Най-Добрите Фитнес Гривни за 2024

През последните години здравословният начин на живот и по-конкретно спортът, набира все по-голяма популярност. Днес, имаме избор измежду стотици видове спортове, които ни помагат не само да бъдем здрави, но и да поддържаме добра форма. Ако и вие сте от любителите на здравословния начин на живот, то знаете че следенето на добрата физическа форма е не лека задача.

Ако търсите най-добрите средства, с които да следите напредъка и общото си физическо състояние, значи сте на правилното място. Фитнес гривните набират все по-голяма популярност сред спортуващите. Това е така, защото те могат да ви помогнат да следите данните, от които се нуждаете, следвайки вашите цели.

Фитнес гривните са оборудвани с множество функции и модерни технологии – от следенето на качеството ви на сън, до отброяване на броя на крачките ви за деня и дори измерването на пулса ви. Ако сте в търсене на висококачествена фитнес гривна, то вие сте на правилното място. Ние сме направили списък с някои от най-добрите фитнес гривни.

Най-добрите фитнес гривни

1. Фитнес гривна Xiaomi Mi Band 4

Xiaomi Mi Band 4Виж цената за днес

Фитнес гривна Xiaomi Mi Band 4 е с модерен дизайн, решена в класически черен цвят със силиконова каишка, като тя би допълнила перфектно вашата спортна визия във фитнес залата. Оборудвана с AMOLED дисплей с дължина 0.95-инча и резолюция 120 x 240, вие ще можете да следите показателите си лесно и удобно. Фитнес гривната е съвместима както с Android, така и с iOS операционна система, а свързаността и се осъществява чрез Bluetooth като това улеснява значително използването и, тъй като може да бъде свързана с всеки тип смартфон.

Освен с перфектни технически характеристики, гривната е оборудвана и с множество интегрирани модерни функции и технологии. Дейностите, които можете да отмервате чрез нейното носене са: Крачки, Изминато разстояние, Качество на съня, Сърдечен пулс, Календар, Будилник. Също така, множеството сензори – 3-осов акселерометър, Акселерометър, Жироскоп, Heart Rate – допринасят за ефективността на нейната работа. 

2. Фитнес гривна Huawei Band 4 Sport Band, Sakura Pink

Huawei Band 4 Sport BandВиж цената за днес

Huawei Band 4 Sport Band е фитнес гривна с модерен дизайн, предназначена за дамите, които държат да бъдат във форма. Тя е решена в нежен бледорозов цвят с корпус от плстмаса и силикон, което я прави лека и удобна за носене при активни спортни дейности. Тя е с правоъгълен TFT дисплей с резолюция от 160 x 80 пиксела. Това прави лесно и удобно следенето на вашите показатели. Устройството е съвместимо с Android 4.4 и iOS 9.0 операционни системи, което позволява свързване с всеки модел смартфон. Свързването на гривната се осъществява чрез Bluetooth, което улеснява още повече нейното използване. Литиево полимерните батерии са с автономия до 6 дни, което означава, че можете да използвате гривната без необходимостта от нейното презареждане, а когато батерията се изтощи, нейното пълно зареждане ще отнеме едва 1.50ч.

И това не е всичко – фитнес гривната е оборудвана с множество функции и модерни технологии – Регистрация на спортни дейности: Стъпки, Калории, Разстояние, Водоустойчивост, Отхвърляне на повикване. Сензорите, с които разполага са: Акселерометър, 3-axis accelerometer, Heart Rate. 

3. Фитнес гривна Honor Band 5, Olive Green

Honor Band 5Виж цената за днес

Фитнес гривна Honor Band 5 е с модерен дизайн, решена в модерен маслинено зелен цвят със каишка от силикон и каучук, като тя би допълнила перфектно вашата спортна визия във фитнес залата. Оборудвана с AMOLED дисплей с ширина 10.8мм, дължина 21.6мм и резолюция 120 x 240, вие ще можете да следите показателите си лесно и удобно. Фитнес гривната е съвместима както с Android, така и с iOS операционна система, а свързаността и се осъществява чрез Bluetooth 4.2 като това улеснява значително използването и, тъй като може да бъде свързана с всеки тип смартфон. Литиево полимерните батерии са с автономия до 14 дни, което означава, че можете да използвате гривната без необходимостта от нейното презареждане, а когато батерията се изтощи, нейното пълно зареждане ще отнеме едва 100мин.

Освен с перфектни технически характеристики, гривната е оборудвана и с множество интегрирани модерни функции и технологии. Функциите, с които е оборудвана гривната са: Известия, Водоустойчивост, Търсене на телефона, Визуализация на съобщенията. Също така, множеството сензори – Инфрачервен, Жироскоп, Акселерометър – допринасят за ефективността на нейната работа. 

4. Фитнес гривна Garmin Vivosport, GPS, Small/Medium, Slate

Garmin VivosportВиж цената за днес

Garmin Vivosport Small/Medium е фитнес гривна с модерен дизайн, предназначена за тези от вас, които държат да бъдат във форма. Тя е решена в стилен синьосив цвят с каишка от силикон, което я прави лека и удобна за носене при активни спортни дейности. Тя е с правоъгълен MIP дисплей с резолюция от 72 x 144 пиксела. Това прави лесно и удобно следенето на вашите показатели. Устройството е съвместимо с Android, iOS и Windows операционни системи, което позволява свързване с всеки модел смартфон. Свързването на гривната се осъществява чрез Bluetooth и ANT, което улеснява още повече нейното използване. С тази гривна, можете да тренирате на закрито или на открито, като използвате GPS функцията за прецизното проследяване на дейността ви на открито. Също така, тази модерна фитнес гривна, може да засича нивата ви на стрес, за да проследявате реакцията на тялото ви и как влияе стреса върху постигането на желаните фитнес резултати.

И това не е всикчко – Garmin Vivosport е съчетала в себе си някои от най-полезните функции и сензори. Функциите, с които разполага гривната са: Изчисляване обема на вдишания кислород (VO2), Контролира нивото на стрес, а сензорите са – Акселерометър, GPS, Алиметър. 

5. Фитнес гривна Garmin Vivosport GPS, Large, Limelight

Garmin VivosportВиж цената за днес

Garmin Vivosport GPS, Large е фитнес гривна с модерен дизайн, предназначена за тези от вас, които държат да бъдат във форма. Тя е решена в стилен цвят лайм с каишка от силикон, което я прави лека и удобна за носене при активни спортни дейности. Тя е с правоъгълен MIP дисплей с резолюция от 72 x 144 пиксела. Това прави лесно и удобно следенето на вашите показатели. Устройството е съвместимо с Android, iOS и Windows операционни системи, което позволява свързване с всеки модел смартфон. Свързването на гривната се осъществява чрез Bluetooth и ANT, което улеснява още повече нейното използване. С тази гривна, можете да тренирате на закрито или на открито, като използвате GPS функцията за прецизното проследяване на дейността ви на открито.

Също така, тази модерна фитнес гривна, може да засича нивата ви на стрес, за да проследявате реакцията на тялото ви и как влияе стреса върху постигането на желаните фитнес резултати. И това не е всикчко – Garmin Vivosport Large е съчетала в себе си някои от най-полезните функции и сензори. Функциите, с които разполага гривната са: Изчисляване обема на вдишания кислород (VO2), Контролира нивото на стрес, а сензорите са – Акселерометър, GPS, Алиметър. 

6. Фитнес гривна Garmin Vivosmart 4, Small/Medium, Black/Slate

Garmin Vivosmart 4Виж цената за днес

Фитнес гривна Garmin Vivofit 4, Small/Medium, Black/Slate е с модерен дизайн, решена в черен цвят с каишка от силикон, като тя би допълнила перфектно вашата спортна визия във фитнес залата. Оборудвана с OLED дисплей с резолюция 48 x 128, вие ще можете да следите показателите си лесно и удобно. Фитнес гривната е съвместима както с Android, така и с iOS операционна система, а свързаността и се осъществява чрез Bluetooth и ANT+, като това улеснява значително използването и, тъй като може да бъде свързана с всеки тип смартфон. Благодарение на автономията на батериите до 14 дни, вие можете да използвате активно вашата гривна в рамките на до 2 седмици, без необходимостта от повторното и презареждане. Също така, гривната прави разширен мониторинг на съня с „REM сън“ и може да измерва нивата на насищане на кислород в кръвта през нощта с помощта на Pulse Ox сензор.

Освен с перфектни технически характеристики, гривната е оборудвана и с множество интегрирани модерни функции и технологии. Дейностите, които отчита гривната са: Крачки, Изминато разстояние, Качество на съня, Сърдечен пулс. Също така, множеството сензори – Heart Rate, Алиметър, Акселерометър, Околна светлина, Ox Acclimation – допринасят за ефективността на нейната работа. 

7. Фитнес гривна Garmin Vivofit 4, Small/Medium, Speckle Black

Garmin Vivofit 4Виж цената за днес

Фитнес гривна Garmin Vivofit 4, Small/Medium, Speckle Black е с модерен дизайн, решена в черен цвят с каишка от силикон, като тя би допълнила перфектно вашата спортна визия във фитнес залата. Оборудвана с MIP дисплей с ширина 11мм, дължина 11мм и резолюция 88 x 88, вие ще можете да следите показателите си лесно и удобно. Фитнес гривната е съвместима както с Android, така и с iOS операционна система, а свързаността и се осъществява чрез Bluetooth като това улеснява значително използването и, тъй като може да бъде свързана с всеки тип смартфон. Благодарение на 1+ година живот на батерията, вие можете да използвате фитнес гривната ежедневно, като не е необходимо нейното регулярно презареждане. Също така, гривната е водоустойчива, като това позволява да практикувате водни спортове с нея, като следите важните за вас физически показатели.

Освен с перфектни технически характеристики, гривната е оборудвана и с множество интегрирани модерни функции и технологии. Дейностите, които отчита гривната са: Изминато разстояние, Крачкомер, Изгорени калории, Мониторинг на съня. Също така, множеството функции – Аларма, Таймер, Stopwatch, Дата и час – допринасят за ефективността на нейната работа. 

Какво е важно да знаете при избора си на фитнес гривна?

1. Комфорт

Ще носите това устройство дълги часове ден след ден, така че това трябва да бъде основната ви грижа. Това включва дали каишката е изработена от материал, който е подходящ за кожата ви, както и дали гривната не е прекалено тежка за вас.

2. Дисплей

В идеалния случай искате устройство с добър дисплей, който е четлив дори при пряка слънчева светлина. Задължително обърнете внимание на дисплея, който трябва да показва с достатъчно едър и удобен за разчитане шрифт, измерваните показатели.

3. Мониторинг на сърдечната честота

Това, от което се нуждаете, е непрекъснато наблюдение на сърдечната честота, поне в режим на тренировка. Това помага да следите изгарянето на калории по време на тренировки.

4. Водоустойчивост

Това бързо се превръща в съществена характеристика за всички фитнес гривни. Защитата от вода не е от съществено значение, освен ако не сте плувец, но е по-добре гривната ви да бъде водоустойчива, за да можете да практикувате спортове на открито (без притеснения дали няма да завали), да влизате с нея под душа и пр.

5. Живот на батерията

Друг важен елемент, който трябва да имате предвид. За основните фитнес групи, една седмица живот на батерията е добра цифра. За фитнес часовници от 4 до 5 дни живот на батерията е идеален вариант. За смарт часовниците е постижение, ако батерията издържа до 2 дни. Насочете се към фитнес гривна с по-дълъг живот на батерията за максимално удобство.

Често задавани въпроси

1. Moга ли да свържа 2 гривни към едно мобилно устройство?

Тук отговорът е: НЕ! Можете да свържете само една гривна към дадено устройство.

2. Какви са ползите от фитнес гривните?

Имате отчетност – независимо дали тренирате соло или се „състезавате“ с приятели, фитнес гривната ще отчита физическите ви резултати и напредък.

Ежедневна мотивация – вие ще можете да проследявате вашия напредък всеки ден, чрез фитнес гривната си. Тя ви показва колко калории сте изгорили, колко стъпки сте направили за деня и колко сте били активни. 

Поставяне на цели – поставянето на фитнес цели е най-добрият начин за постигане на тези цели. С фитнес гривна, можете да определите ежедневния си напредък, когато работите за постигане на крайните си цели. Ако тренирате за маратон, например, можете да зададете ограничение във времето и да бягате под това време. Ако се опитвате да отслабнете, вашата фитнес гривна, може да ви покаже и този напредък.Проследяването и наблюдаването на вашия напредък ви дава ежедневна мотивация да продължите да работите за постигането на фитнес целите си. По този начин вие се движите напред с всяка тренировка.

3. Има ли водоустойчиви фитнес гривни?

Отговорът е да. Сега на пазара има доста различни варианти на водоустойчиви фитнес гривни. Ще трябва да бъдете внимателни при избора си, тъй като има фини разлики между ВЛАГОустойчив и ВОДОустойчив.

4. Фитнес гривните отчитат ли правилно, ако правя кардио на бягаща пътеки?

Да, фитнес гривните отчитат тренировки на бягаща пътека, но трябва да сте наясно, че гривната обикновено проследява движението чрез интерпретиране на данни за движение, изпратени от техните акселерометри. Това означава, че понякога резултатите, които получавате от вашата фитнес гривна, могат да варират в зависимост от това как движите ръцете си. Като цяло резултатите от кардио на бягаща пътека, трябва да са доста точни.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo