Най-Добрите Съдомиялни за Вграждане 2024

През последните години, съдомиялните машини набират все по-голяма популярност. Те спестяват доста време и усилия на всяко домакинство. Съвременните модели са оборудвани с множество модерни функции – всяка превъзхождаща предходната – така че да получите максимални резултати в поддръжката на вашето домакинство.

Със стотици различни модели, от които можете да избирате, изборът на съдомиялна машина, отговаряща както на вашите нужди, така и на вашия бюджет, може да бъде доста труден. За да ви улесним, внимателно, подготвихме списък на някои от най-добрите съдомиялни за вграждане, за да можете да се чувствате уверени в своето решение.

Най-добрите съдомиялни за вграждане

1. Съдомиялна за вграждане Bosch SMV45AX03E

Bosch SMV45AX03EВиж цената за днес

Bosch SMV45AX03E е с удобен и практичен дизайн – решена в класически бял цвят с вграден контролен панел поставен в горната част на вратата, съдомиялната ще пасне във всяка кухня независимо от нейните размери и обзавеждане. Размерите на уреда са: 81.5 х 59.8 х 55см (ВхШхД). Енергийният клас, в който спада уреда е А, което гарантира ефективната и същевременно ергономична работа на съдомиялната, като съкращава разходите и с до 20% – с годишна консумация на електроенергия от едва 258kWh и на вода от 2660л. Средната консумация на вода за измиващ цикъл е 9.5л.

Освен това, съдомиялната е с ниски нива на шум от 46 dB, което гарантира, че тя няма да смущава спокойствието ви с неприятни шумове по време на своята работа. Капацитетът и на зареждане от 12 комплекта, позволява да измиете голям обем от съдове, само с един измиващ цикъл. Възможността за избор между 5 различни програми и 5 различни нива на температура, вие можете да почистите ефективно всички съдове, независимо от степента на тяхното замърсяване.

Освен с перфектни технически характеристики, съдомиялната разполага и с множество функции и технологии. Програмите, с които разполага съдомиялната са: Деликатна, Еко, Автоматична, Интензивна, Уред за дезинфекция. Функциите, с които е оборудвана съдомиялната са: Оставащо време, Индикатор за оставащо време, Заключване за деца, Индикатор за презареждане със сол, Сензор за препълване, Подвижен горен рафт. Всички тези спецификации, правят Bosch SMV45AX03E една от най-добрите съдомиялни на пазара.

2. Съдомиялна за вграждане Whirlpool WIE 2B19

Whirlpool WIE 2B19Виж цената за днес

Whirlpool WIE 2B19 е с удобен и практичен дизайн – решена в класически бял цвят с вграден контролен панел в горната част на вратата, съдомиялната ще пасне във всяка кухня. Размерите на уреда са: 82 х 59.8 х 55.5см (ВхШхД). Енергийният клас, в който спада уреда е А+, което гарантира ефективната и същевременно ергономична работа на съдомиялната с годишна консумация на електроенергия от едва 296kWh и на вода от 3080л. Средната консумация на вода за измиващ цикъл е 12л.

Освен това, съдомиялната е с ниски нива на шум от 49 dB, което гарантира, че тя няма да смущава спокойствието ви с неприятни шумове по време на своята работа. Капацитетът и на зареждане от 13 комплекта и 2 вградени кошници, позволява да измиете голям обем от съдове, само с един измиващ цикъл.

Възможността за избор между 6 измиващи програми, ще ви позволи да измиете всякакъв вид съдове, независимо от тяхната степен на замърсяване. Програмите, с които разполага съдомиялната са: Повторно измиване, Еко, Бърза и др. Допълнителните функции, с които разполага уреда са: Оставащо време, Защита от протичане, Индикатор за презареждане със сол, Цикъл с половин зареждане, Подвижен горен рафт, Поставка за плотове.

3. Съдомиялна за вграждане Beko DIS25011

Beko DIS25011Виж цената за днес

Дизайнът на този уред е модерен и стилен. Решена в класически бял цвят с гланцирано поктитие, тя ще пасне перфектно във всяка кухня, незаивисмо от стила на нейното обзавеждане. Миялната машина се управлява чрез електронен контрол поставен във вътрешната част на рамката на вратата. Изчистеният и интерфейс я прави изключително модерна и подходяша за всеки тип кухненско обзавеждане. Съдомиялна за вграждане Beko DIS25011 разполага с размери от 81.8×44.8×55см. (ВхШхД), които я правят перфектна за вграждане както в по-големите, така и в по-малките стандартни кухни. Тя разполага с капацитет, който позволява измиването на 10 комплекта съдове. Тази съдомиялна машина е с енергиен клас А+, което гарантира изключително ниския разход на консумативи. Годишният разход на електроенергия на съдомиялната машина е 237kWh, а разходът на вода на измиващ цикъл е едва 10,5л.

Също така, този уред разполага с изключително ниски нива на шум от едва 49dB, което прави съдомиялната изключително подходяща за тези от вас, които разполагат с кухня и хол в едно общо пространство, като гранатирано няма да смущава вашето спокойствие с неприятни шумове, възпроизвеждани при нейната работа. Съдомиялна за вграждане Beko DIS25011 разполага с богат набор от функции, като: Защита от протичане, Индикатор за презареждане със сол, Отложен старт, Цикъл с половин зареждане. Опцията за полузареждане позволява да заредите вашата съдомиялна машина само с няколко съдове и прибори, като тя ще ги измие ефективно, без излишен разход на електроенергия и вода. 5-те програми, с които разполага съдомиялната машина са: Супер изплакване, Еко, Интензивна, Бърза, Сушене. Всички тези технически характеристики, модерни функции и технологии събрани в Beko DIS25011, я правят една от най-добрите съдомиялни на пазара.

4. Съдомиялна за вграждане Bosch SMV50E60EU

Bosch SMV50E60EUВиж цената за днес

Bosch SMV50E60EU е с удобен и практичен дизайн – решена в класически бял цвят с вграден контролен панел в черен цвят поставен в горната част на вратата, съдомиялната ще пасне във всяка кухня независимо от нейните размери и обзавеждане. Размерите на уреда са: 81.5х59.8х55см (ВхШхД). Енергийният клас, в който спада уреда е А+, което гарантира ефективната и същевременно ергономична работа на съдомиялната с годишна консумация на електроенергия от едва 290kWh и на вода от 3360л. Средната консумация на вода за измиващ цикъл е 12л.

Освен това, съдомиялната е с ниски нива на шум от 48 dB, което гарантира, че тя няма да смущава спокойствието ви с неприятни шумове по време на своята работа. Капацитетът и на зареждане от 12 комплекта и 4 нива на температура, позволява да измиете голям обем от съдове, само с един измиващ цикъл, съобразен с техните специфични нужди. Възможността за избор между 5 измиващи програми, ще ви позволи да измиете всякакъв вид съдове, независимо от тяхната степен на замърсяване. Програмите, с които разполага съдомиялната са: Повторно измиване, Интензивна, Еко и др.

Освен с перфектни технически характеристики, съдомиялната разполага и с множество функции и технологии. Допълнителните функции, с които разполага уреда са: Оставащо време, Защита от протичане, Индикатор за оставащо време, Индикатор за презареждане със сол, Самопочистващ се филтър, Сензор за зареждане, Цикъл с половин зареждане, Поставка за плотове, Отложен старт 3/6/9ч. 

5. Съдомиялна за вграждане AEG FEE62700PM

AEG FEE62700PMВиж цената за днес

Дизайнът на този уред е модерен и стилен . Решена в сребрист цвят с иноксово покритие, тя ще пасне перфектно във всяка кухня, незаивисмо от стила на нейното обзавеждане. Миялната машина се управлява чрез електронен панел и дисплей, поставени в предната част на уреда. Размерите на уреда са: 81.8х59.6х57.5см (ВхШхД). Съдомиялната разполага с ширина от 59.6см., което я прави перфектна за вграждане както в по-големите, така и в по-малките стандартни кухни. Тя разполага с капацитет, който позволява измиването на 15 комплекта съдове. Тази съдомиялна машина е с енергиен клас А++, което гарантира изключително ниския разход на електроенергия от едва 270kWh и на вода 3080л на година.

Също така, този уред разполага с изключително ниски нива на шум от едва 44dB, което прави съдомиялната изключително подходяща за тези от вас, които разполагат с кухня и хол в едно общо пространство, като гранатирано няма да смущава вашето спокойствие с неприятни шумове, възпроизвеждани при нейната работа. Уреда разполага с богат набор от функции. Възможността за избор между 4 степени на температура, позволяват почистването дори на най-упоритите замърсявания от вашите съдове и им осигурява кристална читота и изключителен блясък.

Също така, уреда разполага с възможност за избор между 6 различни програми на измиване, изцяло съобразени със степента на замърсяване и типа съдове, които искате да измиете. Някои отпрограмите, с които разполага уреда са: Изплакване, Еко, Интензивна, Бърза и др. 

6. Съдомиялна машина за вграждане Hansa ZIM 634 B

Hansa ZIM 634 BВиж цената за днес

Дизайнът на този уред е модерен и стилен. Решена в класически бял цвят, тя ще пасне перфектно във всяка кухня, незаивисмо от стила на нейното обзавеждане. Миялната машина се управлява чрез електронен контрол поставен във вътрешната част на рамката на вратата. Изчистеният и интерфейс я прави изключително модерна и подходяша за всеки тип обзавеждане. Съдомиялна машина за вграждане Hansa ZIM 634 B разполага с размери от 81.5 x 59.8 x 55мм (ВхШхД), които я правят перфектна за вграждане както в по-големите, така и в по-малките стандартни кухни. Тя разполага с капацитет, който позволява измиването на 12 комплекта съдове. Тази съдомиялна машина е с енергиен клас А++, което гарантира изключително ниския разход на електроенергия от 258kWh/година и на вода от 3080л./година.

Също така, този уред разполага с изключително ниски нива на шум от едва 49dB, което прави съдомиялната изключително подходяща за тези от вас, които разполагат с кухня и хол в едно общо пространство, като гранатирано няма да смущава вашето спокойствие с неприятни шумове, възпроизвеждани при нейната работа. Съдомиялната е оборудвана с 4 различни измиващи програми: Еко, Интензивна, Бърза – които ще се погрижат за перфектното почистване на всеки тип съдове, независимо от степента на тяхното замърсяване. Множеството функции: Индикатор за презареждане със сол, Отложен старт, Цикъл с половин зареждане, Подвижен горен рафт, Поставка за плотове, Индикатор за ниво на изплакване подпомагат ефктивната и същевремнно висококачествена работа на електроуреда. Всички тези спецификации, правят Hansa ZIM 634 B една от най-добрите съдомиялни.

7. Съдомиялна за вграждане Electrolux EEC87300L

Electrolux EEC87300LВиж цената за днес

Дизайнът на този уред е модерен и стилен . Решена в стилен бял цвят, тя ще пасне перфектно във всяка кухня, незаивисмо от стила на нейното обзавеждане. Миялната машина се управлява механично чрез електронен панел, поставен в рамката на вратата на уреда, което му придава както практичност, така и модерност във визията. Съдомиялна машина за вграждане Electrolux EEC87300L разполага с размери от 81.8 x 59.6 x 55мм (ВхШхД), които я правят перфектна за вграждане както в по-големите, така и в по-малките стандартни кухни. Тя разполага с капацитет, който позволява измиването на 13 комплекта съдове. Тази съдомиялна машина е с енергиен клас А+++, което гарантира изключително ниския разход на електроенергия от 234 kWh/година и на вода от 3080л./година.

Също така, този уред разполага с изключително ниски нива на шум от едва 42dB, което прави съдомиялната изключително подходяща за тези от вас, които разполагат с кухня и хол в едно общо пространство, като гранатирано няма да смущава вашето спокойствие с неприятни шумове, възпроизвеждани при нейната работа. Във вътрешността си тя разполага с достатъчно голямо пространство, така че да можете да поставите в нея всякакъв вид съдове, дори тези с по-голям размер, както и със специална кошница за чаши и кошница за прибори.

Съдомиялната е оборудвана с 8 различни измиващи програми: Изплакване, Еко, Автоматична, Бърза – които ще се погрижат за перфектното почистване на всеки тип съдове, независимо от степента на тяхното замърсяване. Множеството функции: Автоматично изключване, Сушене, Сензор за мръсотия, Държач за стъклария, Индикатор за ниво на изплакване, подпомагат ефктивната и същевремнно висококачествена работа на електроуреда. 

Виж още: Най-добрите хладилници за вграждане | Най-добрите плотове за вграждане | Най-добрите фурни за вграждане | Най-добрите перални за вграждане | Най-добрите съдомиялни машини

Какво е важно да знаете при избора на съдомиялна машина за вграждане?

1. Ниво на шум

Шансовете, едно от оплакванията ви към настоящата ви съдомиялна машина е да са нивата на шум при нейната работа. Производителите на съдомиялни машини оценяват нивата на звука в dBs (децибели). Старомодните съдомиялни машини са да са с доста високи нива на шум до 80 dBs. Днешните усъвършенствани модели, работят с нива на шум между 46 и 60 dBs. Колкото по-ниско е нивото, толкова по-тиха ще бъде съдомиялната по време на своя работен цикъл.

2. Енергийна ефективност

Друг ключов фактор, на който трябва да обърнете внимание е разхода на електроенергия и вода на вашата нова съдомиялна. Не искате сметките ви за битови услуги са скочат главоломно, затова се старайте уреда да се намира във висок енергиен клас (от А до D). Колкото по-висок енергиен клас е вашата нова съдомиялна, толкова по-малък ще бъде разхода на вода и електричесто.

3. Вътрешен капацитет и издръжливост

Най-добрият избор, който можете да направите е да изберете съдомиялна с вътрешност от неръждаема стомана или пластмаса. Днес производителите, залагат на вътрешността от неръждаема стомана, особено при уредите от по-висок клас. Доказано е, че съдомиялните от неръждаема стомана са по-издръжливи и работят по-ефективно, а също така предотвратяват много от големите течове, които се получват, когато пластмасовите съдомиялни се напукат с течение на времето.

Често задавани въпроси

1. Какво мога да направя, за да измива съдомиялната ми машина по-добре?

Топлата вода е задължителна за правилното почистване на съдовете. Уверете се, че вашата топла вода е с температура над 130 градуса. Ако вашата топла вода е под 130 градуса, може да отнеме твърде много време, докато горещата вода стигне до съдомиялната машина, тъй като в съдомиялната машина тече вода само за по-малко от минута. Така че, ако е необходимо повече от това, за да достигне топлата вода до кухнята, пуснете вода в мивката, докато стане гореща, точно преди да пуснете съдомиялната машина.

2. Чашите имат остатъчни капчици от водата в съдомиялната след измиване. Как мога да отстраня този проблем?

Трябва да използвате програма, която е с допълнително изплакване на съдовете. Повечето съдомиялни машини имат дозатор за препарат за изплакване, просто го напълнете и няма да се налага да се притеснявате за неприятните остатъчни петна по съдовете за следващите до 40 измивания.

3. Трябва ли да изплаквам чиниите преди да ги наредя в съдомиялната машина?

При съвременните модели на съдомиялни машини, не е необходимо допълнително изплакване на съдовете, освен ако по тях няма големи остатъци от храна. Просто почистете съдовете си при наличието на такива остатъци, заредете съдомиялната машина и изберете цикъла въз основа на нивото на замърсяване на вашите чинии.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo