочистването е пиролитично, което означава, че остатъците от храната се трансформират в пепел.

3. Hansa BOEI68162

Hansa BOEI68162

Виж цената за днес

BOEI68162 е фурна за вграждане от Hansa, евтина и добра, която можете да включите във всяка модерна кухня. Това е много практичен продукт, който е оборудван с 8 програми за готвене. Фурната е просторна, с капацитет от 62 л, а конвекционният вентилатор се грижи да разпределя горещия въздух равномерно. Този уред е много лесен за използване и поддръжка. На първо място, той има таймер, с интервал от 99 минути, който излъчва звуков сигнал, след като изтече времето за готвене. Също така, емайлираните вътрешни повърхности се почистват лесно, а външната температура на вратата се намалява поради стъклото със светлоотразителен слой.

4. Zanussi ZOB442XU

Zanussi ZOB442XU

Виж цената за днес

Това би бил вариант, който представя най-доброто съотношение между качество и цена. Това е фурна за вграждане, с елегантен и приятен дизайн. Тя е оборудван с функциите, необходими за приготвяне на всякакъв вид храна. С капацитет от 57 л., снабден е с вентилатор и предлага на потребителя 5 програми за готвене. Вентилационната система осигурява равномерно разпределение на топлината във всяка точка на фурната. Тя е опростен модел, който се предлага с LCD екран, таймер и бутони. Поддръжката е лесна, благодарение на интериора на имейла. Той предотвратява замърсяванията.

5. Electrolux EOA3400AOX

Electrolux EOA3400AOX

Виж цената за днес

Ето един модел, който успешно се състезава за титлата най-добра фурна за вграждане. Electrolux EOA3400AOX е продукт, способен да задоволи и най-взискателните вкусове, с размери от 59,4 х 59,4 х 56,8 см., и капацитет от 72 литра. Той е придружен от голяма тава, за готвене. Предлага до 9 позиции за готвене. Винаги ще получите най-добрите резултати при готвене, благодарение на големия вентилатор. Добре изолираният интериор предотвратява загубата на топлина, като гарантира висока ефективност. Освен това фърната има и ниска консумация на енергия. Фурната гарантира лесно използване, чрез просто завъртане на бутоните. Те ви позволяват да изберете температурата и режимите на готвене. LED екранът показва настройките, за които сте избрали и когато не е включен, показва времето.

Виж още: Най-добрите хладилници за вграждане | Най-добрите плотове за вгражданеНай-добрите съдомиялни за вграждане | Най-добрите перални за вграждане

Съвети за поддържане на фурната чиста

Повечето фурни за вграждане, от по-ново поколение, са оборудвани с индивидуална програма за самопочистване. Практически всичко, което трябва да направите, е да поставите тава с вода, и да натиснете бутона.

Въпреки това, за по-дорба работа и по-дълъг експлоатационен живот, препоръчваме да се грижите за фурната всеки път, когато я използвате. Противопоказано е например поставянето на тави много близо до източника на топлина. Напротив, предпочита се те да бъдат разположени в централната зона, за равномерно разпределение на топлината.

И накрая, по отношение на методите на почистване е забранено използването на абразивни гъби или обикновени перилни препарати. Освен специалната програма за почистване, можете да използвате мека кърпа с вода, оцет или лимонов сок.

4.7/5 - (3 votes)
Review-bg.com
Logo