Най-Добрите Съдомиялни Машини за 2024

Висококачествената съдомиялна машина е една от най-добрите инвестиции, които можете да направите за Вашия дом. Този тип уреди не само Ви спестяват времето и стреса от миенето на съдове на ръка, но също така помагат за пестенето на енергия и вода, като същевременно намаляват сметките Ви за комунални услуги в процеса.

Независимо дали сте решили да обновите кухнята си или просто да подмените уред, търсенето на съдомиялна машина може да се стори трудна задача, ако не знаете какво да търсите. Дори ако смятате, че сте лоялни към дадена марка, може да се сблъскате с десетки разновидности, всяка от които обещаваща, че е най-добра.

Има стотици налични опции за съдомиялни и преглеждането им, за да намерите най-добрата за закупуване, е толкова досадно, колкото да се справите с купчина мръсни чинии. За да Ви спестим време и усилия, направихме проучване за Вас, за да намерим най-добрите съдомиялни, налични днес. Ние проучихме внимателно най-продаваните и най-ефективни съдомиялни машини, прочетохме стотици отзиви на клиенти, идентифицирахме забележителните характеристики на всеки продукт и стигнахме до седемте най-добри съдомиялни.

Най-добрите съдомиялни машини

1. Съдомиялна Bosch SMS6EDI06E

Съдомиялна Bosch SMS6EDI06E

Виж цената за днес

Съдомиялна Bosch SMS6EDI06E е предназначена за стандартно монтиране. Капацитетът ú на измиване е до 13 комплекта. Самата процедура по измиване и почистване на съдовете се извършва в 6 основни програми, сред които:

 • Еко;
 • Интензивна;
 • Бърза;
 • Нормална;
 • Сушене
 • Дезинфекция.

Съдомиялна Bosch SMS6EDI06E ще Ви впечатли с допълнителните си и специални функции, които притежава. Те са изключително полезни за всяко ежедневие. На електронния контролен панел, в предната част на уреда, е разположен Индикатор за оставащо време, чрез който ще следите времето до края на програмата и по-лесно ще организирате Вашето лично време. От напълно вградения контролен панел можете да посочите ,,Тих режим на работа”, ако решите да използвате уреда през нощта или просто, когато се нуждаете от спокойствие и уединение. Функцията за Отложен старт, която може да бъде избрана отново от контролния панел, подпомага всяко динамично ежедневие, като можете да настройвате началото на отложеното измиване на Вашите съдове с от 1 до 24часа.

За лесно разтоварване и зареждане на посудата в уреда, горният рафт е подвижен. Друго улеснение предоставя възможността за управление чрез Wi-Fi. Просто свържете съдомиялната чрез приложение с Вашия телефон и я управлявайте от съседната стая или пък от Вашия офис.

Съдомиялна Bosch SMS6EDI06E е с мощност 2400W. Енергиен клас A++ от гамата от A+++ до D. Ниво на шум – 42dB.

Размери: височина – 84.5см, широчина – 60см, дълбочина – 60см. Дължина на кабела – 175м.

2. Съдомиялна AEG FFB53630ZW

Съдомиялна AEG FFB53630ZW

Виж цената за днес

Съдомиялна AEG FFB53630ZW със стандартно монтиране и капацитет за 13 комплекта е Вашето решение в безкрайната досада и губене на време в миене на мръсни съдове на ръка. Уредът Ви предлага автоматично измиване на посудата в 5 различни програми: Деликатна, Еко, Автоматична, Интензивна, Бърза и Сушене. Мощностите и разпределението на градусовия диапазон в 4 различни нива на температура при различните програми, ще Ви помогне лесно да измиете както Вашите леко замърсени стъклени чаши, така и мазните и загорели при употреба – тави и тенджери.

Механичният контролен панел, в предната част на уреда, предлага за избор изобилие от допълнителни функции и удобства. Сред тях ще откриете: Сензор за зареждане, Сензор за препоръчителна дози дезинфектант, Индикатор за презареждане със сол, Сензор за нивото на замърсените съдове и Сензор за защита от протичане и аварии, както и допълнителни бутони, от които можете да настройвате: Автоматично изключване, Програма за спестяване на енергията и функция за отложено измиване (Отложен старт), с която можете да си служите в диапазона от 1 до 24 часа напред във времето.

Кухината на уреда е изградена от неръждаема стомана. Външната част е от инокс, с което производителите гарантират дълъг експлоатационен срок и дългогодишно запазване на естетичния външен вид на уреда. Но, освен прилично изглеждаща, тази съдомиялна ще Ви се стори също изключително функционална и удобна за употреба. Със своя горен подвижен рафт, допълнителна поставка за плотове, две разпръскващи рамена, както и допълнителни силиконови държачи за чаши и стъклария, подреждането и разтоварването на комплектите ще бъде винаги приятно и бързо, както и сигурно.

Съдомиялна AEG FFB53630ZW принадлежи на енергиен клас A+++ от гамата от A+++ до D. Нивата на шум по време на работа са 44dB.

Размери: височина – 85см, широчина – 60см, дълбочина – 62.5см. Дължина на кабела – 1.5м.

3. Съдомиялна Electrolux ESF8635ROX

Съдомиялна Electrolux ESF8635ROX

Виж цената за днес

Съдомиялна Electrolux ESF8635ROX е предназначена за стандартно монтиране в домашна употреба. Това може да бъде Вашият нов помощник в кухнята, защото заслужава и Вие също го заслужавате! Големият капацитет на съдомиялната, побиращ цели 15 комплекта е подходящо решение за всяко голямо семейство. Уредът ще се погрижи грижливо за всяка една Ваша посуда, чрез поддръжката на 6 различни програми за измиване и сушене, с 5 различни нива на температура на водата.

Горният рафт във вътрешността на уреда е подвижен, за по-лесно зареждане и разтоварване на съдовете. След зареждането, от стилния електронен контролен панел, ще можете да избирате сред няколко удобни и полезни функции, като Отложен старт, чрез която функция ще планирате и организирате по-лесно Вашето лично време. Два допълнителни индикатора ще Ви информират през цялото време, докато Вашите съдове се обработват и почистват: Индикатор за оставащо време и Индикатор за супер изплакване, с който ще бъде премахнат всеки остатък от почистващия препарат, без значение дали сте използвали суха таблетка или гелообразен препарат.

Кухината на уреда е изградена от неръждаема стомана. Външната част е от инокс, с което производителите гарантират дълъг експлоатационен срок и дългогодишно запазване на естетичния външен вид на уреда.

Съдомиялна Electrolux ESF8635ROX е с мощност от 1.95kW. Уредът принадлежи на енергиен клас A+++ от гамата от A+++ до D. Нива на шум по време на работа – 44dB.

Размери: височина – 85см, широчина – 59.6см, дълбочина – 61см. Дължина на кабела – 1.6м.

4. Съдомиялна Beko DEN38530WAD

Съдомиялна Beko DEN38530WAD

Виж цената за днес

Съдомиялни Beko DEN38530WAD винаги са на върха на нашите тестове за производителност и лекота на използване, и този модел със своя скрит електронен контролен панел не е изключение. Той е не само стилен, но, което е по-важно, той е истински достоен кухненски помощник, когато става въпрос за почистване на съдове. Иновативните му функции го правят лесен за използване.

Beko DEN38530WAD предлага на всеки свой потребител 8 различни програми с 6 различни нива на температура, подходящи за почистване както на леко замърсени и фини кристални сервизи, така и за силно загорели и почернели метални тави и тенджери. Сред програмите можете да избирате: Деликатна, Повторно измиване, Еко програма, Интензивна, Бърза и Нормална.

Уредът притежава изключително удобна и полезна функция за самопочистване, както и три впръскващи рамена, с която гарантира винаги блестящи резултати, без това да изисква от Вас тежък и упорит труд. Подвижният горен рафт на Beko DEN38530WAD е улеснение за всяка домакиня, както и допълнителната поставка за плотове, с която всяко подреждане и организиране на мръсните съдове е приятно. Уредът предлага функция Отложен старт, която можете да използвате, когато искате да планирате Вашето лично време и работата на уреда.

Въпреки че може да изглежда като голяма инвестиция в началото, съдомиялните Beko DEN38530WA са енергийно ефективни, така че ще спестите пари с времето в сравнение с по-малко ефективни модели. Оборудвана с функция Еко за икономично почистване, съдомиялната Ви позволява да я програмирате да работи, когато тарифите за комуналните услуги са най-ниски. Продължителността на Еко програмата е 4ч и 5мин.

Съдомиялна Beko DEN38530WAD принадлежи на енергиен клас A+++ от гамата от A+++ до D. Уредът работи с нива на шум от 43dB.

Размери: височина – 85см, широчина – 59.8см, дълбочина – 60см. Тегло – 50.3см.

5. Съдомиялна Bosch SMS4HTI33E

Съдомиялна Bosch SMS4HTI33E

Виж цената за днес

Съдомиялна с множество полезни функции, със стандартно монтиране и сребрист цвят на корпуса. Bosch SMS4HTI33E може да побере до 12 комплекта прибори, които нежно и старателно ще почисти с 6 различни програми, които можете да изберете от напълно вградения ú и електронен контролен панел. Избор имате сред програмите: Повторно измиване, Дезинфекциране, Автоматична, Интензивна, Бърза и програма за Сушене.

Приятните предимства на тази цена включват интериор от неръждаема стомана и предна част от инокс, устойчива на пръстови отпечатъци, регулируема долна стойка, както и удобни индикатори, като Индикатор за оставащото време до края на цикъла, с който лесно ще планирате Вашето време. Уредът е с вграден Сензор за зареждане, както и функция Отложен старт, която можете да настройвате в диапазон от 1 до 24ч напред във времето.

Въпреки че моделът се поддържа на толкова разумна цена, притежава възможност за свързване и управление чрез Wi-Fi. Освен това работи изключително тихо и незабележимо. Всяко от тези допълнения ще бъде полезно в комплект със страхотните му почистващи способности.

Съдомиялна Bosch SMS4HTI33E е с мощност 2400W. Изключително икономичен уред. Принадлежи на енергиен клас A++ от гамата от A+++ до D. Работи с нива на шум от 46dB.

Размери: височина – 84.5см, широчина – 60см, дълбочина – 60см. Дължина на кабела – 175см.

6. Съдомиялна Samsung DW60A6082FS/EO

Съдомиялна Samsung DW60A6082FS/EO

Виж цената за днес

Съдомиялна Samsung DW60A6082FS/EO е предназначена за стандартно монтиране. Тя предлага висока издръжливост със своята кухина, изцяло изградена от неръждаема стомана. Предлага също удобство за по-големите семейства със своята голяма вместимост и капацитет на побирана на до 13 комплекта прибори, които можете да разпределите в нейните две кошници. Материалът на външния корпус е изграден изцяло от инокс, с покритие против отпечатъци и устойчиво на драскотини и замърсявания.

Функционалността на уреда се разпростира до цели 7 различни програми, сред които Деликатна, Еко, Автоматична, Интензивна, Бърза, Дезинфекция, както и Цикъл с половин зареждане, който можете да използвате в случаите, когато нямате много прибори за миене, а не Ви се чака до следващия ден. Всяка от програмите и настройките на измиване можете да избирате от стилния и напълно вграден електронен панел, в лицевата част на уреда.

Почистването на филтъра на Вашата съдомиялна машина, макар и важно, е нещо, което мнозина забравят да направят. Samsung DW60A6082FS/EO премахва това досадно задължение от списъка Ви със задачи, благодарение на своята специална функция за дезинфекция – Hygiene Care. С това уредът гарантира дълъг експлоатационен срок, без проблеми от замърсяване, изискващи ремонт или подмяна на филтъра, както и винаги блестящи и перфектно почистени съдове.

Друга чудесна функция, с която Samsung DW60A6082FS/EO ще Ви удиви е Автоматичното отваряне на вратата, когато измиващият цикъл приключи. Никога преди не сме виждали тази иновативна функция и не можем да разберем защо някой не се е сетил за нея по-рано. По този начин се елиминират куп неприятни проблеми като образуване на мухъл по вътрешността, висок конденз и бавно изсъхване на почистените прибори.

Съдомиялна Samsung DW60A6082FS/EO работи с мощност от 1800W. Изключителните ú характеристики се вместват в клас D, съгласно най-новите европейски разпоредби. Продължителността на Еко програмата е 3ч и 30мин. Уредът работи с нива на шум от 44dB.

Размери: височина – 84.5см, широчина – 59.8-65.5см, дълбочина – 60-64.5см. Тегло – 51.5кг.

7. Съдомиялна Hansa ZIM 615WB

Съдомиялна Hansa ZIM 615WB

Виж цената за днес

Съдомиялна Hansa ZIM 615WB е мечтаният кухненски помощник за всяко домакинство. Със своето стандартно монтиране, изтънчен бял цвят на корпуса и голям капацитет на зареждане от 12 комплекта, можете да бъдете уверени, че всеки Ваш прибор ще блести от чистота и съвършенство. Оптималният капацитет и гъвкавостта му позволяват да побира повече съдове на цикъл (включително трудни за поставяне предмети като тави, тенджери и инструменти за готвене) от своите конкуренти, всички заредени правилно, така че да бъдат напълно чисти. Серията ZIM 615WB на Hansa има най-гъвкавите и удобни корита, които ще намерите в съдомиялна машина на тази цена, включително 2 броя кошници и подвижен горен рафт.

Програмите, които съдомиялна Hansa ZIM 615WB предлага можете да избирате и настройвате от нейния полу-вграден електронен контролен панел, разположен в лицевата част на уреда. Тази съдомиялна Ви осигурява 5 различни и икономични програми, сред които: Еко, Интензивна, Бърза, Нормална и Цикъл с половин зареждане, за дните, в които имате малко изцапани прибори. Полу-вграденият електронен контролен панел ще Ви уведомява, всеки път, за оставащото време до края на цикъла, за нуждата да добавите сол за съдомиялни чрез своя Индикатор за презареждане със сол, както и за нивото на замърсеност и нужното количество вода, чрез своя Индикатор за ниво на изплакване. Електронният контролен панел може да бъде ,,Заключен за деца” с цел предпазване от преждевременно спиране или промяна на настройките по време на работа на уреда.

В диапазон от 3ч, 6ч или 9ч ще можете да отлагате почистването на Вашите прибори чрез функцията Отложен старт.

Съдомиялна Hansa ZIM 615WB принадлежи на енергиен клас А++ от гамата от А+++ до D. Продължителността на Еко програмата, спестяваща вода и електричество е 3ч и 40мин. Мощността на уреда е 1930W. Нивата на шум, с които уредът работи са 49dB.

Размери: височина – 84.5см, широчина – 59.8см, дълбочина – 60см. Дължина на маркуча – 150см. Дължина на кабела – 150см. Тегло – 42кг.

Виж още: Най-добрите съдомиялни за вграждане

Какво трябва да знаете при избор на съдомиялна?

Видове съдомиялни машини

Като цяло, съдомиялните машини могат да бъдат разделени на две основни категории: съдомиялни машини за вграждане и съдомиялни машини със стандартно монтиране. През последните години стандартната съдомиялна машина придоби популярност заради елегантния си външен вид, компактност и ефективност. Тя се монтира под Вашия кухненски плот и е идеална за малки пространства и домакинства с минимални нужди от миене на съдове.

Цвят и материал на корпуса

Кухненските уреди обикновено се предлагат в стандартни покрития като черно, бяло и неръждаема стомана. През последните години по-тъмната, сребриста неръждаема стомана, устойчивата на пръстови отпечатъци нарасна по популярност. Чрез специалното си иноксово покритие, подобен тип съдомиялни гарантират по-дълго запазване на естетичния си външен вид, както и по-малко надрасквания, замърсявания и козметични повреди.

Допълнителни функции

Основната функция на всяка съдомиялна машина е да измие и изсуши мръсните съдове, така че да можете да прекарвате по-малко време прегърбени над мивката и повече време да правите нещата, които обичате. В допълнение към този основен процес, много съдомиялни машини предлагат допълнителни функции по време на цикъла на измиване, за да персонализират работата си. Някои от тези функции включват:

 • Регулируема поставка, горна поставка или трета поставка;
 • Бързо измиване;
 • Отложен старт;
 • Самопочистващи се филтри;
 • Пулверизатори за храна;
 • Интеграция с интелигентен дом и дистанционно управление;
 • Вътрешни компоненти от неръждаема стомана за дълголетие;
 • Настройки на дезинфектанта;
 • ,,Заключване за деца’’ на контролния панел.

Шум

Много съвременни съдомиялни машини се оценяват в децибели (dB), за да предадат безшумността на циклите си по време на своята работа. Като цяло, съдомиялна машина със среден рейтинг от 38 dB може да се счита за особено тиха, но всеки уред с оценка под 44 dBA ще бъде забележимо тих в сравнение със стандартна съдомиялна машина. Високите нива на шум започват около 52 dB, според индустриалните стандарти.

 

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo