Най-Добрите Еспресо Машини за 2024

Мислите да си вземете машина за домашно еспресо? Нека да ви поздравим, но трябва и да ви предупредим – има някои ключови неща, за които трябва да помислите, преди да се насочите към магазина и да си закупите домашна еспресо машина. Много хора обичат да пият сутрешното си кафе в комфорта на дома си. Освен това, кафето закупено от магазин е скъпо и не винаги отговаря на вкусовите ви предпочитания.

Автоматичните еспресо машини, са подходящи за тези, които не обичат да отделят много от времето си сутрин за приготвянето на любимата си напитка. Полуавтоматичните уреди пък, са подходящи за истинските фенове на кафето, които биха искали да приготвят напитката като истински бариста. На пазара има стотици предложения и марки за направата на вкусно горещо кафе. Именно поради тази причина, ние направихме проучване между експерти и потребители, за да ви представим списък на най-добрите еспресо машини.

Най-добрите еспресо машини

1. Еспресо машина DeLonghi EC221.B

DeLonghi EC221Виж цената за днес

Еспресо машина DeLonghi EC221.B е с красив, модерен дизайн. Решена в класически черен цвят със сиви елементи, тя би паснала във всяка клухня, независимо от стила на нейното обзавеждане. Размерите и са: 24х27х30.5см (ШхДхВ), което гарантира че можете да бъде поставена както в по-големи, така и в по-малки и практични кухни, като няма да заема много от наличното ви пространство въврху кухненския плот. С мощност от 1100 W, налягане на помпата от 15bar и капацитет на водния резервоар от 1л., тази еспресо машина, гарантирано ще работи с висока ефективност и качество при приготвянето на вашето любимо кафе. Сваляемият резервоар, позволява лесното почистване на машината, като можете да измиете дори труднодостъпните места.

Благодарение на 2-те дюзи за кафе, можете да приготвяте 2 напитки едновременно, като машината е подходяща за приготвяне както на страндартно силно еспресо, така и на капучино с пухкава млечна пяна. Освен с перфектни технически характеристики, уреда разполага и с множество модерни функции: Противокапкова система, Автоматично изключване, Индикаторна светлина, Програма за спестяване на енергията. 

2. Еспресо машина DeLonghi Dedica Style EC 685

DeLonghi Dedica Style EC 685Виж цената за днес

Еспресо машина DeLonghi Dedica Style EC 685 е с модерен дизайн, решена в стилен сребрист цвят с иноксово покритие, като тя би паснала във всяка стилно и модерно обзаведена кухня. Удобните и и практични размери, позволяват да поставите машината във всяка кухня, независимо от нейната големина, като тя няма да заема много от наличното ви пространство. Тази еспресо машина е с мощност от от 1300W и има налягане от 15bar, което е достатъчно, за да се получи вкуса на прясно смляно кафе. Мобилният резервоар за вода и подвижната тава, позволяват лесната и бърза поддръжка на перфектното състояние на вашия уред. Еспресо машината е ръчна и може да произвежда 7 вида напитки – Еспресо, Дълго еспресо, Лате макиато, Горещо мляко, Лате, Чай, Flat white. Отдясно ще намерите устройство за разпенване на мляко, което ви осигурява кремообразна пяна, която ще ви даде чудесен вкус.

Резервоарът има капацитет от 1,1л., достатъчни, за да подготвите няколко чаши от любимата ви гореща напитка, без да се замисляте за допълването му. Освен това, уреда разполага с функция за автоматично изключване. Блгодарение на нея, няма нужда да се притеснявате дали не сте забравили машината включена, когато не сте у дома.

3. Кафеавтомат Melitta Solo E950-101

Melitta E950-101Виж цената за днес

Кафеавтоматът е с красив и модерен дизайн. Решен в стилен черен цвят със сребристи елементи и дигитален контролен панел, той би паснал във всяка стилно и модерно обзаведена кухня. Размерите на уреда са: 20х45.5см (ШхВ), като той би паснал както в по-големите, така и в по-малките и практични кухни. С мощност от 1400W и налягане на помпата от 15bar, този кафеавтомат ще приготви бързо и качествено чаша от любимата ви гореща напитка. С него можете да приготвите 2 вида кафе – класическо еспресо и Café Crème – като за приготвянето и на двата вида кафе, можете да настроите както използваното количество вода (между 30 и 220мл.), така и интензивността на кафето (3 различни степени), спрямо вашите лични предпочитания. Кафеавтомата разполага и с вградени програми за почистване, така че да поддържате лесно и ефективно хигиената на вашия домашен електроуред.

Освен това, дигиталния дисплей ви уведомява кога кафеавтомата има нужда от почистване. Melitta® Solo разполага и с вградена кафемелачка – просто изберете любимото си прясно изпечено кафе на зърна и вашия кафеавтомат ще смеле кафето преди приготвянето на всяка чаша от ароматната напитка, за да получите вкусно, силно черно кафе. 

4. Кафеавтомат Philips EP2220/10

Philips EP2220/10Виж цената за днес

Кафеавтомат Philips EP2220/10 е с красив, изтънчен дизайн. Решен в класически черен цвят с интуитивен контрол и сензорен екран в предната част на уреда, кафеавтомата ще пасне във всяка стилна и модерно обзаведена кухня. Размерите на уреда са: 24.6х37.1х43.3см (ШхДхВ). Това го прави подходящ за поставяне във всяка кухня, независимо дали е по-голяма или по-малка и практична. С мощност от 1500W, налягане на помпата от 15bar и капацитет на водния резервоар от 1.8л., уреда ще приготви бързо, качествено и ефективно гореща чаша от любимото ви силно ароматно кафе. Philips EP2220/10 ви дава възможност да избирате между 12 различни нива на смилане и 3 нива на температура, така че да приготвите кафето си изцяло според вашите лични предпочитания. Двете дюзи за кафе ви позволяват да приготвяте както 2 напитки едновременно, така и 1 напитка с по-силен и наситен вкус.

Благодарение на възможността да приготвяте както мляно, така и кафе на зърна, вие можете да се насладите на няколко вида напитки – Кафе, Еспресо, Капучино. Благодарение на дюзата за разпенване на мляко в лявата част на уреда, вие можете да приготвяте капучино с вкусна, пухкава млечна пяна. И това не е всичко – освен с перфектни технически характеристики, уреда е оборудван с някои от най-модерните функции, а именно: Система против хлъзгане, Части подходящи за съдомиялна, Автоматично почистване, Подвижен съд за мазнина / течности, Програма за спестяване на енергията, Програма за декалцифициране, Температурни настройки, Настройка на количеството кафе, Настройка на градусите на мелене, Регулиране на височината на дюзата за кафе, Мелачка, Филтриране на водата, Настройка за нивото на кафе. Благодарение на възможността частите на машината да бъдат почистени дори в съдомиялна, вие можете да поддържате хигиената на уреда бързо, лесно и удобно. Всички тези характеристики, правят Philips EP2220/10 една от най-добрите еспресо машини на пазара.

5. Кафеавтомат Philips EP5361/10

Philips EP5361/10Виж цената за днес

Кафеавтомата е с красив и изтънчен дизайн. Решена в стилен бял цвят с елементи в черно и инокс, уреда ще пасне перфектно във всяка стилна кухня. Размерите на уреда са: 21.5 х 33 х 42.9см (ШхДхВ). С висока мощност от 1850W, налягане на помпата 15bar, капацитет на водния резервоар от 1.8л., капацитет на отделението за кафе от 250гр. и капацитет на контейнера за мляко от 0,5л. – този кафеавтомат е събрал в себе си всички необходими функции за приготвянето на висококачествено ароматно кафе. Възможността за избор между 5 различни вариации на кафето, ще ви позволи да се насладите на напитката точно такава, каквато я обичате. С този уред вие можете да приговтите 5 различни напитки – Кафе, Еспресо, Капучино, Лате макиато, Горещо мляко, Гореща вода, Кафе Американо. Благодарение на керамичната мелачка, вие можете да се насладите на до 20 000 дози кафе, без необходимост от нейната подмяна.

Освен с перфектни технически характеристики, кафеавтомата разполага и с множество модерни функции – Автоматично почистване, Програма за декалцифициране, Температурни настройки, Настройка на количеството кафе, Настройка на градусите на мелене, Мелачка, Програма за капучино. Също така, сваляемите части на уреда, позволяват тяхното лесно почистване, така че да го поддръжате в перфектно експлоатационно състояние за дълъг период от време. 

6. Кафеавтомат Krups EA8250PE

Krups EA8250PEВиж цената за днес

Кафеавтоматът е с модерен дизайн, решен в черен цвят с LCD дисплей, а материалите, от които е направен са инокс и алуминий. Той би паснал перфектно във всяка стилно и модерно обзаведена кухня. Размерите му са: 24х36х30см (ШхДхВ). С висока мощност от 1450W, налягане на помпата 15bar, капацитет на водния резервоар от 1.8л. и капацитет на отделението за кафе от 260гр. – този кафеавтомат е събрал в себе си всички необходими функции за приготвянето на висококачествено ароматно кафе. Възможността за избор между 3 различни вариации на кафето, ще ви позволи да се насладите на напитката точно такава, каквато я обичате.

С този уред вие можете да приговтите 7 различни напитки – Кафе, Еспресо, Дълго еспресо, Капучино, Гореща вода, Лате. Освен с перфектни технически характеристики, кафеавтомата разполага и с множество модерни функции – Автоматично почистване, Настройка на количеството кафе, Настройка на градусите на мелене, Мелачка, Поддържане на топлината на чашата. Също така, сваляемите части на уреда, позволяват тяхното лесно почистване, така че да го поддръжате в перфектно експлоатационно състояние за дълъг период от време. 

7. Кафеавтомат Saeco PicoBaristo Deluxe SM5573/10

Saeco SM5573/10Виж цената за днес

Кафеавтомат Saeco PicoBaristo Deluxe SM5573/10 е с модерен дизайн, решен в комбинация от черно и инокс, с поставени LCD дисплей и контролни бутони в предната част на уреда. Кафеавтомата би паснал перфектно във всяка кухня, независимо от стила на нейното обзавеждане. Размерите му са: 22.1х34х43см (ШхДхВ). Уреда разполага с капацитет на водния резервоар от 1.7л., капацитет на отделението за кафе от 250гр. и капацитет на контейнера за мляко от 0,5л. Това позволява да приготвите няколко дози кафе, без необходимостта от повторното презареждане на който и да е от контейнерите. Saeco PicoBaristo Deluxe SM5573/10 ви предоставя възможността да избирате между 12 различни нива на смилане на кафето при 3 различни нива на температура – за да можете да приготвите любимата си напитка, изцяло спрямо вашите лични нужди и предпочитания. С нея, можете да приготвите до 13 вида различни напитки – Кафе, Горещ шоколад, Еспресо, Дълго еспресо, Капучино, Лате и др.

Независимо дали предпочитате силно черно еспресо или капучино с мека и пухкава млечна пяна, вашия домашен кафеавтомат ще приготви избраната от вас напитка – бързо, лесно и изключително качествено. Освен това, уреда разполага с множество функции – Автоматично изключване, Автоматично почистване, Програма за спестяване на енергията, Програма за декалцифициране, Температурни настройки, Настройка на количеството кафе, Настройка на градусите на мелене, Мелачка – които подпомагат ефективната работа на кафеавтомата. 

8. Кафеавтомат DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110B

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110BВиж цената за днес

Кафеавтоматът е с красив и модерен дизайн. Решен в класически черен цвят с интуитивни бутони за контрол, поставени в предната част, уреда е подходящ както за дома, така и за офиса. Размерите му са: 23.8х43х35.1см (ШхДхВ). С мощност от 1450W, налагяне на помпата 15Bar, капацитет на водния резервоар 1,8л и капацитет на отделението за кафе от 250гр., този кафеавтомат, гарантирано ще работи с висока ефективност при приготвянето на любимите ви горещи напитки. Възможността за избор между 13 нива на смилане, вие ще можете да се насладите на любимото си кафе с точния вкусов интензитет, с който го предпочитате. 2-те дюзи, позволяват да приготвите както 2 напитки едновременно, така и 1 чаша по-силно ароматно кафе. Уредът може да работи както със смляно кафе, така и с кафе на зърна.

Кафеавтомата, може да приготви 3 различни напитки – Кафе, Еспресо, Капучино – независимо дали предпочитате плътно силно черно кафе или капучино с пухкава млечна пяна, уредът ще приготви всяка напитка бързо, качествено и изцяло според вашите лични предпочитания. Освен с перфектни технически характеристики, уреда разполага и с множество модерни функции: Автоматично изключване, Индикатор за нивото на водата, Автоматично почистване, Програма за спестяване на енергията, Програма за декалцифициране, Температурни настройки, Настройка на количеството кафе, Настройка на градусите на мелене, Мелачка. 

9. Еспресо машина Breville Prima Latte VCF046X-01

Breville Prima Latte VCF046X-01Виж цената за днес

Еспресо машина Breville Prima Latte VCF046X-01 е с красив, модерен дизайн. Решена в червен цвят с черни елементи, тя би паснала във всяка клухня, независимо от стила на нейното обзавеждане. Размерите и са: 22.5х32х28.5см (ШхДхВ) и е с тегло от едва 6кг., което гарантира че можете да бъде поставена както в по-големи, така и в по-малки и практични кухни, като няма да заема много от наличното ви пространство въврху кухненския плот. С мощност от 1050 W, налягане на помпата от 15bar и капацитет на водния резервоар от 1.5л., тази еспресо машина, гарантирано ще работи с висока ефективност и качество при приготвянето на вашето любимо кафе.

Сваляемият резервоар, позволява лесното почистване на машината, като можете да измиете дори труднодостъпните места. Благодарение на атоматичната система за мляко, можете да приготвяте 2 напитки едновременно, като машината е подходяща за приготвяне както на страндартно силно еспресо, така и на капучино с пухкава млечна пяна. Освен с перфектни технически характеристики, уреда разполага и с множество модерни функции: Автоматично почистване, Подвижен воден резервоар и др. 

Какво е важно да знаете при избор на еспресо машина?

1. Почистване

Една от причините, поради които клиентите предпочитат еспресо от магазин, е че домашните уреди се славят с „репутацията“, че са трудни за почистване. Редовното почистване на домашната еспресо машина, както и почистването и след всяка употреба, е задължително не само от хигиенна гледна точка, а и за удължаване на експлоатационния период на машината. Първо, трябва да обърнете внимание, дали избрания от вас модел е лесен за поддръжка (сглабяне/разглабяне). Това означава да обърнете внимание, колко лесно е да премахнете частите, които изискват измиване.

2. Качество на дизайна

Месинг или неръждаема стомана – това е въпросът, когато става въпрос за използвания материал. Месингът издържа на корозия, както и на дълбоки ожулвания, които оказват влияние върху външния вид на други кухненски аксесоари. Да си признаем: Кухнята е най-активното помещение във вашия дом. От друга страна, неръждаемата стомана отговаря на здравина и издръжливост на месинга и в допълнение, материалът е най-често срещаният материал, който се среща в уредите за оборудване на кухни. Неръждаемата стомана осигурява високоефективно отстраняване на бактерии и други вредни остатъци. Със структура, лишена от всякакви пори, неръждаемата стомана предотвратява абсорбирането на влага. Качеството на дизайна трябва да е един от най-важните фактори за определяне на най-добрия вариант за закупуване за домашна еспресо машина.

Често задавани въпроси

1. Кои са основните типове еспресо машини?

Как да разберете дали еспресо машината е подходяща за вас? Започнете със основните видове еспресо машини и помислете за какво точно кафе ще използвате вашата еспресо машина. Основните видове машини са:
 – Машина за ръчно еспресо
 – Полуавтоматична еспресо машина
 – Автоматично еспресо машина
 – Супер автоматично еспресо машина

2. Каква е средната цена на наистина качествена еспресо машина?

Когато става въпрос за закупуване на домашна еспресо машина, цената не трябва да бъде най-важният фактор, който да определя вашето решение за покупка. Всъщност, цената дори не трябва да бъде фактор, ако държите на качествен уред. Независимо от това, ще трябва да определите бюджет за закупуването на еспресо машина. Най-ниският клас уреди започват от около 100лв., като марките от най-висок клас могат да стигнат до няколко хиляди лева.

3. Ръчна или автоматична еспресо машина да избера?

Доста често задаван въпрос. Тук универсален отговор няма. Всичко зависи от това от какво се нуждае специфично вашето домакинство. Предимството на автоматичните уреди е, че се поддържат по-лесно, като се почистват със специални разтворими капсули. Уредите с ръкохватка, в по-голямата част от случаите трябва да бъдат разглобени и измити, но пък частите на съвременните модели са подходящи за миене в съдомиялна, така че поддръжката на такъв тип машина, също не би представлявала затруднение за обикновения потребител.

5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo