Най-Добрите Микровълнови Фурни за 2024

Когато бързате и искате да затоплите чаша с чай или порция вкусна храна, очаквате вашата микровълнова да работи ефективно, за да получите бързо желания ефект. Нашите наблюдения установяват, че не всички микровълнови могат да бъдат ефективни, но измежду всички предложения на пазара, има няколко уреда, които се отличават с безупречна ефективност при своята работа.

Най-добрите микровълнови фурни, са оборудвани с много удобства и модерни функции. Независимо дали искате подвижна микровълнова за поставяне директно на кухненския плот или модел за вграждане – най-добрите микровълнови печки предлагат максималко удобство за всичко – от пукане на пуканки, до размразяване на дълбокозамразени храни или затопляне на вече готова храна.

Много от моделите, разполагат с предварителни настройки за всяка функция – от затоплянето на пица, до задушаване на зеленчуци, така че не е необходимо сами да преценяте колко време и ниво на мощност ви трябват да приготвянето на даден хранителен продукт.

Независимо от разнообразието, което се предлага на пазара, все пак има някои модели, които надминават другите по технически характеристики, спецификации и мощност. На базата на експертни и потребителски отзиви, днес ще ви представим списък на най-добрите микровълнови.

Най-добрите микровълнови фурни

1. Микровълнова фурна Samsung MG23F301TAS

Виж цената за днес

Дизайнът на микровълновата е модерен и стилен. Решена в комбинация от черно и сребристо с иноксово покритие, тя ще пасне перфектно във всяка модерно обзаведена кухня. В предната си част, уреда разполага с контролни бутони, с които лесно и бързо да можете да задавате избрания работен режим на уреда, както и да наблюдавате оставащото време върху интегрирания дисплей.

Размерите на микровълновата са: 49х39.2х27.5см (ШхДхВ) – това прави микровълновата фурна подходяща както за големите и просторни кухни, така и за по-малките и практични кухненски пространства. Капацитеът и от 23л. ви позволява да затоплите/приготвите големи количества продукти, достатъчни за нуждите на цялото ви семейство. Samsung MG23F301TAS разполага с 6 различни нива на мощност, които позволяват да изберете перфектната температура за вашите хранителни продукти.

Разпределяйки равномерно въздушния поток, микровълновата размразява и затопля поставените в нея продукти за броени минути при оптимално добри температурни условия. Също така уреда е много ефективен и същевременно енергоикономичен с електрическа консумация от 1200W.

Освен с перфектни технически характеристики, Samsung MG23F301TAS разполага и с множество функции и модерни технологии, като: Таймер, Вътрешно осветление, Заключване за деца, Eлиминиране на неприятните миризми, Звук при завършване за програмата, Бързо загряване, Часовник, Режим ECO, Незалепващо покритие на вътрешността, Auto cook. 

2. Микровълнова фурна Daewoo KOS-1C0K

Daewoo KOS-1C0KВиж цената за днес

Микровълнова фурна Daewoo KOS-1C0K е с модерен дизайн, решена в класически черен цвят с контролни бутони поставени в предната част, решени в перфектно контрастиращ сребрист цвят. Размерите и от 52.4х47.7х51.5см (ШхДхВ) я правят подходяща за всяка кухня, като тя няма да заема много от наличното ви пространство върху кухненския плот.

Капациетът на уреда от 34л., ви позволява да стопляте/готвите, големи количества продукти, достатъчни за нуждите на цялото ви семейство. Микровълновата фурна разполага с 10 нива на мощност, чрез които можете да изберете оптимално подходящите температурни условия за приготвянето на вашите хранителни продукти.

Освен много ефективен уреда и е много енергоикономичен с електрическа консумация от 1450W. Също така, Daewoo KOS-1C0K е оборудвана с някои от най-модерните функции, а именно: Автоматично изключване, Таймер, Функция за памет, Заключване за деца, Часовник, Почистване с пара, Размразяване, Хляб. Благодарение на функцията за размразяване, вашите замразени хранителни продукти, се размразяват равномерно за броени минути.

Освен многофункционална, микровълновата е и много ефективна при своята работа. Мощността на фурната от 800W ще ви позволи да приготвите всеки вид ястие бързо, лесно и изключително ефективно. Всички тези перфектни технически характеристики, комбинирани с модерни технологии и функционалност, правят микровълнова фурна Daewoo KOS-1C0K една от най-добрите микровълнови фурни на пазара.

3. Микровълнова фурна Samsung MG23K3515AS/OL

Samsung MG23K3515ASВиж цената за днес

Дизайнът на микровълновата е модерен и стилен. Решена в комбинация от черно и сребристо, тя ще пасне перфектно във всяка кухня, независимо от стила на нейното обзавеждане. В предната си част, уреда разполага с контролни бутони, с които можете лесно и бързо да програмирате нейния работен режим, а чрез интегрирания таймер, можете да наблюдавате оставащото време от избраната от вас програма.

Размерите на уреда са: 48.9х39.2х27.5см (ШхДхВ). Капацитеът на микровълновата от 23л., диаметърът на въртящата се поставка от 28.8см. и възможността за избор между 6 различни степени на мощност, позволяват да приготвите големи количества продукти при оптимално добри температурни условия лесно бързо и много ефективно. С мощност от 800W и същевременно ниска консумация на електроенергия от 2.3kW, Samsung MG23K3515AS/OL е перфектна комбинация от ефективност и енергоикономичен.

Освен с перфектни технически показатели, микровълновата фурна е оборудвана и с някои от най-добрите технологии и функции, като: Таймер, Заключване за деца, Звук при завършване за програмата, Запазване на топлината, Часовник, Режим ECO, Грил, Размразяване. Функциите грил и размразяване, позволяват не само да затопляте, но дори да изпичате и дори размразявате зеленчуци, меса и други ястия. Микровълнова фурна Samsung MG23K3515AS/OL определено е една от най-добрите микровълнови на пазара.

4. Микровълнова фурна Bosch HMT75G451

Bosch HMT75G451Виж цената за днес

Микровълнова фурна Bosch HMT75G451 разполага с класически изчистен дизайн, решена в сребрист цвят с контролни бутони и интегриран дисплей, поставени в предната част на уреда, тя ще пасне във всяка кухня, независимо от стила на нейното обзавеждане. Размерите и са: 46.2х32х29см (ШхДхВ). Това я прави удобна за поставяне както в по-големите, така и в по-малките и практични кухни. Капацитетът на уреда от 17л., позволява поставянето както на по-големи количества храна, така и на по-големи и обемисти продукти.

С мощност от 800W и 5 различни нива на мощност, тя е функционална и същевременно енергоикономичен. Също така, микровълновата фурна е оборудвана с някои от най-новите функции и технологии. Таймер, Функция за памет, Часовник, Грил, Размразяване подпомагат за изключителната производителност на микровълновата, като осигуряват оптимални условия за всеки тип хранителни продукти. 

5. Микровълнова фурна Electrolux EMS21400W

Electrolux EMS21400WВиж цената за днес

Дизайнът на микровълновата е модерен и стилен. Решена в комбинация от черно и бяло, тя ще пасне перфектно във всяка кухня, независимо от стила на нейното обзавеждане. В предната си част, уреда разполага с контролни бутони, с които можете лесно и бързо да изберете начина на приготвяне на вашите ястия.

Уредът разполага с удобни и практични размери от 48.5х42.2х28.7см (ШхВхД). Това прави микровълновата подходяща както за големите и просторни кухни, така и за по-малките и по-практични, като със сигурност няма да заема голяма част от наличното пространство върху кухненския ви плот. Капациетът и от 18.5л. и диаметър на въртящата се поставка от 27см, ви позволява да поставяте големи количества продукти, достатъчни за нуждите на цялото ви семейство.

Микровълновата фурна е оборудвана с някои от най-модерните функции, а именно: Таймер, Вътрешно осветление, Звук при завършване за програмата, Часовник. Освен многофункционална, микровълновата е и много ефективна при своята работа. Мощността на фурната от 800W и на функцията грил от 1200 W, ще ви позволят да приготвите всеки вид ястие бързо, лесно и изключително ефективно. 

6. Микровълнова фурна Samsung MS23F301TAS

Samsung MS23F301TASВиж цената за днес

Микровълнова фурна Samsung MS23F301TAS е с модерен дизайн, решена в класически черен цвят комбиниран със сиво, с контролни бутони поставени в предната част. Размерите и от 48.9х37.4х27.5см (ШхДхВ) я правят подходяща за всяка кухня, като тя няма да заема много от наличното ви пространство върху кухненския плот.

Капациетът на уреда от 23л., ви позволява да стопляте/готвите, големи количества продукти, достатъчни за нуждите на цялото ви семейство. Микровълновата фурна разполага с 6 нива на мощност, чрез които можете да изберете оптимално подходящите температурни условия за приготвянето на вашите хранителни продукти. Освен много ефективен уреда и е много енергоикономичен с електрическа консумация от 1.15kW.

Също така, Samsung MS23F301TAS е оборудвана с някои от най-модерните функции, а именно: Автоматично изключване, Таймер, Вътрешно осветление, Заключване за деца, Eлиминира неприятните миризми, Звук при завършване за програмата, Часовник, Режим ECO, Незалепващо покритие на вътрешността, Auto cook, Размразяване, Зеленчуци, Месо, Риба. Благодарение на функцията за размразяване, вашите замразени хранителни продукти, се размразяват равномерно за броени минути.

Освен многофункционална, микровълновата е и много ефективна при своята работа. Мощността на микровълновата от 800W ще ви позволи да приготвите всеки вид ястие бързо, лесно и изключително ефективно. Всички тези перфектни технически характеристики, комбинирани с модерни технологии и функционалност, правят микровълнова фурна Samsung MS23F301TAS една от най-добрите микровълнови фурни на пазара.

7. Микровълнова фурна Samsung GE83X

Samsung GE83XВиж цената за днес

Дизайнът на микровълновата е модерен и стилен. Решена в стилен графитено сив цвят, тя ще пасне перфектно във всяка модерно обзаведена кухня. В предната си част, уреда разполага с контролни бутони, с които лесно и бързо да можете да задавате избрания работен режим на уреда, както и да наблюдавате оставащото време върху интегрирания дисплей.

Размерите на микровълновата са: 48.9х35.4х27.5см (ШхДхВ) – това прави микровълновата фурна подходяща както за големите и просторни кухни, така и за по-малките и практични кухненски пространства. Капацитеът и от 23л. ви позволява да затоплите/приготвите големи количества продукти, достатъчни за нуждите на цялото ви семейство. Samsung GE83X разполага с 6 различни нива на мощност, които позволяват да изберете перфектната температура за вашите хранителни продукти.

Разпределяйки равномерно въздушния поток, микровълновата размразява и затопля поставените в нея продукти за броени минути при оптимално добри температурни условия. Също така уреда е много ефективен и същевременно енергоикономичен с електрическа консумация от 1.2kW.

Освен с перфектни технически характеристики, Samsung GE83X разполага и с множество функции и модерни технологии, като: Таймер, Заключване за деца, Звук при завършване за програмата, Бързо загряване, Размразяване. 

Виж още: Най-добрите уреди за готвене на пара | Най-добрите кухненски роботи | Най-добрите хлебопекарни | Най-добрите пасатори | Най-добрите блендери | Най-добрите мултикукъри | Най-добрите месомелачки | Най-добрите фритюрници с горещ въздух | Най-добрите миксери | Най-добрите сокоизстисквачки | Най-добрите готварски печки | Най-добрите електрически скари | Най-добрите тостери за сандвичи |

Какво е важно да знаете при избора си на микровълнова фурна ?

1. Някои контролни панели са по-лесни за използване от други.

По-големите бутони може да са по-лесни за използване от по-дребните такива. Освен това някои микровълнови печки имат специални бутони за приготвяне на определени храни като пуканки, замразена пица или просто за добавяне на 30 секунди към времето за готвене. Ако има някои бутони, които ще използвате по-често от други, уверете се, че тези поставени на уреда, който сте избрали за вашия дом са лесни за използване и настройки.

2. Мощност

Колкото по-висока е мощността, толкова по-добре ще работи вашата микровълнова фурна. Изберете микровълнова фурна с мощност от 800 до 1000W, за да сте сигурни, че имате достатъчно мошност, за да загрявате, притопляте и размразявате желаните от вас продукти бързо и ефективно.

3. Капацитет

Понякога по-малко е повече! Когато избирате микровълнова фурна за вашия дом, обърнете внимание на капацитета на уреда и го съобразете с нуждите на вашето домакинство. Ако не приготвяте големи количества хранителни продукти, по-добре изберете уред с по-малък капацитет, защото тези уреди са по-енегономични в сравнение с уредите с голям капацитет на обем.

4. Какво ще приготвяте в микровълновата фурна

Първото съображение при закупуването на микровълнова фурна е определянето как ще я използвате. Някои хора разчитат на този уред, докато други го използват само за претопляне и размразяване на определени храни. Без значение в коя категория попадате, има добра микровълнова фурна за вас.

Ако сте от потребителите, които ще използват микровълновата предимно за претопляне на храна, няма да ви трябва особено мощен уред с множество функции и технологии, а по-малък, компактен и опростен модел.

Ако обичате да експериментирате с продукти и използвате микровълновата за приготвяне на цели ястия – дори спагети или месо – потърсете уред с модерни функции и технологии, които ще ви помогнат в приготвянето на любимите ви ястия.

Ако децата ви ще използват микровълновата фурна е особено важно да изберете модел, който разполага с функция за „защита от деца“. По този начин ще бъдете спокойни, че няма опасност вашите деца да се наранят, използвайки уреда.

Често задавани въпроси

1. Каква микровълнова да купя ?

Има 2 основни типа микровълнови: такива, които се поставят директно на кухненския плот и за вграждане. 

Уредите за поставяне на плота са най-често срещания и най-предпочитан модел. Потребителите ги предпочитат, защото не изискват допълнителни инсталация и монтаж – просто разопаковате кутията и включвате новия си електроуред. Друго голямо предимство на този модел е, че ако трябва да се пренасяте в други жилище, микровълновата лесно може да бъде транспортирана и преместена.

От друга страна, моделите за вграждане са по-скъпи и обикновено се нуждаят от професионален монтаж и е по-вероятно да останат в дома ви, дори когато се местите на ново място. Но те също имат някои предимства – извличат дима и миризмите при готвене от кухненското помещение, като филтрират въздуха преди да го върнат обратно в помещението. Вградените модели освобождават място на кухненския ви плот, като по този начин кухнята ви изглежда по-просторна.

2. Какъв размер микровълнова ми трябва?

След като установите типа на микровълновата, който пасва най-добре на вашите изисквания, се замислете колко от наличното ви пространство в кухнята сте готови да „жертвате“. Ако не разполагате с голямо пространств, по-добре изберете по-малък и компактен модел. Изберете уред с капацитет достатъчен, за да задоволи нуждите на вашето домакинство.

3. Какви функции и характеристики на микровълновата трябва да търся?

Днешните микровълни предлагат много функции, за да улеснят живота ви. Неща като автоматично размразяване и предварително програмирани настройки за бързо затопляне и размразяване ви помагат максимално при приготвянето на избраните храни, а докато сензорите могат да изчислят времето за готвене въз основа на количеството пара, което храната отделя. Семействата с малки деца трябва да търсят микровълни с функция за защита на деца. Лесна е за употреба: Възрастните трябва да натиснат последователност от бутони (например 1234), преди да могат да работят с уреда.

4. Колко често трябва да се подменя микровълновата фурна?

Обикновено микровълните имат продължителност на живота около 10 години. Но ако вашият уред работи ефективно дори след този период от време, можете да продължите да го използвате. Дори ако смятате, че микровълновата ви фурна все още работи добре, е необходимо да я замените или поправите, ако има дефекти във вратата или в уплътнението около вратата.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo