Най-Добрите Фотоепилатори за 2024

Ако сте изхарчили стотици левове и сте прекарали безброй часове в салоните за епилация, то тогава знаете, че един домашен фотоепилатор би била една от най-добрите инвестиции, които можете да направите за себе си. С добър фотоепилатор, можете да получите постоянно намаляване на окосмяването само след няколко процедури в домашни условия и доста по-евтино в сравнение с процедурите в професионален салон.

В днешното ревю сме събрали някой от най-добрите фотоепилатори. Тези продукта са едни от най-реномираните и най-продаваните уреди на пазара. Избрахме ги на база на ефективността и производителността им, за да ви помогнем в избора на добър фотоепилатор.

Най-добрите фотоепилатори

1. Фотоепилатор IPL Philips Lumea Advanced SC1994/00

Фотоепилатор IPL Philips Lumea Advanced SC1994/00Виж цената за днес

Фотоепилатор IPL Philips Lumea Advanced SC1994/00 e с красив дизайн, решен в комбинация от бяло и розово, като разполага и с компактни размери, което го прави както лесен за съхранение, така и удобен за транспортиране, когато пътувате и искате да вземете устройството със себе си. IPL Philips Lumea Advanced SC1994/00 е един от най-добрите фотоепилатори, тъй като е подходящ за различни типове кожа и окосмяване – от естествено тъмни, черни или кестеняви косми до многобледи или тъмни тонове на кожата. С мощност от 25 000 импулса, уреда ще отстрани ефективно дори най-упоритите косми само след няколко процедури.

Също така, фотоепилатора разполага със сензор за цвят на кожата – по този начин той измерва тона на кожата както в началото, така и по време на самата процедура – ако отчете по-тъмни тонове на кожата, автоматично ще спре да излъчва импулси. Освен това, допълнителните функции, с които е оборудван фотоепилатора са: Вграден UV филтър, 5 настройки за интензивност на светлината, Вградена система за безопасност, Сензор за цвят на кожата, Интегриран UV филтър, 5 настройки за светлинна енергия и Интегрирана система за безопасност.

2. Фотоепилатор IPL Philips Lumea Prestige BRI953/00

Фотоепилатор IPL Philips Lumea Prestige BRI953/00Виж цената за днес

IPL Philips Lumea Prestige BRI953/00 е с елегантен дизайн, решен в бяло и сиво. Освен това, уреда е с практични размери, което го прави както удобен за съхранение, така и лесен за транспортиране. Един от най-добрите фотоепилатори на пазара с 25 000 импулса, ще отстрани дори най-упоритите и дебели косми от вашето тяло, само след няколко процедури.

Освен това, фотоепилатора е достатъчно прецизен и нежен, за да третирате с него дори чувствителни зони като подмишници, интим и дори лицево окосмяване. Капацитетът на батерията от 4000 mAh ще ви позволи да използвате фотоепилатора достатъчно за да третирате цяла голяма зона, без нуждата от допълнително презареждане. Фотоепилаторът е подходящ за третиране на зони по цялото тяло – Лице, Тяло, Ръце, Крака, Подмишница, Интимна област.

3. Фотоепилатор IPL Philips Lumea Prestige BRI956/00

Фотоепилатор IPL Philips Lumea Prestige BRI956/00Виж цената за днес

Фотоепилатор IPL Philips Lumea Prestige BRI956/00 e с красив дизайн, решен в комбинация от златисто и бяло, като разполага и с компактни размери, което го прави както лесен за съхранение, така и удобен за транспортиране, когато пътувате и искате да вземете устройството със себе си. IPL Philips Lumea Prestige BRI956/00 е един от най-добрите фотоепилатори, тъй като е подходящ за различни типове кожа и окосмяване – наличието на различни приставки, позволява третиране на всяка част от вашето тяло – лице, крака, подмишница, интим.

С мощност от 25 000 импулса, уреда ще отстрани ефективно дори най-упоритите косми само след няколко процедури. Също така, фотоепилатора разполага със Smart Skin сензор за цвят на кожата – по този начин той измерва тона на кожата ви и настройва атоматично най-добрата степен за нейното третиране. Определено IPL Philips Lumea Prestige BRI956/00 заема едно от челните места в класацията за най-добрите фотоепилатори.

4. Фотоепилатор IPL Philips Lumea Prestige BRI950/00

Фотоепилатор IPL Philips Lumea Prestige BRI950/00Виж цената за днес

IPL Philips Lumea Prestige BRI950/00 е с елегантен дизайн, решен в бяло и розово. Освен това, уреда е с практични размери, което го прави както удобен за съхранение, така и лесен за транспортиране. Един от най-добрите фотоепилатори на пазара с 25 000 импулса, ще отстрани дори най-упоритите и дебели косми от вашето тяло, само след няколко процедури.

Освен това, функцията Smart Skin отчита типа на вашата кожа и автоматично настройва светлинните импулси с оптимално добра мощност. Фотоепилатора е достатъчно прецизен и нежен, за да третирате с него дори чувствителни зони като подмишници, интим и дори лицево окосмяване.

Това е възможно и благодарение на различните приставки, предназначени специфично за избрания третиран участък. Капацитетът на батерията от 4000 mAh ще ви позволи да използвате фотоепилатора достатъчно за да третирате цяла голяма зона, без нуждата от допълнително презареждане.

5. Фотоепилатор IPL Remington IPL6780 i-Light

Фотоепилатор IPL Remington IPL6780 i-LightВиж цената за днес

IPL Remington IPL6780 i-Light e с красив дизайн, решен в класически бял цвят като е с практични размери, които позволяват както лесното му съхранение, така и лесното му транспортиране, когато имате нужда да носите уреда с вас по време на пътуване. IPL Remington IPL6780 i-Light е устройство за премахване на окосмяване, което предлага трайни резултати само за четири седмици и доказано намалява растежа на косъма с 94% само след три третирания.

Той разполага с 5 нива на мощност, 25 000 импулса с дълга продължителност и сензор за кожа, чрез който се определя типа на третираната кожа. Тази функция отчита типа на вашата кожа и автоматично настройва светлинните импулси с оптимално добра мощност. Фотоепилатора е достатъчно прецизен и нежен, за да третирате с него дори чувствителни зони като подмишници, интим и дори лицево окосмяване.

6. Фотоепилатор IPL Braun BD3005Фотоепилатор IPL Braun BD3005

Виж цената за днес

IPL Braun BD3005 e с добър външен вид, решен в класически бял цвят с практични и удобни размери. Ергономичната му форма е лесно маневрена и има дълъг експлоатационен период от 13+ години за третиране на кожата. Усъвършенстваният сензор за засичане на тона на кожата перфектно спомага за балансирането, безопасността и мощността, с която уреда третира избрания от вас участък. Фотоепилаторът е и много ефективен при третиране на чувствителни зони като лице, подмишници, корем и бини линия.

Благодарение на мощността от 25 000 импулса, ще ви бъдат необходими между 4 и 12 седмици третиране на избраните участъци, за да забележите неговата ефективност. До пълното премахване на окосмяването от избрана зона ще са необходими между 10 и 12 седмици (в зависимост от типа на кожата и косъма). Когато окосмяването е напълно премахнато, можете да правите по 1 процедура месечно за поддържане на ефекта. С течение на времето, поддържащите процедири могат да се правят и веднъж на няколко месеца. Определено уреда е един от най-добрите фотоепилатори на пазара.

Какво е важно да знаете при избора си на фотоепилатор?

1. Дизайн

Сред разнообразната гама може да се намерят няколко вида фотоепилатори, всички те се различават по дизайн. Има модели, които приличат на сешоар, а има и по-компактни, с размерите и теглото на обикновен телефон. По време на процедурата устройството е винаги в ръцете ви, така че ако моделът е тежък, ще бъде неудобно да го използвате.

Всичко зависи от целта, за която ще бъде закупен фотоепилаторът: ако плановете ви включват третиране на малки участъци от кожата на лицето или в бикини зоната, тогава трябва да изберете по-малък и компактен вариант. Епилацията на краката обаче, би отнела доста повече време с по-малък уред, така че ако това е основната зона, която ще третирате, трябва да се спрете на по-голям модел.

Въпреки факта, че фотоепилацията предполага пълното унищожаване на космените фоликули, в началото процедурата се провежда на всеки две седмици, а след това – поне веднъж месечно. Следователно закупеното устройство няма да се използва за определено време, но през целия експлоатационен живот е добре, ако устройството е удобно за използване.

2. Тип захранване

Всички модели са разделени по вид захранване:
акумулаторно;
мрежово;

Устройствата със захранване от мрежата не се различават по мобилност, но осигуряват постоянна мощност. В повечето случаи, те имат по-привлекателни функции от безжичните аналози. Захранването с батерията предполага пълна свобода на движение и независимост от контакта – това несъмнено е плюс, но те имат и своите недостатъци.

Безжичният фотоепилатор трябва да се зарежда регулярно. За пълното му заредажен обикнове са необходими от 1,5 до 2часа. Животът на батерията е ограничен, а батериите също изискват специална работа. При употреба, батерията се изхабява по-бавно, но мощността се намалява – това е неизбежният недостатък на всяко устройство на батерии.
Безжичните устройства винаги са по-скъпи от мрежовите, а подмяната на вградената батерия ще струва 20 – 40% от общата цена на устройството.

Какъв модел фотоепилатор е по-добре да си купя – на батерии или с мрежово захранване? Това е може би един от най-често задаваните въпроси от потребителите. Въпросът няма универсален отговор – всичко зависи от условията на употреба и индивидуалните нужди и предпочитания на потребителя. От финансова гледна точка по-предпочитани за уредите с мрежово захранване, но от гледна точка на ефективност и качество на работа – по-предпочитани са устройствата на батерии.

3. Сигурност при използване

Когато се чудите какъв фотоепилатор да закупите за домашна употреба, трябва да помислите и за сигурността си по време на неговото ползване. Често апаратът има функция, която блокира светлината, когато уреда не е в пряк контакт с кожата. Това е много важно, защото яркостта на фото лампата е много висока.

Също така на пазара се предлагат и уреди с функция за „защита от деца“. Устройството може да бъде „заключено“, така че малчуганите във вашия дом, няма опасност да го включат неволно и да се наранят с фото лъчите.

Съвременните устройства са оборудвани с “умни” детектори: те определят цвета на кожата и задават оптималната стойност на мощността на светлината. Също така, много епилатори имат UV филтър, който предпазва кожата от неблагоприятни ефекти.

4. Противопоказания и експертни мнения

Използването на фотоепилатор има редица условни и постоянни противопоказания. Специалистите препоръчват да се консултирате с лекар преди да закупите такъв уред, така че процедурите да не навредят на здравето ви.

Забранено е използването на фотоепилатор, ако потребителят има:
диабет;
повишена фоточувствителност;
кожни заболявания (злокачествени или доброкачествени тумори), включително псориазис, екзема или дразнене;
изразени разширени вени;
хипертония;
белези;
са на възраст под 14 години.

Препоръчително, фотоепилатор не се използва при:
бременност и кърмене;
изгаряния или възпаления;
обострена хипертония.

Често задавани въпроси

Какво представлява всъщност лазерното обезкосмяване?

Лазерното премахване на космите е процес, при който светлината се насочва към кожата ви с малки светлинни импулси, като загрява космения фоликул и унищожава част от него с всяка процедура. В сравнение с процедурите в професионален салон (които, въпреки че са скъпи, се извършват от сертифицирани дерматолози и обучени специалисти, които знаят точно какво правят), устройствата за домашна употреба, имат много по-ниска енергия, което ги прави по-по-безопасни при дългосрочно третиране на кожата.

Безопасно ли е лазерната епилация в домашни условия?

Устройствата за домашна употреба обикновено са безопасни, но съществува и реален потенциал за неблагоприятни последствия като появата на белези от изгаряния, въпреки че се случва изключително рядко. Ако използвате фотоепилатор в домапни условия, не го използвайте в чувствителни зони като лице, шия, гърди или бикини линия. Първо тествайте устройството в по-малко чувствителна зона на по-малка площ, след което изчакайте от 2 до 3 седмици, за да проверите как ще понесе терапията на вашата кожа. След това, когато се уверите, че всичко е наред, можете да направите цялостна процедура.

Опасна ли е светлината на фотоепилаторите за очите?

Свтлината от фотоепилаторите е напълно безопасна за вашето зрение и не засяга очите ви. Системата за безопасност предотварятва излъчването на импулси, когато уреда не е в пълен допир с кожата. Уверете се, че фотоепилатора е плътно допрян до кожата ви и никога не го използвайте в зоната около очите си или за третиране на веждите си.

Могат ли фотоепилаторите да се използват върху бенки или лунички?

Тук отговорът е – НЕ! Не използвайте фотоепилатора в върху или в близост до големи бенки, брадавици или лунички. Ако в зоната, която искате да третирате имате бенки, се опитайте да я заобиколите, тъй като излъчваната светлина от устройството ще бъде погълната от пигментацията на бенката. Директното третиране на бенки, лунички или брадавици, може да доведе до раздразнения или дори изгаряния.

4/5 - (7 votes)
Review-bg.com
Logo