Най-Добрите Сокоизстисквачки за 2024

През последните години, здравословният начин на живот стана изключително популярен, а и необходим. Една качествена сокоизстисквачка може да ви помогне да получите много хранителни вещества и витамини, въпреки че диетолозите казват, че все пак трябва да добавяте и зеленчуци към соковете си, за да осигурите добър баланс на захари и по-широк спектър от хранителни вещества.

Хранителните ползи от плодовете и зеленчуците са неоспорими. На пазара има мноество уреди, чрез които можете да си доставите вкусна и полезна чаша прясно изцеден сок. Но кой точно уред би бил най-подходящ за вашите лични нужди? Днес ще ви представим списък на най-добрите сокоизстисквачки.

Най-добрите сокоизстисквачки

1. Сокоизстисквачка за плодове Heinner XF-1000GRSP

Heinner XF-1000GRSPВиж цената за днес

Дизайнът на сокоизстисквачка за плодове Heinner XF-1000GRSP е модерен и стилен. Решена в красива комбинация от зелено и черно, тя би паснала във всяка модерно и стилно обзаведена кухня. Практичните и размери я правят подходяща както за дмпо-големи, така и за по-малки и практични кухни. С мощност от 1000W и 2 степени на скорост, вие ще можете да приготвите чаша от любимия си сок както от по-меки, така и от по-твърди продукти – бързо, лесно и изцяло спрямо вашите лични предпочитания. Уреда e подходящ за изцеждане както на плодове, така и на зеленчуци, за да си приготвяте максимално полезни домашни сокове. Благодарение на капацитета на отделението за сок от 1л., и на отделението за пулп от 2л., вие можете да приготвите голямо количество напитки, без необходимостта от често почистване на уреда.

Също така, уреда е с много ниски нива на шум от 78dB, което гарантира, че той няма да ви смущава с неприятни силни шумове по време на своя работен режим. Диаметъртъ на тръбичката от 75мм, ще ви позволи да поставяте дори цели плодове и зеленчуци, без необходимост от предварителното им нарязване. Освен това, сокоизстисквачка за плодове Heinner XF-1000GRSP е оборудвана и с някои ключови характеристики като: Система против плъзгане, Система за безопасност, Защита от прегряване. Те допринасят за ефективната и същевременно продуктивна работа на уреда. 

2. Сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци тип охлюв Star-Light SJB-240W

Star-Light SJB-240WВиж цената за днес

Сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци тип охлюв Star-Light SJB-240W е с изключително модерен дизайн. Решена в бял цвят с червен акцент, тя би паснала перфектно във всяка кухня, независимо от стила на нейното обзавеждане. Размерите и от: 25х16х49см (ДхШхВ), я правят подходяща както за по-големите, така и за по-малките и практични кухненски пространства. С мощност от 240W, уреда ще ви позволи да си направите чаша от любимите ви здравословни напитки – бързо, лесно и качествено. Капацитеът на отделението за сок от 1л., и на отделението за отпадъци от 800мл., позволяват да приготвите няколко чаши сок, без необходимостта от регулярното изпразване на контейнерите.

Диамерът на тръбичката от 80мм, позволява да поставяте в уреда дори цели плодове и зеленчуци, без необходимост от предварителното им нарязване. Благодарение на способността на машината да променя посоката си на въртене при изстискване на плодовете и зеленчуците, вие ще получите максимално количество сок, от минимално количество плодове и зеленчуци. 

3. Сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци Bosch MES25G0

Bosch MES25G0Виж цената за днес

Сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци Bosch MES25G0 разполага с модерен дизайн, решена в класическа комбинация от бяло и черно, тя би паснала във всяка кухня. Практичните и размери от 31х18х31.2см (ДхШхВ), я правят подходяща както за дмпо-големи, така и за по-малки и практични кухни. С мощност от 700W и 2 степени на скорост, вие ще можете да приготвите чаша от любимия си сок както от по-меки, така и от по-твърди плодове и зеленчуци – бързо, лесно и изцяло спрямо вашите лични предпочитания. Благодарение на капацитета на отделението за сок от 1,25л и на отделението за отпадък от 2л., вие можете да приготвите голямо количество напитки, без необходимостта от често почистване на уреда.

Също така, уреда е с много ниски нива на шум, което гарантира, че той няма да ви смущава с неприятни силни шумове по време на своя работен режим. Диаметъртъ на тръбичката от 73мм, ще ви позволи да поставяте дори цели плодове и зеленчуци, без необходимост от предварителното им нарязване. Освен това, сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци Bosch MES25G0 е оборудвана и с някои ключови характеристики като: Система против плъзгане, Система за безопасност, Система за съхранение на кабела, Система против капене. Те допринасят за ефективната и продуктивна работа на уреда. 

4. Сокоизстисквачка за плодове Philips Viva Collection HR1855/80

Philips Viva Collection HR1855/80Виж цената за днес

Сокоизстисквачка за плодове Philips Viva Collection HR1855/80 е с изключително модерен дизайн. Решена в класически бял цвят, тя би паснала перфектно във всяка кухня, независимо от стила на нейното обзавеждане. Удобните и и практични размери, я правят подходяща както за по-големите, така и за по-малките и практични кухненски пространства. С мощност от 700W, уреда ще ви позволи да си направите чаша от любимите ви здравословни напитки – бързо, лесно и качествено. Капацитеът на отделението за сок от 0.8л и на отделението за отпадъци от 1.2л, позволяват да приготвите няколко чаши сок, без необходимостта от регулярното изпразване на контейнерите. Диамерът на тръбичката от 75мм, позволява да поставяте в уреда дори цели плодове и зеленчуци, без необходимост от предварителното им нарязване.

Също така, сокоизстисквачка за плодове Philips Viva Collection HR1855/80 е оборудвана с някои ключови характеристики, като: Система против плъзгане, Система за безопасност, Измиване в съдомиялна. Възможността за почистване на частите на уреда в съдомиляна, позволяват лесно и удобно да поддръажте хигиената на вашия уред. 

5. Сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци тип охлюв Philips Avance Collection HR1897/30

HR1897/30Виж цената за днес

Дизайнът на сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци Philips Avance Collection HR1897/30 е модерен и стилен. Решена в стилен черен цвят, тя би паснала във всяка модерно и стилно обзаведена кухня. Практичните и размери я правят подходяща както за дмпо-големи, така и за по-малки и практични кухни. С мощност от 200W, вие ще можете да приготвите чаша от любимия си сок както от по-меки, така и от по-твърди продукти – бързо, лесно и изцяло спрямо вашите лични предпочитания. Уреда e подходящ за изцеждане както на плодове, така и на зеленчуци, за да си приготвяте максимално полезни домашни сокове. Благодарение на капацитета на отделението за сок от 1л., и на отделението за пулп от 1л., вие можете да приготвите голямо количество напитки, без необходимостта от често почистване на уреда.

Също така, уреда е с много ниски нива на шум, което гарантира, че той няма да ви смущава с неприятни силни шумове по време на своя работен режим. Освен това, сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци Philips Avance Collection HR1897/30 е оборудвана и с някои ключови характеристики като: Система против плъзгане, Система за безопасност, Система за съхранение на кабела, Измиване в съдомиялна. Те допринасят за ефективната и същевременно продуктивна работа на уреда. В комплекта е включена и книжка с рецепти за здравословни сокове, които можете да приготвяте с вашия електроуред. Всички тези характеристики, правят Philips Avance Collection HR1897/30 една от най-добрите сокоизстисквачки на пазара.

6. Сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци Philips Avance Collection HR1919/70

Philips Avance Collection HR1919/70,1000Виж цената за днес

Сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци Philips Avance Collection HR1919/70. Дизайнът на сокоизстисквачката е модерен – решена в класически черен цвят, тя със сигурност ще пасне перфектно в интериора на всяка стилно и модерно обзаведена кухня. С практичните си размери от 25х29.6х43.2см (ДхШхВ), тя гарантирано няма да заема много място от наличното пространство върху кухненския плот. С мощност от 1000W, 2 степени на скорост, обем на отделението за сок от 1л. и на отделението за отпадъци от 2.1л, тази сокоизстисквачка ще ви позволи да приготвите вкусна чаша сок от любимите ви плодове и зеленчуци с максимално запазени витаминни свойства.

Освен с перфектни технически характеристики, Philips Avance Collection HR1919/70 разполага и с множество функции, а именно: Система против плъзгане, Система за съхранение на кабела, Самопочистваща, Измиване в съдомиялна, Система против капене. Те допринасят за високата ефективност и безопасна работа на вашия домашен електроуред. Всички тези спецификации, правят Philips Avance Collection HR1919/70 една от най-добрите сокоизстисквачки на пазара.

7. Сокоизстисквачка за плодове Philips Viva Collection HR1855/70

Philips Viva Collection HR1855/70Виж цената за днес

Philips Viva Collection HR1855/70 е с модерен дизайн, решена в класическо черно, тя със сигурност ще пасне на интериора на всяка кухня. С удобните си и практични размери и изчистени форми, тя няма да заема много място от наличното пространство върху кухненския плот. С мощност от 700W, обем на отделението за сок от 800мл и обем на отделението за отпадък от 1.2л, тази сокоизтисквачка ще ви позволи да приготвите вкусна чаша сок както от плодове, така и от зеленчуци, като ще запази максимално техните витаминни свойства.

Освен с перфектни технически характеристики сокоизстисквачка за плодове Philips Viva Collection HR1855/70, разполага и с множество функции. Тихата работа на мотора ви осигурява спокойствието да използвате уреда по всяко време на деня, като той гарантирано няма да смущава другите хора в дома ви с неприятни шумове при своята работа. Останалите функции, с които разполага уреда са: Система против плъзгане, Система за безопасност, Система за съхранение на кабела, Измиване в съдомиялна. Всички тези функции и технологии, правят сокоизстисквачка за плодове Philips Viva Collection HR1855/70 една от най-добрите сокоизстисквачки на пазара.

Виж още: Най-добрите уреди за готвене на пара | Най-добрите кухненски роботи | Най-добрите хлебопекарни | Най-добрите пасатори | Най-добрите блендери | Най-добрите мултикукъри | Най-добрите месомелачки | Най-добрите фритюрници с горещ въздух | Най-добрите миксери | Най-добрите микровълнови фурни | Най-добрите готварски печки | Най-добрите електрически скари | Най-добрите тостери за сандвичи |

Какво е важно да знаете при избора си на сокоизстисквачка?

1. Определете от какъв тип сокоизстисквачка имате нужда

Голяма част от причините, поради които цените на сокоизстисквачите могат да варират толкова силно е, че някои се са предназначени само за меки плодове и цитруси, например, докато други други обработват плодове и зеленчуци (твърди, меки или листни) еднакво добре. Ето защо е изключително важно да знаете какъв сок ще правите редовно. Например, центробежните сокоизстисквачки са по-добри за изстискване на сок от портокали, ябълки и моркови, отколкото от твърди зеленолистни зеленчуци като къдраво зеле и спанак, например.

2. Почистване

При смесването на плодове и зеленчуци, цедката се пълкни с влакна и целулоза. Въпреки това, някои сокоизстисквачки се поддържат по-лесно от други. Благодарение на разглобяемите им части, някои уреди могат да бъдат почистени в съдомиялна, а други – разполагат с функцията за самопочистване. При всички случаи, изберете модел, който може да се почиства лесно и качествено, за да поддържате дългия експлоатационен живот на сокоизстисквачката.

3. Една или две скорости

Повечето сокозистисквачки предлагат само един бутон – за включване и изключване. Други уреди обаче, имат няколко скорости на истискване, които са предназначени за обработването на желаните продукти – за меки продукти като портокали или грейпфрути (бавно изцеждане) или за по-твърди като моркови и ябълки (бързо изцеждане). Възможността за избор между различни скорости би ви била полезна, ако по-голямата част от соковете, които искате да приготвите са на базата на цитрусови плодове, но бихте искали да имате възможността за по-голям избор на добавяне на допълнителни съставки (зеленолистни зеленчуци или твърди плодове).

4. Дизайн

Ако сте от любителите на здравословни сокове, тогава е много вероятно да планирате да правите сок няколко пъти седмично – може би дори ежедневно. Като такива, вие и избраната от вас машина определено ще прекарвате много време заедно. Ето защо е много важно да изберете уред с вид и усещане, че харесвате. Освен да поддържате чиста, помислете дали размерът и теглото на вашата сокоизстисквачка ще ви създадат прекалено големи проблеми и дали ще отнеме много от наличното ви пространство върху кухненския плот.

Често задавани въпроси

1. Kои сокоизстисквачки са най-лесни за почистване?

Когато направите пиенето на сокове част от вашия начин на живот, процесът на почистване е проблем, защото е необходимо да отделяте време за почистване на уреда, след всяко негово използване. Някои сокоизстисквачки имат части, които са безопасни за миене в съдомиялна, но не всички уреди разполагат с тази опция. Най-трудната част за почистване, която отнема най-дълго време, е филтърът, който отделя сока от пулпата и това няма да излезе чисто в съдомиялна машина, защото плодовите и зеленчуковите влакна се настаняват в малките филтърни отвори. Най-добрият начин да почистите тази част е с четка под течаща вода.

2. Коя сокоизстисквачка дава най-хранителния сок?

Обикновено се смята, че сокоизстисквачите с двойно предаване са най-добрия избор в това отношение. Това е така, защото соковете, трябва да преминават между две цилиндрични зъбни колела от неръждаема стомана, които са изключително близо едно до друго. Тези зъбни колела разграждат старателно растителния материал и отделят повече от „лепкавите“ хранителни вещества, свързани с влакната.

3. Защо имам нужда от различна машина за соко от цитруси?

Можете да си направите сок от цитруси в повечето плодови и зеленчукови сокоизстисквачки, но първо трябва да ги обелите. Най-добрите сортове цитруси, също са най-неприятни за обелване, така че ако искате ежедневно да пиете сок от портокали, лимони или герпфрути, обикновено е по-удобно да използвате специализирана преса за цитрусови плодове. С помощта на пресите за цитруси, единственото, което е необходимо да направите е да разрежете плода на две, което значително улеснява процеса.

5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo