Най-Добрите Смарт Часовници за 2023

Здраве и Красота Най-Добрите

Смарт часовниците станаха изключително популярни през последните години. Те могат да изпълняват множество функции – търсене в интернет с гласова команда, проследяване на местоположението ви с GPS или дори наблюдение на сърдечната честота, докато спите, за да следите цялостното си здравословно състояние.

Те вероятно ще работят най-добре, когато са синхронизирани с някой от най-добрите смартфони на пазара, но някои от моделите дори работят самостоятелно, без нуждата от свързване към друго устройство.

В търсене на най-добрия смарт часовник за вас, ще видите, че на пазара има избор измежду стотици марки, функции и дизайн на часовниците. Именно затова, на базата на експертни мнения и потребителски опит, ние направихме списък на най-добрите смарт часовници.

Най-добрите смарт часовници

1. Часовник Smartwatch Huawei Watch GT 2

Smartwatch Huawei Watch GT 2Виж цената за днес

Smartwatch Huawei Watch GT 2 изглежда като ръчен часовник от висок клас с кръгъл корпус с размер от 46мм. Каишката с ширина 22мм., е в стилен Pebble Brown цвят, който перфектно контрастира с цвета на корпуса. Часовника е съвместим както с Android, така и с iOS операционна система, което позволява да бъде използван от феновете и на двете операционни системи. Дисплея на часовника е кръгъл с размер от 1.39-инча. Часовника е с Bluetooth свързаност и капацитет на съхранение от 4 GB.

Освен с перфектни технически характеристики, Smartwatch Huawei Watch GT 2 е оборудван и с множество функции. Чрез него вие можете да следите общото си здравословно състояние и активен начин на живот – Крачки, Изминато разстояние, Качество на съня, Сърдечна честота, Тренировки. Също така, чрез него можете да се наслаждавате на музика, да получавате известия за важни за вас събития, да получавате напомняния за ангажиментите си и дори да приемате повиквания.

И това не е всичко, часовника е оборудван с модерни сензори като: Барометър, Жироскоп, Натиск, Акселерометър, Компас, Околна светлина, Geomagnetic, Оптичен сензор за сърдечна честота, Capacitive. Също така, устройството е водоустойчиво до 5atm, което прави носенето му още по-безгрижно. Всички тези перфектни технически характеристики, съчетани с модерни функции и технологии, правят Smartwatch Huawei Watch GT 2 един от най-добрите смарт часовници на пазара.

2. Часовник Smartwatch Samsung Galaxy Watch Active 2

Smartwatch Samsung Galaxy Watch Active 2Виж цената за днес

Искате ли да имате смартфон и часовник в един продукт? Galaxy Watch Active 2 е един от най-усъвършенстваните часовници на Samsung. Той е с модерен дизайн с кръгъл корпус от неръждаема стомана и е с размери 44 x 44 x 10.9 мм. Каишката е решена в златист цвят, който перфектно контрастира с цвета на корпуса.

Устройството може да оперира както с Android, така и с iOS операционни системи, така че да е максимално полезен както за любителите на Android устройства, така и за тези, които предопочитат iOS операционна система. Часовника разполага с възможност за Wi-Fi и Bluetooth свързаност и капацитет на съхранение от 4 GB.

Освен с перфектни технически характеристики, Samsung Galaxy Watch Active 2 е оборудван и с множество функции. Чрез него вие можете да следите общото си здравословно състояние и активен начин на живот – Крачки, Сърдечна честота, Дишане, Сърцебиене, Проследяване на съня, Плуване, Тичане, Велосипедизъм.

И това не е всичко, часовника е оборудван с модерни сензори като: Барометър, Жироскоп, Светлинен сензор, Сензор за ускорение, Сърдечен ритъм. Всички тези спецификации, нареждат Galaxy Watch Active 2 на едно от челните места за най-добрите смарт часовници на пазара.

3. Часовник Smartwatch Garmin Vivoactive 3

Smartwatch Garmin Vivoactive 3Виж цената за днес

Часовник Smartwatch Garmin Vivoactive 3 е с много модерен и стилен дизайн. Той е решен в бял цвят с иноксов корпус в сребристо, като би бил идеално допълнение на вашата ежедневна или спортна визия. Корпусът е с дебелина 11.7 мм, а размерът на дисплея е 1.2 инча. Устройството е съвместимо с Android и iOS операционни системи, а типа свързаност, с който разполага е чрез Bluetooth и ANT.

Също така, часовника е с автономна работа без ток до 168ч., което означава, че можете да го използвате активно в продължение на до 7 дни, без нуждата от повторно презареждане.

Освен с перфектни технически характеристики, часовника е оборудван с множество модерни функции и технологии. Той може да показва и измерва различни показатели като Изминато разстояние, Брой на крачките, Плуване, Тичане, Велосипедизъм. По този начин можете лесно и бързо както да следите, така и да регулирате физическата си активност.

Други функции, с които разполага смарт часовника са: Часовник, Секундомер, Календар, Таймер, Време, Алармен часовник, Garmin Garmin Pay, Автоматично лятно часово време. Освен това, часовника е водоустойчив до 5atm. 

4. Часовник smartwatch Garmin Vivomove HR Sport

smartwatch Garmin Vivomove HR SportВиж цената за днес

Smartwatch Garmin Vivomove HR Sport изглежда като ръчен часовник от висок клас с кръгъл корпус с размер от 42мм. Каишката с ширина 20мм., е в стилен цвят, който перфектно контрастира с цвета на корпуса, който е решен в розово злато.

Часовника е съвместим както с Android, така и с iOS операционна система, което позволява да бъде използван от феновете и на двете операционни системи. Дисплея на часовника е кръгъл със стилен черен цвят. Часовника е с Bluetooth и ANT+ свързаност.

Освен с перфектни технически характеристики, Smartwatch Garmin Vivomove HR Sport е оборудван и с множество функции. Чрез него вие можете да следите общото си здравословно състояние и активен начин на живот – Крачки, Изминато разстояние, Качество на съня, Сърдечен пулс, Сърцебиене, Крачкомер, Мониторинг на съня.

Всички тези перфектни технически характеристики, съчетани с модерни функции и технологии, правят Smartwatch Garmin Vivomove HR Sport един от най-добрите смарт часовници на пазара.

5. Часовник Smartwatch Samsung Galaxy Watch Active

Smartwatch Samsung Galaxy Watch ActiveВиж цената за днес

Искате ли да имате смартфон и часовник в един продукт? Smartwatch Samsung Galaxy Watch Active е един от най-усъвършенстваните часовници на Samsung. Той е с модерен дизайн с кръгъл корпус от алуминий и е с размери 39.5 x 39.5мм. Каишката е от каучук, решена в черен цвят, като часовника е иделен за допълване на ежедневната ви или спортна визия.

Устройството може да оперира както с Android, така и с iOS операционни системи, така че да е максимално полезен както за любителите на Android устройства, така и за тези, които предопочитат iOS операционна система. Часовника разполага с възможност за NFC, Wi-Fi, Glonass, Bluetooth 4.2 и Beidou свързаност и капацитет на съхранение от 4 GB.

Освен с перфектни технически характеристики, Smartwatch Samsung Galaxy Watch Active е оборудван и с множество функции. Чрез него вие можете да следите общото си здравословно състояние и активен начин на живот – Качество на съня, Входящи повиквания, Будилник, Сърцебиене, Крачкомер.

И това не е всичко, часовника е оборудван с модерни сензори като: Барометър, Heart Rate Sensor, Жироскоп, Акселерометър, Светлина.

6. Часовник Smartwatch Fitbit Versa 2

Smartwatch Fitbit Versa 2Виж цената за днес

Часовник Smartwatch Fitbit Versa 2 е с изключително красив и модерен дизайн, който е подходящ както за работното ви облекло, така и за носене във фитнеса и дори перфектно би допълнил ежедневната ви визия. Решен в стилен черен цвят със силиконова каишка и 1.34-инчов дигитален дисплей, часовника се превръща в перфектен красив аксесоар за вашето ежедневие.

Часовника оперира както с Android така и с iOS операционни системи, така че е подходящ за потребителите и на двете от тях. Литиево-полимерната батерия с капацитет 145 mAh е с автономия до 120ч., което позволява да използвате часовника до 5 дни, без необходимостта от неговото презареждане. Свързаността на устройството чрез NFC, Wi-Fi и Bluetooth LE, означава че можете лесно и бързо да трансферирате данни от външни устройства на вашия смарт часовник.

Освен с перфектни технически показатели, Smartwatch Fitbit Versa 2 разполага и с възможността за отчитане на множество физически дейности: Крачки, Изминато разстояние, Сърдечен ритъм, Проследяване на съня, Плуване, Изгорени калории, Здраве. По този начин ще можете да следите здравословното си състояние и физичска активност, само с едно докосване на вашия екран.

Множество модерни функции и технологии, допринасят за мултифункционалността на часовника, така че да имате всичко което ви е необходимо на една ръка разстояние. 

7. Часовник smartwatch Samsung Galaxy Watch3

smartwatch Samsung Galaxy Watch3Виж цената за днес

Искате ли да имате смартфон и часовник в един продукт? Часовник smartwatch Samsung Galaxy Watch3 е един от най-модерните часовници на Samsung. Той е с модерен дизайн с кръгъл корпус от инокс и е с размер от 45мм. Каишката е от естествена кожа, решена в стилен кафяв цвят, като часовника е иделен за допълване на ежедневната ви, бизнес или спортна визия.

Устройството може да оперира както с Android, така и с iOS операционни системи, така че да е максимално полезен както за любителите на Android устройства, така и за тези, които предопочитат iOS операционна система. Часовника разполага с възможност за Bluetooth, NFC, Wi-Fi и GPS свързаност и капацитет на съхранение от 8GB.

Освен с перфектни технически характеристики, smartwatch Samsung Galaxy Watch3 е оборудван и с множество функции. Чрез него вие можете да следите общото си здравословно състояние и активен начин на живот – Крачки, Изминато разстояние, Качество на съня, Сърдечен пулс.

И това не е всичко, часовника е оборудван с модерни сензори като: Барометър, Жироскоп, Сензор за светлина. 

8. Часовник Smartwatch Garmin Fenix 5 Plus

Smartwatch Garmin Fenix 5 PlusВиж цената за днес

Часовник Smartwatch Garmin Fenix 5 Plus е с много модерен и стилен дизайн. Той е решен в универсален черен цвят с корпус в сребристо, като би бил идеално допълнение на вашата ежедневна или спортна визия. Корпусът е с размер 47х47мм, а размерът на дисплея е 1.2 инча.

Устройството е съвместимо с Android и iOS операционни системи, а типа свързаност, с който разполага е чрез Bluetooth, Wi-Fi и ANT. Също така, часовника е с автономна работа без ток до 288ч., което означава, че можете да го използвате активно в продължение на до 12 дни, без нуждата от повторно презареждане.

Освен с перфектни технически характеристики, часовника е оборудван с множество модерни функции и технологии. Той може да показва и измерва различни показатели като Крачки, Сърдечен пулс, Мониторинг на съня. По този начин можете лесно и бързо както да следите, така и да регулирате физическата си активност.

Какво е важно да знаете при избора си на смартчасовник?

1. Съвместимост с телефон

Тъй като повечето смарт часовници са създадени, за да служат като допълнение към вашия смартфон, съвместимостта на часовника с мобилното ви устройство е много важна. Например Galaxy Watch с Samsung Tizen и и Galaxy Watch Active 2 работят с множество телефони с Android, както и с iPhone, но все пак употребата им с Android операционна система е доста по-лесна и особено, ако мобилното ви устройство е Samsung. Така че, при избора си на смарт часовник, следете дали той е съвместим с мобилното ви устройство за оптимална ефективност и на двете устройства.

2. OLED спрямо LCD дисплей

Повечето смарт часовници използват цветен LCD екран или AMOLED дисплей, който ви позволява да преглеждате снимки, приложения и друго съдържание с по-богати и ярки цветове. Компромисът тук е, че живота на батерията е по-кратък с такъв вид дисплей, въпреки, че производителите на смарт часовници подобряват ежедневно ефективността на устройствата. Някои от тях могат да издържат до няколко дни, но ако държите на издръжливостта на батерията, се спрете на вариант с черно-бял дисплей.

3. Дизайн

По-модерните смарт часовници предлагат голям диапазон за избор на каишка, като някои от тях дори разполагат с възможност за смяна на каишката. Това е важно, ако искате да персонализирате дизайна на вашето устройство. Повечето смарт часовници, предлагат много възможности за персонализация преди покупка. Например можете да изберете цвета и материала на каишката, както и цвета на корпуса, дисплея и тяхното покритие. Най-важното е да изберете часовник, който освен красив, ще ви бъде и удобен за носене като размер.

Често задавани въпроси

1. Може ли смарт часовника да замени смартфона ми?

Вашия смар часовник ще ви позволи да извършвате обаждания, да изпращате текстови съобщения, плащания, да разглеждате любимите си приложение и дори да проследявате здравословното си състояние. Така че със сигурност е въпрос на време, преди умните часовници да изместят смартфоните, нали? Не съвсем! Основните прични, поради които смарт часовника не може да измести смартфона, са няколко: 1) хората предпочитат да извършват и следят важните си ежедневни задачи на по-голям екран; 2) По-голямата част от смарт часовниците, все още са „зависими“ от свързване към вашия смартфон, т.е. не могат да бъдат ефективни самостоятелно.

2. Могат ли смарт часовниците да работят, без да са свързани към телефон?

Отговорът е: Да!
На пазара има някои смарт часовници, които не изискват свързване към смартфон. Серията Samsung Galaxy Watch, например, предлагат тази опция. Това е така, защото те имат собствена клетъчна връзка. Това обаче е премиум функция, за която ще трябва да платите допълнително, но пък ще можете да извършвате обаждание и да изпращате текстови съобщения, директно през вашия часовник. Недостатъкът на тази функция е, че тя ще изтощава бързо батерията на вашия смарт часовник. Алтернативата на клетъчната връзка и допълнителните разходи е, да се намери смарт часовник с възможност за Wi-Fi свързаност. Това, че няма да бъде необходимо да сте близо до телефона си. Това обаче е опция, само ако наблизо имате добра интернет връзка.

3. Могат ли смарт часовниците да правят снимки?

Камерата е една от най-използваните функции на смартфоните. Така че, ако смарт часовниците се опитват да заменят смартфоните, ще трябва да предложат на потребителя доста добра камера за качествени снимки. Понастоящем, смарт часовниците не могат да правят снимки. Някои от часовниците на Samsung и Apple ви позволяват да контролирате камерата на телефона си чрез смарт часовника си, което може да бъде полезно за групови селфита и снимки, но това е всичко.

5/5 - (1 vote)

Lost Password