Най-Добрите Готварски Печки за 2024

Готварската печка е може би един от най-важните електроуреди във вашата кухня. Когато избирате нова готварска печка, трябва да изберете модел, който ще допълни иннтериора на кухнята ви, но не забравяйте, че уреда трябва да бъде и лесен и практичен за използване.

Независимо дали сте решили да се снабдите с газова готварска печка или електрическа такава – ние сме събрали най-добрите готварски печки, за да изберете уред с перфектни технически характеристики, който да превърне готвенето в забавление.

Най-добрите готварски печки

1. Електрическа готварска печка Hansa FCCW58200

Hansa FCCW58200Виж цената за днес

Дизайнът на уреда е модерен и стилен, решена в класически бял цвят и поставени контролни бутони в предната част на уреда, тази фурна ще пасне в интериора на всяка кухня. Размерите и от 50х50х85см (ШхДхВ), я правят подходяща за поставяне както в по-големите, така и в по-малките и практични кухни.

Фурната е с капацитет 66л., което позволява приготвянето както на по-големи количества храна, така и на по-големи и обемисти хранителни продукти. Hansa FCCW58200 разполага с 4 нагревателни зони (2 малки нагревателни зони с мощност от 1.2kW и 2 големи нагревателни зони с мощност от 1.8 kW), които позволяват едновременното приготвяне на няколко вида ястия.

Уреда спада към енергиен клас А, което гарантира неговата ефективна и същевременно енергоикономична работа. Освен с перфектни технически характеристики, Hansa FCCW58200 разполага и с множество модерни функции и технологии, а именно: Грил, Печене, Конвекция, Размразяване, Претопляне, Горно затопляне, Долно затопляне.

Функцията за размразяване, позволява да поставяте в уреда дълбоко замразени храни, които да бъдат размразени за броени минути. 

2. Електрическа готварска печка Hansa FCCW59209

Hansa FCCW59209Виж цената за днес

Hansa FCCW59209 е с изключително модерен дизайн. Решена в бял цвят с черно стъкло на фурната и черен цвят на котлоните, перфектно допълнена от контролни бутони, поставени в предната част на уреда, тази фурна е с иновативно дизайнерско решение, изцяло съобразено с последните тенденции на пазара.

Размерите на уреда са: 50 х 60 х 85см (ШхДхВ). Енергийният клас, в който спада уреда е А, което гарантира ефективната и същевременно ергономична работа на фурната с ниска консумация на електроенергия. Капацитетът и от 62л., позволява да готвите големи количества от любимите ястия на вашето семейство, приготвени на оптимално добра температура, като позволява и поставянето на по-големи и обемисти храни.

Котлонът е витрокерамичен с електрическо захранване, като разполага с 4 нагревателни зони, разпределени както следва: 2 големи и 2 нормални нагревателни зони. Мощността на голямата зона е 1.8 kW, а на нормалната: 1.2 kW.

Освен с перфектни технически характеристики, уреда разполага и с множество функции и технологии: Грил, Конвекция, Размразяване, Сушене, Горно и долно затопляне. Те ще ви позволят да приготвите всеки тип храна при оптимално добри условия. Определено Hansa FCCW59209 е една от най-добрите готварски печки на пазара в момента.

3. Електрическа готварска печка Hansa FCCX68235

Hansa FCCX68235Виж цената за днес

Tози уред е с модерен дизайн решен в сребристо и черно, а материалът, от който е направен, е неръждаема стомана с иноксово покритие. Контролните бутони и интегрираният дигитален дисплей, решен в черно, придават изключително класен завършек на вашия домашен електроуред.

Електрическа готварска печка Hansa FCCX68235 разполага с удобни и практични размери от 60x60x85см (ШхДхВ). Уреда има вентилационна система, която разпределя равномерно топлината, създавайки бързо и равномерно изпичане на храната, като по този начин се предотвратява нейното изгаряне, тъй като топлината идва от всички посоки, които се „разпръскват” равномерно от вентилатора. Плота разполага с 4 котлона (1 голям, 2 малки и 1 нормален котлон), като захранването на нагревателните зони е електрическо.

Мощността на големия котлон е 2.2kW, на малките котлони – 1.2 kW, а на основния котлон – 2.2kW. Вратата на уреда е направена от защитено стъкло, за да ви осигури добра топлоизолация. Допълнителните аксесоари, с които разполага печката са 1 х дълбока тава и 1 х поставка за тава.

Също така, електрическа готварска печка Hansa FCCX68235, разполага с множествофункции, а именно: Функция грил, Конвекция, Размразяване, Претопляне, Горно и долно нагряване. Благодарение на тези характеристики, вие можете да приготвите всеки тип ястия, при оптимално добри условия. Всички тези специфики, правят Hansa FCCX68235 една от най-добрите готварски печки на пазара.

4. Комбинирана готварска печка Hansa FCMW68209

Виж цената за днес

Hansa FCMW68209 е с дизайн, решен в класически бял цвят, перфектно допълнен от черно защитено стъкло с функция за охлаждане и контролни бутони, поставени в предната част на уреда. Размерите и са: 60х60х85см (ШхДхВ). Това я прави подходяща за поставяне както в по-големи, така и в по-малки и практични кухни.

Фурната е с капацитет от 62л., което позволява приготвянето на голямо количество хранителни продукти, като е оборудвана с модерни функции, подходящи за приготвянето на всеки тип ястие. Hansa FCMW68209 разполага с 4 котлона (1 голям, 1 малък и 2 нормални котлона). Също така, плота има и предпазител, така че да бъдат предотвратени всякакви инциденти, докато готвите на котлона на вашата готварска печка.

Вратата на уреда е направена от трислойно защитено стъкло, за да ви осигури добра топлоизолация. Освен много ефективна Hansa FCMW68209 е и много енергоикономична благодарение на енергийния си клас А.

Функциите, с които разполага са: Таймер, Вътрешно осветление, Термостат, Предпазен вентил, Вграден венилатор, Студена на допир врата. Също така, тази модерна фурна въври в комплект със следните аксесоари: 1 х Решетка, 1 x Дълбока тава, 1 x Поставка за тава. Всички тези функции и модерни технологии, нареждат уреда в едно от челните места в списъка на най-добрите готварски печки на пазара.

5. Електрическа готварска печка Electrolux EKC54550OW

Electrolux EKC54550OWВиж цената за днес

Електрическа готварска печка Electrolux EKC54550OW е с модерен дизайн, решена в бял цвят, който би паснал перфектно във всяка кухня, независимо от стила на нейното обзавеждане. Размерите на уреда са: 50х60х85.8см (ШхДхВ). Това я прави удобна за поставяне във всяка кухня, независимо от нейната големина.

Капацитетът на фурната от 57л., ще ви позволи да приготвяте големи количества храна, достатъчни за нуждите на цялото ви семейство. Фурната е оборудвана с функция грил, както и с горно и долно затопляне, а максималната достижима температура е 250С.

Electrolux EKC54550OW е оборудвана с 4 нагревателни витрокерамични зони (1 голяма, 2 малки и 1 нормална). Захранването на котлоните е електрическо.

Освен с перфектни технически характеристики, готварската печка разполага и с множество функции и модерни технологии, които създават оптимално добри условия за приготвянето на всеки тип ястия. 

6. Електрическа готварска печка Hansa FCCM58088

Hansa FCCM58088Виж цената за днес

Tози уред е с модерен дизайн решен в класически черен цвят. Контролните бутони и интегрираният дигитален дисплей, придават изключително класен завършек на вашия домашен електроуред. Електрическа готварска печка Hansa FCCM58088 разполага с удобни и практични размери от 50x60x85см (ШхДхВ).

Уреда има вграден вентилатор, който разпределя равномерно топлината, създавайки бързо и равномерно изпичане на храната, като по този начин се предотвратява нейното изгаряне. Плота разполага с 4 котлона (2 големи и 2 нормални котлона), като захранването на нагревателните зони е електрическо. Вратата на уреда е направена от защитено стъкло, за да ви осигури добра топлоизолация.

Също така, електрическа готварска печка Hansa FCCM58088, разполага с множествофункции, а именно: Таймер, Вътрешно осветление, Регулируеми крака, Чекмедже за посуда, Осветление, Грил, Размразяване, Претопляне, Горно и долно затопляне. Благодарение на тези характеристики, вие можете да приготвите всеки тип ястия, при оптимално добри условия. Всички тези специфики, правят Hansa FCCM58088 една от най-добрите готварски печки на пазара.

7. Комбинирана готварска печка Hansa FCMX68209

Hansa FCMX68209Виж цената за днес

Hansa FCMX68209 е с дизайн, решен в стилен сребрист цвят с иноксово покритие, перфектно допълнен от черно защитено стъкло и контролни бутони, поставени в предната част на уреда. Размерите и са: 60х60х85см (ШхДхВ). Това я прави подходяща за поставяне както в по-големи, така и в по-малки и практични кухни.

Фурната е с капацитет от 62л., което позволява приготвянето на голямо количество хранителни продукти, като е оборудвана с модерни функции, подходящи за приготвянето на всеки тип ястие. Hansa FCMX68209 разполага с 4 котлона (2 голeми, 1 малка и 1 нормална нагревателна зона). Също така, плота има и предпазител, така че да бъдат предотвратени всякакви инциденти, докато готвите на котлона на вашата готварска печка.

Освен много ефективна Hansa FCMX68209 е и много енергоикономична благодарение на енергийния си клас А. Функциите, с които разполага са: Таймер, Осветление, Термостат, Вграден венилатор, Студена на допир врата, Грил, Скара, Конвекция, Размразяване, Претопляне, Горно и долно затопляне.

Също така, тази модерна фурна въври в комплект със следните аксесоари: 1 x Дълбока тава, 1 x Поставка за тава. Всички тези функции и модерни технологии, нареждат уреда в едно от челните места в списъка на най-добрите готварски печки на пазара.

Виж още: Най-добрите уреди за готвене на пара | Най-добрите кухненски роботи | Най-добрите хлебопекарни | Най-добрите пасатори | Най-добрите блендери | Най-добрите мултикукъри | Най-добрите месомелачки | Най-добрите фритюрници с горещ въздух | Най-добрите миксери | Най-добрите сокоизстисквачки | Най-добрите микровълнови фурни | Най-добрите електрически скари | Най-добрите тостери за сандвичи |

Какво е важно да знаете при изборa на готварскa печкa?

1. Дали готварската ви печка е газова, електрическа или коневкционна.

Важно е да знаете дали печете в газова, електрическа или конвекционна фурна, тъй като този елемент не само определя откъде идва топлината, но и как топлината се разпределя вътре във фурната. Повечето газови печки се нагряват отдолу нагоре. Електрическите фурни също се нагряват от долната си част, но с електрическо захранване, което се включва и изключва през целия цикъл на печене. Конвекционните фурни също имат дънен източник на топлина, но също така са оборудвани с вентилатори, които издухват горещия въздух през фурната за по-бързо печене.

2. Колко време отнема на вашата електрическа печка, за да загрее.

Хората често се оплакват, че новите им фурни не работят правилно, но през повечето време просто не са пускали фурната да се загрява достатъчно дълго. При фурните с много голям капацитет, може да отнеме до 40 минути, за да стигнат оптималната си температура за готвене. Така че, при избора си на нова готварска печка, съобразете капацитета и спрямо личните нужди на вашето домакинство.

3. Редовно почистване

Чистотата на вашата фурна може да е от огромно значение за нейното правилно функциониране. Мръсни нагревателни елементи или остатъци във фурната, може да създаде топли или хладни петна във фурната. Всеки път, когато използвате нова за вас фурна, почиствайте остатъци от храни преди всяко следващо използване.

4. Запознайте се с възможностите на вашия електроуред.

Искате да знаете оптималните възможности на вашата фурна? Тогава трябва да започнете да я използвате често и да обръщате внимание на всеки един компонент при печене. Това наистина е най-добрият начин да опознаете фурната си. Ако домашните курабийки се изпичат по-бързо в левия ъгъл – означава, че левия реотан на фурната излъчва по-силна топлина от десния, което може да бъде проблем при приготвянето на вашите ястия. Когато наблюдавате процеса на приготвяне на различни храни във вашата фурна, ще забележите детайлите, които ще ви бъдат необходими за оптимално доброто и използване в бъдеще.

Често задавани въпроси

1. Какъв уред да избера – свободно стоящ или вграден?

Това зависи както от вашите лични предпочитания, така и от пространството, с което разполагате в кухнята си. Ако имате възможност за вграждане на уреда, това би ви спестило пространство, но би било некомфортно, ако се наложи да се отстрани даден проблем, тъй като ремонта на уреда ще изисква разместване на цялата конструкция, в която е вграден. Като цяло, и двата варианта са удачни и зависят изцяло от предпочитанията на потребителя.

2. Газова или електрическа готварска печка?

Хората, които готвят често, се кълнат в ефективността и енергономичността на газовите готварски печки. Въпреки това, може би 95% от уредите на пазара са с електрическо захранване. И двата типа захранване са удачни, но имайте предвид, че ако изберете модел с газово захранване, а нямате газопровод, изграждането на такъв ще бъде допълнителен, немалък разход за вашето домакинство.

3. Дигитален или ръчен контрол?

Това е наистина изцяло лично предпочитание. Днес има доста точни термостати, интегрирани във всички готварски печки. Освен това, електрониката на съвременните уреди е много надеждна, така че няма място за притеснение относно дигиталния контрол на вашия домашен електроуред. От друга страна, уредите с механичен контрол са по-опростени и лесни за ежедневна употреба.

4. Кои са най-взжните функции?

Отново това е лично предпочитание – ако сте истински хранителен специалист и обичате да печете различни сладкиши и ястия, конвекционната фурна изпича храната равномерно. В конвекционната фурна, вентилатор в задната част на фурната циркулира горещият въздух. По този начин храните се изпичат равномерно и няма опасност от прегаряне на храната в определени зони.

4/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo