Най-Добрите Телевизори за 2024

Търсите най-добрия телевизор? Характеристиките, които ще конкретизират избора Ви, трябва да съдържат: лесен за навигиране интерфейс, висококачествена пъстрота в картината и превъзходен звук като от кино салон. Важно е изборът Ви да бъде добре обмислен и да постигнете оптималния баланс между цена и качество, защото телевизорът е вид дългосрочна инвестиция, от която дълго време ще получавате възвращаемост на добро настроение и забава.

Телевизорът винаги е в центъра на вниманието на всеки празник, всяко събиране с приятели или просто когато е една обикновена вечер, в която вечеряте със семейството си. Затова изборът на телевизор е важен!

Но, как да намерите онзи – Вашия модел, като всички предлагани телевизори изглеждат така еднакво? През последните години телевизионният пазар беше буквално залят с огромно разнообразие от модели и техните технологии. Затова подготвихме този уникален списък с най-практичните, заслужаващи си, изгодни и комплексни предложения за телевизори, които се надяваме, че ще улеснят търсенето Ви за най-добрите телевизори!

Най-добрите телевизори

1. Samsung 43AU8072

Samsung 43AU8072Виж цената за днес

Нужен Ви е телевизор с много екстри, който да е smart, да притежава съвременни иновационни технологии, но и лесен за управление – определено Samsung 43AU8072 е Вашият модел.

Samsung 43AU8072 използва една от най-новите и популярни операционни системи – Tizen, които освен бързина и мощ, показват доста лидерски качества надминаващи добре познатите ни до сега операционни системи. В този модел Tizen е съчетан с процесора Crystal Processor 4K, което определено вдига летвата на максимално ниво! С Crystal Processor 4K гледането на телевизия преминава в ново ниво, много по-добро от сегашното и със сигурност може да накара дори онези хора, твърдящи непрекъснато, че не обичат да гледат телевизионни предавания – да си променят мнението!

С Tizen можете да се възползвате от услугите на гласовия асистент Bixby, който безусловно ще изпълнява гласовите Ви команди, ще сменя канала, когато му зададете да го направи, ще променя нивото на звука, ще променя дори баланса на осветеност на дисплея и ще търси всяко конкретно заглавие на филм или сериал, който му заръчате да намери. Tizen e изключително бърз, надежден и мощен. Чрез тази операционна система ще получите и допълнителен свободен достъп до YouTube, Netflix и HBOGo, както и функцията за mirroring, съвместима с всички устройства на Android и iOS.

За да Ви вдъхнови със своята картина, LED 4К дисплея на Samsung 43AU8072 използва специалните технологии HDR 10, HDR 10+ и HLG, както и UHD Dimming превръща комбинацията от цветове в реалистични образи. С UHD Dimming ще виждате ясно образите дори в затъмнените сцени. Natural Mode Support е поддържа естественото излъчване на всяка сцена, за още по-реалистични резултати. Ще имате чувството, че можете да докоснете любимите си актьори с Dynamic Crystal Color – с променящ се и непрекъснато адаптиращ се контраст към външното осветление, Mega Contrast за максимално отчетливо изразяване на цветовете и техните нюанси и Film Mode за превръщане на филмовите кадри в естествени движения, сякаш се движат в момента и точно пред Вас, в хола Ви.

Геймърите също ще бъдат пленени от 43 инчовия (108см) екран и неговите специални гейминг технологии за подобряване на качеството на видеото – ALLM (Auto Low Latency Mode) и HGiG. Скорост на обновяване 50Hz и удобни телевизионни тунери DVB-C, DVB-S2 и DVB-T2.

Невероятният Dolby Digital Plus също е намерил място сред аудио технологии на Samsung 43AU8072. Чрез неговата подобрена и подсилена версия, ще чувствате звука навсякъде в стаята, ще се приближава, ще се отдалечава и ще Ви обгръща от всички страни. Чрез Multiroom Link и Audio Pre-selection Descriptor ще можете да избирате и настройвате сами източниците на звук, като дори можете да настроите това да се случва от няколко места едновременно, вместо само от едно, за да постигнете внушително звуково изживяване. Аудио система – 2 и мощност на вградените говорители 20W.

2. Телевизор LG OLED55CX3LA

LG OLED55CX3LA

Виж цената за днес

Телевизор LG OLED55CX3LA притежава 55 инчова картина (139см диагонал), представена чрез милиард наночастици в OLED дисплей. Този модел определено ще Ви остави очаровани, дори ще бъде странно, ако не се влюбите в неговата висококачествена 4К картина с живописни, пъстри, динамични и наситени цветове и нюанси.

Сърцето на LG OLED55CX3LA се захранва от ултра мощната операционна система – webOS и Quad core процесор. Чрез тях получавате постоянен и неограничен достъп до стрийминг канали и приложения като YouTube, Netflix и HBOGo. С телевизор LG OLED55CX3LA ще бъдете винаги актуални, ще следите лесно най-забавните ютубъри, ще гледате първи всяка следваща серия на любимия си сериал и ще имате достъп до най-хитовите филми в кино продукцията. WebOS Ви дава и възможността да използвате функциите на гласовите асистенти Alexa built in и Google assistant built in. С тяхна помощ лесно ще прелиствате дългите списъци от филми, сериали и предавания – само с глас! Произнесете името на филма, който Ви се гледа или само названието на любимия Ви жанр, а гласовият асистент бързо ще подбере нужната информация и ще Ви я представи нагледно на екрана пред Вас.

Можете да свържете телевизора с smart устройства като Android и iOS. Съдържанието от телефона или таблета Ви също лесно ще се покаже на 55 инчовия екран, за да разгледате заедно с Вашите приятели снимките от последното Ви парти или последната семейна почивка.

Специалната технология HDR Ви дава картина с по-ясни тъмни участъци и по-добре представени светли зони. Вече няма да Ви дразнят недоразуменията в картината, заради които не можете качествено да се насладите на представените сцени. Резолюцията на дисплея използва 3840 х 2160 пиксела по хоризонтала и вертикала.

Телевизорът използва невероятно богат комплект от технологии за произвеждане на реалистични изображенията: 4K Upscaler Ultra, Luminance Pro, AI Upscaling, Instant Game Response, Picture Mode, Pixel Dimming, Perfect Viewing Angle, HEVC Decoder, VP9 Decoder, Perfect Colors, Perfect Black, Rich Color Technology, Film-Maker Mode, Freesync, HGIG Mode, a9 Gen 3 AI Processor 4K, Eye Comfort Display, AI Picture Pro,, Auto Genre Selection (SDR/HDR/Dolby HDR) AI Brightness Control, Dolby Vision IQ, HFR, ALLM & VRR, G-SYNC и 4K120p. Всяка една от тези технологии прецизно се грижи картината да бъде перфектна във всеки един момент на нейното излъчване и във всяка една сцена, било тя прекалено тъмна или прекалено светла.

За LG OLED55CX3LA комфортът на очите Ви е изключително важен и негов непрестанен стремеж, затова гарантирано ще получите жива и динамична картина с цветове, каквито дори не сте предполагали, че съществуват. Вградените светодиоди зад екрана ще работят неуморно за Вас и Вашия комфорт по време на гледането, като автоматично ще анализират и откриват недостатъците в картините и ще се насочват право към тях, за да ги подобрят – да оптимизират техните цветове или да подобрят яснотата и отчетливостта им. FILMMAKER MODE™ ще Ви представя филмовите продукции с оригиналната честота на кадрите – 24, вместо масово предаваното качество от 30 кадъра/сек. Няма как да не бъдете изумени от тази картина! Скоростта на обновяване на картината е 100Hz.

Аудио характеристиките на LG OLED55CX3LA не отстъпват по никакъв начин на дългия списък с възможности за изобразяване на картината. С този модел ще имате възможност не само да наблюдавате перфектни цветове, тонове и нюанси, но и да чуете тяхната красота във всеки аспект.

Dolby Atmos ще синхронизира цветовете със звуците и ще Ви накара да се потопите с всичките си сетива в кадрите. Volume balance ще оптимизира всеки звук поотделно, стремейки се непрекъснато да предава ясни и отчетливи звуци във всеки монолог, диалог или мелодия. Dolby Surround/OLED Surround ще предава звуковите вълни по-уникален начин, който само LG телевизорите притежават, за да Ви накара да се чувствате в центъра на огромен кино салон. Clear voice ще се грижи за изчистването на фоновите шумове от речта на любимите Ви актьори. Чрез технологията Bluetooth съраунд ще можете да свържете няколко Bluetooth високоговорителя и да създадете съраунд звуков ефект по време на гледането на вълнуващ мач, така сякаш се намирате на първия ред на стадиона. Мощност на вградения субуфер – 20W; мощност на вградените говорители – 40W и аудио система – 2.2

Телевизорът притежава Bluetooth и Wi-Fi връзка, както и 13 удобни порта: 1 х Jack 3.5 mm, 1 x RJ-45, 1 x S/PDIF, CI+ slot, 4 x HDMI, 2 x RF и 3 x USВ, чрез които ще можете да свържете слушалките си, клавиатурата на компютъра си или геймпада, за да се насладите на играта си на най-големия екран в стаята.

Към телевизора получавате иновативно magic дистанционно, вдъхновено от компютърните мишки и улесненото управление, което се постига чрез тях. Чрез удобен въртящ се скрол ще можете да прелиствате между списъците, каналите и настройките, без повече досадно и тромаво натискане на копчета.

Виж още: Най-добрите OLED Телевизори | Най-добрите 55-инчови Телевизори 

3. Телевизор LG OLED65C11LB

 LG OLED65C11LB

Виж цената за днес

Притежателите на телевизори-гиганти знаят какви възможности получават чрез голямата картина, а сега е моментът да научите и Вие. Чрез предложението на корейската фирма LG можете лесно да се присъедините към групата хора, вече осъзнали, че размера има значение.

Колкото по-голям екран, толкова повече възможности! LG OLED65C11LB е подходящ за големи зали, за открити градини и пространства, за заведения или за обществени помещения в които да служи като информационно табло.

LG OLED65C11LB притежава 65 инчов екран (164см диагонал), OLED технология за възпроизвеждане на изображенията и технологията Dolby Atmos, чрез която предоставя невероятно силен, ясен и отчетлив звук.

Характеристиките на LG OLED65C11LB в никакъв случай не се изчерпват до тук! Чрез мощната операционна система webOS и революционният процесор α9 Gen 4 AI Processor 4K, ще получите истинската форма на определенията перфекционизъм и кристално съвършенство!

Можете да свържете екрана на телевизора чрез функцията mirroring с устройства на iOS или Android и лесно да преглеждате тяхното съдържание на големия екран. Ще можете и да сърфирате бързо през интернет пространството и да се докоснете до най-актуалните и съвременни приложения и стрийминг канали като YouTube, Netflix или HBOGo.

Гласовият асистент ThinQ AI ще бъде винаги на Ваше разположение, когато решите, че просто не Ви се става от дивана, за да вземете дистанционното. Само със силата на гласа си ще управлявате всяка настройка по телевизора, като увеличаване или намаляване на звука, променяне на канала, променяне на яркостта на картината или търсене на определено заглавие на филм. LG OLED65C11LB разполага с дълъг списък от филми, сериали и предавания, сред които ще можете да избирате само чрез произнасянето на няколко думи и без никакво досадно натискане на копчета.

Технологии на изображение: Pixel Dimming автоматично оптимизира наситеността на пикселите в картината, като ги насочва към зоните, които се нуждаят от повече осветеност или наситеност. Eye Comfort Display регулира осветеността на картината, за да я направи максимално приятна за гледане, като съпоставя настройките си спрямо светлината в стаята. AI Picture Pro ще Ви предоставя винаги перфектно балансира картина във всяко едно измерение.

AI Brightness Control ще Ви дава повече светлина в моментите с по-тъмни и неясни картини, като нощни сцени, сцени в пещери, подземия и т.н. FILMMAKER MODE™ ще Ви представя всеки филм чрез неговата оригинална честота на кадрите, така както е сниман на филмовата площадка. С AI 4K Upscaling всяко курсивно движение ще е много по-ясно и по-реалистично и още Auto Genre Selection (SDR/HDR/Dolby HDR), Dolby Vision IQ, HFR G-SYNC, 4K120p, VRR и FreeSync™, които безусловно и неуморно ще се грижат за комфорта и насладата на очите Ви.

И не само очите Ви, ще изпитат екстаз, но и ушите! Dolby Atmos, WiSA, AI Acoustic Tuning, Bluetooth Surround Ready, Sound Share, AI Sound Pro, Clear Voice Pro и Tv Sound Mode Share гарантирано ще Ви дарят с достатъчно мощен съраунд звук, точно такъв, какъвто подобава само на подобен телевизор-гигант. Мощност на вградените говорители – 40W.

LG OLED65C11LB е истински любител на игрите! Технологиите специално разработени за производство на курсивни, бързо и динамични игри: G-SYNC Compatible FreeSync Compatible VRR (Variable Refresh Rate) ALLM (Auto Low Latency Mode) HGiG, ще пресъздадат невероятно усещане във всяко едно Ваше видео приключение. И то, без повече никакво замъгляване, засичане, прекъсване и прескачане на кадри.

Виж още: Най-добрите телевизори LG | Най-добрите 65-инчови Телевизори 

4. Телевизор Samsung 55Q60A

Samsung 55Q60A

Виж цената за днес

С тези 55 инча (138см диагонал) домът Ви ще бъде изпълнен постоянно с пъстри цветове, свежи тонове и много веселие и забавление. Телевизорът умее да събира всички около себе си и винаги да бъде център на събитието, било то при шумно събиране или скромна и тиха семейна вечеря.

С телевизор Samsung 55Q60A получавате повече от класическо устройство за гледане на предавания и филми, а нещо повече от това – получавате smart телевизор с една от най-бързо проспериращата и отскоро пробила в България, операционна система Tizen.

Tizen Ви дава неограничен достъп до безкраен списък от приложения и стрийминг канали като YouTube, Netflix и HBOGo. С нея можете да управлявате настройките на телевизора само с глас, чрез умния гласов асистент Bixby – без никакво докосване на дистанционното. Можете също да използвате функцията mirroring, която дублира екрана на телефона/таблета Ви с този на телевизора. Впечатлете всички Ваши приятели като само с едно докосване, като на магия, пренесете екрана на телефона си на екрана на телевизора.

Със сигурност ще ги оставите без думи! А, защо не им покажете снимките от последната си ваканция директно на 55 инчов екран, вместо на ограничения с възможности и размери телефонен дисплей. Можете да използвате устройства работещи с Android или iOS.

Технологията Supreme UHD Dimming, базирана на усъвършенстван OLED софтуер, регулира автоматично контраста на изображенията върху зоните на екрана, за да създаде по-ясна картина на дисплея.

Mega Contrast Ви дава широк диапазон от регулиране на контрастните настройки, спрямо комфорта на очите Ви и осветлението в стаята. Подобно на нея – Dual LED (двойна подсветка), на гърба на дисплея, осветява повече, за да превърне всяка прекалено тъмна и замъглена картина ясно изписана, с наситени цветове и отчетливо отделени един от друг образи.

За да получите най-добрата производителност по време на видео игра, технологиите ALLM (Auto Low Latency Mode) и HGiG ще се погрижат за това. С тях ще забравите за досадното засичане в курсивните и бързи движения, както в динамичните игри, така и в екшън сцените във филмите. Телевизорът обновява картината си с 50 Hz скорост.

Нека разгледаме аудио характеристиките на Samsung 55Q60A и по-точно една от специалните технологии, които притежава в тази област – Multiroom Link. Това е програма, разработена от Samsung, която се инсталира в телевизори, компютър и телефон и може да свързва акустиката на звука с устройства за предаване на аудио файлове чрез WiFi от хост устройство, което действа като източник на различни високоговорители в къщата в една мрежа. Заедно с Dolby Digital Plus, Audio Pre-selection Descriptor и Adaptive Sound и 20W мощност на вградените говорители ще превърнете хола си в истински кино салон, с автентичен и силно наподобяващ звук.

Телевизорът можете да свържете чрез Bluetooth и Wi-Fi с други устройства или с домашната Ви мрежа, за да сърфирате из Интернет, да теглите приложения или да следите актуалните новини в социалните мрежи.

Виж още: Най-добрите телевизори samsung

Виж още: Най-добрите QLED Телевизори

5. Телевизор Sony 55A83J

Sony 55A83J

Виж цената за днес

Следващото ни предложение отново е за 55 инчово изживяване с невероятна и реалистична картина и още по-невероятно озвучаване!

Sony 55A83J постига магията в картината си чрез революционната технология OLED, съчетана с 4К качество и 3840 х 2160 пиксела по хоризонтала и вертикала на дисплея. И не само! Дълга палитра от иновативни и съвременни технологии също е поместена, зад иначе фината и едва забележима рамка на телевизора, в нестандартен тъмно сив цвят.

24p True Cinema Dynamic – произвежда филмовите кадри в тяхната оригинална честота, така, както идват директно от великия Холивуд

Contrast Enhancer – регулира автоматично нивото на контраста, спрямо осветеността в стаята, за да пресъздаде максимално ясна и удобно осветена картина

Face Area – набляга на по-прецизното и избистрено възпроизвеждане на формите на лицето. Тази технология знае, че именно лицето притежава един от най-динамичните движения, наред с множество мимики, физиономии и изражения, затова изчиства всеки един образ, за да Ви предаде максимално доближено мислите и състоянието на актьора

Режими на изображението: Vivid, Standard, Cinema, Game, Graphics, Photo, Custom, Dolby Vision Bright, Dolby Vision Dark, Netflix calibrated

ALLM & VRR – предоставя две невероятни подобрения за изживяванията на любителите на видео игрите, чрез повишаване на опресняването в картината и включването на автоматичен режим с ниска латентност

Live Colour™ – използва по-голяма, по-богата и по-пъстра цветова схема, за да насити всеки милиметър от екрана с пъстрота и да превърне всяко изображение в съвсем близко по вид на реалността

OLED XR Contrast – използва анализ от човешка гледна точка, с който цветът и контрастът се усилват в светлите зони. Така ще се насладите на изключителни нива на контраст, чисто черно и най-висока яркост

XR HDR Remaster – автоматично анализира екрана, за да открие единичните обекти, които имат нужда от подобрение и концентрира пълния потенциал от възможностите си върху тях, за да ги подобри, защото знае, че за истинското високо качество е нужно дори най-малките детайли да бъдат перфектни

XR Motion Clarity – една от най-иновативните и невероятни технологии, които могат да накарат погледа Ви да усеща! Тази технология може да възпроизведе мекотата на животинска козина, грубостта на крайморски скали, мокротата, острота, нежност и т.н.

XR Triluminos PRO™ – притежава уникалната възможност да възпроизвежда цветове, за които човешкото око може реално да завиди

4K Upscaling – подобрява оригиналната входна резолюция.

Sony 55A83J използва една от най-популярните и мощни операционни системи – Android, чрез която получавате над 5000 приложения от Google shop, както и достъп до YouTube, Netflix, HBOGo и Google TV. И не само това! Android Ви дава удобството да управлявате телевизора си само чрез силата на гласа си. Изкажете на глас какво точно Ви се гледа в момента и гласовия асистент ще изпълни желанията Ви на момента. Ще можете да дублирате екрана на телевизора (mirroring) с екрана на други Android устройства. Ще можете да прехвърляте информация, клипове, снимки и каквото още искате от телефона/таблета на телефона си, като ще притежавате 16GB памет на разположение. Получавате още вграден към телевизора Chromecast, притежаващ богата палитра от филми, предавания и други подобни забавления.

Dolby Atmos също е тук, за да превърне всеки звук в кристално чист тон! Clear Phase и Voice Zoom 2 се грижат да чувате добре диалозите и монолозите.

6. Телевизор Philips 65OLED705/12

Philips 65OLED705/12

Виж цената за днес

Ще обърнем вниманието Ви към още един гигант, който заслужава да бъде част от всяко семейство, заради качествата които притежава и начинът по-който може да превърне всяка скучна и тегава обстановка във весела, забавна и изпълнена със смях.

Philips 65OLED705/12 е представител на OLED екраните, известни още с кристално чистите си картини и невероятен съраунд звук. Philips 65OLED705/12 поднася картината с високо 4К качество, резолюция 3840 х 2160 пиксела и специалната технология за фино изписване на изображенията – HDR.

Телевизорът работи с операционната система Android – лидер сред останалите операционни системи, заради невероятните си възможност за видео приложения и каналите YouTube, Netflix и HBOGo. Телевизорът може да осъществи mirroring връзка с всяко устройство подхранвано от Android или iOS. А, целият този огромен сбор от съдържания ще можете да управлявате само чрез гласа си. Не си мислете, че Philips 65OLED705/12 ще Ви остави да натискате безкрайно дълго копчетата на дистанционното или че ще загуби времето Ви в дълго, тромаво и досадно прелистване на плейлисти и безброй страници – не! Philips 65OLED705/12 и всички негови функции можете да управлява само с думи!

HDR 10+ е основната технология, която ще Ви дарява с разнообразие от цветове и ще Ви кара да се потапяте дълбоко в картината, така сякаш сцената е заснета във Вашия хол. Чрез останалите технологии на изображенията: Micro Dimming Perfect, Perfect Natural Motion, Ultra Resolution, ISF, Управление на цветовете ISF и Режим PQ AI картините ще оживяват!

Philips 65OLED705/12 притежава общо 5 тунера: DVB-C, DVB-S, DVB-S2, DVB-T и DVB-T2.

Аудио характеристиките на модела никак не са за подценяване. С Dolby Atmos, AI Sound, Dolby Digital, Night mode, Dolby Bass Enhancement, Dolby Volume Leveler, DTS, Dolby AC-4 и Clear dialog ще забравите за посещенията в киното, просто защото ще имате истински кино салон у дома. Стаята Ви ще се превърне в перфектно озвучено съраунт поле, което ще Ви дари с невероятно чисти, концентрирани и вълнуващи звуци. Ушите Ви ще се влюбят в този телевизор! Мощност на вградените говорители – 30W и 12 порта за Вашите креативни идеи и приложения: 1 x Jack 3.5 mm, 1 x RJ-45, 1 x S/PDIF, CI+ slot, 4 x HDMI, 1 x RF и 3 x USB.

7. Телевизор TCL 55C728

TCL 55C728

Виж цената за днес

Следващото предложение е малко по-скромно в сравнение с предходните, но това не означава, че по някакъв начин им отстъпва по технологии и възможности.

TCL е китайска мултинационална компания, която нямаше как да не завладее и българския пазар, защото качеството винаги успява да просперира, рано или късно, и да заеме своите лидерски позиции.

Моделът използва операционната система Android и AiPQ 2.0 Engine процесор и Ви дава цели 32 GB свободно пространство за сваляне на приложения, игри, клипове и каквото още пожелаете. Можете да се възползвате и от mirroring функцията на телевизора, чрез която можете да прехвърляте съдържания от Android или iOS устройства, както и да споделяте и дублирате техните екрани само с едно докосване до панела на телевизора. Освен до всички Android приложения, ще разполагате и със свободен достъп до каналите YouTube, Netflix и HBOGo. Гласовите асистенти Alexa built in и Google assistant built in ще бъдат постоянно на Ваше разположения, в моментите в които решите, че не желаете да станете от дивана, за да вземете дистанционното управление, но искате лесно и бързо да намерите интересен филм, сериал или предаване.

TCL 55C728 е Smart TV, с най-мощната технология на изображения – QLED. Телевизорът представя своята картина посредством взаимодействието на множество полимери в пикселите и множество QuantumDot, всяка от които притежава свой собствен интелект и мотивация за производство на перфектна картина. Телевизорът поддържа висока 4К резолюция с 3840 х 2160 пиксела по хоризонтала и вертикала на дисплея.

Моделът използва специална технология за възпроизвеждане на изображения – MEMC, която прави индивидуална оценка и компенсация на движенията. Това е технология за интерполация на кадрите, която изкуствено добавя допълнителни кадри между оригиналните кадри. Тя разтяга конвенционални 24 или 30 кадъра в секунда до около 60 кадъра в секунда. Технологията МЕМС е комбинирана със супер разделителната способност на UHD SR Neural Networks, с което картината може да спре дъха Ви, в положителния смисъл, разбира се!

Любителите на игрите също няма да се чувстват пренебрегнати, благодарение на подобряващите курсивните и бързи движения технологии: FreeSync Compatible, VRR (Variable Refresh Rate) и ALLM (Auto Low Latency Mode), подходящи за каскадни игри, екшън бойни сцени и състезателни игри.

Друг сбор от аудио технологии, тук, се надпреварва във възпроизвеждането на кристално ясен звук – DTS HD, Dolby Atmos и Dolby AC-4. Според експертите това са технологиите лидери в озвучаването, показващи възможно най-добри параметри и характеристики. Мощност на вградените говорители – 30W.

Телевизорът може да бъде свързан безжично чрез Bluetooth и Wi-Fi връзки или чрез портове: 1 x Jack 3.5 mm, 1 x USB 3.0, 1 x RJ-45, 1 x S/PDIF, CI+ slot и 4 x HDMI 2.1.

8. Телевизор LG 43NANO753PR

LG 43NANO753PR

Виж цената за днес

И за да бъде максимално комплексен и полезен този списък, нямаше как да пропуснем LG 43NANO753PR. Той изразява себе си чрез чисти и точни цветове, чрез NanoCell технология. Сертифицираната технология NanoCell не променя последователността в цветовете си и запазва перфектната си картина дори, когато я погледнете застанали от остър ъгъл – силно в дясно или силно в ляво. Така, този телевизор изглежда еднакво добре от където и да го погледнете – буквално! Удобството в случая е изцяло за Вас, защото това означава, че ще можете да се насладите на перфектната картина, без промяна и затъмняване на образите, от всяко едно място в стаята. Телевизорът поддържа 4К сигнал на предаване на изображенията с 3840 х 2160 пиксела. Рамката е черна на цвят.

LG 43NANO753PR се захранва от операционната система webOS, поддържаща интуитивния гласов асистент ThinQ AI, притежаващ когнитивни способности – да анализира, запомня и разпознава гласа на своя притежател. Мощността и бързината на телевизора се произвеждат от α5 AI Processor 4K, който допринася и за кристалната чистота на картината. Вложените характеристики на LG 43NANO753PR предоставят достъп до видео приложенията YouTube, Netflix, HBOGo, Rakuten TV, както и Amazon Prime.

Всеки цвят по екрана на LG 43NANO753PR се изписва чрез прецизна Nano Cell Color технология, предоставяща много по-динамичен диапазон от цветове, спрямо познатите LED телевизори. Точните цветове на NanoCell color водят до остро, детайлно изображение. Изумление ще Ви носят и останалите технологии на изображение присъстващи в LG 43NANO753PR, а именно 4K Upscaler, HLG, HGIG Mode, HDR 10 и FILMMAKER MODE™. Скорост на обновяване – 50Hz и 5 на брой телевизионни тунера: DVB-C, DVB-S, DVB-S2, DVB-T и DVB-T2.

Специалните аудио технологии в пакета на LG 43NANO753PR ще омагьосат слуха Ви, чрез акустичната си симфония – AI Acoustic Tuning; разпознаването на нежни, плитки и дълбоки тонове – AI Sound; изчистване на ненужни и понижаващи качеството фонови шумове – Clear Voice и технологията за компресиране на звуковите данни – e-ARC. 20W мощност на вградените говорители.

Телевизорът може да бъде както безжично, чрез връзка с Wi-Fi или Bluetooth, така и чрез интуитивно magic дистанционно, с въртящ се скрол в средата и управление само чрез насочване към желания обект от екрана.

9. Телевизор JVC LT-55VA3000

JVC LT-55VA3000

Виж цената за днес

55 инчовото (139см диагонал) предложение на JVC няма как да бъде пропуснато в този списък. Сравнявайки характеристиките на модел JVC LT-55VA3000 спрямо останалите конвенционални телевизори, просто оставаме без думи!

Smart TV, с LED дисплей и висока 4К резолюция с 3840 х 2160 пиксела – достатъчни да дадат нужната хармония и забавление на всеки дом. Стилният дизайн на телевизора, с черна естетически издържана визия, се слива с всеки интериор.

Телевизор JVC LT-55VA3000 използва операционната система Android, версия 9.0, с която получавате свободен достъп до най-популярните, търсени и актуални видео приложения YouTube, Netflix и HBOGo. Но, за JVC LT-55VA3000 дори това не е достатъчно, защото моделът разполага с вграден Chromecast, който Ви дава възможността за сърфиране през снимки, възпроизвеждане на аудио или видео записи или слушане на музика. Chromecast Ви позволява да възпроизвеждате съдържанието от Вашия телефон, таблет или компютър на големия екран, а също така позволява достъп до приложенията на Google Chrome и Google Play, като използвате телефона си като дистанционно.

Всяко изображение ще бъде прецизно изписано и изрисувано чрез технологиите: Dolby Vision, Zoom modes, Digital Noise Reduction, Dynamic contrast, CTI/LTI, Progressive Scan и UHD Upscaler. Всяка една от тях ще се грижи индивидуално за постигане на максимално качество на картината във всеки един отделен кадър. Тези умни технологии успешно се сработват, за да добавят повече цвят и тон в изображенията, да подобрят тяхната резолюция и да ги направят по-осветени, за да не се напрягате с малките детайли. Скорост на обновяване 50Hz.

От своя страна друга мощна комбинация от аудио технологии ще се грижи за баланса между звука и картината на Вашия телевизор: DTS HD, NICAM Stereo, Down Firing, Equalizer и GER(D)+. С 20W мощност на вградените говорители ще превърнете всяка обикновена стая в кино салон от бъдещо поколение!

Телевизорът може да бъде свързан безжично чрез Wi-Fi или Bluetooth връзка, както и чрез портовете: 1 x VGA 1 x S/PDIF 1 x Вход за данни 1 x RCA In CI+ slot 4 x HDMI 2 x USB.

Този smart телевизор ще можете лесно да управлявате чрез smart дистанционно, включено в комплекта.

Виж още: Телевизори на изплащане | Евтини телевизори | Разпродажба на телевизори |

Какво трябва да знаете при избор на телевизор?

Цена

Колкото повече струва, толкова по-добри са характеристиките. По-високата цена означава и по-добър контраст, по-широк и по-богат цветен спектър.

Размер

Не избирайте малък телевизор, защото ще съжалявате. Днес невероятните телевизори са не само добри по отношение на функциите, но и като външен вид. Телевизор с голям размер не само ще ви помогне да видите изображението по-добре, ще видите подробности, които нормално няма да видите и изглеждат много по-добре.

OLED или QLED?

Ако търсите перфекционизма, то значи трябва да се ориентирате към OLED телевизорите. Те произвеждат картината посредством полимеризация в пикселите си и добавени органични светодиоди, които гарантират бързина и точност във всеки кадър. Единственият недостатък при тях е това, че крехката им диодна структура изисква редовна и внимателна специализирана поддръжка.

QLED телевизорите, от своя страна, са образ на съвършенството и на най-съвременните иновации сред телевизионните изработки. QLED технологията има възможността да пресъздаде картината така, сякаш я гледате през прозорец, а не през екран – напълно реалистично и конкурентно способно на човешкото зрение. Дисплеят на този тип телевизори е изграден от милиарди наночастици. Недостатък е високата им цена, но тя определено отговаря на своето качество.

Практичен избор ли са smart телевизорите?

Преимуществото, което smart телевизорите притежават, спрямо останалите класически телевизори е възможността им да се свързват с Интернет, като по този начин получавате достъп до всички най-актуални приложения, канали и социални мрежи. Също така ще можете лесно да прехвърлите съдържанието от телефона или таблета си на най-големия екран в стаята и да се наслаждавате, когато решите, на висококачествено сърфиране из Интернет чрез още по-висококачествена картина. Много по-забавно е да гледате клипове, снимки или да играете видео игри на огромен екран.

Картина

LED телевизорите са със задно осветяване, което означава, че светлината свети през кристален панел, за да създаде изображението. OLED нямат подсветка. Вместо това всеки пиксел в 4K OLED телевизор (и говорейки общо 8,847,360 пиксела) се включва, изгасва и се настройва.

Дебелина на телевизора

И LED телевизорите са тънки, но OLED и QLED са доста по-тънки. Някои LED телевизори са тънки с дебелина 1/4 инча, но някои OLED са тънки като малка купчина кредитни карти.

Ъгъл на видимост

Най-новото поколение LED телевизори често имат проблеми с гледането – трябва да седите точно пред телевизора, за да видите най-добрата картина. Ако сте извън ъгъла, изображението изчезва. Това не е проблем с OLED или QLED технологията – всеки ъгъл на гледане е оптимален.

Резолюция

Препоръчваме 4K и Ultra HD телевизори. И двете се отнасят до разделителната способност на екрана и броя на пикселите на екрана. Колкото повече пиксели, толкова по-добро, по-ясно и по-реалистично е изображението. 4K е четири пъти по-добър от старите HD стандарти и разликите се виждат от самото начало.

HDR съвместимост

Какво е HDR 4K? HDR = High Dynamic Interval и HDR прави телевизорите това, което прави бита сметана за горещ шоколад: това го прави по-добър. HDR цветът на телевизора остава реален. Без HDR, телевизорът не може да възпроизвежда определени цветове по истински начин. Всъщност, това, което прави HDR за телевизора е толкова невероятно и грандиозно, че заслужава инвестицията.

Честота на опресняване

Може да има по-ниска или по-висока стойност – което означава, че е чудесно за спорт, игри и филми, ако скоростта е по-висока. Но сега всички телевизори имат достатъчно висока честота на опресняване, така че разликата не може да се види.

Стрийминг

Смарт телевизорите днес са стандартни и това е нещо добро. Смарт телевизорът ви позволява да се свързвате с Netflix и други програми за филми, така че няма да бъдете ограничавани от екрана на лаптопа, монитора, таблета или телефона, когато искате да гледате филм.

Кабели

Висококачественият HDMI кабел наистина прави разлика. Добрите AV кабели предават по-бързо по-широк сигнал и затова имат по-добра манипулация на честотната лента, необходима за получаване на всеки качествен бит от източник до телевизора. Тъй като технологията осигурява по-добра резолюция и повече съдържание, ще ви е необходима скорост и честотна лента.

Конектори

Трябва да имате поне 2 HDMI порта на телевизора. Ако закупите 4K Ultra HD телевизор, проверете дали HDMI портовете приемат HDMI 2.0 за много настоящи 4K устройства. Някои телевизори също имат HDCP съвместимост (или защита с високоскоростно цифрово съдържание). Следващото поколение защита на съдържанието се нарича HDCP 2.2 и не само не е съвместимо със старите модели, но много нови 4K устройства не го поддържат.

3.7/5 - (6 votes)
Review-bg.com
Logo