Най-Добрите Фризери за 2024

Един от най-важните кухненски уреди е фризерът. Всичко се върти около него – от закуската до здравословните обеди и семейните вечери около масата. Ето защо закупуването на нов фризер е нещо много важно за всяко домакинсто.

Има много фактори, които трябва да се вземат предвид – – от конфигурацията и размерите до техническите параметри и специалните функции, с които е оборудван уреда. Ако искате висококачествен уред от доказана марка на пазара, който да е ефективен с дълги години експлоатационен период, то вие сте на правилното място. Днес ще ви представим най-добрите фризери на пазара.

Най-добрите фризери

1. Фризер Star-Light CFM-203AP

най-добрите фризериВиж цената за днес

Фризер Star-Light CFM-203AP съхранява по-голямо количество храна, в сравнение с други електроуреди в своя клас, което се дължи на дизайна му, който е проектиран така че да съхранява максимално много храна, без да заема много място. Той е решен в класически бял цвят с горно отваряне на вратата и размери от 94.5 х 85 х 52.3см (ШхВхД). Уреда е с нетен обем от 203л. и капацитет на замразяване от 9кг/24ч. Това позволява съхранението и бързото замразяване на големи количества хранителни продукти за изключително кратък период от време.

Енергийният клас, към който спада фризера е A+, което гарантира ниската му консумация на електроенергия. Освен това ниските нива на шум от 41 dB, гарантират, че уреда няма да ви смущава с неприятни шумове по време на своята работа. Освен с перфектни технически характеристики, фризерът разполага и с множество технологии, като: LED осветление, Регулируем термостат, Супер замразяване и Колела за лесен транспорт. 

2. Фризер Star-Light FRM-227SSNF

Виж цената за днес

Нов, модерен с множество функции и голям капацитет на обем – фризер Star-Light FRM-227SSNF се нарежда на едно от челните места за най-добрите фризери на пазара. Toва е един необикновен уред, тъй като има функция да се използва и като обикновен хладилник. Ако се чудите кой е най-добрият избор на фризер за вашия дом, то ние сме тук, за да ви отговорим на въпроса.
Star-Light FRM-227SSNF е с модерен дизайн решен в сребрист цвят с иноксово покритие и стандартно отваряне на вратите.

Размерите му са: 59.5х63.2х172.2см (ШхДхВ). Това го прави удобен за поставяне както в по-големите, така и в по-малките и по-практични кухни. Уредът спада към енергиен клас А+, което гарантира неговата енергономичност. С нетен обем от 227л., 7 големи отделения за съхранение и капацитет на замразяване от 15кг./24ч. – фризерът ще съхрани и ще замрази както големи количества хранителни продукти, така и по-големи и обемисти храни за максимално кратък период от време.

Освен с перфектни технически характеристики, Star-Light FRM-227SSNF е оборудван и с множество модерни технологии, като NO FROST, Multiflow, Система за сигнализиране за висока температура, Функция за супер замразяване. 

3. Фризер MIDEA HS-312FWENWH

Виж цената за днес

Фризер MIDEA HS-312FWENWH e един от най-добрите фризери на пазара, като съчетава в себе си практичен дизайн, голям капацитет на обем и множество модерни технологии. Уреда е решен в класически бял цвят и е с размери от 59.5х63.2х177.2см (ШхДхВ). Енергийният клас, към койсто спада уреда е А++, което гарантира неговата енергономичност по време на работа с годишна енергийна консумация от 228 kWh.

С нетен обем от 227л., 7 големи отделения за съхранение и капацитет на замразяване от 15кг/24ч., този уред ще се погрижи за бързото и ефективно замразяване както на големи количества храна, така и на по-големи и обемисти хранителни продукти. Освен с перфектни технически характеристики, фризерът разполага и с множество модерни технологии, като LED Дисплей, Електронен контрол, Функция за преобразуване Хладилник/Фризер. Функцията „хладилник“ е изключително полезна, тъй като ви позволява да използвате фризера като обикновен хладилник чрез регулация на температурата и циркулиращия въздух в него. Ако се чудите какъв фризер да купите за вашия дом – MIDEA HS-312FWENWH е най-добрият фризер за тези от вас, които не правят компромис с електроуредите в своя дом.

4. Фризер Heinner HFF-260NF

Виж цената за днес

Фризер Heinner HFF-260NF съхранява по-голямо количество храна, в сравнение с други електроуреди в своя клас, тъй като разполага с доста голям нетен обем. Той е решен в класически бял цвят с интегриран LED дисплей в предната му част и разполага с размери от 59.5 х 66.2 х 185.5см (ШхДхВ). Уреда е с нетен обем от 260л. и капацитет на замразяване от 20кг/24ч. Това позволява съхранението и бързото замразяване на големи количества хранителни продукти за изключително кратък период от време. Автоматичната му система за размразяване не позволява образуването на лед в 7-те отделения за съхранение.

Енергийният клас, към който спада фризера е A+, което гарантира ниската му консумация на електроенергия. Освен това ниските нива на шум от 42 dB, гарантират, че уреда няма да ви смущава с неприятни шумове по време на своята работа. Освен с перфектни технически характеристики, фризерът разполага и с множество технологии, като: Eco, Защита срещу деца, Функция за супер замразяване, Система за сигнализиране за висока температура, Multi AirFlow. 

5. Фризер Star-Light CCF-295APФризер Star-Light CCF-295AP

Виж цената за днес

Фризер Star-Light CCF-295AP e компактно, но същевременно перфектно решение за всяко домакинство. Той е оборудван с перфектни технически характеристики, модерни технологии и голям капацитет за съхранение. Уредът е решен в класически бял цвят с горно отваряне на вратата и е с размери от 111х85х65.5см (ШхВхД). С нетен капацитет на обем от 295л и капацитет на замразяване от 14кг за 24ч., този уред ще съхрани и замрази големи количества от вашите хранителни продукти, като това го прави подходящ както за по-големи, така и за по-малките и практични домакинства.

Освен това, енергийният клас А+, към който спада уреда, гарантира неговата ефективна и същевременно енергономична работа. Star-Light CCF-295AP е оборудван и с някои от най-новите технологии на пазара при фризерите, като: LED осветление, Регулируем термостат, Колела за преместване.

6. Фризер MIDEA HS-312FWEN

Фризер MIDEA HS-312FWENВиж цената за днес

Нов, модерен с множество функции и голям капацитет на обем – Фризер MIDEA HS-312FWEN се нарежда на едно от челните места за най-добрите фризери на пазара. Toва е един необикновен уред, тъй като има функция да се използва и като хладилник. Ако се чудите кой е най-добрият избор на фризер за вашия дом, то ние сме тук, за да ви отговорим на въпроса. MIDEA HS-312FWEN е с модерен дизайн решен в цвят с инок и стандартно отваряне на вратите.

Размерите му са: 59.5х63.2х172.2см (ШхДхВ). Това го прави удобен за поставяне както в по-големите, така и в по-малките и по-практични кухни. Уредът спада към енергиен клас А++, което гарантира неговата енергономичност. С нетен обем от 227л., 7 големи отделения за съхранение и капацитет на замразяване от 15кг./24ч. – фризерът ще съхрани и ще замрази както големи количества хранителни продукти, така и по-големи и обемисти храни за максимално кратък период от време.

Също така, ниските му нива на шум от 42dB, гарантират че уредът няма да ви смущава с възпроизвеждането на неприятни шумове по време на своята работа. Освен с перфектни технически характеристики, MIDEA HS-312FWEN е оборудван и с множество модерни технологии, като LED Дисплей, Електронен контрол, Функция за преобразуване Хладилник/Фризер. 

7. Фризер MIDEA HS-384CEN

Виж цената за днес

Фризер MIDEA HS-384CEN e един от най-добрите фризери на пазара, като съчетава в себе си практичен дизайн, голям капацитет на обем и множество модерни технологии. Уреда е решен в класически бял цвят и е с размери от 111.5х85х67см (ШхВхД). Енергийният клас, към койсто спада уреда е А+, което гарантира неговата енергономичност по време на работа с годишна енергийна консумация от 268 kWh.

С нетен обем от 295л. и капацитет на замразяване от 14кг/24ч., този уред ще се погрижи за бързото и ефективно замразяване както на големи количества храна, така и на по-големи и обемисти хранителни продукти. Освен с перфектни технически характеристики, фризерът разполага и с множество модерни технологии, като Регулируем термостат, Функция за преобразуване Хладилник/Фризер, Цифров дисплей. Функцията „хладилник“ е изключително полезна, тъй като ви позволява да използвате фризера като обикновен хладилник чрез регулация на температурата и циркулиращия въздух в него. Ако се чудите какъв фризер да купите за вашия дом – MIDEA HS-384CEN е най-добрият фризер за тези от вас, които не правят компромис с електроуредите в своя дом.

8. Фризер MIDEA HS-129CEN7

Виж цената за днес

Ако често си задавате върпоса „какъв фризер да купя за своя дом“, но не можете да се ориентирате от множеството предложения на паазара, ние сме тук, за да ви помогнем. Фризер MIDEA HS-129CEN7 определено е един от най-добрите фризери на пазара, като съчетава в себе си практичност, голям капацитет на обем и множество модерни технологии. Фризерът е с изчистен дизайн, решен в класически бял цвят и е с размери от 56.5х85х52.3см (ШхВхД). Това го прави подходящ както за по-големи, така и за по-малки домакинства.

С нетен капацитет на обем от 99л. и капацитет на замразяване от 4.5кг/24ч, уредът ще замрази и съхрани вашите хранителни продукти качествено за дълъг период от време. Осваен това ниските му нива на шум от 40 dB гарантират, че уредът няма да смущава спокойствието ви с неприятни шумове по време на своята работа. Освен с перфектни технически характеристики, фризерът разполага и с модерни технологии, като: Регулируем термостат, 2 колела за лесно транспортиране, Функция „хладилник“. Функцията „хладилник“ ви дава възможността за използване на фризера и като обикновен хладилник.

Виж още: Най-добрите хладилници | Най-добрите хладилници за вграждане

Какво е важно да знаете при избора на фризер?

1. Конфигурация

Фризерите са два вида: с вертикално и хоризонтално отваряне. И двата типа уреди имат своите предимства, но трябва да прецените какви са вашите лични нужди. Фризерите с вертикално отваряне са по-практични и заемат по-малко място, но пък храните поставени на дъното им, са по-трудно достъпни. От друга страна, уредите с хоризонтално отваряне с по-удобни като разпределение на отделенията за съхранение, но заемат повече място във вашия дом.

2. Размери

Вашият фризер, обикновено трябва да пасва на плота, така че ще трябва да съответствате на ширината с оформлението на вашата кухня. Моделите за вграждане могат да се персонализират, но обикновено са по-скъпи.

3. Материал

Неръждаемата стомана е най-популярният материал, защото има елегантен, но неутрален вид, но някои потребители предпочитат някои бял или черен хладилник за своя дом (или популярната в последните години черна неръждаема стомана). Вградените врати обикновено предлагат външна ламперия, която съответства на кухненските ви шкафове. Много съвременни облицовки са устойчиви на пръстови отпечатъци. Трябва да внимавате при избора на уред за материала от който е направен, за да има той дълъг експлоатационен живот.

4. Характеристики

Помислете за разпределението на отделенията за съхранение във вашия фризер, за да проверите дали те биха били практични за хранителните навици на вашето семейство. Ако искате да съхранявате по-големи и обемисти продукти, уверете се, че има поне едно голямо отделение за сухранение; ако често приготвяте замразени продукти за вечеря – изберете уред, в който храните ще са лесно достъпни. Някои фризери предлагат и контрол на влажността, йонизираща функция предотвратяваща появата на бактерии в отделенията за съхранение, специални чекмеджета за съхранение на месо, риба или деликатеси и други функции за запазване на хранителните качества на продуктите при идеалната температура на съхранение.

Често задавани въпроси

Кои функции са най-важни?

Когато сте ограничени в пространството и бюджета си, е време да започнете да мислите кои функции са най-важни за вас. Днешните хладилници имат повече иновации от всякога. Говорим за променящи се нива на влажност, функции за по-чисти отделения за съхранение, отделения за бързо замразяване, реверсивни врати (повече помощ при ограничаване на пространството), предпазни ключалки за деца и пр. Най-добрият начин да прецените кои функции са важни е да помислите за навиците и начина на живот на семейството си.

Колко важна е енергийната ефективност?

Повечето нови модели са по-енергийно ефективни от тези от минали години, така че ще ви помогнат да спестите пари от сметките си за електроенергия. Не всички уреди обаче се намират във висок енергиен клас. Ако не искате да отделяте голяма сума от бюджета си и сте готови да направите компромис с енергийния клас на уреда, то можете да си вземете по-нисък клас уред за сравнително ниска цена, който обаче ще завиши сметките ви за електрическа енергия в бъдеще. Същевременно, уредите с по-висок енергиен клас са по-скъпи, но пък няма да повишат битовите ви сметки – според нас, определено те са по-добрият вариант, тъй като инвестицията ще ви се отплати в бъдеще.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo